"Nenasilna borba u 50 tačaka"

Sinoć promovisana knjiga "Nenasilna borba u 50 tačaka", Srđe Popovića, Andreja Milivojevića i Slobodana Đinovića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.02.2007.

09:18

Default images

Knjiga je posvećena nenasilnoj akciji, a u pripremi knjige učestvovalo je više od 100 ljudi iz 19 zemalja. Okosnicu njenog stvaranja činili su veterani uspešnih nenasilnih borbi, od Indije, SAD i Poljske, preko Srbije, Gruzije i Ukrajine, do Libana. Predgovor je napisao novinar Dragan Bujošević.

"Srđa je sa svojim drugarima uspeo da dokaže da zna kako se nešto što je bila radost, veselje, pretvara u pesnicu, pa u nešto što se zove 'gotov je'. Oni su to naučili, prvo su skočili, pa rekli 'hop', napravili jedan veliki posao, pa onda napisali knjigu o tome kako se taj posao radi", rekao je Bujošević.

Promocija je održana na dan kada je Slobodan Milošević, pre 10 godina, posle tromesečnih građanskih protesta priznao pobedu koalicije Zajedno. Devet počasnih primeraka knjige dodeljeno je odabranim ličnostima iz javnog i kulturnog zivota, politike i medija. U ime B92 nagradu je primio predsednik Upravnog odbora Saša Mirković.
Sa promocije: Koautori Slobodan Ðinoviæ i Srða Popoviæ sa Aleksandrom Vlahoviæem (FoNet)
"Sećam se i koaksijalnog kabla i zabrana i preuzimanja. Deset godina kasnije, nadam se i hoću da verujem da Srbija u XXI veku zaslužuje da bude mirno i lepo mesto za život", rekao je Mirković.

Knjiga "Nenasilna borba u 50 tačaka" je, kako autori navode, posvećena sjajnoj generaciji koja je promenila Srbiju u osvit XXI veka.

Knjigu je objavio Samizdat B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: