Slovenija: Prodavnice za siromašne

Jedna neprofitna organizacija u Sloveniji odlučila je da otvori prodavnice koje će nuditi proizvode po znatno nižim cenama za ljude sa malim primanjima.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2009.

00:52

Default images

Kako piše ljubljanski "Dnevnik", organizacija "SOS kooperativ" otvoriće prvu SOS prodavnicu u Ljubljani, a sarađivaće sa državnim Zavodom za zapošljavanje i socijalnim službama, koje će izdavati kartice građanima sa pravom na jeftinije namirnice, prenela je agencija STA.

Očekuje se da će cene proizvoda u SOS radnjama biti 60 do 70 odsto niže u odnosu na druge maloprodajne objekte, a osim glavnog grada Slovenije, prve prodavnice će biti otvorene u Mariboru i Murskoj Soboti.

Hrana će se isporučivati onima koji ne budu mogli sami da dođu do radnji, dok će romska naselja obilaziti mobilne jedinice, navodi se u članku, uz napomenu da će se za najsiromašnije pripremati posebni paketi.

"Dnevnik" takođe piše da će u projekat biti uključeni proizvođač hleba i testenine "Žito" i mlekara "Ljubljanske mlekarne". Organizacija "SOS kooperativ" pozvala je i dva velika trgovinska lanca i kompaniju za preradu mesa i povrća da se pridruže projektu, ali ti dogovori još nisu postignuti.

U "SOS kooperativu" se nadaju da će im dobrovoljci pomoći u radu prodavnica, kako bi što više novca moglo da se uštedi, a takođe žele da podstaknu stvaranje novih radnih mesta u kompanijama koje će snabdevati SOS radnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: