Pacoli izabran, na redu vlada

Kandidat za predsednika Kosova Bedžet Pacoli izabran na tu dužnost u trećem krugu glasanja poslanika novog saziva Skupštine Kosova. Sledi glasanje o vladi.

Izvor: B92

Utorak, 22.02.2011.

10:08

Default images

U trećem krugu glasanja su za Pacolija, koji je bio kandidat koalicije Demokratske partije Kosova i Alijanse za novo Kosovo čiji je predsednik, glasala 63 poslanika.

Četiri su bila protiv, jedan glas je bio nevažeći. U prethodna dva kruga Pacoli nije mogao da bude izabran pošto je bilo potrebno dve trećine glasova od 120 poslanika.

U trećem krugu glasanja za predsednika bila je potrebna prosta većina glasova.

Nakon izbora predsednika u skupštini sledi glasanje o budućoj kosovskoj vladi, čiji je mandatar Hašim Tači.

Izbor za predsednika Kosova bojkotovali su poslanici Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, pokreta Samoopredeljenje.

Oni su napustili salu i pre nego što je glasanje počelo, navodeći da ne žele da budu saučesnici u izboru predsednika Kosova i vlade, tvrdeći da su unapred osuđeni na neuspeh.
U budućoj kosovskoj vladi, ako bude izabrana, neće biti Fatmir Ljimaj, osumnjičen za pronevere i korupciju dok je vodio Ministarstvo transporta i telekomunikacija. Protiv njega je Euleks pokrenuo istragu.

Inače, tokom konstituisanja parlamenta, svih 14 poslanika pokreta "Samoopredeljenje" koji su prvi put u Skupštini Kosova, u trenutku polaganja zakletve su ispred sebe postavili državnu zastavu Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: