Zakon o DRI u skupštini

Izmene Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji koje predviđaju povećanje plata državnih revizora, upućene su u skupštinsku proceduru po hitnom postupku.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

16:49

Default images

Predsednik Saveta DRI, kako je predloženo, ima pravo na osnovnu platu u visini osnovne plate ovlašćenog državnog revizora, uvećane za 30 odsto. U predlogu se ne navodi konkretan iznos plate. Potpredsednik i članovi saveta DRI, kako je predloženo, imali bi pravo na osnovnu platu u visini od 90 odsto od osnovne plate predsednika Saveta DRI.

Sadašnja plata predsednika Saveta DRI je 95.299 dinara, plata potpredsednika i članova Saveta je 83.386 dinara, vrhovnog državnog revizora 75.048, a plata sekretara 67.543 dinara.

DRI trenutno ima pet državnih revizora i dva vrhovna državna revizora. Planirano je da se u DRI u 2010. godini zaposli još tri vrhovna državna revizora i 27 državnih revizora.

Za predstavnika predlagača određena je zamenica predsednika Odbora Skupštine Srbije za finansije Branka Ljiljak.

U obrazloženju izmena Zakona o DRI se navodi da se povećanjem plata državnih revizora stvara mogućnost da ta institucija kadrovski ojača.

Za predloženo povećanje plata revizora u 2010. godini biće potrebno obezbediti iz budžeta dodatnih 25 miliona dinara, sa čime je saglasno Ministarstvo finansija.

Predlog DRI je bio da plata predsednika Saveta DRI bude 216.000 dinara, a ovlašćenih državnih revizora 144.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: