Škundrić: Gas neće poskupeti

Do kraja godine cena gasa se neće menjati, a postoji mogućnost da posle Nove godine taj energent pojeftini za sve potrošače, kaže ministar energetike.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

12:25

Default images

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić je, odgovarajući na pitanje poslanika Demohrišćanske stranke Srbije Vladana Batića, rekao da je nova cena gasa određena 15. oktobra prošle godine i da se stalno prenebregava da je industrija dobila gas po nižoj ceni "zbog čega su proizvedeni gubici u Srbijagasu".

Na Batićevo pitanje da li će se graditi gasovod Južni tok, on je rekao da postoje čvrste garancije da će taj strateški projekat biti realizovan i da su u velikoj meri završene sve radnje na izradi studije izvodljivosti.

"To je jedan od najboljih projekata koji će se graditi i izgraditi u narednih nekoliko godina, a čiji efekti će biti dalekosežni od 30 do 50 godina", rekao je Škundrić i dodao da će gasovod obezbediti ne samo sigurno snabdevanje, nego i povećati ukupnu bezbednost zemlje.

Ministar je naveo da je reč o magistralnom evropskom projektu koji predstavlja strateško povezivanje nekoliko zemalja EU i strateško partnerstvo sa Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: