Četvrtak, 10.07.2014.

16:49

Ilić se izvinio, CINS prihvatio

Ministar bez portfelja Velimir Ilić uputio je javno izvinjenje novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Milici Šarić.

Izvor: Tanjug

Default images

On je naveo da nije postojala namera da novinarku lično uvredi.

U saopštenju ministarstva, a povodom saopštenja Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), u kome se navodi da je ministar Ilić ''uvredio'' novinarku Šarić, navodi se da u razgovoru nije postojala nikakva namera ministra da pomenutu novinarku lično uvredi.

''Ovim saopštenjem ministar Ilić upućuje novinarki Šarić javno izvinjenje, uz 101 ružu, ukoliko je na bilo koji način narušen njen profesionalni integritet'', ističu u ministarstvu.

NUNS je ranije danas najoštrije osudio postupak ministra Ilića i zatražilo javno izvinjenje zbog uvreda koje je uputio novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije.

CINS je saopšti da prihvata izvinjenje ministra Velimira Ilića posle uvreda upućenih njihovoj novinarki Milici Šarić, ali zahteva od političara da prestanu sa omalovažavanjem novinara u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: