HDZ smenio Kosorovu i Šeksa

Predsedništvo HDZ, koja je od decembra 2011. u opoziciji, smenilo je sa potpredsedničkih mesta u Saboru bivšu šeficu stranke Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2012.

22:48

Default images

Odluka je doneta nakon tri i po časa zasedanja sa samo dva uzdržana glasa i bez ijednog glasa protiv, od ukupno 28 članova predsedništva.

Na potpredsednička mesta u Saboru HDZ će predložiti Tomislava Čuljka i Željka Rajnera.

Predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da je Kosorova smenjena zbog gubitka na izborima, ali i zato što nakon stranačkog poraza nije ponudila ostavku na to mesto, što je bio moralni čin.

On je rekao i da Kosorova i Šeks neće biti degradirani, navodeći da će im se ponuditi mesta šefa nekog od saborskih odbora.

Karamarko je pobedio na izborima za predsednika HDZ-a 20. maja ove godine, dok Kosorova nije ušla ni u drugi krug. Šeks, koji je bio njen bliski saradnik, takođe nije izabran u rukovodstvo stranke.

Od pet potpredsedničkih mesta u Saboru, vladajuća Kukuriku koalicija ima tri, a opozicija dva mesta, s tim da je oba mesta dobio HDZ kao ubedljivo najjača stranka u opoziciji.

Poslanici Sabora shodno dosadašnjoj praksi terbalo bi da prihvate odluku HDZ-a.

Karamarko se nije izjašnjavao oko afere vezana za gole grudi partijskih aktivistkinja, sestara Jelene i Viktorije Mišak, na okupljanju hrvatskih navijača u Poznanju pre meča s Irskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: