Ponedeljak, 25.07.2011.

15:07

I ruski "Naši" osuđuju Brejvika

Anders Bering Brejvik, koji je u svom manifestu izrazio divljenje prema ruskom premijeru Vladimiru Putinu, ludak je i đavo, rekao je Putinov portparol.

Izvor: Tanjug

Default images

"Šta god on napisao ili rekao, ne može biti nazvano drugačije nego buncanje jednog ludaka", naveo je Dmitrij Peskov.

Brejvik, koji je u dva odvojena napada usmrtio u petak 93 čoveka pozvao je u sopstvenom političkom "manifestu", napisanom na 1.500 strana, da treba učiniti kraj islamizaciji Evrope i izrazio divljenje prema Putinu.

On je osudio političku korektnost i pozvao na formiranje patriotskog pokreta u Norveškoj, koji bi bio ekvivalent ruskom pokretu "Naši".

Moskovsko sedište pokreta "Naši" odmah se oglasilo, osuđujući filozofiju masovnog ubice i nazivajući ga "psihopatom i fašistom".

"Bez obzira na teme o kojima govori, Brejvikovo mišljenje ostaje mišljenje ludaka", kazala je portparolka pokreta "Naši" Kristina Potupčik.

"Brejvik sprovodi ciljeve destabilizacije situacije u Norveškoj i skreće pažnju na svoje fašističke ideje."

"Pokret 'Naši' poznat je po beskompromisnoj borbi protiv fašizma i verujemo da ne treba da reaguje na izjave psihopata i fašista", kazala je ona.

Posle tragedije koja se dogodila u petak, Putin je pozvao norveškog premijera Jensa Stoltenberga i poslao telegram saučešća, osuđujući "varvarski zločin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: