EPS će tražiti poskupljenje struje

Elektroprivreda Srbije (EPS) najavila da će u narednih nekoliko dana uputiti zahtev za poskupljenje struje u proseku za 10 odsto od 1. januara 2010. godine.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 02.12.2009.

11:22

Default images

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije najavilo je poskupljenje struje u proseku za 10 odsto od 1. januara 2010. Generalni direkor EPS-a Dragomir Marković rekao je da će i pored tog i još jednog poskupljenja u julu, EPS zabeležiti gubitak od 20 milijardi dinara u 2010. godini.

On je objasnio da će gubitak biti toliki, pošto bi prema metodologiji opravdanih troškova Agencije za energetiku, struja trebalo da poskupi oko 38 odsto da bi EPS poslovao bez gubitka. Kako je rekao, poslovni plan kojim je predviđeno poskupljenje je usaglašen sa Ministarstvom energetike, ali taj plan treba da odobri i Vlada Srbije.

On je naveo da EPS ni sa kim ne pregovara i da nema planove i projekte o izgradnji nuklearne elektrane u Srbiji sve dok je na važnosti moratorijum.

Marković je kazao da se u narednih deset godina neće graditi nuklearna elektrana u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: