"Primeran zatvorenik"

Daut Haradinaj, brat haškog optuženika Ramuša Haradinaja, mogao bi da bude oslobođen izdržavanja petogodišnje kazne zatvora.

Izvor: B92, Beta

Petak, 18.03.2005.

13:42

Default images

Prema prištinskim medijima, za tu svrhu formirana je posebna komisija pri odseku za pravosuđe UNMIK-a, koja je predložila posebnom sudskom veću Vrhovnog suda Kosova, koje čini šest sudija, tri domaće i tri međunarodne, da Haradinaja uslovno oslobodi daljeg izdržavanja kazne u zatvoru "Dubrava", kod Istoka.

Ahmet Eljšani i Ramuš Ahmetaj, iz iste grupe osuđenih, već su pušteni iz zatvora u četvrtak jer im je do isteka kazne zatvora ostalo još par meseci. Prištinska štampa na albanskom ranije je javila da su Dauta Haradinaja predstavnici zatvorske uprave ocenili kao primernog zatvorenika i osobu koja je svojim ponašanjem služila za primer i ostalim zatvorenicima.

Daut Haradinaj je kao član "Dukađinske grupe" osuđen na kaznu zatvora od pet godina, a polovinu je već izdržao. U grupi "Dukađini", pored Dauta Haradinaja, Ahmeta Eljšanija i Ramuša Ahmetija, za ubistvo četiri albanska civila u junu 1999, osuđeni su i Idriz Baljaj, Bekim Zekaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: