Ulemek ponovo o heroinu

Izvor: B92

Utorak, 05.10.2004.

15:38

Default images

Danas je nastavljeno suđenje tzv. Zemunskom klanu za organizovani kriminal.

Milorad Ulemek Legija ponovio je svoju tvrdnju o navodnoj prodaji 600 kg heroina o kojoj je govorio i na suđenju optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Ulemek je naveo da je sa još trojicom pripadnika JSO-a, koristeći nepromočive rance i ronilačku opremu, prebacivao drogu u susedne zemlje. Podsećamo da je nedavno MUP Srbije Specijalnom tužilaštvu dostavio izveštaj o spaljivanju droge o kojoj je Ulemek govorio u više navrata.

Milorada Ulemeka brinulo je kako će drogu da prebaci u Rumuniju, jer je tamo trebalo da ga čekaju neki Rusi, ali ga nije brinulo prebacivanje heroina u Hrvatsku, pa ni u Bosnu i Hercegovinu, jer ga je tamo čekao stari poznanik iz 1992. godine za koga je rekao da mu je bio sigurnosna smernica. Ulemek kaže da je prilikom prebacivanja droge u Republiku Srpsku bio veoma iznenađen što tamo vidi Zorana Janjuševića koji, međutim, nije bio iznenađen što vidi Ulemeka.

Ulemek je rekao da zna da je vođa zemunskog klana, Dušan Spasojević, muljao nešto sa drogom, ali je dodao i da mu se Spasojević kleo da je nikada nije prodavao u zemlji.

Na pitanje sudije Marka Kljajevića da li poznaje okrivljene u postupku, Ulemek je naveo da je za većinu od dvadeset dvojice, koji sede na optuženičkoj klupi, čuo u medijima u vreme akcije Sablja ili kada je njihova imena pročitao u optužnici. S obzirom na to da je Ulemek, objašnjavajući Spasojevićevo okruženje, često koristio termin ekipa, sudsko veće interesovalo je ko su članovi te ekipe iz Šilerove ulice u Zemunu, pa je Ulemek neka imena nabrojao: Dušan Spasojević, Mile Luković, braća Aleksandar i Miloš Simović, od jeseni 2002. tu se pojavljuje i Dejan Milenković Bagzi, a bilo je, kaže, i nekih ženskih.

Ulemek zna za Spasojevićevu ekipu, ali ne i za kriminalni klan, ili bandu kako to u optužnici navodi specijalni tužilac. A neznanje o širim Spasojevićevim delatnostima, Ulemek objašnjava ovako: "Nisam ja sa Spasojevićem boravio 24 sata, niti smo se držali za ruke. Ja sam sa njim bio i prijatelj, ali i po službenoj dužnosti, pa smo se viđali, nekada zbog mog privatnog hira, a nekada zbog toga što je to od mene traženo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: