Postupci po prijavama DRI u aprilu

Postupci po zahtevima državnog revizora za pokretanje prekršajnog postupka protiv sadašnjih i bivših državnih funkcionera mogli bi da počnu u aprilu.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

16:28

Default images

Vršilac dužnosti predsednika Gradskog suda za prekršaje Milan Marinović je rekao da su svi zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja budžetskih zakona dodeljeni sudijama koje se sada upoznaju sa tim predmetima i izuzetno obimnom propratnom dokumentacijom, a utvrđuju i da li su ispunjene druge procesne pretpostavke predviđene zakonom.

Pošto sudije procene da su predmeti "zreli za suđenje", oni će zakazati ročišta, a to će zavisiti od slučaja do slučaja, naveo je on.

Marinović je ukazao da u ovim predmetima nije neophodno hitno postupanje jer im ne preti zastarelost kao što je to slučaj sa brojnim predmetima koji su preuzeti iz gradskih organa za prekršaje (koji su prestali da postoje 1. januara ove godine).

On je izjavio da očekuje da bi prva suđenja mogla da počnu od sredine aprila.

Državna revizorska institucija podnela je 18. februara zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv 19 odgovornih lica, među kojima su šest sadašnjih i pet bivših ministra u Vladi Srbije, zbog sumnje da su učinili prekršaj iz Zakona o budžetskom sistemu.

Za taj prekršaj preti im kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: