Četvrtak, 29.05.2014.

11:23

CIK objavio konačan spisak birača

Kosovska Centralna izborna komisija potvrdila je konačnu listu glasača (2014) za izbore za kosovsku skupštinu.

Izvor: Tanjug

Default images

Konačni spisak obuhvata 1. 782.454 imena glasaca i zasniva se na civilnom registru saopštio je CIK.

Od toga je 33,735 novih birača koji će prvi put glasati na ovim izborima 8. juna.

CIK je takodje doneo odluku za akreditaciji 430 posmatraca za koji će pratiti prevremene izbore za kosovski parlament, navedeno je u saopštenju.

Član kosovske Centralne izborne komisije (CIK) Nenad Rikalo izjavio je juče da birački materijal za predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu raspisane za 8. jun, nije statusno neutralan, kao i da izmedju ostalog postoje problemi sa biračkim spiskom i imenovanjem biračkih odbora.

Rikalo je u izjavi Tanjugu najavio da će bi danas trebalo da bude objavljen tačan broj birača na biračkom spisku.

"Ima tehničkih problema sa biračkim spiskom, i dalje ima više birača nego stanovnika na teritoriji KiM. Konačan broj na biračkom spisku nije utvrdjen i to bi trebalo po nekoj dinamici da se uradi danas ili u toku sutrašnjeg dana i onda ćemo objaviti tačan broj birača na biračkom spisku", rekao je Rikalo.

On je kazao i da ima ozbiljnih problema sa imenovanjem biračkih odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: