Tužilac: Merah ubijen iz snajpera

Muhamed Merah, osumnjičeni za ubistvo dece i rabina u jevrejskoj školi u Tuluzu, ubijen je snajperskim hicem u glavu, izjavio francuski tužilac Fransoa Molen.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2012.

15:37

Default images

On je takođe rekao i da je osumnjičeni nosio pancir i da je, kada su policajci ušli u kupatilo, ka njima ispalio bar 30 metaka.

Opsada zgrade u kojoj je bio Meraho trajala je 32 sata, a okončana je akcijom pripadnika specijalne jedinice francuske policije RAID, koji su ušli u stan u kom je bio osumnjičeni.

Kako je nakon završetka akcije rekao ministar unutrašnjih poslova Francuske Klod Gean, Merah je tada zapucao na specijalce i bacio se, ne prestajući da puca, kroz prozor kupatila u kom se zatvorio.

Francuski tužilac je danas izjavio da su specijalci ovlašćeni da pucaju u samoodbrani, kao i da su francuske policijske snage učinile sve kako bi Meraha uhvatile živog kada su napale njegov stan.

"Upravo zbog toga je operacija trajala toliko dugo, a specijalci su se pri tome izložili riziku i petorica su ranjena", dodao je Molen.

Takođe, danas se naciji obratio i francuski predsednik Nikola Sarkozi, koji je rekao da će se od sada krivičnim delom smatrati i posećivanje sajtova koji raspiruju versku mržnju i netoleranciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: