Dominikanska Republika - zemljotres

Zemljotres jačine 5,3 stepena po Rihteru pogodio Dominikansku Republiku. Za sada nema vesti o šteti ili žrtvama. Srpski turisti na sigurnom.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 05.01.2012.

11:50

Default images

Epicentar zemljotresa bio je 16 kilometara jugoistočno od mesta Okoa, na dubini od 10 kilometara, precizirao je USGS. Prema proceni Evromediteranskog seizmolološkog centra, ovakvo podrhtavanje tla je trebalo da se oseti širom ostrva koji dele Dominikanska Republika i Haiti.

Milica Žarković iz turističke agencije "Kontiki" kaže da su svi srpski turisti dobro.

"U ovom trenutku se nekih 15-ak putnika Kontikija nalazi u Dominikanskoj republici, oni su otišli tamo uoči novogodišnjih praznika. Naime, sam epicentar zemljotresa je bio dosta daleko od mesta gde se naalze naši putnici, nekih 250-300 km, oni su potpuno bezbedni, nisu ni osetili zemljotres, odmaraju onako kako je planirano, kupaju se uživaju i u svakom slučaju nema brige za njima."

U januaru 2010. godine 316.000 ljudi poginulo je od posledica zemljotresa magnitude 7,1 stepen. Epicentar tog potresa je bio neposredno pored glavnog grada Haitija - Port-o-Prensa (v. Posledice zemljotresa katastrofalne).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: