Četvrtak, 24.03.2011.

11:51

Srpski hakeri pomažu Gadafiju?

Više hiljada srpskih internet korisnika ugrožava libijske pobunjenike u pobuni protiv Gadafija, vodeći sajber rat protiv njih, tvrdi Libijski omladinski pokret.

Izvor: Tanjug

Default images

Taj opozicioni pokret tvrdi da u akciji pružanja podrške Gadafiju učestvuje 50.000 hakera iz Srbije.

"Korisnici iz Srbije pokrenuli su progadafijevski pokret na Fejsbuku, Tviteru, Majspejsu, Jutjubu i drugim društvenim mrežama", tvrdi Libijski omladinski pokret u saopštenju koje je dostavio agenciji Tanjug.

"Posle konsultacija sa administratorima tih mreža, procenjujemo da je više od 50.000 Internet korisnika iz Srbije aktivno uključeno u pružanje podrške Gadafiju", navedeno je u saopštenju.

Mediji poklanjaju veliku pažnju ovim aktivnostima koje su privukle Gadafijeve pristalice iz drugih zemalja, a libijska državna televizija redovno emituje ono što pišu Gadafijeve pristalice iz Srbije, kako bi pokazala da on i dalje ima podršku u drugim zemljama, navodi libijski pokret.

Pored toga, veliki broj korisnika iz Srbije vodi rat na Internetu protiv antigadafijevih grupa i vebsajtova i oni hakuju, spemuju ili obaraju vebsajtove povezane sa snagama koje se bore protiv Gadafija, NATO-om, SAD, Francuskom, Velikom Britanijom, istaknuto je u saopštenju.

Libijski omladinski pokret primećuje da za tako malu zemlju poput Srbije, sa relativno skromnim brojem Internet korisnika, organizovanje više od 50.000 aktivnih Gadafijevih pristalica koji zajedno deluju na Internetu predstavlja grandiozni poduhvat i zahteva veliku količinu rada, predanosti i novca.

"Mi sumnjamo da iza ovog progadafijevog pokreta stoje moćne političke organizacije i političke partije i apelujemo na međunarodnu zajednicu da hitno nešto preduzme tim povodom", zaključio je Libijski omladinski pokret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: