Kraljevo bez predsednika opštine

Ostavka predsednika opštine Kraljevo Radoslava Jovića verifikovana je na vanrednoj sednici SO, koja je trajala petnaest minuta.

Izvor: B92

Subota, 26.11.2005.

19:07

Default images

Predsednik SO Kraljevo Dejan Milović je obavestio odbornike da je na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta opštine, prestankom mandata Joviću danom podnošenja ostavke prestao i mandat zamenika predsednika opštine Darka Vilotijevića.

Do stupanja na dužnost novog predsednika opštine, tu funkciju će obavljati predsednik SO Kraljevo Dejan Milović, a prema Zakonu o lokalnoj samoupravi predsednik Narodne skupšine Srbije raspisaće u roku od 15 dana izbore za predsednika opštine Kraljevo.

Jović je neopozivu ostavku podneo 24. novembra posle odluke Vrhovnog suda Srbije kojom je odbijen zahtev republičkog tužilaštva za zaštitu zakonitosti koju je on zatražio i kojom su se stekli uslovi za održavanje glasanja za njegov opoziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: