Tadić: Srbija i Grčka su partneri

Grčka i Srbija predstavljaju istorijske prijatelje i partnere u današnjici a sigurno i strateške partnere u budućnosti, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: FoNet, Tanjug

Ponedeljak, 04.01.2010.

20:39

Default images

Predsednik Tadić posle razgovora sa grčkim premijerom Jorgosom Papandreuom rekao je da "smo još jednom od njega dobili podršku na putu evropskih integracija. Jorgos Papandreu je čovek koji je plasirao u javnost Agendu 2014. kada bi čitava jugoistočna Evropa trebalo da bude integrisana u EU, sto godina nakon početka Prvog svetskog rata".

On je kazao da je uvek srećan da vidi Jorgosa Papandreua u Beogradu, "velikog prijatelja Srbije i jednog izuzetnog svetskog političara, danas predsednika grčke Vlade".

Predsednik Srbije je rekao da je u razgovoru sa gostom iz Atine bilo reči o bilateralnim odnosima, o ekonomskim teškoćama sa kojima se suočavamo nakon svetske finansijske krize.

Teme su bila i zajednička borba protiv korupcije, organizovanog kriminala i uopšte budućnosti jugoistočne Evrope u Evropskoj uniji, našoj zajedničkoj budućnosti, naglasio je Tadić.

"Skoro da nema pitanja u kojima imamo različite poglede. Skoro da nema problema s kojim se suočavaju naše zemlje i Evropa o kojima imamo različita stanovišta. I mogu da kažem da naše partnerstvo ima duboku strategijsku dimenziju", zaključio je predsednik Srbije posle susreta sa grčkim premijerom na marginama ambasadorske konferencije koje se održava u Beogradu.

Cvetković: Dobra srpsko - grčka saradnja

Premijeri Grèke i Srbije, Jorgos Papndreu i Mirko Cvetkoviæ (Tanjug)
Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković rekao je grčkom premijeru Jorgosu Papandreuu da Srbija visoko ceni njegovu inicijativu o Agendi 2014. za prijem zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Cvetković je zahvalio Grčkoj na zalaganju za evropsku integraciju Srbije, saopštila je pres služba Vlade Srbije.

Cvetković i Papandreu su ocenili dosadašnju saradnju dve zemlje izuzetno dobrom, uz mogućnost daljeg unapređenja, naročito u oblasti ekonomije.

Premijer Srbije je pozvao grčkog kolegu da u ovoj godini dođe u zvaničnu posetu Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: