Lokalizovan požar kod Milanovca

Vatrogasne ekipe iz Gornjeg Milanovca i Čačka lokalizovale su veliki požar koji je zahvatio desetine hektara, u selu Družetići, na južnim padinama Maljena.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 06.08.2012.

17:39

Default images

U gašenju požara učestvovao je i veliki broj meštana okolnih sela.

Odbornik u Skupštini opštine u Gornjem Milanovcu Boško Milovanović rekao je agenciji Beta da u požaru niko nije povređen, kao i da nisu izgoreli stambeni objekti.

Stradala je borova šuma meštanina Gorana Arsenijevića, a pet vatrogasnih ekipa je uspelo da zaštiti veliki kompleks preduzeća "Srbijašume".

Ugroženo područje obišli su predstavnici opštine Gornji Milanovac i gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić.

Na tom području noćas će dežurati vatrogasci i meštani.

Uzroci požara se istražuju.

Kod sela Biljača u opštini Bujanovac danas je izbio požar na istom mestu gde je 2010. godine, prema procenama "Srbijašuma", izgorelo 300 hektara borove šume, izjavio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Vranju Dragiša Stanojković.

Stanojković je za agenciju Beta izjavio da još ne može da se proceni koliku je površinu borove šume zahvatila vatra, ali da za sada ne postoji opasnost po stanovništvo. On je naveo da su na teren upućene tri ekipe vatrogasaca.

U Pomoravlju tokom vikenda 11 požara

Na području Pomoravskog okruga preko vikenda je bilo 11 požara, 10 na otvorenom prostoru i jedan u građevinskom objektu u kome je jedna osoba zadobila teške telesne povrede, saopštila je danas Policijska uprava u Jagodini.

Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u četiri nezgode povređeno je osam osoba, a petoro ljudi je zadobilo teške telesne povrede, piše u saopštenju.

U kontrolama saobraćaja policija je kaznila 101 saobraćajni prekršaj, 36 prekoračenja dozvoljene brzine i 13 prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola.

Protiv jedne osobe primenjena je mera zadržavanja zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju.

Kažnjeno je i 14 prekršaja upravljanja motorom i motociklom bez zaštitne kacige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: