Bitka za bebe se nastavlja

Godina beba donela je Loznici nove inkubatore. Očekuje da će se ovoj bici pridružiti svi oni kojima je iskreno stalo do povećanja populacije u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 07.07.2012.

12:48

Default images

Za kompanije koje su socijalno odgovorne, sredstva uložena u nabavku nove opreme, praktično su investicija za budućnost i za one, koji će sutra i sami umeti da cene značaj akcije Bitka za bebe. Na taj način se stvaraju uslovi da ova akcija ima stalni karakter i da svaka naredna generacija misli o budućim naraštajima.

Za rudnike i topionicu Zajača iz Koncerna “Farmakom MB” i firme DIV Chabros i DIV company nije bilo dileme da učestvuju u akciji Fonda B92 Bitka za bebe. Zahvaljujući tome porodilište u Loznici dobilo je dva nova inkubatora.

“I ovo je jedan od četiri inkubatora u nizu, koja smo obezbedili za ovu akciju. Poruka Koncerna “Farmakom MB” jeste da su deca naša budućnost”, kaže Jasmina Milutinović iz Koncerna “Farmakom MB” Šabac.

“Naši zaposleni su prihvatili jednoglasno da učestvuju i da se odreknu svoje jedne dnevnice, kako bi pomogli jednu ovakvu humanu akciju. I ovim malim borcima omogućili realne šanse i da se možda sutra zaposle i u našoj kompaniji”, kaže Milan Milanović, zamenik generalnog direktora DIV Chabros Loznica.

Načelnik porodilišta Dr Željko Pavlović kaže da će ova donacija unaprediti rad ove službe, koja pokriva veliku teritoriju zapada Srbije, ali I istočne Bosne.

“Tako da imamo hiljadu i nešto porođaja i trend je negde otprilike, tu se održava zadnjih godina. Tako da u principu mislim da je jedan pristojan broj s tim što ne bi bilo loše da ima više porođaja, ali šta je tu je”, kaže Pavlović.

Iako je porodilište obnovljeno pre nepunih 10 godina, novca nije bilo dovoljno za najsavremeniju opremu. Prema rečima načelnice neonatologije Dr Emilije Stanojić, pojedina sredstva stara su i po tri decenije, pa je vreme da se zamene novim.

“Nama trenutno trebaju transportni inkubatori, koji će biti komotniji za transport beba, jer vrlo često imamo kritiku od strane kliničkih lekara pri transportu beba za Beograd, da su inkubatori , kojim transportujem neadekvatni. Trebalo bi nam monitor sa EKG, to bi nam mnogo značilo da bi mogli srčani rad beba da pratimo”, kaže Stanojićeva.

Baš kao i Fond B92 i porodilište u Loznici nastavlja da vodi bitku da se širom Srbije što više čuje plač novog života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: