Hag: Odbijen Šainovićev zahtev

Žalbeno veće Haškog tribunala odbacilo je zahtev Nikole Šainovića za privremeno puštanje na slobodu zbog neophodne stomatološke intervencije.

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2010.

17:28

Default images

Bivši potpredsednik vlade SRJ Nikola Šainović je u zahtevu, podnetom 20. jula, naveo da mu je privremeno puštanje na slobodu neophodno zbog stomatološkog tretmana.

Tretman bi trajao u dve faze po 25 dana, sa razmakom od dva meseca, čemu se Tužilaštvo usprotivilo u odgovoru 23. jula.

U obrazloženju odluke Žalbenog veća navodi se da Šainović nije podneo odgovarajuću dokumentaciju kojom bi dokazao da ne može dobiti odgovarajuću zdravstvenu negu u Holandiji i da mu je zbog toga neophodno privremeno puštanje na slobodu iz razloga samilosti.

Žalbeno veće je prethodno saopštilo da će statusna konferencija u žalbenom postupku protiv optuženih Nikole Šainovića, Dragoljuba Ojdanića, Nebojše Pavkovića, Vladimira Lazarevića i Sretena Lukića biti održana 14. septembra.

U saopštenju se navodi da se statusna konferencija zakazuje kako bi osobe u pritvoru, dok čekaju odluku o žalbama na sudsku odluku, imale mogućnost da pokrenu pitanja s tim u vezi, uključujući mentalno i fizičko stanje u kome su.

Bivši potpredsednik vlade SRJ Šainović, bivši načelnik generalštaba VJ Dragoljub Ojdanić i bivši komandant Treće armije VJ Nebojša Pavković osuđeni su, u prvostepenom postupku 26. februara 2009. godine, na po 22 godine zatvora.

Bivši komandant Prištinskog korpusa Vladimir Lazarević i nekadašnji načelnik MUP Srbije za Kosovo i Metohiju Sreten Lukić osuđeni su na po 15 godina zatvora.

I Tužilaštvo i pet osuđenih uložili su žalbe na prvostepene zatvorske presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: