Zilkić protestuje zbog ignorisanja

Rijaset Islamske zajednice Srbije zatražio je danas od nadležnih republičkih i lokalnih organa vlasti i OEBS-a dosledno poštovanje Zakona o radio-difuziji.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

14:41

Default images

U otvorenom pismu Republičkoj radio-difuznoj agenciji, ombudsmanu Saši Jankoviću, Kancelariji OEBS-a, Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i gradonačelniku Novog Pazara Mehu Mahmutoviću, reis-ul-ulema Adem Zilkić protestuje zbog medijskog ignorisanja aktivnosti te zajednice na lokalnim TV stanicama čiji je osnivač Skupština opštine.

"Regionalna televizija i TV Jedinstvo iz Novog Pazara od 7. jula 2008. godine, kao emiteri sa regionalnom frekvencijom za Novi Pazar, Tutin, Sjenicu i Rašku, bez konkretnih razloga i objašnjenja odbijaju da obezbede odgovarajuće vreme za izveštavanje o delovanju Rijaseta Islamske zajednice Srbije, odnosno Mešihata Islamske zajednice Sandžaka", naveo je u pismu vrhovni poglavar Islamske zajednice Srbije.

On je istakao da u tom periodu ove dve televizije nisu objavile nijednu informaciju o aktivnosti i radu Rijaseta Islamske zajednice Srbije, kao ni njihovih organa i institucija, iako su, kako se navodi, sve medijske kuće uredno obaveštavane o tim aktivnostima.

Zilkić je naveo da su, umesto informacija o aktivnosti te zajednice, vernici primorani da sa pomenutih televizija svakodnevno slušaju dezinformacije, neistine i govor mržnje koji, kako tvrdi, dolazi od lica koja sebe promovišu kao verske, političke i nacionalne zaštitnike muslimana.

U Srbiji deluju dve opcije islamske zajednice - Islamska zajednica Srbije i mešihat Islamske zajednice u Srbiji, kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić - i one se međusobno ne priznaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: