"Skupovi bez Tadića manje važni"

Skup istitucija samouprave na Kosovu i Metohiji, bez predsednika Srbije, gubi na važnosti, rekao je državni sekretar u resornom ministarstvu Oliver Ivanović.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2010.

09:01

Default images

Iz kabineta domaćina skupa Fatmira Sejdiua je potvrđen današnji skup u Prizrenu predsednika Crne Gore, Albanije, Makedonije, i predstavnika institucija na KiM.

Ivanović je ocenio da je on ovaj skup "više namenjen unutrašnjim političkim prilikama i jačanju pozicije Fatmira Sejdiua u lokalnom javnom mnjenju''.

Ivanović je ocenio da sastanak nema za cilj postizanje dogovora ili principa na kojima bi se bazirala regionalna saradnja.

Ivanović je podsetio da je Srbija ponudila povoljan okvir da se Kosmet na međunardnim skupovima može naći samo u sastavu delegacije Misije Ujedinjenih nacija u pokrajini (UNMIK), prema rezoluciji 1244. Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine.

''To bi trebalo da bude sasvim prihvatljivo za sve one koji žele i imaju na umu poboljšanje regionalne saradnje i stabilnosti, regionalne bezbednost, ali ukoliko neko od skupova te vrste želi da pravi politiku, onda mislim da neće imati puno uspeha'', zaključio je državni sekretar Ivanović.

Na skupu se očekuje prisustvo predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, njegovog makedonskog kolege Đorđa Ivanova i šefa albanske države Bamira Topija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: