Niš: Razgovori DS-a i SPS-a

Predstavnici DS-a i SPS-a u Nišu sastali su se i u načelu dogovorili o budućoj saradnji i formiranju vlasti u Nišu.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 18.05.2008.

15:17

Default images

Iako je SPS ranije u javnosti izašao sa stavom da će pregovarati sa svima koji prihvataju da gradonačelnik bude njihov kandidat Mile Ilić, na ovom sastanku nije bilo reči o kadrovskim rešenjima, vec samo o principima buduce saradnje.

Kako saznajemo, obe strane saglasile su se da u gradskoj vlasti treba da učestvuju oni koji se do sada, kako kažu, nisu kompromitovali.

Zanimljivo je da su od 1996. do sada DS i SPS uvek bili na suprotstavljenim stranama, a posle današnjeg sastanka navode da je sve proteklo u izuzetno prijateljskoj atmosferi i da je dogovor izvestan.

Simonović: Visok nivo saglasnosti

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miloš Simonović potvrdio je da su danas održani razgovori predstavnika te stranke sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije o postizbornim kolicijama.

"Danas smo prvi put posle 12 godina razovarali na najvišem nivou u gradu", rekao je Simonović i naveo da će naredne sedmice razgovori biti nastavljeni.

Prema njegovoj oceni, "postignut je visok nivo saglasnosti o budućoj lokalnoj vlasti".

Na lokalnim izborima 11. maja od 61 odborničkog mesta u Skupštini Niša, po 18 su osvojile liste DS-a i Srpske radikalne stranke, po sedam

G17 Plus i liste okupljene oko SPS-a i Demokratske stranke Srbije i četiri Liberalno demokratska-partija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: