Moskva: Umiriti retoriku o avionu

Moskva smatra da na sirijsko obaranje turskog aviona ne treba gledati kao na provokaciju i pozvala sve da umire retoriku oko tog incidenta.

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2012.

20:43

Default images

"Smatramo da je važno da se incident ne smatra provokacijom ili namernom akcijom", saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova u prvom reagovanju na obaranje turskog vojnog aviona u Siriji.

Moskva je, takođe, pozvala Tursku i Siriju da uspostave direktan dijalog sa ciljem razjašnjavanja svih okolnosti incidenta, prenela je agencija AFP.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan optužio je ranije danas Siriju da je obaranjem turskog aviona počinila "gnusni napad" i "neprijateljski čin", a da će Turska ubuduće reagovati svaki put kada sirijska vojska naruši njenu granicu.

Podsetimo, Sirija je u petak oborila turski vojni avion. Turska je saopštila da će preduzeti neophodne mere zbog incidenta.

Turski šef diplomatije je izjavio ranije da je avion oboren u međunarodnom vazdušnom prostoru.

NATO je juče na sednici osudio ovaj incident.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: