Bojovićeve šifre kriju ubice

U stanu Luke Bojovića, u Valensiji, nađeno je nekoliko desetina pisama, uglavnom u šiframa, čije je tumačenje u toku, ekskluzivno saznaju "Novosti".

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2012.

22:40

Default images

Veštačenje treba da odgovori na pitanje ko je autor i kome su, zapravo, upućene ove svojevrsne poruke, pa i ona u vezi sa ubistvom Milana Jurišića.

Ipak, prvi nalazi ukazuju da su ona "puna kontradiktornosti" i da sadrže "niz nelogičnosti".

Posredstvom međunarodne pravne pomoći, MUP Srbije zatražio je od španskih kolega famozna pisma, među kojima je i ono o detaljima monstruoznog ubistva Jurišića. Da li će i kada stići do nas, zavisi od španskog pravosuđa.

Tamošnji mediji bruje o tome da su delovi Jurišićevog tela u reci Manzanares nađeni na osnovu detalja iz pisma. To je, međutim, samo delimično tačno. Odbegli pripadnik "zemunskog klana" Sretko Kalinić je još pre godinu i po dana, na "Guglovim mapama" označio mesto, Most kraljice Viktorije u Madridu, sa kog je pobacao delove tela.

Sumnja se da je kada reč o razlogu za ubistvo Jurišića, pominjanje "devojke" oko koje se posvađao sa Bojovićem, zapravo samo šifra, koju treba rastumačiti. I ostale poruke, za koje se sumnja da se tiču drugih događaja, kriminalnih radnji, zločina i šverca narkotika i trgovine oružjem, prepuna su takvih "simbola".

Pored pisama, španska policija je tokom pretresa stanova Bojovića, Vladimira Milisavljevića - Vlade Budale i Siniše Petrića otkrila ogromnu količinu novca i oružja. Reč je o gotovo pola miliona evra u gotovom, ali i o nizu bankarskih računa, koji su bili sakriveni u Bojovićevim "štekovima".

Pronađene su i duge cevi i pištolji, uredno složeni u kutijama, i prema tvrdnjama španske policije, očigledno spremni za prodaju. Specijalne jedinice policije, koje su bile uključene i u hapšenje, ocenile su da je to jedna od najvećih zaplena naoružanja koja je obavljena u ovoj zemlji u poslednjih nekoliko godina. Bojović je živeo u rezidencijalnom delu Valensije, u kvartu Politarija de Valensija. Podatak da se Bojović sa tri saradnika krije u predgrađu Valensije u striptiz baru, koji drži izvesni Dragan sa ovih prostora, španskim vlastima dostavio je Biro za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije jula 2010.

Prema operativnim podacima, Dragan je pružao utočište Bojoviću na više mesta u Španiji. Od kada je Biro dostavio podatke, počela je akcija koja je rezultirala hapšenjem Bojovića, njegovog kuma Vlade Mijanovića, Petrića i Vlade Budale.

Španska policija je već podnela nekoliko prijava protiv njih trojice, koje im stavljaju na teret da su počinili nekoliko pljački i razbojništava na teritoriji Španije. U akciju lociranja i hapšenja, osim španske i srpske policije, bila je sve vreme uključena i policija Holandije, koja ih traži kako zbog krađa tako i zbog ubistava.

Prema saznanjima španske policije, članovi "zemunskog klana" su se na Apeninskom poluostrvu, zajedno sa Crnogorcima, specijalizovali za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, preko Južne Afrike u Španiju, a potom širom Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: