Holbruk nudio imunitet Karadžiću?

Ričard Holbruk ponudio je Radovanu Karadžiću imunitet od krivičnog gonjenja za ratne zločine ukoliko se povuče sa položaja, piše britanski "Dejli telegraf".

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2009.

12:40

Default images

Ova informacija se navodi u novoj studiji o ratovima na prostoru bivše Jugoslavije koju je objavio ugledni američki univerzitet Pardju iz Indijane,a potvrdili su je američki zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni.

List podseća da je Holbruk, u to vreme pregovarač za Balkan, a sada glavni pregovarač predsednika Obame za Avganistan, demantovao navode o tome da je bilo ko iz američke vlade ponudio bilo kakav dogovor Karadžiću i da je u više navrata isticao da je upravo on insistirao na njegovom hapšenju.

Karadžić, međutim, otkako je prošlog leta uhapšen, insistira da je od Holbruka dobio obećanje o imunitetu.

"Dejli telegraf" ističe da bi o ovim tvrdnjama i zahtevu da se Holbruk pojavi kao svedok na procesu koji se vodi protiv Radovana Karadžića trebalo da bude govora naredne nedelje u Haškom tribunalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: