Region 0

01.06.2024.

11:11

EU dala BiH više od 5 miliona evra: Evo šta su postigli

Evropska unija investirala više od 5 miliona evra u oporavak poljoprivrede u BiH za 3 i po godine.

Izvor: Tanjug

EU dala BiH više od 5 miliona evra: Evo šta su postigli
Shutterstock/Tupungato

Podeli:

Evropska unija investirala je u Bosni i Hercegovini preko pet miliona evra u okviru projekta za oporavak poljoprivrede, kojim je u protekle tri i po godine očuvano 1.463 radnih mesta, a otvorena još 142, saopštili su realizatori projekta "EU za oporavak poljoprivrede".

Kako se navodi, ovaj projekat ojačao je postojeću infrastrukturu i kapacitete domaćih kompanija poljoprivredno-prehrambenog sektora i otvorio vrata daljim inovacijama i održivoj razvojnoj praksi u BiH, preneo je RTRS.

Šef Odeljenja za operacije Delegacije EU u BiH Đanluka Vanini naveo je da ovaj projekat "simbolizuje opredeljenost Evropske unije da pomogne kada je najpotrebnije".

"Ovaj projekat, poput opšte podrške EU sektoru poljoprivrede u BiH, pomaže proizvođačima da postanu otporniji, prilagodljiviji inovacijama i ekološki osvešteniji, povećavajući njihovu konkurentnost", istakao je Vanini u Sarajevu.

Projekat "EU za oporavak poljoprivrede" zajednički su sproveli UNDP i Češka razvojna agencija.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Svet

Nemački lanac supermarketa pod istragom

Mađarska kancelarija za zaštitu tržišnog takmičenja (GVH) je najavila pokretanje istrage protiv lokalne jedinice nemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izveštaju državnog medija MTI.

17:18

20.7.2024.

1 d

Podeli: