Lajon: Optužnica u januaru

Šef kancelarije Međunarodne krizne grupe, kaže da će optužnica protiv Ramuša Haradinaja verovatno biti obelodanjena u januaru.

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2005.

15:33

Default images

Džejms Lajon je, gostujući u emisiji Proces TV, rekao da će se, prema saznanjima te nevladine organizacije, premijer Kosova i bivši vođa OVK odlučiti na dobrovoljnu predaju Haškom tribunalu i da će pozvati Albance da se uzdrže od nasilja. „To ne znači da će ga narod poslušati,“ kaže Lajon i dodaje da na Kosovu postoje snage koje bi mogle pokrenuti nasilje.

Lajon je izjavio da ne zna da li je KFOR u stanju da zaštiti Srbe od eventualnog novog napada. „Oni su sa raznih strana upozoreni na mogućnost sukoba tako da neće moći da kažu da su iznenadjeni,“ ocenjuje Lajon.

Haradinaj ubeđen da nema optužnice

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, međutim, kaže da je ubeđen da protiv njega nije podignuta optužnica.

On je za "Glas Amerike" time negirao navode da mu je iz Haškog tribunala uručena optužnica, podsetivši da je jedini kontakt sa Tribunalom imao pocetkom decembra, kada je u Prištini razgovarao sa istražiteljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: