Pritvor pljačkašu Rajfajzen banke

Aleksandru Spasiću, službeniku u trezoru regionalne ekspoziture "Rajfajzen banke" u Kragujevcu, određen je pritvor zbog sumnje da je iz banke izneo 1.440.000 evra.

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

08:35

Default images

Istražni sudija Okružnog suda u Kragujevcu Suzana Grujović saslušala je noćas Aleksandra Spasića, osumnjičenog za proneveru nešto manje od million i po evra. Sudija je izjavila da je Spasić priznao krivicu i naveo da je motiv intimne prirode. Za sada još nisu pronađene 64 hiljade švajcarskih franaka i 65 hiljada evra.

Pola sata pre ponoći uz policijsku pratnju blagajnik trezora Rajfajzen Banke Aleksandar Spasić, osumnjičen za proneveru million 440 hiljada evra, sproveden je sinoć istražnom sudiji Okružnog suda na saslušanje.

Istražni sudija Suzana Grujović donela je rešenje o sprovođenju istrage posle gotovo tročasovnog saslušanja.

Spasić je priznao krivicu i naglasio da nije imao nameru da zadrži novac, što je potkrepio činjenicom da se sam prijavio policiji, izjavila je sudija Grujović.

Spasić je ogorčen na bivšu suprugu i njene roditelje koji su ga, kako tvrdi, omalovažavali i bespravno krivično gonili, kazala je sudija, i dodala da je on želeo da pokaže sposobnost da napravi veliki poduhvat tako što će iz banke izneti million i po evra a da niko ne bude povređen.

Kragujevačka policija do sada je pronašla 1,3 miliona evra od ukupne sume koju je Spasić odneo iz banke.

Dan pre nego što je odneo novac iz banke, Spasić je u poštanskom sandučetu bivše supruge ostavio pismo i hiljadu švajcarskih franaka.

Novac koji je do sada pronađen kragujevačka policija danas je predala predstavnicima Rajfajzen banke, a preuzeli su ga pripadnici službe obezbeđenja. Za delo koje je Spasić priznao krivicu zaprećena je kazna od 2 do 12 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: