Parlamentarci posetili Bramerca

Delegacija Odbora za evropske poslove Parlamenta Holandije razgovarala s glavnim tužiocem Haškog suda Seržom Bramercom o saradnji Srbije u potrazi za beguncima

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

12:43

Default images

Vođa delegacije Hari van Bomel izjavio je da su poslanici sa tužiocem razmotrili "da li Srbija čini sve što može" da bi našla i uhapsila generala Ratka Mladića.

O tome šta je glavni tužilac rekao, vođa parlamentarne delegacije nije želeo da govori.

On je, međutim, rekao da je do razgovora došlo radi pripreme majske posete Odbora holandskog parlamenta za evropske poslove Srbiji, Kosovu i Albaniji.

Upitan kada će Parlament raspravljati o ratifikaciji sporazuma Srbije i Evropske unije o stabilizaciji i asocijaciji, Van Bomel je odgovorio da rasprava još nije zakazana.

Odluka o tome da li će ratifikacija tog sporazuma uopšte biti stavljena na dnevni red Parlamenta zavisiće od sledećeg redovnog izveštaja koji će tužilac Bramerc podneti Savetu bezbednosti UN u junu, naznačio je Van Bomel.

Ukoliko Bramercov izveštaj o saradnji Srbije bude negativan, nagovestio je Van Bomel, rasprava o ratifikaciji sporazuma Srbije sa EU neće ni biti stavljena na dnevni red Parlamenta.

Punu saradnju vlasti u Beogradu sa Tribunalom, odnosno hapšenje generala Mladića, Holandija postavlja kao uslov za dalje korake u približavanju Srbije i EU. Ta politika ima jednoglasnu podršku u holandskom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: