Molitveni doručak u Vašingtonu

Molitvenom doručku koji se održava danas u Vašingtonu, čiji je domaćin predsednik SAD, prisustvovaće ministar policije Ivica Dačić i drugi predstavnici Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

23:45

Default images

U hotelu "Hilton" biće održan tradicionalni Molitveni doručak koji u "molitvi za Ameriku" okuplja predsednika SAD, kongresmene i zvaničnike iz čitavog sveta.

Skupu, koji se održava svakog prvog četvrtka u feburaru, prisustvuje oko 3.000 zvanica, a među njima će biti ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, lider Srpskog pokreta obnove, Vuk Drašković i njegova supruga Danica Drašković.

Pozivi su upućeni i beogradskom muftiji, Muhamedu Jusuf Spahiću, ministrima Rasimu Ljajiću, koji ovoga puta neće ići u Vašington.

Na tom skupu će se naći funkcioner G17 plus Vlajko Senić, koji kaže da će Molitveni doručak biti prilika za razgovor sa predstavnicima američke administracije.

"Postoje široke mogućnosti za razgovore zbog velikog broja gostiju iz drugih zemalja. U Stejt departmentu sam razgovarao sa predstavnicima zaduženim za Balkan i Srbiju, a sastaću se i sa predstavnicima zaduženim za Srbiju u Pentagonu", rekao je Senić i dodao da pokušava da motiviše kongresmene i senatore da dođu u Srbiju i vide da u njoj imaju snažnog i pouzdanog partnera.

"Najvažniji utisak je da svi vide Srbiju kao potencijalnog lidera u regionu, jer ta uloga može biti ostvarena i zavisi isključivo od nas", rekao je Senić.
Na početku skupa učesnicima će se obratiti, u skladu sa tradicijom, predsednik Barak Obama i još jedan istaknuti govornik čije ime se ne navodi unapred.

Tradicija okupljanja na Molitvenom doručku ustanovljena je pre više od pedeset godina, za vreme predsednika Dvajta Ajzenhauera, koji je sa grupom kongresmena došao na ideju da oranizuje zajednički skup čija bi okosnica bila molitva za Ameriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: