Cvetković na njujorškoj berzi

Premijer Mirko Cvetković, koji boravi u Njujorku na konferenciji UN o ekonomskoj krizi, sastao se sa izvršnim direktorom Njujorške berze Dankanom Niderauerom.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

00:38

Default images

Cvetković i Niderauer su razgovarali o svetskoj ekonomskoj krizi, njenim posledicama i načinima za njeno prevazilaženje. Prvi čovek Njujorške berze, posle čijeg se sloma talas krize proširio i na druge delove sveta, preneo je premijeru Srbije da su uočljivi prvi znaci prevladavanja krize i da se tržište hartija od vrednosti stabilizovalo.

Predsednik srpske vlade razgovarao je i sa predstavnicima banaka Kredi svis i Meril Linč. Konferencija na kojoj učestvuje Cvetković završava se danas.

Prvog dana skupa u Njujorku, Cvetković je ocenio da je ključ izlaska iz svetske ekonomske krize pružanje finansijskog podsticaja i podrške direktnim investicijama u zemljama u razvoju.

Cvetković je, u Njujorku, na Konferenciji UN o svetskoj finansijskoj i ekonomskoj krizi, rekao da jedna od tema koje treba razmotriti na tom skupu jeste i činjenica da bankarski sektor koči privredni rast u državama koje treba da budu generator globalnog privrednog rasta.

Premijer Cvetković se juče u Njujorku sastao i sa potpredsednikom Vlade Rusije Aleksejem Kudrinom i dvojica zvaničnika potvrdila su saglasnost dveju država o mogućnostima za rešavanje pitanja Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: