Tadić: Kako ćete rešiti probleme

Predsednik DS-a Boris Tadić kaže da je posle ekspozea premijera Ivice Dačića ostala nepoznanica kako će vlada rešavati ekonomske probleme.

Izvor: B92, Beta

Petak, 27.07.2012.

17:35

Default images

Tadić je novinarima na Tari rekao i da se ekonomska situacija u Srbiji predstavlja lošijom nego što jeste, tvrdeći da vladajuća koalicija iznosi lažne podatke o budžetskom deficitu koji, kako je kazao, iznosi 5,7, a ne sedam odsto. Lider DS je rekao i da ga Dačićev ekspoze podseća na ekspoze bivšeg premijera Mirka Cvetkovića posle rekonstrukcije vlade.

Kao mogući problem koji može uticati na efikasnost nove vlade Tadić je izneo veliki broj stranaka u koaliciji i poručio naprednjacima da ne ponove grešku Demokratske stranke iz prethodne vlade, koja je bila zasuta zahtevima malih stranaka, koji su kočili sistem i rad vlade.

Tadić je rekao i da će demokrate biti konstruktivna opozicija, koja će podržati sve evropske zakone i insistirati na njihovoj realizaciji, a novom predsedniku vlade je poželeo sreću na teškom i odgovornom mestu i izrazio nadu da će Dačić poboljšati komunikaciju sa stranačkim oponentima.

On dodaje da od nove vlade očekuje da donese promene nabolje.

Tadić je danas s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posetio "Školu prijateljstva" na Tari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: