BiH: Mitinzi podrške Mladiću

U Istočnom Sarajevu i na Palama za danas po podne najavljene su mirne protestne šetnje zbog hapšenja haškog optuženika i bivšeg komandanta Ratka Mladića.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2011.

13:58

Default images

Poziv građanima Pala da dođu na proteste širi se i na društvenoj mreži Fejsbuk.

Na Palama su sinoć zabeleženi manji protesti građana, koji su svoje nezadovoljstvo zbog Mladićevog hapšenja iskazali vozeći automobile ulicama, trubeći i mašući srpskim zastavama.

Incidenata nije bilo.

Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) najavila je danas da će organizovati mitinge podrške Mladiću u nedelju, 29. maja, u Kalinoviku i 31. maja centralni miting u Banjaluci.

U Banjaluci su jutros osvanuli plakati sa likom Ratka Mladića na kojima je napisano: "Vostani Srbine" i "Slomljeno je krilo, ali mi pamtimo let".
Nije poznato ko su autori plakata

Mitinzi i u Kalinoviku i Banjaluci

Boračka organizacija Republike Srpske najavila je da će organizovati mitinge podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću u Kalinoviku i Banjaluci.

U Kalinoviku će miting biti organizovan u nedelju, 29. maja, a u Banjaluci 31. maja će biti organizovan centralni miting.

"Imamo puno zahteva sa terena za spontano okupljanje boraca i organizaciju centralnog mitinga u znak podrške generalu Ratku Mladiću", rekao je novinarima u Banjaluci predsednik Predsedništva BORS-a Dražan Perendija.

On je naveo da boračke lokalne organizacije zahtevaju od institucija RS da angažuju advokatske timove za Mladićevu odbranu i da se formira fond za finansijsku pomoć svim osobama koje su optužene za ratne zločine.

Perendija je rekao da je boračka populacija ogorčena zbog hapšenja Mladića.

"Ogorčeni smo i zbog činjenice da mnogi, pa i među srpskim političarima u Beogradu, likuju zbog toga. Stav BORS-a je da već dugo vremena državni organi u Beogradu vode kompletnu izdajničku srpsku politiku i Srbiju vode pogrešnim kolosecima. Neće ni Borisu Tadiću ni njegovoj kliki sreću doneti ni Evropska unija ni NATO. To je naš stav i od njega ne odstupamo", rekao je Perendija.

Prema njegovim rečima, ljudi u BORS-u su "iznenađeni i nekim izjavama političara u RS".

Perendija je rekao da mu se "ne sviđaju izjave onih političara iz RS koji glas i postupke Haškog tribunala smatraju kao jednu neminovnost" i poručio im da "moraju znati da sve svoje političke funkcije uživaju zahvaljujući radu i rezultatima Ratka Mladića, Radovana Karadžića i tadašnje političke i vojne garniture".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: