Žbogar: Pahor nije u Beogradu

Ministar spoljnih poslova Slovenije Samuel Žbogar demantovao je da je premijer Slovenije došao u Beograd da bi Borisa Tadića ubedio da dođe na konferenciju.

Izvor: B92

Subota, 20.03.2010.

00:27

Default images

"Premijer je u stalnom telefonskom kontaktu s pozvanima na konferenciju, ali večeras nije putovao u Beograd", rekao je Žbogar, koji je izrazio žaljenje što predsednik najveće i za mir, stabilnost i saradnju u regionu najznačajnije države neće doći na sutrašnju konferenciju na Brdu kod Kranja.

Žbogar je potvrdio da se u razgovorima sa Srbijom pokušava obezbediti njeno prisustvo na nekom drugom nivou.

Slovenački ministar je večeras, između ostalog, istakao da je konferencija na Brdu kod Kranja skup na nivou premijera država zapadnog Balkana i da zbog toga ne predstavlja dupliranje konferencija na nivou šefova država, koju EU planira za jun u Sarajevu.

Tadić je, prema Žbogaru, pozvan na Brdo kod Kranja zbog svog značaja i ovlašćenja koja ima u srpskom političkom životu, važnom i za region.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: