Terali vršnjakinju da jede travu

Tri devojčice i osam dečaka iz OŠ "Sonja Marinković" u Novom Sadu početkom ove nedelje tukli su učenicu osmog razreda i terali je da jede travu, saznaje list Blic.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2008.

16:16

Default images

Zlostavljanje je, kao i u nedavnom slučaju u Pirotu, snimano kamerom mobilnog telefona. Na snimku se vidi kako tri devojke, u društvu osam dečaka, skoro deset minuta tuku i ponižavaju devojčicu.

U prvom trenutku devojčica sedi na zidiću dok je nasilnice šamaraju i šutiraju. One se pred njom dogovaraju šta će da joj rade, a dečaci navijaju i snimaju mobilnim telefonima.

Jedna od maloletnih zlostavljačica u jednom trenutku predlože da zlostavljana devojčica jede travu, što će i uslediti kada joj zadaju više udaraca u glavu.

Gostujući u vestima Info kanala B92, psihoanalitičarka Vesna Brzev Ćurčić je rekla da se zlostavljanja snimaju, jer ako nisu zabeležena, kao da se nisu ni desila, a to nema efekta kod nasilnika i žrtve.

“Oni koji zlostavljaju i koji to zabeleže, postaju u nekom smislu likovi, koristim njihovu terminologiju. Postaju u nekom smislu negativni heroji, oni o kojima se priča, zaboravlja se kako se u tom trenutku oseća žrtva, pri čemu mislim da je batinanje jako surovo, ali to je ono što zaraste. Ono što nikad ne zaraste je osećaj povrešenog dostojanstva, što je i cilj nasilnika”, rekla je Brzev Ćurčić.

Pomoćnica direktora škole Dragica Muražić je za Blic izjavila da je protiv izgrednika pokrenut disciplinski postupak, a njihovi roditelji su pozvani na razgovor.

Vesna Brzev-Ćurčić kaže da nasilnici svojim postupcima od nikoga postaju neko i da je to jedan od glavnih razloga ovakvog njihovog ponašanja.

“Ono što je problem jeste to što vi tu decu ne možete suštinski da kaznite. Ona su maloletna i ne podležu ni jednoj drugoj sankciji do onoj koja je najjača u školi. Škola je nemoćna”, kaže ona.

Navodno, maloletne nasilnice su se na ovaj čin maltretiranja i ponižavanja odlučile zato što je nesrećna devojčica iz drugog dela grada, piše Blic. Ovo nije prvi put da u ovoj novosadskoj školi učenici muče i maltertiraju svoje vršnjake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: