Mala biblioteka otvorila vrata

Pod sloganom “Hranite maštu vašeg deteta” u Beogradu je predstavljena Mala Biblioteka (www.malabiblioteka.net), novi jezički sadržaj na internetu namenjen deci.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2010.

12:17

Default images

Mala Biblioteka deci omogućava da se kroz zanimljive sadržaje svakodnevno upoznaju i koriste srpski jezik, a roditeljima pruža važan izvor književnosti za decu.

“Pokretanjem Male biblioteke i korišćenjem novih oblika modernog sporazumevanja želimo da ohrabrimo decu da svakog dana nauče po neku novu rec“, kaže Veljko Žižić, jedan od osnivača poduhvata.

Vuk Hamović, suosnivač Male biblioteke, dodao je da u današnje doba trivijalnih sadržaja na televiziji u Srbiji odrasta generacija "intelektualnih invalida koji ne čitaju“.

"Ukoliko Mala Bibiloteka barem malo pomogne da se ovaj trend promeni, uspećemo u našem nastojanju“, kazao je on.

Sadržaji Male biblioteke su prilagođeni svim dečjim uzrastima, a sastoje se od elektronskih i zvučnih knjiga, pesama, slikovnica, predstava i igara. Pored dela naših stvaralaca, korisnicima sajta su na raspolaganju i poznata dela svetske književnosti.

Svoj doprinos projektu dali su mnogi domaći pisci i stvaraoci za decu, među kojima i Ljubivoje Ršumović, Milovan Danojlić, Mošo Odalović, Mirjana Bulatović, Dušan Petričić i mnogi drugi.

Više o Maloj biblioteci možete čitati na našoj stranici Kultura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: