Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici

Nekoliko stotina Srba zatražilo je na protestu u severnom delu Kosovske Mitrovice da predsednik Srbije povuče pristanak za raspoređivanje Euleksa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

17:26

Default images

Oni tvrde da pripadnici te misije rade u interesu Albanaca, navodeći za primer obnovu kuća u naselju Brđani. Sa skupa u Mitrovici je poručeno da će Srbi nastaviti okupljanja u Brđanu zbog gradnje kuća čiji su vlasnici Albanci. To im omogućuju pripadnici Euleksa i Kfora, rečeno je na skupu.

Srbi okupljeni danas u Mitrovici smatraju da je predsednik Srbije pogrešio kada je pristao da se Euleks rasporedi na Kosovu.

Učesnici skupa u Mitrovici traže veće angažovanje predstavnika Vlade Srbije, smatrajući da vlast u Beogradu nije dovoljno zaštitila Srbe u slučaju Brđani.

Srbi u Brđanu nisu protiv povratka, ali su protiv vraćanja samo u jednom pravcu. Brđane, naselje u severnom delu Mitrovice danima kontrolišu jake snage Euleks policije i Kfora. Albanci su sagradili pet, a grade još 18 kuća.

U istom delu, Srbi grade pet objekata sa po osam stanova. Među radnicima nema incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: