"Cenimo borbu protiv antisemitizma"

Boris Tadić i Arijel Šaron razmenili su mišljenja o pregovaračkim procesima, diplomatskim aktivnostima i rešavanju problema.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2005.

15:36

Default images

Izraelski premijer Arijel Šaron je, u razgovoru sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem u Jerusalimu, istakao važnost dolaska prvog demokratski izabranog predsednika Srbije u Izrael, izrazivši nadu da će saradnja dva naroda u budućnosti biti "još bolja i čvršća". "Ovaj susret je svakako doprinos toj boljoj i čvršćoj saradnji", rekao je izraelski premijer.

Šaron je preneo Tadiću da "visoko ceni njegovu borbu protiv antisemitizma i borbu srpskog naroda protiv nacizma i fašizma".

Predsednik Srbije je naveo da su dva naroda imala velika stradanja i da je to jedan od razloga "što se dobro razumeju i podržavaju u rešavanju problema s kojima se suočavaju".

"Dobio sam potvrdu da će Izrael i u budućnoti imati uravnotežen i korektan stav prema rešavanju kosovskometohijskog problema, razumevajući procese u međunarodnoj politici koji imaju globalni karakter", rekao je predsednik Srbije.

Sagovornici su razgovarali i o poboljšanju bilateralne i ekonomske saradnje i zaključili da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti privrede.

Predsednik Srbije je sa velikim zanimanje saslusao Ssarona o trenutnoj situaciji na Bliskom Istoku i o iskustvima Izraela u borbi protiv terorizma i organizovanog kiminala.
Predsednik Srbije sutra će u Tel Avivu razgovarati sa bivšim premijerom i sadašnjim vicepremijerom Izraela Šimonom Peresom i prisustvovati premijerskoj konferenciji za izvoz i međunarodnu saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: