Ceku optuzio vlasti u Beogradu – SPO optuzio albanske vlasti

Izvor: B92

Nedelja, 06.02.2000.

19:50

Default images
Komandant Kosovskog zastitnog korpusa Agim Ceku optuzio je vlasti u Beogradu da su odgovorne za sukobe koji su izbili u Kosovskoj Mitrovici. Komandant Kosovskog zastitnog korpusa, formacije nastale transformacijom demilitarizovane Oslobodilacke vojske Kosova, je rekao da vlastima u Beogradu odgovara da "na Kosovu budu neredi i nesigurnost, cime bi dokazivali da KFOR nije spreman da garantuje bezbednost za sve gradjane Kosova", prenosi Beta.

Istovremeno Srpski pokret obnove optuzio je albanske vlasti da zele stvaranje "velike Albanije" i ocenio da je u tome sustina problema na Kosovu. "Problemi koji danas postoje na Kosovu i Metohiji samo su delimicno rezultat etnicke netrpeljivosti, a u sustini su posledica visedecenijskih teznji Tirane da stvori takozvanu 'veliku' Albaniju i da zagospodari balkanskim prostorima. Ono sto je deset godina neprihvatljivo za srspki narod, a sada i za mirovne snage i civilnu misiju, i dalje, je na zalost, najveca prepreka miru i stabilnosti na kosmetskim prostorima", navodi SPO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: