Odbranjen severnokorejski brod

Južnokorejski ratni brod je spasao od gusarskog napada posadu teretnjaka iz Severne Koreje u vodama kod somalske obale, saopšteno je danas u Seulu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2009.

14:47

Default images

U saopštenju se navodi da je južnokorejski razarač od 4.500 tona danas poslao vojni helikopter kao odgovor na poziv za pomoć koji je stigao sa severnokorejskog broda. Južnokorejski ratni brod od aprila prati teretne brodove u vodama kod Somalije, gde haraju somalski gusari.

Taj plovni put jako je važan za južnokorejske kontejnere i tankere koji prevoze naftu sa Bliskog istoka.

Gusari su prišli na tri kilometra od severnokorejskog broda kada je stigao južnokorejski helikopter, što je, prema izjavi jednog južnokorejskog vojnog zvaničnika, vrlo blizu u okeanu.

U saopštenju se navodi da je gusarski brod odustao od potere za brodom iz Severne Koreje ubrzo pošto su videli snajpere iz helikoptera.

Severnokorejski brod kasnije je poslao poruku zahvalnosti Južnokorejcima, navodi se dalje u saopštenju.

Odnosi između dve Koreje su znatno pogoršani od kada je konzervativna vlada došla na vlast u Seulu prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: