Obezbedili krov za deset porodica

Za godinu dana postojanja, Fond “Humano srce Šapca” uspeo je da reši stambeno pitanje deset porodica.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

16:06

Default images

Fond “Humano srce Šapca”, koji danas obeležava godinu dana rada, pored toga što je obezbedio domove za deset porodica, uspeo je i da prikupi pet miliona dinara donacija, a od toga je ukupno 4,5 miliona dinara raspoređeno za različite vrste pomoći korisnicima Fonda.

Petnaestak kvadrata trošne kuće devetočlanoj porodici Srnić iz Bogosavca donedavno je bilo sve što imaju. Zahvaljujući Fondu "Humano srce Šapca" ovih dana useliće se u novu kuću.

“Ružica Popović i organizacija ‘Humano srce’ je za moju porodicu učinila dosta kupovinom doma i obezbeđenjem stipendija. Mi se zahvaljujemo fondu i Ruži Popović”, kaže Marina Srnić.

Za godišnjicu postojanja, koja je obeležena danas, fond “Humano srce Šapca” za deset porodica uspeo je da reši stambeno pitanje.

Svakodnevno, najugroženijim kategorijama stanovništva pomaže na najrazličitije načine, školuje siromašnu decu, plaća račune, kupuje lekove, pomaže prilikom pribavljanja ličnih dokumenata, donira garderobu i ogrev.

“Pomažu nas stalno, brinu se o nama, zovu telefonom i pitaju treba li nam nešto. Ovom prilikom želim da se zahvalim Fondu mnogo”, kaže Živana Mijušković.

Osim brige za decu, stare i nemoćne, predsednica UO Fonda, Ružica Popović, za tri devojke iz socijalno ugroženih porodica, od kojih su dve učenice srednje Hemijske škole, obezbedila je stan i hranu.

“Ja se osećam veoma srećno i ispunjeno. Sve uspehe koje smo postigli, postigli smo zahvaljujući visokom stepenu zajedništva i podrške naših donatora jer bez njih bi bili mrtvo slovo na papiru”, kaže Ružica Popović.

“Postigli smo velike rezultate i grad Šabac se može pohvaliti onim što je postigao na polju humanosti i dobročinstva”, smatra ona.

Svakog meseca 22 donatora već godinu dana na račun Fonda uplaćuje novac. Prilikom obeležavanja godišnjica postojanja i rada Fonda upućen je poziv svima koji imaju razumevanja za tuđu nesreću da se pridruže njihovim akcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: