Smanjen dug za zakup satelita

Država Srbija će kompaniji "Imidžsat" na ime zakupa satelita platiti manje od 30 miliona evra, umesto prvobitnih skoro 40, saznaje B92.

Izvor: B92

Utorak, 28.12.2010.

16:00

Default images

Tokom pregovora sa izraelskom kompanijom "Imidžsat" predstavnici Vlade Srbije uspeli su da za trećinu smanje dug države prema toj kompaniji na ime zakupa satelita.

Pregovore sa izraelskom kompanijom vodio je politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović, a detalji dogovora, kojim se rešava spor dug pet godina, biće objavljeni tokom dana.

Prema saznanjima B92, dogovor sa izraelskom kompanijom podrazumeva i da će Srbija dobiti izvesnu količinu opreme za vojsku i policiju, koju će obezbediti Imidžsat.

Podsetimo, afera "Satelit" počela je sklapanjem štetnog ugovora o zakupu izraelskog satelita, koji je 2005. godine potpisao tadašnji ministar odbrane Prvoslav Davinić. Srbija je potom pokušala da ospori validnost tog ugovora ali je izgubila spor pred arbitražnim sudom u Londonu. Protiv bivšeg ministra Davinića vodi se postupak po optužnici za zloupotrebu položaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: