Kritike liderima EU zbog sahrane

Odsustvo lidera iz EU na sahrani poljskog predsednika Leha Kačinjskog dokaz je niskog nivoa jedinstva unutar Unije, smatra češki predsednik Vaclav Klaus.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2010.

01:49

Default images

Po Klausovim rečima, odsustvo kanadskih ili australijskih lidera moguće je objasniti problemima sa trasportom zbog vulkanske prašine, ali nije bilo nikakvog razloga za odsustvo lidera iz zapadne Evrope i EU, preneo je Itar-Tas.

Kačinjski i njegova supruga Marija sahranjeni su uz najviše državne počasti u katedrali zamka Vavel u Krakovu.

Mnogi strani državnici čiji je dolazak najavljen nisu uspeli da doputuju na sahranu zbog haosa u avio saobraćaju, koji je prouzrokovan oblakom pepela iz vulkana na Islandu.

Predsednik Kačinjski, supruga i još 94 putnika i članova posade poginuli su 10. aprila u blizini Smolenska, u avionu kojim je visoka poljska državna delegacija putovala na komemoraciju povodom 70. godišnjice masakra u Katinskoj šumi, kada je sovjetska tajna policija ubila više hiljada zarobljenih poljskih oficira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: