Četvrtak, 15.12.2011.

16:32

Prognan zato što je homoseksualac

Nakon što je odlučio da javno prizna da je homoseksualac, roditelji i skoro sva rodbina ga se odrekla, a zatim je morao i da napusti rodno mesto, Kuršumliju.

Izvor: B92

Prognan zato što je homoseksualac IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

261 Komentari

Sortiraj po:

izbeglica u eu

pre 11 godina

zalost....tuga....i jad....pre par godina sam imao problem da objasnim iste stvari mojim bliznjima ali daleko od toga da su me se odrekli....bili su uz mene....iz neznanja su pokusavali da me promene a onda mi je pukao film i resio sam da ostavim svoj zivot u srbiji i potrazim svoje mesto negde gde necu biti osudjivan zbog toga sto u krevetu nisam sa osobom sa kojom je vecina osoba mog pola.od kako sam otisao moj zivot se drasticno promenio...oslobodio sam se tog tereta da ne mogu svoje emocije da izrazim gde zelim.....oslobodio sam se pritiska okoline a moji bliznji su napokon razumeli da mi nije bio cilj da njih ugrozavam vec da obezbedim sebi pravo na normalan zivot.....i tako danas nakon par godina me majka pita i za mene i za decka.....gledaju se preko skajpa...za par meseci nadam se da dodju i provedu jednu sedmicu sa nama.....doslo je do toga da se oni u srbiji razmisljaju da napuste zemlju kako bi bili blize meni e dali mi podrsku...a sve zato sto nasa okolina nije u stanju da prihvati razlicitosti....zivot ovog mladog coveka je doveden do kriticne tacke a mi se sluzimo komentarimam kako ima toga i madju drugim ljudima koji nisu gay....ma O CEMU MI PRICAMO? Deluje mi da ako se napise neko negativno iskustvo pripadnika gay populacije da se to iskljucivo povezuje sa marketingom a ne sa necijom tugom i nesrecom....zalosno koliko smo postali bezosecajni i licemerni...kako su rodjenom detetu naneli zlo tako ni ti roditelji nece NIKADA imati mir!!a sve zarad komsija...UZAS

ja

pre 12 godina

On nije clan nikakove populacije.On je mladi covek koji svoj zivot planira u drugacijim okolnostima.Pravo njegovo niko mu ne moze uskratiti zbog njegovih opredeljenja a pravo njegovih roditelja da budu roditelji je ekskluzivno pravo i sreca koje opet je njihovo.Tradicionalizam je jednako los kao i teatralnost gej udruzenja koja potenciraju razlicitost.Svako ima svoje razloge za potenciranje svoga stila i upotrebu istoga u politikantske i druge svrhe.Odavno po evropskim gradovima mozete videti dvoje mladih istoga pola kako se ljube...Cak i kod nasih komsija gde je izrazito potencirana verska pripadnost mozete videti veliki broj istopolnih parova koji javno manifestuju svoju ljubav (Split riva) sta je do pre koju godinu bilo nezamislivo...Vremena se menjaju a vreme je da i mi to prihvatimo a ne da potenciramo kojekave razlike a ako vec zelimo bolje da to bude razlika bogati-siromasni urbani-nomadi i da to pokusamo da uravnotezimo a ne da se bavimo ovakovim glupostima.Za mene biseksualni homoseksualni,heteroseksualni nije nikakva razlika u primata ali bogat,skolovan,urbanih navika naspram siromasan ,nepismen,nomad predstavlja bitnu razliku i to je mozda tema koja treba da se tretira ...ZATO MOLIM VAS DUSEBRIZNICI I OPONENTI U TEMI ZAPITAJTE SE DALI OVAJ MLADI COVEK MOZDA SADA POTPADA POD NEKU OD KATEGORIJA KOJE SAM GORE NAVEO I U KONTEKSTU TOGA KOLIKI JE BROJ ISTIH TAKOVIH PA CETE DOCI DO TOGA DA NJEGOVA POZITIVNA DISKRIMINSACIJA NE OTSKACE OD PTANJA KOLIKO JE TAKOVIH SOCIJALNO DISKRIMISANIH U NAS KOJIMA SAMI RODITELJI NE MOGU PRIUSTITI TOPLI OBROK SVAKI DAN...PORUKA:IMAS RUKE,NOGE,OCI,I ZATO BEZ ZAKLANJANJA IZA GEJ OPREDELENJA HRABRO KRENI U ZIVOT KAO STA NAS JE MNOGO PONOVO KRENULO OD NICEGA I SA MNOGO VISE GODINA NEGO STA TI IMAS.

Boris

pre 12 godina

Gde su sada gej udruzenja da ovog mladica izvedu na pravi put i omoguce mu da zivi normalan zivot??? Ja mislim da bi vlada Srbije trebala da otovri kancelariju za pomoc gej populaciji. Ta kancelarija treba da im omoguci dostojan zivot i zastitu od diskrimancije. Takodje policija i psihijatri treba da ispitaju porodice koje su podvrgavali torturi svoju decu. I jednom za sva vremena da se objasni narodu da svako ima pravo da zivi svoj zivot kako hoce.

ciki

pre 12 godina

pitam se jedno-dali ovo spada u domen nasilja u porodici-i dali ima osnova za krivicno gojenje roditelja-ali ovaj decko ih ipak voli -tako da nece podneti tuzbu-a po privatnoj tuzbi mislim idu ovakva dela-toliko o mediskoj akcoiji-prijavi nasilje-valjda da bi mup-dosao i rekao nasilnkiku-e nemoj vise.katastrofa patrijahalnog,nedemokratskog drustva-jednom recju -horor.

Struja

pre 12 godina

Strasno , hocu da pomognem ovom detetu . Da li postoji neki ziro racun , B92 dajte mi broj racuna toliko barem mogu da ucinim za odvo dete.

purenjak

pre 12 godina

Marketing...
1. Njegov problem je sto je homosexualac ili se tako izjasnjava.
2. Punoletan je i samim tim svoj covek i niko nema obavezu prema njemu pa ni roditelji. Sto oni imaju takav odnos medjusobom je samo njihova stvar i ne treba niko u to da se mesa. Njegov izbor-njegova stvar.
3. Ne verujem ovom tipu bas nista jer sve sto je rekao u profilu Velikog Brata dokazuje samo njegovu zelju za popularnoscu.
4. Neka se obrati njegovim saborcima (profesionalni gay) kojih ima u nekoliko gay udruzenja za pomoc jer je njihova aktivnost neverovatno podigla broj onih koji su extremno protiv lgtb populacije.
A malo je falilo da nas prevari sa srceparajucom pricicom i polu placljivim glasom i pogledom...

sunce nije daleko

pre 12 godina

Читам и знам кроз какав пакао пролази овај млади човек...Мени су родитељи исто због признања да сам геј а потом у тренутку мог одсуства, све у мојој соби поломили и сву моју одећу исекли ножем на комаде! Када сам се вратио, био сам у шоку и плакао...полако сам узео торбу и почео да пакујем пар ствари које су остале целе...потом ми је ушла мајка у собу држећи нож у руци и рекла ми "ти си следећи не будеш ли одмах отишао од нас"...наравно, отишао сам и срећан сам што их нисам оставио у лажи. Било је то пре 15 година. Створио сам себи нови живот далеко од њих и родног града...Данас живим са партнером у једној свежој чланици ЕУ, имам свој приватни бизнис,пара више него довољно, дружимо се и са гомилом хетеро пријатеља, путујемо...На жалост, са родитељима никад нисам обновио контакт јер нису желели :( Зато Стефане главу горе...родитељи су нам дали живот али без права да и господаре њиме...Само напред! Ово може само уа твоје добро да те ојача...

Nidzosaurus

pre 12 godina

Ma, bolesniji su oni nego on. Ustvari nova teorija i kaze da to njegovo nije bolest. Ne slazem se sa njom, ali sam definitivno za to da covek bude ono kako se oseca. Ma koliko mi ne zeleli da priznamo, to sto on ima(bilo to bolest ili ne), je cesta pojava. I sad..sta treba raditi? Proganjati takve ili ih prihvatiti.. Ja sam definitivno za ovu drugu varijantu, samo bez paradiranja, molim....

Kritično

pre 12 godina

Hoce da bude nastran i da ga istovremeno svi vole i postuju?! Da nece mozda i milion eura donacije svakog meseca? Udario je iz sve snage na tradiciju, porodicne vrednosti, elementarne moralne i civilizacijske norme, javni red i na jos mnogo toga a hoce da za uzvrat bude voljen i postovan. Ako stvarno veruje da je to moguce i da je to postono i normalno, u konfliktu je sam sa sobom i to mnogo vise nego sa porodicom, rodjacima i rodnim gradom.
(Goran N., 15. decembar 2011 18:01)

Obratite pažnju ljudi, ovakvi likovi mogu biti kraj vas u autobusu, ili za susednim stolom u poslu ili u kafani, ili ne daj bože nekad da vam nešto važno u životu zavisi od njih. Sami se morate paziti ovakvihh ludaka, nema naša zemlja ni propisa, ni zidova, ni ludačkih košulja da ih zbrine.

ee

pre 12 godina

Par pitanja mi se vrzmaju po glavi.Prvo,kakvi su to roditelji koji se odricu svoje dece?Kad im nisu podrska u zivotu,a trebalo bi.Drugo,na snimku vidim momka koji je dosta feminiziran,nije morao da im kaze,mogli su da naslute,kao i u ostalom pola Kursumlije koja ga je prozivala i vredjala.Da li je otac sumnjeo ili znao za seksualno opredeljenje svog sina?Zasto ga je sad bas oterao od kuce.Da nije mozda jos neki razlog u pitanju.To mi neznamo,ali svakako osudjujem roditelje ovog momka.Sredina je zaostala,tu ne mozes nista,ali mislim da je porodica morala prva da stane u zastitu ovog momka.

ja

pre 12 godina

@Bojana: zao mi je sto ste imali tako tezak zivot i slazem se donekle sa Vasim komentarom, ali ipak zelim da naglasim da covek ne treba da shvati da je 'prepusten sam sebi', jer covek NE SME da bude prepusten sam sebi, i MORA imati bezuslovnu ljubav roditelja, jer je to jedino ispravno i normalno. zao mi je sto ste odrasli u okviru porodice koja je ocigledno primer onog kako porodica NE SME da izgleda (nije mi namera da vredjam Vas ili Vasu porodicu, vec samo da istaknem). porodica mora biti utociste svakog coveka i jedino se na nju covek sme osloniti i to UVEK. ako nije tako, onda roditelji koji Vas izbacuju i slicno i ne zasluzuju da imaju decu, kao sto mnogi ne zasluzuju... meni nije zao ovog momka, naprotiv, vredan je postovanja, a zao mi je njegove porodice kojoj je ocigledno bitnije sta ce ko da misli od rodjenog deteta... kao i mnogima u nasem narodu... nazalost.

Ivan78

pre 12 godina

Da je hemofobija losha losha je.Kao uostalom bilo koja mrznja prema nekome jer je razlicit u bilom kom pogledu(verskom nacionalnom sexualnom itd)Da je ovaj decko punoletan punoletan je..Ja se sam izdrzavam od 19 godine ne zato sto mi roditelji nisu mogli ili hteli pomoci vec prosto jer me bilo blam da trazim od svojih roditelja pare kad sam zavrshio sredju shkolu.Upisao sam studije i na njima sam izdrzavao i to mi je POTPUNO NORMALNO.NENORMALNO MI JE DA LJUDE IZDRZAVAJU RODITELJI POSLE 20 GODINE POTPUNO NENORMALNO....To je moje mishljenje..

Nenad

pre 12 godina

Vjerujem da ga je otac izbacio iz kuće zbog onog mentaliteta primitivne sredine jer zaboga šta će mu reći prve komšije. To je taj mentalitet koji mi tako ide na ganglije a nažalost tako je u svim manjim mjestima ne samo u Srbiji nego i u ostatku Balkana. Što ideš južnije sve je tužnije u svakom smislu! Ovom narodu treba prosvjećenje da je normalno biti drugačiji bilo da je u pitanju gay populacija, različita vjerska i nacionalna pripadnost a primijetio sam takođe da su i ateisti često na tapetu.

splico

pre 12 godina

Stefane, moras ostat jak sad. Znan da jako boli kad te tvoji odbace, ali prezivit ces. Nastavi skolovanje ili nadji posao, to jest nastavi na putu koji si sebi zacrta i ne odustaj. Na ovom svitu ima puno dobrih ljudi i naci ces prijatelje koji ce te prihvatit kakav jesi. Bori se!

Bojana

pre 12 godina

Mene su roditelji ostavili bez ikakvih primanja kad sam imala 21,na pola studija,kako bi me primorali da se vratim kući. Objašnjenje nikad nisam dobila,nisam ga ni tražila,našla sam posao. 3 godine kasnije sam ostala bez tog posla i spletom nesrećnih okolnosti dobila posao u svom gradu. Kući sam dolazila bukvalno samo da se istuširam i prespavam,nisam dovodila društvo,da ne bih remetila njihov mir,nisam narkoman,lopov,čak ni homoseksualac,mada ne vidim šta je tu loše,zarašujem sama za sebe,a opet sam doživela da me otac šamara u 27. i da mi majka otima telefon iz ruku dok me otac davi,da ne bih pozvala policiju. Naravno da sam se odselila. Niko nije pisao o tome,taj i hiljadu sličnih slučajeva nećete videti na vestima. Čovek mora shvatiti da je na kraju krajeva prepušten sam sebi. Roditeljska ljubav nije nešto što se podrazumeva i ako je nema,ne smemo kukati za njom i ne smemo misliti da je problem u nama. Moramo se sami izboriti za to da budemo ljudi. Sa druge strane,vređanje nekoga zato što je druge vere,rase ili nam iz bilo kog drugog razloga bode oči,u meni vipe ne izaziva čak ni bes. Takve ljude prosto žalim. Njima je najteže živeti svoje male živote ispunjene mržnjom.

istorija

pre 12 godina

@Aleksandar
U doba kada je u antičkoj Grčkoj homoseksualizam bio normalna stvar na području sadašnje Belgije, u šumama i močvarama su živela musava plemena polu ljudi koji su za tren mogli da te pojedu. Eej pre 2.500 godina.

MM

pre 12 godina

Stvar koja raduje je da medju komentarima dominiraju normalni,zreli i zdravi stavovi-stavovi podrske ovom momku i osude diskriminacije.
Previse sporo koracamo unapred,ali ok,makar smo poceli da koracamo ;)

Srbi,unormalite se! Dosta osuda i nasilja,da pocnemo da zivimo kao sav normalan svet.

јован

pre 12 godina

Нисам хомосексулац, радим и студирам паралелно па ме се отац одрекао одавно...! Више од 2 године покушавам да затражим издржавање од оца међутим у корумпираној Србији није могуће ни покренути а камоли добити судски спор...Док сам ишао у средњу школу затражио сам повећање алиментације са 4000 на 6000 динара нисам је добио а судија је написала" да сам огрижен мржњом према оцу?!?!"

Нема медија, невладине или владине организације којој се нисам жалио...Нико неће да ми помогне... Зашто ? Зато што сам СРБИН и нисам хомосексуалац!

Jelena

pre 12 godina

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.

Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.

Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.

Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

Martinu Niemöller

Aleksandar

pre 12 godina

Šta mislite da li je u Belgiji premijer javno mogao biti homoseksualac pre 50-100 godina ? Niko nije kriv što živimo tu gde živimo niti što živimo kako živimo ,...
(Zlopamtilo, 16. decembar 2011 08:29)

Pa gde ga bas k'o prstom u pekmez ubode. U Belgiji su homoseksualni odnosi proglaseni legalnim i da drzava nema sta tu da se pita i mesa daleke 1795-e godine, jos za vreme francuske vladavine. I recima, hiljadu sedamsto devedeset pete! Osamnaesti vek, ej!

A nije istina da nije kriv niko sto zivimo tu gde zivimo, niti kako zivimo... Krivi smo mi!

trajko

pre 12 godina

u ovakvoj, ohlokratskoj, državi/zemlji, FOMORI* iz vaskolike Kuršrbije bi se sjatili da čestitaju srećnim roditeljima da je objavljeno da im je sin Zvonko Veselinović i naravno da vide Imal' Mene Tu (IMT)...ovako...
odakle su se stvorili? rat je prevrnuo mnogo kamenja, izgmizali su a i svi njihovi prirodni neprijatelji, one stotine hiljada ljudi koje su se sklonile nisu više tu da regulišu njihovo razmnožavanje...
*FOMORI- likovi iz keltske mitologije:zlotvorna, mračna i nakazna bića.Simbolizuju snage koje se protive inicijaciji i opiru evoluciji.

Драган

pre 12 godina

Сличан закључак су донеле делегације Црвеног крста након посете Јасеновцу 1942. и 1944. године и неким немачким логорима у Пољској и Чешкој. Колико је та процена била објективна, најбоље знају они који су били депортовани у те исте логоре, мучени, изгладњивани и убијани.

Zlopamtilo

pre 12 godina

Da je neko od ovih nadasve emancipovanih komentatora koji se zgražavaju nad reakcijom okoline i porodice u Kuršumliji na saznanje da je njihov sin ,sestrić komšija homoseksualac,prošao pored Kuršumlije bili bi bar 70% manje zgađeni. Možda bi onda shvatili da se ne može stavljati u istu ravan nivo svesti i civilizacijski nivo u Beogradu i recimo u Amsterdamu ili u Beogradu i Crnoj travi ili Kuršumliji.Ne može se podići nivo svesti u nekom delu sveta sa dve neuspele parade ili nekakvim nedefinisanim marketingom ...To je proces .Šta mislite da li je u Belgiji premijer javno mogao biti homoseksualac pre 50-100 godina ? Niko nije kriv što živimo tu gde živimo niti što živimo kako živimo ,...

Waal

pre 12 godina

Oh, pojedini Srbi, stidim vas se, a stidite se svi vi koji tako zlonamerne reci pisete o ovom coveku koji nije kao ti: proklet, da mrzi kao ti. Tacno je da nikad necete u Evropu,a i ako dodjete, izleticete brze nego uci, kao sto ceka Grke i slicne.Tom coveku ako mozete pomoci, pomozite mu, zar mu nije dosta njegovih jada.Ti koji ga osudjujes, da li se pitas gdje je prespavao ovu noc taj covek,ima li sta doruckovati,a kamo li da se tusira ili 2x opere zube.Mladicu, budi hrabar, na kraju svakog tunela ima svetlost, ta ce svetlost i za tebe doci, pokusaj se strpiti. Pokusaj stupiti u kontakt (in)direktno ako je moguce sa roditeljima, mozda ce njihova roditeljska ljubav biti jaca od onoga sta misle susedi.Neka te Gospod blagoslovi,sine moj.Pozdrav, Waal.

Nemanja

pre 12 godina

Da li se ovaj momak ikada upitao kakvo je zlo naneo svojoj porodici, i rodbini? Da li se ikada upitao cime je vratio dobrotu onima koji su ga sa puno odricanja rodili, podigli, skolovali? Tako sto ih je javno postideo pred prijateljima, rodjacima, kolegama, komsijama! Saosecam sa porodicom koja je ocito pretrpela nenadoknadiv gubitak ali ih podrzavam u nastojanju da spasu ono najvrednije sto se moze spasiti, a to je cast i ugled.
(Dragan, 15. decembar 2011 17:55)

Dečko, nadam se da će doktori dijagnostifikovati tvoj poremećaj i primeniti adekvatnu terapiju, ako je ima, pre nego što bude kasno i tvoja transformacija u kompletnog monstruma uznapreduje.

markopolo

pre 12 godina

Nažalost NEMA prečih tema od ovoga! Mržnja, agresivnost i korupcija ljudi u Srbiji je podjednako preča tema kao i sudbina naših ljudi na Kosovu.

Plašim se samo da je većini ljudi u Srbiji preča tema samo da li formalno priznati ili ne priznati nezavisnost Kosova, ne brinući tom prilikom o sudbini naših ljudi koji žive tamo.

pozdrav iz Minhena

pre 12 godina

Ovo poigravanje sa "normalnim" je dosadilo vise i Bogu i ljudima. I porodicne setnje i duh hriscanstva.
Od skoro ne zivim u Srbiji i samo mogu da kazem-kakvo olaksanje. Kako je divno kad se prosetate gradom gde se svi drze za ruke, ljube u metrou i na ulici bez obzira koje su rase, verske, i nacionalne pripadnosti, a da ne pricamo o seksualnom opredeljenju. I nema zlih komentara, svako gleda sebe. A mi ocemo u Evropu?! Ma, ostanite tamo gde ste i ne mrdajte. Najbolje je u vasoj maloj cauri. Nije vama lako.

Hair

pre 12 godina

Ako ti nesto znaci, ponosim se tobom za hrabrost, zrelost i pre svega svesti o tome koliko je vazno biti iskren pred celim svetom i zelim ti da zauvek zadrzis svoju slobodu izrazavanja, jer u tome je velika sreca svakog coveka, a malo nas je ima! Zelim ti da u buducnosti nailazis na divne ljude koji ce te podrzati, da nadjes pravu ljubav i da se ostvaris na svakom polju u zivotu. Mislim da ti ne treba mnogo srece za to, jer ti decace si sigurno jedno posebno bice, inteligentno i dostojanstveno... mnogo toga bih ti napisala ali mi ipak nedostaju reci da ti opisem koliko se ponosim da cujem da mlad covek moze biti toliko svestan sam sebe i okruzenja. Nadam se da neces mnogo patiti zbog porodice i verujem da ce nakon nekog vremena prihvatiti istinu i realnost koja uopste nije ruzna. Samo je deo naseg primitivizma da ljubav ruzimo. Veliki pozdrav i ogromna podrska i najvece postovanje za tebe!

apsurd

pre 12 godina

Neverovatno koliko komentara na ovaj naslov,a još vece zaprepascenje kako olako ljudi sude roditeljima i decku -zivot nam stvarno postao rijalit sou...svi imaju pravo a svi ograniceni netolerancijom i nepostovanjem ...

agim

pre 12 godina

ima 19 godina i sigurno je zavrsio srednju skolu, na zapadu ih vise ne izdrzavaju roditelji!
(lidija marjanovic, 15. decembar 2011 19:29)
E jadna deca koja imaju ili ce imati ovakvu majku.

Mrmot

pre 12 godina

Stefane, na osnovu toga sto ti se desava i cele tvoje situacije, slobodno i bez ikakvog problema mozes zatraziti azil u nekoj od civilizacijski razvijenih zemalja jer ova zemlja te nece zastiti!

Ševarice

pre 12 godina

Pa svakog dana u Srbiji neki otac istera sina iz kuće, zamislite kad bi pisali o svakom slučaju. U evropi je normalno da osobe sa 18 godina budu samostalne tj. ne žive sa roditeljima bilo da imaju prihode ili ne (samo da podsetim).

Aleksandar

pre 12 godina

Ma ljudi cela ova stvar je namestena zbog vb.U Kursumliji ljudi nemaju za hleba, tako da ce cela familija da glasa za njega i dobice svi zajedno neki dinar

Aleksa

pre 12 godina

e Srbijo zemljo seljaka na brdovitom balkanu...nema vama spasa dok se ne probudite i ne shvatite u kom veku zivite. a do tada uzivajte u primitivizmu, nasilju i prostakluku posto je to ono sto zelite sebi i svojoj deci. a za ovog hrabrog coveka je najbolje da ode negde u inostranstvo i stvori zivot za sebe, u ovakvoj Srbiji je ipak to nemoguce.

supermarket

pre 12 godina

Da li se ovaj momak ikada upitao kakvo je zlo naneo svojoj porodici, i rodbini? Da li se ikada upitao cime je vratio dobrotu onima koji su ga sa puno odricanja rodili, podigli, skolovali? Tako sto ih je javno postideo pred prijateljima, rodjacima, kolegama, komsijama! Saosecam sa porodicom koja je ocito pretrpela nenadoknadiv gubitak ali ih podrzavam u nastojanju da spasu ono najvrednije sto se moze spasiti, a to je cast i ugled.
(Dragan, 15. decembar 2011 17:55)

kakav si ti mentol, sa takvim stavovima treba te preventivno uhapsiti pre nego sto napravis isto kao onaj ludak u norveskoj pre nekoliko meseci.

BiH-USA

pre 12 godina

Majka sam jednog muskog djeteta, koje se tek ozenio, udata sam i zivim u srecnom braku, evo zasto ovo napominjem. Nemam ama bas nikakve veze sa gej populacijom, ali imam veze sa roditeljskom ljubavlju. Necu da osudjujem ili opravdavam njegove roditelje, na to nemam pravo, ali samo jednu opasku da dodam:Dali su se njegovi roditelji zapitali, cija je krivica sto je dijete gej, dali su razmisljali, da bi to mogla biti njihova krivica,"gej se rodi ili postane, zavisno od situacije, a sta ako je ovo prvo? Da ne duzim, htjela bih da ponudim konkretnu pomoc ovom momku.

Kratka biografija; zivimo u Americi 14 godina, nije nam lose, nas cetvoro, inace smo iz BiH. Evo ponuda, ako zelis da odes iz Srbije i treba ti pomoc, idi u Americku ambasadu, pokusaj da dobijes ulaznu vizu, mi, moja porodica cemo te smjestiti kod nas, jest ces sto i mi, imaces krov nad glavom, pomocicemo ti da dobijes stipendiju, ako zelis ici u skolu,a ako ne pomocicemo ti da nadjes neki posao, a poslije, kako ti volja, mozes i sam. Ovo nije sala, ovo je ozbiljno, ako se odlucis, obrati se redakciji B-92, oni posjeduju moj e-mail, pa se javi.

U, svakom slucaju zelimo ti mnogo srece.

Pozdrav svima- Bosna u srcu.

tswelee

pre 12 godina

ma odite u Misuri, Teksas, Misisipi, Karolinu ili bilo koju juzniju drzavu unutar USA, pa recite da ste gay..... hahaha.... pa da vidite americku slobodu.....

Dejan

pre 12 godina

Žao mi je tih jadnih i mizernih roditelja.
Žao mi je vas koji optužujete ovog jadnog dečaka. Imajte unuke, imajte decu, diskriminišite druge...ali budite spremni da ćete i vi biti diskriminisani !!!
Želim vam svima da osetite na svojoj koži kako je biti odbačen i diskriminisan !

Dragana

pre 12 godina

Pa znate li vi koliko normalnih ljudi ima koji su isto tako odbaceni od porodice, pa jel iko pomenuo barem jednog???? Naravno da ne. Ali kad su u pitanju gejevi, to je udarna vest. Blagi uzas!
(pierre, 15. decembar 2011 22:16)


Pa ovo je najzlonamerniji i najpodmukliji komentar koji sam do sada pročitao!
Svi ti koji su odbačeni od porodice nisu odbačeni zato što su homoseksualci već zbog određenih nesuglasica i sporenja unutar porodice! Poenta je ovde veoma jasna! Čoveka su se odrekli zato što je rođen drugačiji od ostalih! A to se u naprednom svetu zove FAŠIZAM!
...A Vi gospodine ste svojim komentarom veoma jasno pokazali u koju grupu ljudi spadate!
Sram vas bilo!

realno.gledaMo

pre 12 godina

ti dejane ,sto srbiju nazivas smrdljivom rupom,dodji u kragujevac,da ti pokazem da nije mesto takvima ovde! hocu decu i hocu unuke!

Aleksandar

pre 12 godina

Staromodan sam, netolerantan prema homoseksualcima, pun sam predrasuda, nikada necu postati deo moderne Evrope, ...
(Aleksandar IV, 15. decembar 2011 22:05)

Cega se pametan stidi, time se budala ponosi.

Petar

pre 12 godina

Kad procitam ovoliko zlih homofobicnih, zatucanih komentara neobrazovanih ljudi uhvati me neka jeza. A onda se setim rezultata popisa pa mi to dodje kao moralna satisfakcija, ovaj narod brzo nestaje, a to je za civilizaciju i covecanstvo prilicno dobra vest. Evolucija nepogresivo radi svoj posao i eliminise one koji ne napreduju. Gde je svet otisao za samo nekoliko decenija a gde je Srbija ostala? Pa dobro zasto mrzite ljude koje i ne poznajete? Sta je to u vama? Potpuna enigma za mene.

Johnny

pre 12 godina

Ne znam da li mu je ovo marketingški potez (izvinjavam se ako grešim) ili istina, ali svakako nije prijatno. Žalosno je doživeti takvu vrstu turture od roditelja i rodbine, biti odbačen u tim godina pod takvim okolnostima, nije nimalo lako. Bez obzira na sve, svest ljudi na ovim prostorima neće se promeniti, na žalost. Ipak smo mi zemlja u izolaciji gde vlada poremećen sistem vrednosti. Idoli i heroji su ratni zločinci, estradni umetnici i njima slični, koji su daleko od "normalnog".

Nisam gay, ali poznajem par ljudi iz te priče. I nikada nisam imao problema sa njima. To što oni rade je isključivo njihova stvar. Prema meni su više nego korektni, pravi prijatelji.

U njima ne vidim niti bolesnike niti poremećene, već obične, normalne momke drugačijeg seksualnog opredeljenja.

U svakom slučaju, pohvala za hrabrost Stefane!

pierre

pre 12 godina

Pa znate li vi koliko normalnih ljudi ima koji su isto tako odbaceni od porodice, pa jel iko pomenuo barem jednog???? Naravno da ne. Ali kad su u pitanju gejevi, to je udarna vest. Blagi uzas!

Aleksandar IV

pre 12 godina

Staromodan sam, netolerantan prema homoseksualcima, pun sam predrasuda, nikada necu postati deo moderne Evrope, ... Hvala Bogu! Meni je dobro i ovde i ovako a onima koji misle drugacije zelim sve najbolje. Da li ce upraznjavati seks i vencavati se sa osobom istog pol ili sa majmunima ili sa ovcama ili sa nekom drugom jedinkom savrseno me ne interesuje. Meni ni iz dzepa ni u dzep.

Lazar

pre 12 godina

nemam ništa protiv nikog ali ti roditelji su želeli da šetaju unučiće.razmislite malo o tome.
(nikola, 15. decembar 2011 18:15)

Da li to znaci da je normalno i da se roditelji odreknu svoje dece koja ne mogu da imaju decu i da im podare unucice???
E, primitivna, zaostala i zatucana Srbijo...

Sinisa

pre 12 godina

citam komentare i mislim se...
oni koji su razumni i tolerantni,ti ljudi ne kukaju prvo na siromastinu i razne probleme.ne-oni prvo imaju osecaj civilizovanog sveta.
oni drugi - kukaju na sav glas da bi svoje misljenje opravdali.ili otvoreno izraze svoju nedifinisanu mrznju prema gey-populaciji.

medu prvima imam i neku nadu da ce mo stici do ,,evrope"!
medu drugima nesmem ni misliti gde bi ,,stigli" ili zavrsili!

dejan

pre 12 godina

ja zivim u gradu kvebek provincija kvebek-canada.ova prica na vasem veoma uglednom sajtu je jeziva--ovde u provinciji kvebek je najveci broj na svetu udatih gay i lezbo parova,grad montreal 2 je gay grad na istocnoj obali ......pored svih blagodeti koje uzivam kao gay jednostavno mi je pozlilo od ove vase price.

jedino da pozelim tom hrabrom decku puno srece i sve najbolje u zivotu i cim mu se ukaze prilika da bezi iz te smrdljive rupe zvana srbija

Конзервативан и стрејт отац

pre 12 godina

Нисам читао остале коментаре, хоћу само да нагласим да сам побожан, у многоме врло конзервативан, постим, на пример, трудим се да се развијем као верник, и човек - и да овом дечку, који је доживео свој драматични и неминовни coming out у провинцији, Стефану, желим све, све најбоље. Сви смо Божја деца.

Liberalni brdjanin

pre 12 godina

Pa roditelji vole svoju decu i kad su ubice ili narkomani,a ovi ne vole svoje zato sto je homic. Pa da li ti ljudi imaju mozga? Stvarno je tuzno slusati ovog decka kad prica i Bog zna kako mu je. Neka ga sreca pogleda pa da klisne iz ove zapi...ne,verujem da je onog momenta kad je javno rekao sta je,zavrsio sa ovom zaostalom zemljom,i stekao razlog da mu neka drzava da azil. Inace svaka mu cast za hrabrost i mislim da je on svojom pricom inace ucinio vise pozitivnog za gej populaciju,nego oni sto po svaku cenu hoce da paradiraju!

tin Milovanovic

pre 12 godina

Moram priznati kada pogledam link velikog brata da mi vise licis na "egzibicionistu" Stefane. Dobro je da se sto vise homoseksualaca javno bore protiv diskriminacije i da se suoce ako imaju hrabrosti sa primitivnom i netolerantnom okolinom. Vazno je i da ih ljudi neoptereceni predrasudama pomognu. Ali se bojim da je kontraveznost prevelika izmedzu ova dva tvoja javna nastupa. Ipak niko nema pravo da ti ugrozavo slobodu i zdarvlje i zelim ti srecu u zivotu. Naseo sam ali su mi namere bile iskrene.Tin Milovanovic

harakiri

pre 12 godina

Narod koji 200x komentariše ovakvu vest koja je samopromocija i nema nikakve veze sa istinom a ne komentariše to što je neko prognan iz Hrvatske, sa Kosova ili iz BiH zato što je Srbin ne zaslužuje ništa drugo nego bolnu i dugu propast. To je ono što nam se upravo dešava. ...

Hm

pre 12 godina

@za sve vas koji me prozvaste pa i montrumom nazvaste
...
Meni licno nije bitno njegovo seksualno opredeljenje i to uopste nema veze sa mojim komentarom. Smatram da je ili exktremno hrabar ili nedovoljno pametan, sobzirom da je sa u sredini u kojoj zivi se odlucio na takav korak.
Kada sam rekao "sam je birao" mislio sam na to da javno saopsti svoje seksualno opredeljenje. Zivot je jako tezak i veoma cesto nas izrecene reci skupo kostaju. Tuzno je sto ga se porodica odrekla i sto je na ovakav nacin morao da nauci koliko su reci opasne, ali iz toga treba da izvuce snagu i pouku i krene dalje. Zivot je pun uspeha i padova, a snaga, hrabrost, i pamet je podici se kad padnes i nastaviti dalje sa zivotom. Zelim mu sve najbolje i kao sto rekoh...posao, soba, skola i samo napred.
...
...Za "Vecite Studente"
jasno mi je da je lepse sedeti kod mame i tate, grebati se za kintu, uvek nesto za klopu, keva pere i pegla, spavanje do podne, gajba prazna pre podne za akciju zvanu "kafa"...svi smo mi bili nekad "veciti". Nista licno, ali nekad mora i da se odraste.

slavenoserbie

pre 12 godina

Da li možete bar jedan dan da nas poštedite masiranja sa tom pričom o jadnim homoseksualcima i da nam ih nabijate na nos. Pa taj LGBT lobi se reklamira češće i više po svim medijima od Coca-Cole i PEPSI-ja zajedno.
Iza njih stoji ogroman lobi sa mnogo para, postaćemo mi normalni ljudi ugroženi od njih, tj. postaćemo građani treće klase.

majka_Bg

pre 12 godina

Dragi Stefke (tepam ti kao mom sinu), ne sekiraj se, glavu gore, bori se za sebe i uspeces! Moj ti je savet da odes odavde u EVROPU (mi smo samo geografski u njoj, ali je za nas nedostizna) i okusas srecu, jer tamo je sve drugacije, samo treba otici i VIDETI! To savetujem i svojoj i drugoj deci, nevezano sa ovim tvojim slucajem. Nemoj da mislis da ce ti u Beogradu biti mnogo bolje. Ja sam treca generacija rodjena u ovom gradu, i ranije sam uvek plakala kad iz njega odlazim, a sada placem kada se u njega vracam, jer nisam sigurna da li sam u njemu ili malo juznije-tuznije! Dakle, razumeli smo se, idi kuda te srce vodi, bas kao u istoimenom romanu, i sve najbolje. :)

Nićifor

pre 12 godina

Super naslov da se cela gay populacija u srbiji okupi na ovom forumu da bi polkazali koliko ih ima. Žalim dečka i tužna je priča, al što bi se to koga ticalo u ovako lošoj situaciji. Trenutno mi je ovo zadnji na spisku problema-kasni mi plata, ne mogu da posetim familiju na Kosovu, plaćam rentu u bestraga, gledam korupciju svaki dan, nerviraju me i pozicija i opozicija... A ovako je raspoloženje kod 90% srba! Dakle kad sve ovo rešimo onda će neko da pomogne ovom dečkiću, A pre toga će ga sigurno pozvati ova alijansa i ponuditi platu od bar 500 evrića-ŽIVI BILI PA VIDELI

Vlada, Vankuver

pre 12 godina

Strasno je to sto se desava u Srbiji. Toliko netolerantnih ljudi, to je katastrofa. Ja sam na granici da raskrstim sa SPC zbog konstantnog zaglupljivanja naseg naroda, i retrogradnog uticaja na njegovu svest.
Stefane, ne preostaje ti nista nego da odes do neke strane ambasade, prijavis se za imigraciju u tu zemlju i objasnis u aplikaciji kroz koje muke prolazis. Kanadska ambasada je jedna od onih u kojoj bi trebalo da trazis svoju sansu. Kanadjani su jako osetljivi po pitanju netolerancije na seksualno opredeljenje. A ako uz malo srece urodi plodom, kupi kartu u jednom pravcu, zaboravi tu nakaradnu familiju, i ne okreci se sine.... Ako je tvoj otac izdao sina zbog brige sta ce narod na ulici da prica, taj bi izdao bilo koga i bilo sta. Takvi su se u 2. Svetskom ratu prodavali Nemcima i ostalima i od njih nikada nije bilo koristi. Glavu gore, pobedices. Ali nemoj da pokusavas da menjas zatucanu Srbiju, jer tu pomoci nema. Gledaj sebe i kako da svoj zivot prozivis dostojanstveno...

kulinarski urednik

pre 12 godina

Ovo je prosto urnebesno!
Ne zna se ko je bolji - da li glas novinarke, prožet brigom ili momak s "tužnom pričom".
Ovde se stiče utisak da nema 'leba da jede ("Stefan Radović ima 19 godina, a nema prihode, siguran obrok ni mogućnost da se školuje"), a na predstavljanju za Velikog Brata kaže da je završio za kulinarskog tehničara, bavi se novinarstvom i trenutno radi za jedan portal kao glavni i odgovorni urednik rublike zabava. http://www.youtube.com/watch?v=meXKEOgs6Nw
Momak je u svakom slučaju promašio profesiju - treba da ide u glumce!

qqlele

pre 12 godina

Prvo sam se zgranula na pricu, da nisam mogla da poverujem u toliku bezosecajnost najrodjenijih i htela da kazem "eto a da je pijanac ili da je nekog izudaro bilo bi bravo sine junacino", ali onda sam pogledala link sto je neko dole ostavio, profil ovog malog za Velikog Brata..pa on se predstavlja kao skandal-majstor i samo mu je stalo da sebe ispromovise, kako sam kaze. Pa strasno..Stvarno covek mora da ima kriticko misljenje i ne sme nikad da poveruje nista na prvu loptu da je tako kakvim se prikazuje.. Ko zna zbog cega su ga roditelji izbacili iz kuce, tesko mi je da poverujem (nakon sto sam videla taj snimak iz VB) da je samo zato sto je jadan priznao da je homoseksualac, pa makar se to desavalo i u Kursumliji..

petarveliki

pre 12 godina

Zar mislite da bilo ko moze da bira kako ce se roditi i kakve ce njegove sexsualne orjentacije biti. Zar vam nije jasno u kom je stanju nase drustvo kada ste videli da je to senzacija da neko javno progovori o tome sta je u stvari. Pa strasno je ziveti u lazi mi i bezazlene stvari kada slazemo pa nam nije svejedno a kako je njima da im je zivot teatar a oni glumci u predstavi gde svima mora da prica ono sto bi oni voleli da cuju a ne ono sto mu je ili joj je na dusi. pa i oni su ljudi kao i mi i oni zele da se ljube u parku i da zagrljeni sede na travnjaku u parku pod zvezdanim nebom na kraju i oni kao i mi imaju dusu i njihova dusa ima potrebnu za srodnom dusom. Ljubav nije ekskluzivno pravo samo nas heteroseksualaca ljubav je fluid koji treba da nas ispuni sve i koju treba svi da pruzamo voljenim osobama. Gay pa gay sta ima veze pa zar ja treba manje da volim moju sestru ili brata ako progovore ili javno priznaju da su homoseksualci, pa oni su moji i volim ih pa kakvi god da su a volim tako i moje drugove i volim moje drugarice pa volim najzaz moju devojku i volim moju rodbinu i volim moje komsije i kolege na poslu volim one trgovce u kiosku sto mi svako jutro pozele dobro jutro i one cistace ulica sto kazu dobro jutro. VOLITE DRUGE NEMOJTE NIKOGA PREZIRATI MRZETI KRITIKOVATI VOLITE DRUGE VISE I VISE CETE I SEBE VOLETI.

Redovan_na_B92

pre 12 godina

Ako gledamo ko je lošiji čovek, onaj ko je homoseksualac ili onaj ko napusti svoje dete, onda dileme nema.

Svi mi želimo pravo, zdravo, lepo i uspšeno dete (po nekim našim krterijumima koje imamo u glavi), al nekad jednostavno nije tako.

Sve u svemu, nadam se da će se snaći nekako :(

mirkos

pre 12 godina

pa i ja sam sa 18 otiso od kuce,promjenio drzavu,radio i skolovo se.Nek decko malo zasuce rukave,a ovima sto im nevalja zaostala zemlja nek idu u savrseno sredjene.

Dole kreteni

pre 12 godina

@(dejo, 15. decembar 2011 20:24)

Zivim na zapadu i znam puno roditelja kojima sinovi dovode momke u kucu i nikom nista. Poznajem homoseksualni bracni par koji je upravo usvojio dete i veruj mi da to dete ima vise srece i da ce biti puno kvalitetnije odgajano nego mnoga deca iz heteroseksulanih brakova tamo u vasoj pecini. Znam da ti je tesko da to shvatis, ali ovde je 2011 godina, a ne 1389, kao kod tebe. Vecina vas bi se odrekla vasih kceri i kad bi se zaljubila u crnca, Roma...

Jedino sto se vama pecinskim ljudima mota po glavi je "sta ce reci ljudi". Koji ljudi?

Rodjendan

pre 12 godina

Stefane lazovcino, posle se cudimo sto mlate prave pripadnike lgbt populacije, meni je komsija homoseksualac i gadi se stefanovih lazi...

dejo

pre 12 godina

Vi sto branite Stefana a kritikijete mu familiju, lako je vama posto se to vama nije desilo a da jeste drugacije bi mislili...umesto djevojke da im sin dovodi momka u kucu, sasvim razumijem te roditelje

mika

pre 12 godina

Trazi azil u inostranstvu, najbolje u Svedskoj, dokazi da nisu svi lazni azilanti. Vlast predstavlja Srbiju kao demokratsku zemlju ali ovakvi slucajevi pokazuju drugo lice Srbije.

Jovo

pre 12 godina

No comment - njegovi roditelji ni ne zasluzuju da mu budu roditelji kada ga ne prihvataju onakvog kakav je. Da imam kontakt na njega pomogao bi mu da dodje u EU, ovde takve ljude postuju kao ravnopravne gradjane - srbija je daleko u proslosti! hanuman30@live.com

Marko

pre 12 godina

Ne bih da posebno izdvajam Kursumliju iz ostatka Srbije,u stvari ceo taj potez Kursumlija Prokuplje,ali treba znati da je ogroman broj ljudi odatle poreklom iz crne gore,presao(pobegao!)ovamo iz nekih svojih razloga

Anonymous

pre 12 godina

dečko .. izmanipulisan si ... oterali su te jer si izašao pred TV. Daleko od toga da tvoji majka i otac nisu znali "tvoju tajnu". Glupo si odigrao, ali mnoogo glupo.

Cica

pre 12 godina

Ne razumem... to sto su njega njegovi odbacili je diskriminacija i strasna stvar. A to sto vas pola ovde nas koji ne podrzavamo homoseksualizam naziva zatucanim primitivcima, to nije diskriminacija jel?
Obrni okreni, neko je diskriminisan. I vi koji se zalazete za gej prava biste nas, neistomisljenike, potpuno isto lincovali cim biste dosli u priliku....

Boy

pre 12 godina

Neko kaze, momak je punoletan, nek se snadje. Ne znam da li bi bilo razlike u ophodjenju njegovih roditelja, da momak ima samo 17 godina. Ne verujem, nazalost :((
Sto neko potencira svoju seksualnu orijentaciju? Neki gejevi nece, jer misle da ce lakse proci u drustvu, iako lazu konstantno druge (pa neki i sebe), tako zive svoj lazni zivot i to je uzasan teret. I nemaju m*da da priznaju to, kao ovaj momak, pa da posle lakse i rasterecenije zive. Sukob sa drustvom ili sukob sa samim sobom, sta je bolje?! Nek drustvo shvati vec jednom kakvo je stanje biti gej. Ako individua poludi, je li to dobro? I to je vec korak ako priznas po nekoj dragoj osobi iz okruzenja. Pa polako. Ali na necijem celu to, nazalost, pise, ako je neko feminiziran. E pa njima je jos teze, zbog stalnog zadirkivanja i diskriminacije. I tu nema sta da se skriva i da se hoce.
Sva podrska momku.

Александар

pre 12 godina

Лепи мој Стефи, ево, већ се јавио један добри чика, широких схватања, који ти безрезервно нуди сву топлину свог срца. Не бој се, лепи мој, само некако гледај да дођеш до Бг-а, када једном стигнеш све ће бити лакше. И нека те та празнина не плаши, сигурно ће се наћи неко да је испуни.

marsovac

pre 12 godina

@lidija marjanovic
Da nisu i vas mozda roditelji i rodbina izbacili na ulicu sa 19 godina i totalno vas se odrekli pa to pouzdano pricate.
Te fazone koje ste skinuli sa holivudskih filmova ostavite za sebe kad legnete da spavate.

Ja sam licno bio izbacen na ulicu sa 18 bez kinte i bez posla i to u toj Americi i bez papira. I NISAM HOMOSEKSUALAC !!! Pa sam radio i dan i noc i zavrsavao skolu, a ti klinci Ameri koji su isto tako bili "na svome sa 19" su imali punu podrsku roditelja ako trebaju auto da uzmu ili treba stan da se plati.
I onda tako dodju praznici pa se svi lepo vrate kucama.....

Meni je licno dosta osoba koje se prave da sve znaju, a nista neznaju.

Drugo citiram: ""Najbolje godine su mi prošle zatvorene u sobi", kaže Radović. " .... decko tebi tek najbolje godine dolaze, da si 50 godina i da kazes tako nesto pa ajde dee.

Dejan

pre 12 godina

Ovo vest je sustina stanja svesti na balkanu i srz naseg zaostajanja za Evropom,biti iskren i javno priznati da si drugaciji od vecine a sto je jos gore i gej je strasno,protivno nasoj tradiciji i kulturi al zato biti kriminalac,korumpiran,primitivan,bahat,prost,mrzeti,biti agresivan,gledati raznorazne kvazi pevaljke i sponzoruse po televiziji to je normalno i pozeljno.

marija

pre 12 godina

Svi vi komentatori, koji ste muškog pola, volela bih da imate makar delić razumevanja, za to kako je nama ženama, kada očevi izbace sina, zato što je odlučio da se oženi sa "nekom" ženom. I ako se taj muškarac pženi, a vrlo često je žena u drugom stanju, zamislite kakav je njen život. A to je svakodnevica ženskog života, koji vi muškarci, opravdavate i posmatrate bez i malo razumevanja. A onda ste jako emotivni, ako se ocu ne dopada "ženidba" sa muškarcem.
Osim toga, ne radi se o detetu, reč je o punoletnom mladiću, koji je, valjda svesno, odlučio da živi svoj život.
Da ne bude sve ovo, kao sa onih 200.000 evra, polako malo, ne palite se na prvu loptu i pogotovu ne pljujte po popovima. Vredjate nas vernike, koji imamo pravo da poštujemo koga želimo.

pfc

pre 12 godina

Ajde ovako, svi vi koji ga podrzavate a kritikujete njegove roditelje da uzmete sad mobilni u ruke i da svim prijateljima i rodbini posaljete SMS poruku i da kazete da ste gay. Ali da poruka bude iskrena a ne zafrkancija. Ili da svojim najboljim prijateljima u lice kazete da ste gay. Priznacete, cak i ako lazete nije bas prijatno da budete homoseksualac jel da ? Razumem njegove roditelje ali nisu bas morali da ga se skroz odreknu

Зоран

pre 12 godina

То је толико нормално кад ти дете хомо, да кад завршиш факултет, рецимо музичку академоиу у САД, као једна Американка, па кад ти је ћерка хомо, ти се онда пожалиш човеку имигранту кога знаш 2 године. Али нема везе, све на крају дође на своје место. Империје су пропале кад се хомо порширио и постао нормална ствар. Зато многи са овог форума немају будућност, али нису свесни, јер живе у кругу Србије.

Andrej

pre 12 godina

Taj decko ce naci srecu ukoliko se bude potrudio kao i svi mi.Zivot je pred njim,sigurno ce naci ljude koji ce ga prihvatiti rasirenih ruku onakvog kakav je(ne mislim samo na njegovo opredeljenje, vec na njagovu licnost). Ovo je za njga strasno i stresno,ali skupice snege i nastaviti kao i svako kome se slicno desava.A ako bude zalio nad svojom sudbinom,zna se sta bude...
A sto se tice tih roditelja(i svima koji su slicni a imaju dete),oni NIKADA nece biti srecni.U to sam siguran.Ako im sreca svog deteta nije bitna,onda oni ne znaju za nju i nikada nece.Mogu samo da zale nad svojom sudbinom sto su rotidelji(neostvareni,neuspeli,nikakvi).
Uzgred ,nismo mi ti koji cemo da sudimo da li im treba oprostiti ili ne,to je na ovom decku.On ce imati razlog.

Veljo, ista ste vi banda, i ti iDinkić!

pre 12 godina

[citat s profila: Bavi se novinarstvom.Za sebe kaže da je skandalozna osoba koja ne voli obične stvari od koje se u kući VB može očekivati apsolutno sve.Voli sve dobre ljude. Zbog posla kojim se bavi o mnogima zna svašta.]
--------------------------------------------------

Izostavio si
"Trenutno nemam devojku..."

Tin Milovanovic

pre 12 godina

Sreca cuva hrabre. Bices nekada ponosan i sretan sto si imao petlju i karakter da se obracunas sa primitivnom i devijalnom okolinom i familijom. Zelim ti pomoci da istrajes i pobedis na tom putu ako ti to trebas? Ako zelis posao ili samo materjalnu potporu ? Nazovi ! Tin telefon 0047 99015387

Zaphod

pre 12 godina

K'o što neko reče ranije ljudi se odriču „preko novina” svoje dece zbog alkoholizma ili neke druge bolesti, pa ne vidim da se diže tolika prašina, zašto su gej osobe više ugrožene od alkosa??? Zar samo LGBT osobama treba pomoć? Eto vam diskriminacije „ispod duge”...

NekoPopotTebe

pre 12 godina

u apsolutno istoj situaciji sam kao i taj decko,imam 19 godina,nezaposlen,homoseksualac,iste probleme na ulici i u skoli... samo sto ja jos uvek krijem i jako je tesko... kada sam cuo vest mnogo me je pogodilo i odmah sam naravno pomislio na sebe! Boze gde ja zivim,kakvi su ovo ljudi,zar je moguce? :(

bogdan

pre 12 godina

Kada ljudi izbace na ulicu psa ,jer im je dosadio, odmah skoči gomila NVO ,raznih ARKI i ostalih zaštitnika životinja da brane životinju.Kada roditelji izbace svoje dete NIKO se ne obazire na to.Da se pitam prvo bih te ''roditelje ''poslao na posmatranje.Ja imam dvoje dece i nebi mi bilo po volji da se nađem u takvoj situaciji ali izbaciti dete bez sredstava za život na ulicu..Nisu ni zaslužili da imaju decu.

Bojkot!

pre 12 godina

Bojkotujmo Kursumliju.
Preko table (ako je ima od stida) pri tom mestu treba staviti putacu i napisati KONTAMINIRANO.
Pa nek roditelji i oni sto ruzno dobacuju (tj. prikriveni pederi) mogu da budu izolovani od normalnog sveta. Dosta terora nemoralne, nepismene i prostacke sredine nad Srbijom koja hoce slobodno da dise, misli i oseca.

Marko

pre 12 godina

Stefane, sve najbolje. Ostani jak i hrabar. Bolji si od 99% ovih srBskih puritanaca!

Gadite mi se svi vi koji lupate minuse na komentare podrske i kazete da mi postidjujemo nasu porodicu. Vi niste Srbija, vi ste neljudi, muka mi je od vas!

Filip

pre 12 godina

Da, da... "zaostalo drustvo". "Ovo se nikad ne bi dogodilo u nekoj od EU zemalja", je l' da?!

E moji naivci. Ovakve stvari se u najbogatijim zemljama EU desavaju SVAKI DAN! Ali samo u Srbiji (zednoj skandala) ovo moze da bude udarna vest.

xeno

pre 12 godina

svi ovim sto je strashno i nehumano ...
pa sto ga ne prime u svoj dom i stave na svoj spisak troskova ?
da li su roditelji prekrshili neki zakon ? nisu
jel punoletan ? jeste
sad dizanje frke panike itd.. stalno neka frka oko vih ... naguznih ... smarate vishe ...

duH

pre 12 godina

Zalosna prica. Srecna je okolnost da bude sto dalje od tih ljudi. Sta cemu takvi roditelji? Neka im nikada ne oprosti, trebao bi on njih da se stidi. Sreca i zdravlje njihovog deteta bi trebalo da je najprece na svetu. Nadam se da ce se neko u Gay zajednici Srbije obavezati da pomogne ovom momku. Sloboda je najvaznija.

shole

pre 12 godina

Svaka ti čast dečko. Ti si mnogo časnija osoba od svih primitivaca iz tvoje okoline i rodbine. Samo jaki ljudi mogu nešto ovako javno priznati/izgovoriti u ovoj, u razvoju zaostaloj, zemlji.

OTVORITE LINK!

pre 12 godina

Procitali ste vest. Super.
Sad otvorite link i pogledajte
YouTube http://www.youtube.com/watch?v=meXKEOgs6Nw
Veliki Brat 2012 Stefan Radovic PROFIL

[citat s profila: Bavi se novinarstvom.Za sebe kaže da je skandalozna osoba koja ne voli obične stvari od koje se u kući VB može očekivati apsolutno sve.Voli sve dobre ljude. Zbog posla kojim se bavi o mnogima zna svašta.]

Dejan

pre 12 godina

Sva je prilika da će iskoro biti potrebna Sigurna kuća i za ovu vrstu maltretiranja. O roditeljima, rodbini i ostalim njegovim, pa recimo: da se gonite u tri...

Saveta

pre 12 godina

Stefan je bolestan mladic (ne zbog seksualnog opredeljenja, to je njegova priroda), vec sto na svaki nacin zeli da bude slavan, ne bira sredstva da to postigne...to je bolest, a ne njegovo opredeljenje...on krade novinarske tekstove i objavljuje ih na sajtovima pod svojim imenom, predstavlja se lazno da je novinar, pa je u Kursumliji zbog toga provaljen...nakon napisa o njemu u NIN-u eto ga na TV, pa on to jedva ceka i ne razmislja nimalo o posledicama, ne bira sredstva da se dokopa slave, da se o njemu prica, da skrece paznju... poenta nije u seksualnom opredeljenju vec DA BUDE POZNAT...na zalost na pogresan nacin to pokusava da ostvari...uostalom sto ne kaze pravu dijagnozu od lekara za dusu...

kosmajac sale

pre 12 godina

o zemljo tame,mraka,zatucanih ljudi i mentaliteta.jadan decko ,kako li je njegovoj dusi?dokle vise vi "veliki vernici" da sudite da vi namecete pravila i norme zivota.tesko onome ko se u srbiji rodi a jos teze ko ceo zivot prozivi.ne zbog para i da imas milione treba bezati iz tog mraka.

Las

pre 12 godina

Molim vas za malo paznje...mislim da sam prilično tolerantan, ali verujem i da se ne bi svi slozili sa mnom po pitanju mojih sudova o homoseksualnosti... Ipak, hteo bih da vas pitam o porodici koja tako reaguje:
ako je homoseksualnost prirodna i stecena rodjenjem, kako mogu tako reagovati prema svom najblizem?
ako je opet homoseksualnost posledica neke anomalije, devijacije...kako mogu da ostave svog najbliskijeg u takvoj situaciji?
Dakle, nema reci opravdanja i skroz saosecam sa ovim nesretnim momkom. Spreman sam da pomognem koliko god mogu, ako bude bilo mogucnosti da se pomogne.
Ovo je samo pokazatelj i kako se odnosimo prema hendikepiranima, invalidima, bolesnima, starijima,.... Nehumano i netolerantno... Nisam bas neki pobornik parada i slicnih stvari ali ovo je pokazatelj da pozicija homo sveta nije ni malo ruzicasta.
Ja bih svakako voleo pre jednu paradu invalida, obolelih od Dauna ili slicnih bolesti...i te ljude vecina porodica krije po stanovima i kucama. Pravda za sve njih!
Stop divljastvu i vlasti siledzija i povladjivanju nasilnicima i zatucanim.

mocavukotic

pre 12 godina

Mislim da je dečko napravio pogrešan potez, ako je mislio da se šlepa starcima do 40-tih. Balkan je ovo, ćale izbaci sina iz kuće ako mu se ne dopadne porodica devojke sa kojom se zabavlja, ili ne daj bože nisu iste vere, a pogotovo ako je samohrana majka sa maloletnim detetom. Dečko je mlad, pa se primio na priče o seksualnim slobodama, pa je napravio malu revoluciju u svom kraju. Objavio svoje sklonosti na sva zvona. E sad kao avangarda i revolucionar mora da se izbori sa svim tim avetima iz komšiluka. Mladost mu je u isto vreme i bonus i hendikep. Kako se snađe. Mada ne sumnjam da će kao zvezda meseca naći krevet u Beogradu. Ne mislim na sigurnu kuću. Mlad je, lep i punoletan, čekaju ga svetla velegrada.

Lana

pre 12 godina

GAY je OK!!! I to nije bolest, braco Srbi!!! Homofobija je bolest, i leci se u psihijatrijskim klinikama! A da niste mozda svi vi koji osudjujete ovog nesretnog mladica, a muskog ste pola, ustvari latentni homoseksualci? Jer, tu je nesto vrlo cudno. Ako ste apsolutno sigurni u svoju seksualnu orijentaciju (preciznije, heteroseksualnu) sto bi vam smetalo ako je neko homoseksualac? Da ipak vi niste GAY? Razmislite malo o tome?

markoSTHLM

pre 12 godina

"nemam ništa protiv nikog ali ti roditelji su želeli da šetaju unučiće.razmislite malo o tome."
(nikola, 15. decembar 2011 18:15)

A to da setaju unucice je njihovo ljudsko pravo? Jace od njegovog prava da bude to sto jeste?
A nakon ovakvog postupka ce tek da pocekaju sa tim setanjem.
Momak je znaci trebalo da se krije i laze...da bi njegovi roditelji polagali na svoje "pravo" na setanje unucica???
Siguran sam da ima odredjeni broj ljudi koji se u takvim sredinama i kriju i potiskuju svoju prirodu dok ne puknu. Kad puknu onda postaju brojka u statisckim podacima o samoubistvima u Srbiji.

Pa i za voznju traktora treba neka vrsta obuke i dozvole al zato svaki idiot moze da ima decu a drustvo mu jos izgleda daje i mogucnost da polöaze pravo da izabere i kako ce da zive njegova deca umesto njih samih.
Cuj, zeleli da setaju unucice!?!?!
Svasta!!!

Zoran-Nemac

pre 12 godina

Kakav uzasan mentalitet to mi imamo? Netolerancija gde god pogledas!?
No,sta bese sa Banjom Koviljacom,onih "5000 azilanata" ugrozavaju li jos nasih 2500 finih gradjana? Stidite se svi koji se tako neljudski,nehumano i
nehriscanski ponasate! Popovima je,naravno,dozvoljeno da decu zlostavljaju!

DEDA CVETKO

pre 12 godina

Stefane:

To sto te je "otac" koji te ocigledno nikada nije voleo izbacio iz kuce, slavi kao najlepsi dan svog zivota i pocetak novog, jer nista bolje pod ovim suncem nije moglo da ti se desi.

Zivot ima smisla i daleko id ljudi koji te mrze. Zapravo, JEDINO TAMO i ima smisla.

Budi optimista, najgore je proslo.

BMW M Power

pre 12 godina

Jos uvek nemam dete. Ali, ako bi mi svoje dete priznao jednog dana da je homosexualac, ok, ali da ga neko zbog toga samom pipne (kako se ono kaze "da mu se na kosi samo i jedna dlaka iskrivi"), taj bi zavrsio u konzervi. Nadam se da sam bio jasan oko obrazlozenja sta znaci definicaja roditelja. PS. Savetujem mladicu: Pasos u dzep i pravac u beli svet.!

Marko

pre 12 godina

Slušao sam njegovu b92 i iskreno mislim da ga je neko nagovorio da kaže roditeljima,a sada javnost manipuliše njime.Jer njegova izjava da drugarica nezna zašto se posvadjao sa njegovima,a pritom izadje na tv i kaze celu priču,i naglašava da mu nije krivo što se izjasnio,samo ne bi voleo da ostane bez krova nad glavom,pa ajde stavi malo prst na čelo i razmisli pre nego što izadješ u javnost,šta ako su drugaricini roditelji istih shvatanja kao tvoji roditelji,naravno da ćeš da ostaneš bez krova nad glavom.

frki

pre 12 godina

Neko je vec predlozio odlazak u stranu ambasadu i to je cini mi se najbolje resenje za ovog momka.
Moj savet je kanadska ambasada i obavezno pokazati ovaj clanak.
Bezi Stefane koliko te noge nose iz tog fasizma!

Зоран

pre 12 godina

nemam ništa protiv nikog ali ti roditelji su želeli da šetaju unučiće.razmislite malo o tome.
(nikola, 15. decembar 2011 18:15)

Па желели, то је јаче од њих. Исто као што је он хомо и то је јаче од њега. Лепо, разишли се и нема љутиш. Они њега више не признају, и то је јаче од њих. Сад свако нека издржава себе како зна и уме.

besna glista

pre 12 godina

Porodica, porodicne vrednosti, deca... A onda kad dobijete dete koje vam nije po meri - aj na ulicu. Dokle god mrznja bude ispred svega, do tad ce nam biti ovako kako nam je.

грађанин Ниша

pre 12 godina

Сада сви нека се замисле, нека прочитају овај текст и нека се замисле, шта остављамо нашј деци, какав систем вредности у овом друштву остављамо нашој деци. Сви ви хомофоби замислите сличну ситацију са вашим дететом, а биће их их сигурно - ви хомофоб, а дете вам прилази и саопштава да је мало другачије природе од вас - шта ћете да урадите? Исто као што су урадили родитељи овог клинца? Не би ме чудило. Али ако има бар мало људскости у вама потрудићете се да обезбедите свом детету, свој деци, мало бољу будућност, систем вредности достојан човека, сваког човека...ако не, бићемо животиње и мрзећемо се међусобно и питати сваког дана зашто нам се дешавају углавном лоше ствари, зашто овај свет не може да буде лепше место за живот?

tttt

pre 12 godina

@hm, Mile i ostali..
Imam 28 godina, radim, dajem sve od sebe, zavrsila sam fakultet... da mi roditelji okrenu ledja, bila bih na ulici. Kako decko da se snadje sam, kad ja starija, sa poslom, zavrsenim fakultetom, par godina radnog iskustva ne mogu bez mame i tate?
Svi roditelji radjaju decu, na kraju, zbog sebe, i ako si ga doneo na ovaj svet tvoja je obaveza do kraja TVOG zivota. Nije on trazio da dodje ovde i zivi ovako, vec su ga oni doneli. Nije bitno koliko godina ima... E ljudi, kad cete postati ljudi???

precanin

pre 12 godina

Halo cuvari i dusebriznici srpstva i pravoslavlja, kakva je vasa seksualna masta, da moze covek da vam progviri u glavu, video bi kakve nakaze u ljudskom obliku srece svaki dan !

Marko

pre 12 godina

Kakva zadrta zaostala porodica, kakvo drustvo, mrak... Upravo taj mentalitet je glavni uzrok ovakvog stanja u drzavi...

Ovaj momak je hrabriji od vecine "muskarcina" i svaka mu cast. Zbog takvih stvari nam trebaju gej parade. Inace ja apsolutno nemam nista protiv gejeva, samo se nekad malo salim na racun gejeva, mada i to cu prestati, da neko ne bi pomislio da sam zadrta budaletina poput oca od ovog momka...

Marko Avramović

pre 12 godina

Ne daj se, Stefane, za razliku od mnogih, odlučio si da živiš u istini, a ne u laži. A za istinu ne postoji pogrešno vreme. Tvoj život je samo tvoj. Ne znam da li si svestan, ali ovim gestom (koji je normalan i treba da bude normalan)prilično si jako gurnuo točak evolucije u razmišljanu u Srbiji (a možda i van nje). Bar se nadam. Pozdrav.

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Evo cemu "potenciranje" seksualnosti (kako to neki kazu):
on pita "gde ti devojka?!", a ti neces da lazes.
To je sva mudrost.

Al´ u Srbiji laz spada u mudrost.

hvala.

sumorni

pre 12 godina

Ne postoji NI JEDAN razlog zbog koga se roditelj može odreći svog deteta.

NI JEDAN!

Da je ovaj momak lopov, sigurno ga se ne bi odrekli.

Mentalno bolesna sredina i društvo, koje još živi u srednjem veku... To što, koliko vidim po komentarima, neki od njih umeju i računar da koriste, ne znači da su mentalno i zdravi.

roditelj

pre 12 godina

Ne razumem te roditelje!
Danas, i ja kao roditelj, cesto se setim reci svoga oca: "Sta god da uradis u zivotu, makar bio i najgori kriminalac, sigurno to necu opravdati i sa tim se sloziti, ali cu te uvek zastititi i sakriti, ako i to bude potrebno.", mada, srecom nikada nismo bili u situaciji, da proverimo taj njegov iskaz, posebno ne znam, da li bi to vazilo, da sam homoseksualac kao ovaj mladic, koga proganjaju. Prema svojoj decu se ponasam i govorim im isto, sto je i moj otac govorio meni, s tim, sto bi to vazilo i da su homoseksualci. Deca su mi najbitnija u zivotu! Njihovo zdravlje, sigurnost i sreca, za mene su smisao zivota. Ne razumem roditelje ovog nesrecnog mladica, kojima je bitnija osuda i stav lokalne sredine, zbog toga sto je njihovo dete homoseksualac, od ljubavi koje osecaju prema njemu. Ili tu ljubavi i nema? Ne znam ...

Nebojša

pre 12 godina

Rekao bih ti kao i gospođa ministarka - "Čedo, viđen si za Ivanjicu!", ali za tebe je i Ivanjica predobra. Kako je moguće da bi tebe seksualnost tvog deteta ugrozila? Sramota.

Goran N.

pre 12 godina

Hoce da bude nastran i da ga istovremeno svi vole i postuju?! Da nece mozda i milion eura donacije svakog meseca? Udario je iz sve snage na tradiciju, porodicne vrednosti, elementarne moralne i civilizacijske norme, javni red i na jos mnogo toga a hoce da za uzvrat bude voljen i postovan. Ako stvarno veruje da je to moguce i da je to postono i normalno, u konfliktu je sam sa sobom i to mnogo vise nego sa porodicom, rodjacima i rodnim gradom.

hallucinoman

pre 12 godina

"They first came for the communists..."

Biseksualnost i homoseksualnost su prirodni fenomeni čija svrha jeste da kontrolišu rast populacije. Da održavaju prirodnu ravnotežu.

Onog trenutka kada smo ograničili svoju vrstu na samo heteroseksualne odnose (monoteistička religija), tog trenutka smo kao vrsta ugrozili sami sebe u najavi.

Trenutno nas je mnogo više nego što bi bilo optimalno, prirodno, a razmnožavamo se tom brzinom da uskoro neće biti resursa za sve. Ako ih uopšte još ima, jer 50% čovečanstva gladuje, svaki dan.

Vertikalnom linijom ka samouništenju... 7.000.000.000 and counting.
A ova druga strana, koju smo veštački satanizovali, samo je PRIRODNA RAVNOTEŽA, toliko uporno sveprisutna i kroz istoriju, i u životinjskom svetu, i u Iranu i Srbiji. Nije izumrla evolucijom dece heteroseksualnih roditelja. Nije izumrla, jer ima svoju svrhu... održavanje ravnoteže.

Možemo mi da recitujemo o beloj kugi u Srbiji, misleći da će nam biti bolje ako bude što više siromašnih, možemo da se "borimo za bebe"... i sve je to lepo i "humano", i čak i ako nije harač, u suštini je samodestrukcija.

Ovo je simbolično pitanje mudrosti koju smo dostigli kao vrsta, kao nacija, i individualno... i naš narod pada na testu.

Država primitivaca koji se odriču svoje dece kapitulira pred čoporom huligana kockastih glava i kratkog čela, nazadnjačkom tradicijom i - strahom. Strahom od samospoznaje.

I ovde nam nije dovoljna jedna bekend paralela za pobedu.
A onda se zapitajmo zašto smo bombardovani pre samo nekoliko godina.

Pa, prirodna selekcija.

studentns

pre 12 godina

Ovakvom razvoju dogadjaja se ne trebamo cuditi. Nase drustvo, i ne samo nase, pociva na duboko tradicionalnim vrednostima. U nasem drustvu nacionalizam i fasizam imaju opravdavajucu formu. Sve je to zacinjeno sa propovedima verskih zajednica, pre svega SPC, kao najvece u nasoj zemlji. Ja zelim sve najbolje tom momku.

aleksandra

pre 12 godina

šta sam ja zgrešila da sam morala da se rodim i živim u ovoj zemlji,stidim se ovih primitivaca i države,a imam samo 19 godina! i naravno da ću otići odavde što pre,ovo ne može više da se gleda!jadan taj dečko,i jadni svi ljudi slični njemu,kad su većina građana zli,licemerni ljudi, kako vas nije sramota da tako komentarišete???? vi ste se našli nekog da osuđujete,pa gde ide ovaj svet.....ja ne verujem.

Перица, Ивањица

pre 12 godina

Момак, жао ми је, али да си мој син и да си тако нешто урадио, само бих ти отворио врата и помогао ти да се иселиш. Отац сам ти, заслужујеш толико. Можеш да живиш како хоћеш, али не под истим кровом са мном.

Nebojša

pre 12 godina

Cool, znači i tebe su tvoji napravili samo da bi im dao da imaju čime da se bakću, da im ne bude dosadno u starosti... :)
Svaka čast na promišljanju, veoma napredno.
Niko nije u obavezi da ostavlja potomstvo, kakve su ovo gluposti? Šta bi bilo da je sterialn? Da je hendikepiran?

IPMUTANT

pre 12 godina

Nikola, nemaš ti ništa protiv nikoga, ali nemaš ni mozga. Šta bi bilo da si se ti rodio kao invalid ili neplodan, a tvoji žele da imaju unučiće? Jel bi i onda bili u pravu da te neplodnog izbace na ulicu, pošto nemaju šta da rade sa tobom?

Šta da radi ovo dete? Da se oženi i ceo život se traumira i sluša idiote oko njega kako ga pljuju zato što se rodio kakav se rodio?

Dečko će ovako umesto da bude lekar ili medicinski tehničar ili električa ili zemljoradnik i pomaže svima nama, da bude to isto samo negde dugde u nekoj zemlji koja će znati da kaže: "evo, kod nas možeš da živiš, samo pošteno radi i baš nas briga da li ćeš imati potomke ili ne, decu ćemo sami da pravimo".

E sad što nekima takva logika nije ok, meni nije jasno.

Blagoje

pre 12 godina

Pu, gade mi se takvi ljudi, puni ''vere'' i sranja. Zao mi je samo sto njih neko ne izbaci uz kuce u kojoj sada zive. Bolje sto je priznao svima na vreme, a ne kako one stoke i pedofilicari koji se zene, prave decu, a sa strane setaju momke u ''diskreciji'' kao vecina nasih poznatih. SLEPCI SU SVI DEMOKRATSKI SRBI KOJI RADE OVAKVE I SLICNE STVARI. Svi roditelji se trebaju stideti prvo sebe, pa onda drugih. Za decka bravo i punu podrsku od mene ima.

Зоран

pre 12 godina

Jadna tvoja deca, sadašnja ili buduća.
... te otac koji te je tako pametno vaspitao, vidi se da nije ništa bolji od onog bednika u tekstu.
(dvojba!, 15. decembar 2011 17:27)

Прво није лепо неког да вређаш, називајући га бедником. Као друго, ја са родитељима одавно немам добар однос, али се не гребем и не кукам. Радим како волим и не зависим ни од кога. Поздрав из САД.

Ana

pre 12 godina

U Srbiji i slicnim sredinama, roditelji pre prihvate da im je dete ubica ili kriminalac, nego drugacije polne orijentacije od vecine. Tuzno, ali istinito. Ja se svog deteta ne bih odrekla, nije pocinio nikakav zlocin.

swen

pre 12 godina

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim) otisao u Srebrenicu/Ahmice/Grabovicu/Ljapusnik i pobio gomilu zene i dece, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)osnovao banku i pokrao svu celog zivota mukotrpno sticanu ustedjevinu stotina hiljada gradjana, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)vozio pijan i pregazio pesaka, ne bi ga se niko odrekao.

Ali zbog ovoga su se odrekli. Ali nije im dobra Evropa.

Tamara

pre 12 godina

Toliko gorcine u ljudima, i to prema rodjenom detetu. Kazu da je roditeljska ljubav bezuslovna... ali u ovom slucaju to svakako nije. Ispada da roditelji lakse podnose kada im se dete drogira ili kada ubije nekoga. Ovaj siroti mladic nije nikome nista zgresio... Mozda je i bolje da nastavi svoj zivot tamo gde se bolje prihvataju razlike, a to sigurno nije u Srbije (ili bar njenom vecem delu).

Odrastao

pre 12 godina

Pa kad je dovoljno odrastao da se hefta gde ne treba onda je valjda dovoljno odrastao da sebi nadje posao I stan. Inace, ljudi se u ovoj I ovakvoj srbiji odricu dece I zbog prostitucije I droge i drugih stvari pa vas vesele ne vidim da vicete na sav glas zbog toga!

Preduzetnik (mladi)

pre 12 godina

Ljudi, nazalost - mi srbi volimo da se delimo, a to se vidi i po ovim komentarima. Svi ste nesto "za ili protiv", svi ste nekako apokalipticni. To sto se desilo u Kursumliji je pojedinacan slucaj - nije jedini, ali nije ni masovan. Nije Srbija nikakva mracna rupa, tamni vilajet i tome slicno. Nisu svi popovi ekstremni, niti su svi gejevi napadni. Odbijam da verujem u to. Zasto niko ne napise clanak o meni? Ja sam saznao u 28. godini da mi je jedna od najboljih drugarica biseksualne orijentacije. Verujte mi - nase drugarstvo je isto kao sto je i bilo. Devojka je svesna situacije oko politike koja koristi i crkvu i gejeve za svoje potrebe (samo zavisi kad im koja grupa treba). Seksualna orijentacija je samo jedna crta licnosti - nikako osnovna. Dakle, komentar na ovu pricu je - nezreli roditelji koji su se ruzno poneli prema svom detetu. Iskren, gej momak koji je u ovoj prici pozitivan lik - nije on trazio ni paradu, ni neka velika prava-zeleo je samo da se vise ne krije od svoje porodice. Dakle, to je tako u ovom slucaju.

Nislija86

pre 12 godina

Mislim da znam ko je ovaj momak,nisam gledao prilog...feminiziran je momak i nazalost moze imati i gore probleme od ovog, u smilsu licne bezbednosti.Ipak je sad u tom nekom selu,sto tesko da moze biti liberalnija sredina od Kursumlije. Zao mi ga je, nije on kriv sto se s tim rodio, i sto ne zeli da zivi u lazi...ne kapiram roditelje koje ne zanima sta im je sa detetom.Nadam se da ce mu neko pomoci,jer ko zna kroz kakvu psihicku i emotivnu krizu prolazi.Valjda smo svi jednaki u ovoj drzavi

Jeja

pre 12 godina

Bravo, dečko!
Sram bilo te nazovi roditelje, sram bilo Kuršumliju, sram bilo proklete popove, sram bilo zadriglog Palmu.
Sram bilo sve vas koji mislite da smete da sudite, i sve vas koji mrzite.

patriot

pre 12 godina

Šta je ovo? Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim) otisao u Srebrenicu/Ahmice/Grabovicu/Ljapusnik i pobio gomilu zene i dece, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)osnovao banku i pokrao svu celog zivota mukotrpno sticanu ustedjevinu stotina hiljada gradjana, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)vozio pijan i pregazio pesaka, ne bi ga se niko odrekao.

Ali zbog ovoga su se odrekli. Ali nije im dobra Evropa.
(swen, 15. decembar 2011 18:06)

DRUZE, SVAKA TI CAST NA KOMENTARU!!!

TU NEMA NISTA VISE DA SE DODA

Nenad,ali onaj drugi

pre 12 godina

Stefane,ako ovo citas (a nadam se da citas) pravo u ambasadu neke skandinavske zemlje i trazi azil. Za Island je zaduzena Danska ambasada. Bezi i uzivaj u zivotu dok si jos mlad. Roditelji ce se sigurno predomisliti a za ostale te bas briga!!!!

Nemanja

pre 12 godina

Želeo bih svima onima koji udaraju minuse na komentare podrške Stefanu i pišu zajedljive komentare o demokratiji i istopolnim brakovima da se i njima desi nešto ovako. Za razliku od ovog momka, oni to jesu zaslužili.

dd

pre 12 godina

ako decku treba pomoc vrlo rado cu je pruziti u bilo kom smislu (finansijska, psiholoska, bilo kakva). Molim redakciju da uvazi moju ponudu. Ostavljam i svoj kontakt email.

Inace sam protiv toga da deca zive sa roditeljima posle punoletstva, ali u nasoj jadnoj maloj zemlji, sa POREMECENIM PORODICNIM VREDNOSTIMA mladi ljudi jedva da imaju druge opcije.

Nema napretka u ovoj zemlji dok se ljudi sami ne promene.

Vlada j

pre 12 godina

Dali misliš da je familiji@sve jedno da im zajašuju momka,ali pošto si i ti egzibicionista kokorajko onda je tebi normalno,sredina u kojoj je živeo još ima mozak,a sad ko sveža riba prđavac BGD!m

x

pre 12 godina

Gledao je suvise americkih filmova gde posle javnog priznanja i malo muka se svi grle i podrzavaju ga. Bolje da je cutao bar dok se nije osamostalio.

Marko

pre 12 godina

Strasno.Hajmo ljudi nekako pomoci ovom decku. Stvarno je strasno ovo kroz sta prolazi.Dajte neki ziro racun ili sl. Nekako da pomognemo. Nama to nista nece znaciti, a njemu puno.

max

pre 12 godina

Zao mi je momka,naravno da mu je tesko,al i pak mi nije jasno zasto se zadnjih godina homoseksualnost predstavlja kao nesto normalno..meni to nije uopste prirodno i normalno,ne znam dal je bolesno al svakako ne prirodno.Jos nas i evropa pritisce da prihvatimo tu pojavu koja nije ne poznata i u istoriji..Nekako mogu i da svarim dve devojke ili zene u takvoj vezi jer su one neznije..senzibilnije i valjda mogu da dozive tu vezu kao ljubav,ali dvoje muskaraca..to ne mogu da shvatim...pa sta vide jedan u drugog??jel ona gola sexualna strast za muskim telom?dve devojke mi deluje nekako prirodnije da se zaljube,mada i to je ne prirodno,al dva muskarca..brrr(ZNAM DA NIJE U REDU TAKVO RAZMISLJANJE,AL SAM ISKREN).Mislim da tim ljudima zaista nije lako,al po meni oni treba da potraze neko resenje ili ako je moguce da se vrate na pravom putu, a ako ne mogu iz te koze..ok,al neka ne pokusavaju da drustvu to predstave da je ok i sasvim u redu biti GAY kroz parade i isticanje svoje sexualnosti u drustvu,jer opet kazem ..treba prihvatiti te ljude,al treba i nasa deca da znaju da to nije vrednost vec naprotiv,i nije prirodno teziti tome.

daspop

pre 12 godina

Svako svoje seksualno opredeljenje treba zadržati za sebe. Puna podrška porodici!!!
(Fantom, 15. decembar 2011 17:28)

onda nemoj da se ljubis sa curom na ulici ili da stavis na fejsbuku da si u vezi sa tom i tom. i da ne komentarises devojke koje prolaze. niti da se hvalis koliko si cura imao.
po tvome, ako svi trebaju zadrzati svoje opredeljenje za sebe, ne bi smeli postojati brakovi, ni deca, ni nista, jer tako JAVNO priznajes da si heteroseksualan.
primitivno.

Lazar

pre 12 godina

Da se ne lažemo ako su njega 10 godina u tako malom mestu šikanirali zbog toga što je homoseksualac sigurno su i roditelji i bliža rodbina znali za to. Verujem da ga je otac izbacio iz razloga što je javno istupio sa priznanjem, što nije prijatna stvar za porodicu u tako zatvorenoj sredini poput Kuršumlije. Slažem se da je postupak malo ekstreman, ali priznaćete da i porodica mora da nosi teret njegovog javnog priznanja u takvom mestu.

Filorus

pre 12 godina

Jesi li ti isti onaj koji je prošli put obećavao da će podržati paradu i lično braniti "pedere", ako podrže Srbe na Kosovu?
Nešto si mi poznat...
(Miloš, 15. decembar 2011 17:48)

Taj sam! Ali sto pomenu samo deo komentara? Bila je tu prica i o malinarima u komentaru ne samo o tome da treba ici na Kosovo, vadis stvari iz konteksta, ali nema veze, bitno je da si se setio mog komentara, makar on bio i pogresno interpretiran :)

HELP!!!

pre 12 godina

Evo jednog lepog teksta baš na ovu temu, a cini mi se da je i na b92 objavljen ....
http://www.najboljamamanasvetu.com/2011/11/kako-da-moje-dete-ne-bude-homofobicno/

stefan

pre 12 godina

Svaka mu cast, to je covek! A svi oni sto su se tako poneli, pre svega otac i majka, sram da ih bude, nadam se da ce se pokajati jednog dana.

macho bre

pre 12 godina

@Hm
"...sam si birao"?!
Sta je to sam birao?
Ako ste mislili na to da odluci i kaze ko je i sta je onda da, sam je to izabrao.
Ako ste mislili na seksualnu orijentaciju - NIKO na zemljinoj kugli ne bira kakav ce biti rodjen.
Nema te sile koja ce da me "ubedi" da volim isti pol i obrnuto.
Da li cemo IKADA shvatiti ovu prostu istinu.
Ne radi se o bilo kakvom izboru, besu, hiru, nije to ni moda, ni zapadni uticaj, nije to zarazna bolest koja se prenosi na druge - to ja tako, samo po sebi i TACKA.

Milan

pre 12 godina

Gospodim im pravo da bude homoseksualac, a pritom je i punoletno lice i ne vidim zasto se zali sto su ga izbacili iz kuce. Dobra volja roditelja je da pruze utociste starijim od 18 godina. A i ostali koji nisu homoseksualci imaju pravo na to sa kim ce da zive kao sto imaju pravo da to budu sto jesu!!!

BlockOut

pre 12 godina

Cega se nas balkanski narodi stide, i teraju svoju decu na ulicu.
A kad je da se njihov neko od rodbine koji je palio i zario 90ih i radio stasne zlocine, takvima se ponose (licno znam par takvih bolesnika) umesto da se takvih odreknu, oni proteraju dete!! I ja sam za porodicne vrednosti, i slicne zajebancije, ali porodica je porodica, ne mozes nekog ako nije ok, da izbacis i ostavis na ulici jer mu nesto fali, i nije poput vecine, strasno :(

Dragan

pre 12 godina

To nije stvar države i celog naroda jer ima ovde ipak i veoma obrazovanih, razumnih i tolerantnih ljudi!
Ja sam strepeo šta će se desiti ako svom najboljem drugu tako nešto priznam. Bio sam siguran da će me odbaciti, ali jedno veče smo se ponapijali na nekoj žurci i posle toga dok smo se vraćali kući smo se raspričali o svemu i svačemu i tada mi je jednostavno "izletelo" sve i rekao sam mu sve... Samo je ćutao i ništa nije pričao o tome. Nakon dva dana je došao kod mene kao da se ništa nije desilo i nastavili smo da se družimo i da budemo najbolji prijatelji kao i do tada... Sada kada razmislim, shvatam da sam tako u stvari saznao da li smo zaista pravi prijatelji ili ne.
Takođe sam nakon toga rekao i svojoj majci - to je bio najgori trenutak u mom životu - trebalo mi je jedno pola sata da prevalim to preko jezika... Mama se rastužila, ali je priznala da je pomišljala ponekad na to... i da joj nije svejedno, ali da sam ja njeno dete i da će me uvek voleti bez obzira na sve. I tako je i bilo! Nema te stvari koja može da naruši pravu roditeljsku ljubav i da otera prave prijatelje!
Da li možda ima veze to što živimo u velikom gradu (Beogradu), a ne u Kuršumliji, zaista ne znam ali i ne verujem, jer ljubav NORMALNIH roditelja je bezrezervna - tako bi bar trebalo da bude!

Miloš

pre 12 godina

Ovo su pravi problemi LGBT populacije, a ne parada, e sad gospodo da vas vidim na delu, sledecu gay paradu cu podrzati samo ako se sad na delu pokazete i pomognete ovom mladicu, ali da pomognete, ne samo da vicete u medijima NEPRAVDA NEPRAVDA ko kalimero
(Filorus, 15. decembar 2011 17:11)


Jesi li ti isti onaj koji je prošli put obećavao da će podržati paradu i lično braniti "pedere", ako podrže Srbe na Kosovu?
Nešto si mi poznat...

Kokorayko

pre 12 godina

Sine,glavu gore! Jedini tvoj problem je što si se rodio na pogrešnom mestu al' šta da radiš to nisi mogao da biraš. Istina,nekada zna da bude,veoma bolna i teška ali ona uvek na kraju pobeđuje.Videćeš kako budu prolazile godine sa si doneo jedinu razumnu i pravu odluku.Nemoj nikada mrzeti svoje roditelje oni su nažalost obični jadnici,čije mozgove je pojela učmala palanačka memla ali im nemoj nikada zaboraviti šta su ti učinili da bi se opravdali pred bednom familijom i ostalim nebitnim ljudima,neka o svom jadnom postupku,razmišljaju dok su živi.
'ajde,želim ti da pronađeš svoju sreću u nekoj drugoj normalnoj zemlji!

MarkoNS

pre 12 godina

Eto vam političari, crkvo, desničari! To su rezultati vašeg govora mržnje koji, nažalost, neki ljudi upijaju kao sunđer! Uništili ste jedan mladi život u veoma nezgodnim godinama! Samo na sebe mislite! Sramota! GAY JE OK!!!

Dusan

pre 12 godina

@Mile

Da roditelji imaju prava da ga izbace i rodbina odrekne, punoletan je. Ali pitanje je da li bi ga izbacili da je kriminalac? Izgleda da je peder opasniji po porodicu i po drustvo u ovoj nasoj Srbiji na brdovitom Balkanu...

Hm

pre 12 godina

Tuzno je prvo sto mi pada na pamet. Ali kad malo bolje pogledam, punoletan i ne treba da zivi sa roditeljima. Ako si imao hrabrosti da javno kazes istinu ne vidim razlog zasto ti trebaju roditelji da te hrane i puzaju krov nad glavom. Pozajmi pare or prijatelja, preseli se, pronadji neki posao, plati malu sobicu, upisi neku skolu, visu, fakultet i jednoga dana ako uspes u zivotu svi ce ti sve oprostiti, a ako ne, pa sam si birao, ne mozes druge da krivis.

Ogledalo

pre 12 godina

Čemu potenciranje seksualnosti ?! Ok,ponavljam,niko ne treba da snosi bilo kakve sankcije zbog svoje različitosti,ali moram da se zapitam : ako neko savesno obavlja svoj posao, ima jedan,nadasve,normalan život,prijatelje,porodicu.. zašto mora da istupa u javnosti sa svojim seksualnim opredeljenjem ?
(radulac, 15. decembar 2011 17:14)

On je ne potencira, nego je ne krije. Kao sto je ne kriju ni heteroseksualci. Oni je cak cesce potenciraju nego homoseksualci. Zasto bi je on kruio. kao sto str8 parove vidjas na svakom koraku kako se zvale, tako i on hoce da sa svojim deckom proseta gradom. to nije potenciranje nego ne skrivanje. I tebe kolege cene jer si profi a ne jer si hetero, pa im se ti opet pohvalis novom devojkom.

Vlada

pre 12 godina

Bolesno, bolesno drustvo... Rodjeno dete izbaciti iz kuce zbog nicega!? Da je nekog ubio, da je siledzija, ekstremista, ne bi ovako prosao. Sto rece jedan od komentatora, verovatno je i bolje ovako, da se skoni od socijalno devijantnog drustva u kome je ziveo.

M!

pre 12 godina

Tuzno! Nije on birao sta ce i ko ce da bude. To mu je verovatno (makar ja tako mislim) urodjeno. Da nema podrsku roditelja, familije i prijatelja je uzasno tuzna stvar. Je l' bi tim roditeljima bilo svejedno da im neko danas sutra prebije dete?!?
Drz' se mali. Glavu gore. Svako ima pravo da bude ono sto zeli i da voli onog koga zeli. Tako sam vaspitan ja, tako cu kada dodje vreme vaspitati i moju decu.

grom

pre 12 godina

Tuzno je prvo sto mi pada na pamet. Ali kad malo bolje pogledam, punoletan i ne treba da zivi sa roditeljima. Ako si imao hrabrosti da javno kazes istinu ne vidim razlog zasto ti trebaju roditelji da te hrane i puzaju krov nad glavom. Pozajmi pare or prijatelja, preseli se, pronadji neki posao, plati malu sobicu, upisi neku skolu, visu, fakultet i jednoga dana ako uspes u zivotu svi ce ti sve oprostiti, a ako ne, pa sam si birao, ne mozes druge da krivis.
(Hm, 15. decembar 2011 17:17)

"Sam je birao"? Sam je birao da bude gej? Jednog dana se probudio i rekao sebi "Hm, od sada ću da volim muškarce, zvuči mi okej"? Jesi ti čist?

I kako da upiše školu? Ja jedva plaćam školarinu i razne takse, a em sam na budžetu em me izdržavaju roditelji (samo jedan je zaposlen al nebitno)! Kako on da plaća kad su ga se svi odrekli? I gde da se zaposli sa 19 godina, molim te?

Da mi je da imam šemu tvog mozga, da skontam kako si došao do ovog rezonovanja.

dvojba!

pre 12 godina

"Одрицање од детета или родитеља никог не угрожавa. Извиоли момак ради и воли кога хоћеш"
(Зоран, 15. decembar 2011 16:51)

Jadna tvoja deca, sadašnja ili buduća.
... te otac koji te je tako pametno vaspitao, vidi se da nije ništa bolji od onog bednika u tekstu.

mile

pre 12 godina

On homoseksualac a oni se bas pederski poneli prema njemu. Iskren,hrabar i glup,saopstio selu u korsumliji da je gey,nema sta revolucionarno.Kralj!

Rale

pre 12 godina

Tako je to kod nas. Kad su deca siledžije, kriminalci i ubice - roditelji ih brane do poslednje kapi krvi, obilaze medije i pričaju bajke o svojoj "dobroj dečici". Međutim, kad se desi nešto ovako, odmah se odreknu dece.
Čudna zemlja, čudni običaji...

Jelena

pre 12 godina

Priroda je nesrećno uredila mogućnost da svaki idiot može biti roditelj. Ali, uopšte ne razumem tu potrebu iznošenja svoje seksualnosti u javnost. Iako, to naravno nije bitno. Poenta treba da bude da je veća sramota biti homoseksualac nego kriminalac. To govori samo o njegovim roditeljima.

Ešma

pre 12 godina

Cela ta tvoja porodica je totalno poremećena i nemoralna kad su bili u stanju da te se odreknu.Ali takvo je stanje u društvu generalno. Pa posle pitaju šta će nam Gej parada.Pa eto šta će nam, da na sve načine razbijamo predrasude.Gej populacija u Srbiji je i te kako diskriminisana.Gej ljudi strepe svaki dan, da li će neko da ih premlati na ulici ako prošetaju pod ruku sa svojim partnerom.Pogotovo u unutrašnjosti Srbije.Al zato Pahomije dobi orden za pedofilske zasluge.

GREMIO FC

pre 12 godina

ćuti pobegao si iz sirotinje u svakom smislu...intelektualne, morelne, džepne...cela Srbija je bedna sirotinja, svi su nas prešišali, imaju više para, samim tim smu zadovoljniji, dok je kod nas sivilo, zaostalost, primitivizam, prljavština..

nijebitnoime

pre 12 godina

U Americi je sasvim normalna pojava da roditelji decu izbace iz kuce posle 21. godine, samo iz razloga sto su napunili odredjene godine i tako ih teraju da brze odrastu. Jeste retardiran razlog da ga izbace ali pre ce se navici na zivot. Sad na biro i na posao. Koliko je samo ljudi radilo i studiralo pod uslovom da hoce da studira...

Ivan

pre 12 godina

Šta reći o ovakvom društvu koje nije u stanju da prihvati da je neko drugačiji i da samo želi da živi životom koji nije lažan. Mogu da zamislim koliko još ima ljudi koji su prinuđeni da kriju svoju seksualnost samo zbog užasno primitivne sredine u kojoj živimo. Najstrašnije u ovom slučaju je što porodica i najbliži tako reaguju. To samo pokazuje dubinu ovog problema u našem društvu.

DHM

pre 12 godina

"Tuzno je prvo sto mi pada na pamet. Ali kad malo bolje pogledam, punoletan i ne treba da zivi sa roditeljima. Ako si imao hrabrosti da javno kazes istinu ne vidim razlog zasto ti trebaju roditelji da te hrane i puzaju krov nad glavom. Pozajmi pare or prijatelja, preseli se, pronadji neki posao, plati malu sobicu, upisi neku skolu, visu, fakultet i jednoga dana ako uspes u zivotu svi ce ti sve oprostiti, a ako ne, pa sam si birao, ne mozes druge da krivis.
(Hm, 15. decembar 2011 17:17) "

Kakav mostrum od coveka moze ovakve gadosti da pise???? Zelim ti da osetis isto to sto jadan decko sada oseca!

Marko

pre 12 godina

A ovi koji podržavaju ovog klinca,pa gospodo nadjite mu posao ,smeštaj,nemojte samo da aplaudirate za to što je uradio,on je najveću glupost napravio,ako je znao da su mu roditelji toliko strogi,pa zar nije logično nešto ovako da se desi.Ako je već dovoljno zreo da se izjasni da je gay,dovoljno je zreo da radi i da sebi nadje krov nad glavom,samo bih ga pitao šta je postigao sa tim što se izjasnio,u fazonu ja sam ponosan gay a nemam gde da spavam i šta da jedem,ali bitno da je on ponosan.Mozda je mali studirao,a sada od studiranja nema ništa,pošto nema ko da ga finansira.

Topal Felix

pre 12 godina

To je uzasno da tako nesto dozivis, posteni mladicu. Jesi li ti kriv sto nisi takav kao svi ti koji su te odbacili? Sramota je to od njih. Ipak vjerujem da ce makar srce tvoje majke proraditi i potraziti te, ukoliko bude smjela od tvog oca. Tvoja je nesreca sto zivis tu gdje zivis. Ideja: mozda da pokusas negdje u inostranstvu potraziti azil radi tog progona od onih od kojih to nikad niko ne bi ocekivao. Zelim ti srecu i uspjeh u zivotu. Budi cvrst, Bog je uz tebe, bez obzira sto si homoseksualac, Bog ljubi sve ljude jer je On nas Otac nebeski. Pozdrav.

Dalibor

pre 12 godina

Roditelji će shvatiti, sačekaj još malo, a tetke, stričevi i ostala rodbina te ne bi nahranili i da si iz drugog razloga izbačen iz kuće. Svakako, imaš veća m**a nego bilo koji heteroseksualac. Primitivni Balkan...

Gay is not Okay

pre 12 godina

Sad nadji sebi srodnog momka,ozeni ga ,osnujte svoju porodicu,napravite par tedeta,i onda vaspitavajte svoje dete bolje,nego sto su vasi roditelji vas.

radulac

pre 12 godina

naravno,ne podržavam bilo kakav oblik diskriminacije, i zalažem se za jednakost pred zakonom,ali jedna stvar mi nije jasna. Čemu potenciranje seksualnosti ?! Ok,ponavljam,niko ne treba da snosi bilo kakve sankcije zbog svoje različitosti,ali moram da se zapitam : ako neko savesno obavlja svoj posao, ima jedan,nadasve,normalan život,prijatelje,porodicu.. zašto mora da istupa u javnosti sa svojim seksualnim opredeljenjem ? Zar to nije u najmanju ruku - neukusno ?! Čoveče,poštovaću te ako svoj posao obavljaš dobro,ako si produktivan član društva, a da li će tebe uzbuđivati drugi muškarci,žene ili ježevi,ne samo da ne moram,već ni ne želim da znam. Ni ja sazivam svaki put konferenciju za novinare kada imam nadimanje u stomaku,jednostavno,to je moja privatna stvar.

ae

pre 12 godina

Roditelji imaju puno demokratsko pravo da ga izbace iz kuće.Živimo u demokratiji!
(Mile, 15. decembar 2011 16:56)

Ne spinuj. Ne mkoristi svaku priliku da ruzis demokratiju. Da srbija ne stremi demokratiji, ovaj decak bi zavrsio u zatvoru zato sto je gej.

Filorus

pre 12 godina

Ovo su pravi problemi LGBT populacije, a ne parada, e sad gospodo da vas vidim na delu, sledecu gay paradu cu podrzati samo ako se sad na delu pokazete i pomognete ovom mladicu, ali da pomognete, ne samo da vicete u medijima NEPRAVDA NEPRAVDA ko kalimero

Flavius Valerius

pre 12 godina

Primitivizam, ne znanje i praznovjerje unistavaju Srbiju! Podrska mladom covjeku koji bolju porodicu od ove nije ni zasluzio! Sramota!

Daydreamer

pre 12 godina

Nesrecna prica, ali BRAVO za muda. Ovo je hrabar covek, a ovakve individue PREOKRECU ceo jedan kolektiv i imaju moc da transformisu porodicno nesvesno. I posle kazu da su svi jednaki. NISU. Ovo kazem kao psiholog.

Dule NS

pre 12 godina

-To je prava "roditeljska ljubav"! Nema šta!
-Možete li samo zamisliti takav mentalni sklop ljudi?
Ja svoje dete da izbacim na ulicu i odreknem ga se zbog takve stvari kao što je njegov PRIVATAN SEKSUALNI život?! Ja to ne mogu ni da zamislim!
Majka koja ga je rodila da se tako ponaša?
-FUJ!!!!!

-Jesu li to te "porodične vrednosti" koje propoveda naša crkva i ostali (bez)"obrazi" i njima slični?!

-Definitivno ovaj narod mora da se nauči pameti!
...A Gay parada treba da se održava barem jednom mesečno!

-A ovaj dečko jednostavno treba da traži azil u nekoj zapadnoj zemlji - i verovatno će ga dobiti.

nesha

pre 12 godina

citao sam ispovest ovog mladica u novinama na aerodrumu dok sam cekao let i pretpostavio sam da ce odpoceti hajka na njega.

za razliku od njega ja sam sa 19 godina gledao na svaki nacin da pobegnem iz moje male uzasne sredine, trudio se da budem najbolji djak i student sto bi mi omogucilo beg u nezavisnost i bolji zivot. Srbija je ekstremno netolerantna sredina i ako si u ovakvoj situaciji (da budes rodjen kao gej) jedini izlaz je da se covek sto je moguce ranije osamostali i da bude najbolji u svom poslu. Porodica i tzv prijatelji ce u velikom broju slucaja okrenuti ledja i nece imati razuimevanja, pa prema tome use i u svoje kljuse. One koje su me prihvatili ovakvim kakav jesam chuvam kao suvo zlato.
Posle kazu zasto Srbima planiraju da vrate vize, pa evo primera zasto, jer mi nismo za Evropu jbg. Meni je najvise zao ali tako je. Ovaj covek ima priliku da pobegne na Zapad trazi azil, a Srbija da se vrati gde joj je mesto, u balkanski brlog. Posle su nam kao krive zle evropske birokrate, kosovo i sl.

ivann

pre 12 godina

Jezivo. Mogu da pretpostavim kroz sta prolazis i to u vrlo ranim godinama . Bice sve ok. Garantovano. MIslim s tobom , a njima nema pomoci oni su izgubljeni u svojim strahovima, neznanju, ludosti, i gluposti.
Mislim da drzava mora da ti pomogne zakonom. Moraces samo da nadjes neki posao, bilo kakav u prvo vreme. MIslim da bi trebao za pocetak da se odselis u Beograd, a kasnije negde u inoostranstvo.

Srceno !

Dusan

pre 12 godina

Trebamo imati i Sigurnu kucu i za njih, verovatno ovo nije usamljen slucaj. Treba im obezbediti krov nad glavom bez obzira sto su punoletni, dok se ne snadju, zavrse skolu, zaposle itd. Ozbiljno to mislim. Svaka cast njegovoj drugarici, prava drugarica.

Cika Velja

pre 12 godina

Ma moze da se angazuje neka agencija za bracno posredovanje pa da mu nadje nekog decka. Pretpostavljam da takvih ima koliko hoces. Imace toplinu doma i puuunooo ljubavi. A za neku godinu mogu i dete da usvoje. Nema sekiracije za njega.

Dragan

pre 12 godina

Da li se ovaj momak ikada upitao kakvo je zlo naneo svojoj porodici, i rodbini? Da li se ikada upitao cime je vratio dobrotu onima koji su ga sa puno odricanja rodili, podigli, skolovali? Tako sto ih je javno postideo pred prijateljima, rodjacima, kolegama, komsijama! Saosecam sa porodicom koja je ocito pretrpela nenadoknadiv gubitak ali ih podrzavam u nastojanju da spasu ono najvrednije sto se moze spasiti, a to je cast i ugled.

Manuel Komnenos

pre 12 godina

Roditelji imaju puno demokratsko pravo da ga izbace iz kuće.Živimo u demokratiji!
(Mile, 15. decembar 2011 16:56)

Mile, bi ste li vi izbacili vlastito djete iz kuce, bilo sina ili kcer samo zato sto je gay?

Petar

pre 12 godina

Decko, takvi roditelji i porodica ti ne trebaju, oni su jednostavno nemoralni ljudi i losi roditelji kojima niko nije objasnio da roditelji vole i podrzavaju svoju decu ceo zivot. Ti ces jednog dana biti covek, oni ce uvek biti neljudi. Moj savet ti je da probas da napustis Srbiju, bices srecniji negde drugde, Srbija je nehumano, netolerantno i zaostalo drustvo.

htc & iphone - UNhate

pre 12 godina

Uzas, koji su to (ne)ljudi, primitivci i ludaci.
(zmitjkoe, 15. decembar 2011 16:43)

Zato volim vas iPhone korisnike - prosecan ajfonovac je vise openminded od prosecnog androida u srbiji (sto ne vazi i za same sisteme xD).

Blagzor

pre 12 godina

Ako su tako odgovorili svi koji su ti bili najbliži,takvi ti onda ni ne trebaju i bolje ti je na ulici nego sa njima,jer će te kasnije u životu zavrnuti još više.

srdjan

pre 12 godina

Meni se gadi otac koji izbaci svoje dete na ulicu zato sto je homoseksualac. To nije stvar izbora, ne cini drugima lose i dovoljno je i samo po sebi da bude veliki teret za mladu osobu u zatucanoj sredini...

draganzr

pre 12 godina

nisi ni prvi ni poslednji kome se to desilo. predpostavljam da su za tvoju naivnost odgovorne te jos dosta mlade godine u kojima se nalazis. budi ponosan na svoju hrabrost i iskrenost i nemoj da sebi dozvolis da postanes zrtva, da samog sebe sazaljevas. ono sto te ne ubije, ojaca te.
ako nista drugo idi na zapad. pre toga pokupi sto vise dokumentacije o tome kako ova nasa jadna srbija tretira manjine, a pogotovu seksualne. idi i zatrazi azil, mozda ti isti odobre (zato ti treba sto vise dokumentovanih dokaza o diskriminaciji) i pocni da zivis punim plucima daleko od srbije bez straha i ponizavanja.

And justice for all

pre 12 godina

A kod nas ljudi tvrde kako oni nemaju razloga da se bune, kako ih niko ne dira i kako je gay parada provokacija.Stvarno treba da se stidimo kao narod jer nismo u stanju da se suocimo sa nasim predrasudama i manama cak i kada nam ljudi jasno predoce posledice istih.Zar kod nas toliko fali saosecanja za druge?Kakvi su to roditelji koji isteraju sina na ulicu zato sto je gay?

Aleksandar

pre 12 godina

"Ne kajem se što sam to priznao. Ne kajem se što sam rekao, jer očigledno sve se sme reći sem istine."

Najpreciznija dijagnoza naseg drustva ikad izrecena. Hajde da se lazemo!

NS

pre 12 godina

I onda vi ovo nazivate bolest, a kada se porodica odrekne svog sina i neinteresuje je gde je, kako je, da li mu je hladno, da li ima da jede, onda je to ok. I to sve samo zbog zatucanosti i primitivizma. Užas, kakvi ljudi sve mogu da imaju decu i da i dalje spavaju mirno.

student

pre 12 godina

Sad ce definitivno saznati i porodica te drugarice. Svaka cast decku na hrabrosti. Sad bar zna koliko je "bezuslovna" bila ljubav njegovih roditelja.
Kolega sa faxa je priznao svima nama, i pre toga, svojoj porodici sta je, i svi ga gledaju isto, niko mu nista nazao nije ucinio, niko mu nije ledja okrenuo (sad kad znamo sta je - tek mu necemo okretati ledja :))). Nazalost, takvi slucajevi su retki.

Зоран

pre 12 godina

Не видим проблем. Сада нека живи од свог рада, ионако се гребу на грбачи родитеља маса њих. То што га се одекли, свако има право да се понаша како воли, ако то не угрожава другог. Одрицање од детета или родитеља никог не угрожава. Извиоли момак ради и воли кога хоћеш.

Aleksandar

pre 12 godina

"Ne kajem se što sam to priznao. Ne kajem se što sam rekao, jer očigledno sve se sme reći sem istine."

Najpreciznija dijagnoza naseg drustva ikad izrecena. Hajde da se lazemo!

Blagzor

pre 12 godina

Ako su tako odgovorili svi koji su ti bili najbliži,takvi ti onda ni ne trebaju i bolje ti je na ulici nego sa njima,jer će te kasnije u životu zavrnuti još više.

student

pre 12 godina

Sad ce definitivno saznati i porodica te drugarice. Svaka cast decku na hrabrosti. Sad bar zna koliko je "bezuslovna" bila ljubav njegovih roditelja.
Kolega sa faxa je priznao svima nama, i pre toga, svojoj porodici sta je, i svi ga gledaju isto, niko mu nista nazao nije ucinio, niko mu nije ledja okrenuo (sad kad znamo sta je - tek mu necemo okretati ledja :))). Nazalost, takvi slucajevi su retki.

srdjan

pre 12 godina

Meni se gadi otac koji izbaci svoje dete na ulicu zato sto je homoseksualac. To nije stvar izbora, ne cini drugima lose i dovoljno je i samo po sebi da bude veliki teret za mladu osobu u zatucanoj sredini...

NS

pre 12 godina

I onda vi ovo nazivate bolest, a kada se porodica odrekne svog sina i neinteresuje je gde je, kako je, da li mu je hladno, da li ima da jede, onda je to ok. I to sve samo zbog zatucanosti i primitivizma. Užas, kakvi ljudi sve mogu da imaju decu i da i dalje spavaju mirno.

Petar

pre 12 godina

Decko, takvi roditelji i porodica ti ne trebaju, oni su jednostavno nemoralni ljudi i losi roditelji kojima niko nije objasnio da roditelji vole i podrzavaju svoju decu ceo zivot. Ti ces jednog dana biti covek, oni ce uvek biti neljudi. Moj savet ti je da probas da napustis Srbiju, bices srecniji negde drugde, Srbija je nehumano, netolerantno i zaostalo drustvo.

MarkoNS

pre 12 godina

Eto vam političari, crkvo, desničari! To su rezultati vašeg govora mržnje koji, nažalost, neki ljudi upijaju kao sunđer! Uništili ste jedan mladi život u veoma nezgodnim godinama! Samo na sebe mislite! Sramota! GAY JE OK!!!

Ešma

pre 12 godina

Cela ta tvoja porodica je totalno poremećena i nemoralna kad su bili u stanju da te se odreknu.Ali takvo je stanje u društvu generalno. Pa posle pitaju šta će nam Gej parada.Pa eto šta će nam, da na sve načine razbijamo predrasude.Gej populacija u Srbiji je i te kako diskriminisana.Gej ljudi strepe svaki dan, da li će neko da ih premlati na ulici ako prošetaju pod ruku sa svojim partnerom.Pogotovo u unutrašnjosti Srbije.Al zato Pahomije dobi orden za pedofilske zasluge.

swen

pre 12 godina

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim) otisao u Srebrenicu/Ahmice/Grabovicu/Ljapusnik i pobio gomilu zene i dece, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)osnovao banku i pokrao svu celog zivota mukotrpno sticanu ustedjevinu stotina hiljada gradjana, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)vozio pijan i pregazio pesaka, ne bi ga se niko odrekao.

Ali zbog ovoga su se odrekli. Ali nije im dobra Evropa.

Dalibor

pre 12 godina

Roditelji će shvatiti, sačekaj još malo, a tetke, stričevi i ostala rodbina te ne bi nahranili i da si iz drugog razloga izbačen iz kuće. Svakako, imaš veća m**a nego bilo koji heteroseksualac. Primitivni Balkan...

Vlada

pre 12 godina

Bolesno, bolesno drustvo... Rodjeno dete izbaciti iz kuce zbog nicega!? Da je nekog ubio, da je siledzija, ekstremista, ne bi ovako prosao. Sto rece jedan od komentatora, verovatno je i bolje ovako, da se skoni od socijalno devijantnog drustva u kome je ziveo.

M!

pre 12 godina

Tuzno! Nije on birao sta ce i ko ce da bude. To mu je verovatno (makar ja tako mislim) urodjeno. Da nema podrsku roditelja, familije i prijatelja je uzasno tuzna stvar. Je l' bi tim roditeljima bilo svejedno da im neko danas sutra prebije dete?!?
Drz' se mali. Glavu gore. Svako ima pravo da bude ono sto zeli i da voli onog koga zeli. Tako sam vaspitan ja, tako cu kada dodje vreme vaspitati i moju decu.

And justice for all

pre 12 godina

A kod nas ljudi tvrde kako oni nemaju razloga da se bune, kako ih niko ne dira i kako je gay parada provokacija.Stvarno treba da se stidimo kao narod jer nismo u stanju da se suocimo sa nasim predrasudama i manama cak i kada nam ljudi jasno predoce posledice istih.Zar kod nas toliko fali saosecanja za druge?Kakvi su to roditelji koji isteraju sina na ulicu zato sto je gay?

Daydreamer

pre 12 godina

Nesrecna prica, ali BRAVO za muda. Ovo je hrabar covek, a ovakve individue PREOKRECU ceo jedan kolektiv i imaju moc da transformisu porodicno nesvesno. I posle kazu da su svi jednaki. NISU. Ovo kazem kao psiholog.

patriot

pre 12 godina

Šta je ovo? Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim) otisao u Srebrenicu/Ahmice/Grabovicu/Ljapusnik i pobio gomilu zene i dece, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)osnovao banku i pokrao svu celog zivota mukotrpno sticanu ustedjevinu stotina hiljada gradjana, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)vozio pijan i pregazio pesaka, ne bi ga se niko odrekao.

Ali zbog ovoga su se odrekli. Ali nije im dobra Evropa.
(swen, 15. decembar 2011 18:06)

DRUZE, SVAKA TI CAST NA KOMENTARU!!!

TU NEMA NISTA VISE DA SE DODA

draganzr

pre 12 godina

nisi ni prvi ni poslednji kome se to desilo. predpostavljam da su za tvoju naivnost odgovorne te jos dosta mlade godine u kojima se nalazis. budi ponosan na svoju hrabrost i iskrenost i nemoj da sebi dozvolis da postanes zrtva, da samog sebe sazaljevas. ono sto te ne ubije, ojaca te.
ako nista drugo idi na zapad. pre toga pokupi sto vise dokumentacije o tome kako ova nasa jadna srbija tretira manjine, a pogotovu seksualne. idi i zatrazi azil, mozda ti isti odobre (zato ti treba sto vise dokumentovanih dokaza o diskriminaciji) i pocni da zivis punim plucima daleko od srbije bez straha i ponizavanja.

Filorus

pre 12 godina

Ovo su pravi problemi LGBT populacije, a ne parada, e sad gospodo da vas vidim na delu, sledecu gay paradu cu podrzati samo ako se sad na delu pokazete i pomognete ovom mladicu, ali da pomognete, ne samo da vicete u medijima NEPRAVDA NEPRAVDA ko kalimero

Зоран

pre 12 godina

Не видим проблем. Сада нека живи од свог рада, ионако се гребу на грбачи родитеља маса њих. То што га се одекли, свако има право да се понаша како воли, ако то не угрожава другог. Одрицање од детета или родитеља никог не угрожава. Извиоли момак ради и воли кога хоћеш.

Jeja

pre 12 godina

Bravo, dečko!
Sram bilo te nazovi roditelje, sram bilo Kuršumliju, sram bilo proklete popove, sram bilo zadriglog Palmu.
Sram bilo sve vas koji mislite da smete da sudite, i sve vas koji mrzite.

Dule NS

pre 12 godina

-To je prava "roditeljska ljubav"! Nema šta!
-Možete li samo zamisliti takav mentalni sklop ljudi?
Ja svoje dete da izbacim na ulicu i odreknem ga se zbog takve stvari kao što je njegov PRIVATAN SEKSUALNI život?! Ja to ne mogu ni da zamislim!
Majka koja ga je rodila da se tako ponaša?
-FUJ!!!!!

-Jesu li to te "porodične vrednosti" koje propoveda naša crkva i ostali (bez)"obrazi" i njima slični?!

-Definitivno ovaj narod mora da se nauči pameti!
...A Gay parada treba da se održava barem jednom mesečno!

-A ovaj dečko jednostavno treba da traži azil u nekoj zapadnoj zemlji - i verovatno će ga dobiti.

daspop

pre 12 godina

Svako svoje seksualno opredeljenje treba zadržati za sebe. Puna podrška porodici!!!
(Fantom, 15. decembar 2011 17:28)

onda nemoj da se ljubis sa curom na ulici ili da stavis na fejsbuku da si u vezi sa tom i tom. i da ne komentarises devojke koje prolaze. niti da se hvalis koliko si cura imao.
po tvome, ako svi trebaju zadrzati svoje opredeljenje za sebe, ne bi smeli postojati brakovi, ni deca, ni nista, jer tako JAVNO priznajes da si heteroseksualan.
primitivno.

Dusan

pre 12 godina

Trebamo imati i Sigurnu kucu i za njih, verovatno ovo nije usamljen slucaj. Treba im obezbediti krov nad glavom bez obzira sto su punoletni, dok se ne snadju, zavrse skolu, zaposle itd. Ozbiljno to mislim. Svaka cast njegovoj drugarici, prava drugarica.

nesha

pre 12 godina

citao sam ispovest ovog mladica u novinama na aerodrumu dok sam cekao let i pretpostavio sam da ce odpoceti hajka na njega.

za razliku od njega ja sam sa 19 godina gledao na svaki nacin da pobegnem iz moje male uzasne sredine, trudio se da budem najbolji djak i student sto bi mi omogucilo beg u nezavisnost i bolji zivot. Srbija je ekstremno netolerantna sredina i ako si u ovakvoj situaciji (da budes rodjen kao gej) jedini izlaz je da se covek sto je moguce ranije osamostali i da bude najbolji u svom poslu. Porodica i tzv prijatelji ce u velikom broju slucaja okrenuti ledja i nece imati razuimevanja, pa prema tome use i u svoje kljuse. One koje su me prihvatili ovakvim kakav jesam chuvam kao suvo zlato.
Posle kazu zasto Srbima planiraju da vrate vize, pa evo primera zasto, jer mi nismo za Evropu jbg. Meni je najvise zao ali tako je. Ovaj covek ima priliku da pobegne na Zapad trazi azil, a Srbija da se vrati gde joj je mesto, u balkanski brlog. Posle su nam kao krive zle evropske birokrate, kosovo i sl.

dvojba!

pre 12 godina

"Одрицање од детета или родитеља никог не угрожавa. Извиоли момак ради и воли кога хоћеш"
(Зоран, 15. decembar 2011 16:51)

Jadna tvoja deca, sadašnja ili buduća.
... te otac koji te je tako pametno vaspitao, vidi se da nije ništa bolji od onog bednika u tekstu.

Manuel Komnenos

pre 12 godina

Roditelji imaju puno demokratsko pravo da ga izbace iz kuće.Živimo u demokratiji!
(Mile, 15. decembar 2011 16:56)

Mile, bi ste li vi izbacili vlastito djete iz kuce, bilo sina ili kcer samo zato sto je gay?

radulac

pre 12 godina

naravno,ne podržavam bilo kakav oblik diskriminacije, i zalažem se za jednakost pred zakonom,ali jedna stvar mi nije jasna. Čemu potenciranje seksualnosti ?! Ok,ponavljam,niko ne treba da snosi bilo kakve sankcije zbog svoje različitosti,ali moram da se zapitam : ako neko savesno obavlja svoj posao, ima jedan,nadasve,normalan život,prijatelje,porodicu.. zašto mora da istupa u javnosti sa svojim seksualnim opredeljenjem ? Zar to nije u najmanju ruku - neukusno ?! Čoveče,poštovaću te ako svoj posao obavljaš dobro,ako si produktivan član društva, a da li će tebe uzbuđivati drugi muškarci,žene ili ježevi,ne samo da ne moram,već ni ne želim da znam. Ni ja sazivam svaki put konferenciju za novinare kada imam nadimanje u stomaku,jednostavno,to je moja privatna stvar.

Rale

pre 12 godina

Tako je to kod nas. Kad su deca siledžije, kriminalci i ubice - roditelji ih brane do poslednje kapi krvi, obilaze medije i pričaju bajke o svojoj "dobroj dečici". Međutim, kad se desi nešto ovako, odmah se odreknu dece.
Čudna zemlja, čudni običaji...

mile

pre 12 godina

On homoseksualac a oni se bas pederski poneli prema njemu. Iskren,hrabar i glup,saopstio selu u korsumliji da je gey,nema sta revolucionarno.Kralj!

Marko

pre 12 godina

Kakva zadrta zaostala porodica, kakvo drustvo, mrak... Upravo taj mentalitet je glavni uzrok ovakvog stanja u drzavi...

Ovaj momak je hrabriji od vecine "muskarcina" i svaka mu cast. Zbog takvih stvari nam trebaju gej parade. Inace ja apsolutno nemam nista protiv gejeva, samo se nekad malo salim na racun gejeva, mada i to cu prestati, da neko ne bi pomislio da sam zadrta budaletina poput oca od ovog momka...

Перица, Ивањица

pre 12 godina

Момак, жао ми је, али да си мој син и да си тако нешто урадио, само бих ти отворио врата и помогао ти да се иселиш. Отац сам ти, заслужујеш толико. Можеш да живиш како хоћеш, али не под истим кровом са мном.

NekoPopotTebe

pre 12 godina

u apsolutno istoj situaciji sam kao i taj decko,imam 19 godina,nezaposlen,homoseksualac,iste probleme na ulici i u skoli... samo sto ja jos uvek krijem i jako je tesko... kada sam cuo vest mnogo me je pogodilo i odmah sam naravno pomislio na sebe! Boze gde ja zivim,kakvi su ovo ljudi,zar je moguce? :(

macho bre

pre 12 godina

@Hm
"...sam si birao"?!
Sta je to sam birao?
Ako ste mislili na to da odluci i kaze ko je i sta je onda da, sam je to izabrao.
Ako ste mislili na seksualnu orijentaciju - NIKO na zemljinoj kugli ne bira kakav ce biti rodjen.
Nema te sile koja ce da me "ubedi" da volim isti pol i obrnuto.
Da li cemo IKADA shvatiti ovu prostu istinu.
Ne radi se o bilo kakvom izboru, besu, hiru, nije to ni moda, ni zapadni uticaj, nije to zarazna bolest koja se prenosi na druge - to ja tako, samo po sebi i TACKA.

Bojkot!

pre 12 godina

Bojkotujmo Kursumliju.
Preko table (ako je ima od stida) pri tom mestu treba staviti putacu i napisati KONTAMINIRANO.
Pa nek roditelji i oni sto ruzno dobacuju (tj. prikriveni pederi) mogu da budu izolovani od normalnog sveta. Dosta terora nemoralne, nepismene i prostacke sredine nad Srbijom koja hoce slobodno da dise, misli i oseca.

Hm

pre 12 godina

Tuzno je prvo sto mi pada na pamet. Ali kad malo bolje pogledam, punoletan i ne treba da zivi sa roditeljima. Ako si imao hrabrosti da javno kazes istinu ne vidim razlog zasto ti trebaju roditelji da te hrane i puzaju krov nad glavom. Pozajmi pare or prijatelja, preseli se, pronadji neki posao, plati malu sobicu, upisi neku skolu, visu, fakultet i jednoga dana ako uspes u zivotu svi ce ti sve oprostiti, a ako ne, pa sam si birao, ne mozes druge da krivis.

sumorni

pre 12 godina

Ne postoji NI JEDAN razlog zbog koga se roditelj može odreći svog deteta.

NI JEDAN!

Da je ovaj momak lopov, sigurno ga se ne bi odrekli.

Mentalno bolesna sredina i društvo, koje još živi u srednjem veku... To što, koliko vidim po komentarima, neki od njih umeju i računar da koriste, ne znači da su mentalno i zdravi.

tttt

pre 12 godina

@hm, Mile i ostali..
Imam 28 godina, radim, dajem sve od sebe, zavrsila sam fakultet... da mi roditelji okrenu ledja, bila bih na ulici. Kako decko da se snadje sam, kad ja starija, sa poslom, zavrsenim fakultetom, par godina radnog iskustva ne mogu bez mame i tate?
Svi roditelji radjaju decu, na kraju, zbog sebe, i ako si ga doneo na ovaj svet tvoja je obaveza do kraja TVOG zivota. Nije on trazio da dodje ovde i zivi ovako, vec su ga oni doneli. Nije bitno koliko godina ima... E ljudi, kad cete postati ljudi???

Kokorayko

pre 12 godina

Sine,glavu gore! Jedini tvoj problem je što si se rodio na pogrešnom mestu al' šta da radiš to nisi mogao da biraš. Istina,nekada zna da bude,veoma bolna i teška ali ona uvek na kraju pobeđuje.Videćeš kako budu prolazile godine sa si doneo jedinu razumnu i pravu odluku.Nemoj nikada mrzeti svoje roditelje oni su nažalost obični jadnici,čije mozgove je pojela učmala palanačka memla ali im nemoj nikada zaboraviti šta su ti učinili da bi se opravdali pred bednom familijom i ostalim nebitnim ljudima,neka o svom jadnom postupku,razmišljaju dok su živi.
'ajde,želim ti da pronađeš svoju sreću u nekoj drugoj normalnoj zemlji!

Nemanja

pre 12 godina

Želeo bih svima onima koji udaraju minuse na komentare podrške Stefanu i pišu zajedljive komentare o demokratiji i istopolnim brakovima da se i njima desi nešto ovako. Za razliku od ovog momka, oni to jesu zaslužili.

ae

pre 12 godina

Roditelji imaju puno demokratsko pravo da ga izbace iz kuće.Živimo u demokratiji!
(Mile, 15. decembar 2011 16:56)

Ne spinuj. Ne mkoristi svaku priliku da ruzis demokratiju. Da srbija ne stremi demokratiji, ovaj decak bi zavrsio u zatvoru zato sto je gej.

Lazar

pre 12 godina

nemam ništa protiv nikog ali ti roditelji su želeli da šetaju unučiće.razmislite malo o tome.
(nikola, 15. decembar 2011 18:15)

Da li to znaci da je normalno i da se roditelji odreknu svoje dece koja ne mogu da imaju decu i da im podare unucice???
E, primitivna, zaostala i zatucana Srbijo...

BMW M Power

pre 12 godina

Jos uvek nemam dete. Ali, ako bi mi svoje dete priznao jednog dana da je homosexualac, ok, ali da ga neko zbog toga samom pipne (kako se ono kaze "da mu se na kosi samo i jedna dlaka iskrivi"), taj bi zavrsio u konzervi. Nadam se da sam bio jasan oko obrazlozenja sta znaci definicaja roditelja. PS. Savetujem mladicu: Pasos u dzep i pravac u beli svet.!

Nislija86

pre 12 godina

Mislim da znam ko je ovaj momak,nisam gledao prilog...feminiziran je momak i nazalost moze imati i gore probleme od ovog, u smilsu licne bezbednosti.Ipak je sad u tom nekom selu,sto tesko da moze biti liberalnija sredina od Kursumlije. Zao mi ga je, nije on kriv sto se s tim rodio, i sto ne zeli da zivi u lazi...ne kapiram roditelje koje ne zanima sta im je sa detetom.Nadam se da ce mu neko pomoci,jer ko zna kroz kakvu psihicku i emotivnu krizu prolazi.Valjda smo svi jednaki u ovoj drzavi

Ana

pre 12 godina

U Srbiji i slicnim sredinama, roditelji pre prihvate da im je dete ubica ili kriminalac, nego drugacije polne orijentacije od vecine. Tuzno, ali istinito. Ja se svog deteta ne bih odrekla, nije pocinio nikakav zlocin.

Dragan

pre 12 godina

To nije stvar države i celog naroda jer ima ovde ipak i veoma obrazovanih, razumnih i tolerantnih ljudi!
Ja sam strepeo šta će se desiti ako svom najboljem drugu tako nešto priznam. Bio sam siguran da će me odbaciti, ali jedno veče smo se ponapijali na nekoj žurci i posle toga dok smo se vraćali kući smo se raspričali o svemu i svačemu i tada mi je jednostavno "izletelo" sve i rekao sam mu sve... Samo je ćutao i ništa nije pričao o tome. Nakon dva dana je došao kod mene kao da se ništa nije desilo i nastavili smo da se družimo i da budemo najbolji prijatelji kao i do tada... Sada kada razmislim, shvatam da sam tako u stvari saznao da li smo zaista pravi prijatelji ili ne.
Takođe sam nakon toga rekao i svojoj majci - to je bio najgori trenutak u mom životu - trebalo mi je jedno pola sata da prevalim to preko jezika... Mama se rastužila, ali je priznala da je pomišljala ponekad na to... i da joj nije svejedno, ali da sam ja njeno dete i da će me uvek voleti bez obzira na sve. I tako je i bilo! Nema te stvari koja može da naruši pravu roditeljsku ljubav i da otera prave prijatelje!
Da li možda ima veze to što živimo u velikom gradu (Beogradu), a ne u Kuršumliji, zaista ne znam ali i ne verujem, jer ljubav NORMALNIH roditelja je bezrezervna - tako bi bar trebalo da bude!

Dusan

pre 12 godina

@Mile

Da roditelji imaju prava da ga izbace i rodbina odrekne, punoletan je. Ali pitanje je da li bi ga izbacili da je kriminalac? Izgleda da je peder opasniji po porodicu i po drustvo u ovoj nasoj Srbiji na brdovitom Balkanu...

aleksandra

pre 12 godina

šta sam ja zgrešila da sam morala da se rodim i živim u ovoj zemlji,stidim se ovih primitivaca i države,a imam samo 19 godina! i naravno da ću otići odavde što pre,ovo ne može više da se gleda!jadan taj dečko,i jadni svi ljudi slični njemu,kad su većina građana zli,licemerni ljudi, kako vas nije sramota da tako komentarišete???? vi ste se našli nekog da osuđujete,pa gde ide ovaj svet.....ja ne verujem.

Ogledalo

pre 12 godina

Čemu potenciranje seksualnosti ?! Ok,ponavljam,niko ne treba da snosi bilo kakve sankcije zbog svoje različitosti,ali moram da se zapitam : ako neko savesno obavlja svoj posao, ima jedan,nadasve,normalan život,prijatelje,porodicu.. zašto mora da istupa u javnosti sa svojim seksualnim opredeljenjem ?
(radulac, 15. decembar 2011 17:14)

On je ne potencira, nego je ne krije. Kao sto je ne kriju ni heteroseksualci. Oni je cak cesce potenciraju nego homoseksualci. Zasto bi je on kruio. kao sto str8 parove vidjas na svakom koraku kako se zvale, tako i on hoce da sa svojim deckom proseta gradom. to nije potenciranje nego ne skrivanje. I tebe kolege cene jer si profi a ne jer si hetero, pa im se ti opet pohvalis novom devojkom.

Gay is not Okay

pre 12 godina

Sad nadji sebi srodnog momka,ozeni ga ,osnujte svoju porodicu,napravite par tedeta,i onda vaspitavajte svoje dete bolje,nego sto su vasi roditelji vas.

Nenad,ali onaj drugi

pre 12 godina

Stefane,ako ovo citas (a nadam se da citas) pravo u ambasadu neke skandinavske zemlje i trazi azil. Za Island je zaduzena Danska ambasada. Bezi i uzivaj u zivotu dok si jos mlad. Roditelji ce se sigurno predomisliti a za ostale te bas briga!!!!

Tamara

pre 12 godina

Toliko gorcine u ljudima, i to prema rodjenom detetu. Kazu da je roditeljska ljubav bezuslovna... ali u ovom slucaju to svakako nije. Ispada da roditelji lakse podnose kada im se dete drogira ili kada ubije nekoga. Ovaj siroti mladic nije nikome nista zgresio... Mozda je i bolje da nastavi svoj zivot tamo gde se bolje prihvataju razlike, a to sigurno nije u Srbije (ili bar njenom vecem delu).

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Evo cemu "potenciranje" seksualnosti (kako to neki kazu):
on pita "gde ti devojka?!", a ti neces da lazes.
To je sva mudrost.

Al´ u Srbiji laz spada u mudrost.

hvala.

Marko Avramović

pre 12 godina

Ne daj se, Stefane, za razliku od mnogih, odlučio si da živiš u istini, a ne u laži. A za istinu ne postoji pogrešno vreme. Tvoj život je samo tvoj. Ne znam da li si svestan, ali ovim gestom (koji je normalan i treba da bude normalan)prilično si jako gurnuo točak evolucije u razmišljanu u Srbiji (a možda i van nje). Bar se nadam. Pozdrav.

shole

pre 12 godina

Svaka ti čast dečko. Ti si mnogo časnija osoba od svih primitivaca iz tvoje okoline i rodbine. Samo jaki ljudi mogu nešto ovako javno priznati/izgovoriti u ovoj, u razvoju zaostaloj, zemlji.

DHM

pre 12 godina

"Tuzno je prvo sto mi pada na pamet. Ali kad malo bolje pogledam, punoletan i ne treba da zivi sa roditeljima. Ako si imao hrabrosti da javno kazes istinu ne vidim razlog zasto ti trebaju roditelji da te hrane i puzaju krov nad glavom. Pozajmi pare or prijatelja, preseli se, pronadji neki posao, plati malu sobicu, upisi neku skolu, visu, fakultet i jednoga dana ako uspes u zivotu svi ce ti sve oprostiti, a ako ne, pa sam si birao, ne mozes druge da krivis.
(Hm, 15. decembar 2011 17:17) "

Kakav mostrum od coveka moze ovakve gadosti da pise???? Zelim ti da osetis isto to sto jadan decko sada oseca!

studentns

pre 12 godina

Ovakvom razvoju dogadjaja se ne trebamo cuditi. Nase drustvo, i ne samo nase, pociva na duboko tradicionalnim vrednostima. U nasem drustvu nacionalizam i fasizam imaju opravdavajucu formu. Sve je to zacinjeno sa propovedima verskih zajednica, pre svega SPC, kao najvece u nasoj zemlji. Ja zelim sve najbolje tom momku.

stefan

pre 12 godina

Svaka mu cast, to je covek! A svi oni sto su se tako poneli, pre svega otac i majka, sram da ih bude, nadam se da ce se pokajati jednog dana.

duH

pre 12 godina

Zalosna prica. Srecna je okolnost da bude sto dalje od tih ljudi. Sta cemu takvi roditelji? Neka im nikada ne oprosti, trebao bi on njih da se stidi. Sreca i zdravlje njihovog deteta bi trebalo da je najprece na svetu. Nadam se da ce se neko u Gay zajednici Srbije obavezati da pomogne ovom momku. Sloboda je najvaznija.

ivann

pre 12 godina

Jezivo. Mogu da pretpostavim kroz sta prolazis i to u vrlo ranim godinama . Bice sve ok. Garantovano. MIslim s tobom , a njima nema pomoci oni su izgubljeni u svojim strahovima, neznanju, ludosti, i gluposti.
Mislim da drzava mora da ti pomogne zakonom. Moraces samo da nadjes neki posao, bilo kakav u prvo vreme. MIslim da bi trebao za pocetak da se odselis u Beograd, a kasnije negde u inoostranstvo.

Srceno !

Goran N.

pre 12 godina

Hoce da bude nastran i da ga istovremeno svi vole i postuju?! Da nece mozda i milion eura donacije svakog meseca? Udario je iz sve snage na tradiciju, porodicne vrednosti, elementarne moralne i civilizacijske norme, javni red i na jos mnogo toga a hoce da za uzvrat bude voljen i postovan. Ako stvarno veruje da je to moguce i da je to postono i normalno, u konfliktu je sam sa sobom i to mnogo vise nego sa porodicom, rodjacima i rodnim gradom.

Odrastao

pre 12 godina

Pa kad je dovoljno odrastao da se hefta gde ne treba onda je valjda dovoljno odrastao da sebi nadje posao I stan. Inace, ljudi se u ovoj I ovakvoj srbiji odricu dece I zbog prostitucije I droge i drugih stvari pa vas vesele ne vidim da vicete na sav glas zbog toga!

precanin

pre 12 godina

Halo cuvari i dusebriznici srpstva i pravoslavlja, kakva je vasa seksualna masta, da moze covek da vam progviri u glavu, video bi kakve nakaze u ljudskom obliku srece svaki dan !

grom

pre 12 godina

Tuzno je prvo sto mi pada na pamet. Ali kad malo bolje pogledam, punoletan i ne treba da zivi sa roditeljima. Ako si imao hrabrosti da javno kazes istinu ne vidim razlog zasto ti trebaju roditelji da te hrane i puzaju krov nad glavom. Pozajmi pare or prijatelja, preseli se, pronadji neki posao, plati malu sobicu, upisi neku skolu, visu, fakultet i jednoga dana ako uspes u zivotu svi ce ti sve oprostiti, a ako ne, pa sam si birao, ne mozes druge da krivis.
(Hm, 15. decembar 2011 17:17)

"Sam je birao"? Sam je birao da bude gej? Jednog dana se probudio i rekao sebi "Hm, od sada ću da volim muškarce, zvuči mi okej"? Jesi ti čist?

I kako da upiše školu? Ja jedva plaćam školarinu i razne takse, a em sam na budžetu em me izdržavaju roditelji (samo jedan je zaposlen al nebitno)! Kako on da plaća kad su ga se svi odrekli? I gde da se zaposli sa 19 godina, molim te?

Da mi je da imam šemu tvog mozga, da skontam kako si došao do ovog rezonovanja.

IPMUTANT

pre 12 godina

Nikola, nemaš ti ništa protiv nikoga, ali nemaš ni mozga. Šta bi bilo da si se ti rodio kao invalid ili neplodan, a tvoji žele da imaju unučiće? Jel bi i onda bili u pravu da te neplodnog izbace na ulicu, pošto nemaju šta da rade sa tobom?

Šta da radi ovo dete? Da se oženi i ceo život se traumira i sluša idiote oko njega kako ga pljuju zato što se rodio kakav se rodio?

Dečko će ovako umesto da bude lekar ili medicinski tehničar ili električa ili zemljoradnik i pomaže svima nama, da bude to isto samo negde dugde u nekoj zemlji koja će znati da kaže: "evo, kod nas možeš da živiš, samo pošteno radi i baš nas briga da li ćeš imati potomke ili ne, decu ćemo sami da pravimo".

E sad što nekima takva logika nije ok, meni nije jasno.

frki

pre 12 godina

Neko je vec predlozio odlazak u stranu ambasadu i to je cini mi se najbolje resenje za ovog momka.
Moj savet je kanadska ambasada i obavezno pokazati ovaj clanak.
Bezi Stefane koliko te noge nose iz tog fasizma!

Zoran-Nemac

pre 12 godina

Kakav uzasan mentalitet to mi imamo? Netolerancija gde god pogledas!?
No,sta bese sa Banjom Koviljacom,onih "5000 azilanata" ugrozavaju li jos nasih 2500 finih gradjana? Stidite se svi koji se tako neljudski,nehumano i
nehriscanski ponasate! Popovima je,naravno,dozvoljeno da decu zlostavljaju!

Aleksandar

pre 12 godina

Staromodan sam, netolerantan prema homoseksualcima, pun sam predrasuda, nikada necu postati deo moderne Evrope, ...
(Aleksandar IV, 15. decembar 2011 22:05)

Cega se pametan stidi, time se budala ponosi.

грађанин Ниша

pre 12 godina

Сада сви нека се замисле, нека прочитају овај текст и нека се замисле, шта остављамо нашј деци, какав систем вредности у овом друштву остављамо нашој деци. Сви ви хомофоби замислите сличну ситацију са вашим дететом, а биће их их сигурно - ви хомофоб, а дете вам прилази и саопштава да је мало другачије природе од вас - шта ћете да урадите? Исто као што су урадили родитељи овог клинца? Не би ме чудило. Али ако има бар мало људскости у вама потрудићете се да обезбедите свом детету, свој деци, мало бољу будућност, систем вредности достојан човека, сваког човека...ако не, бићемо животиње и мрзећемо се међусобно и питати сваког дана зашто нам се дешавају углавном лоше ствари, зашто овај свет не може да буде лепше место за живот?

Flavius Valerius

pre 12 godina

Primitivizam, ne znanje i praznovjerje unistavaju Srbiju! Podrska mladom covjeku koji bolju porodicu od ove nije ni zasluzio! Sramota!

Johnny

pre 12 godina

Ne znam da li mu je ovo marketingški potez (izvinjavam se ako grešim) ili istina, ali svakako nije prijatno. Žalosno je doživeti takvu vrstu turture od roditelja i rodbine, biti odbačen u tim godina pod takvim okolnostima, nije nimalo lako. Bez obzira na sve, svest ljudi na ovim prostorima neće se promeniti, na žalost. Ipak smo mi zemlja u izolaciji gde vlada poremećen sistem vrednosti. Idoli i heroji su ratni zločinci, estradni umetnici i njima slični, koji su daleko od "normalnog".

Nisam gay, ali poznajem par ljudi iz te priče. I nikada nisam imao problema sa njima. To što oni rade je isključivo njihova stvar. Prema meni su više nego korektni, pravi prijatelji.

U njima ne vidim niti bolesnike niti poremećene, već obične, normalne momke drugačijeg seksualnog opredeljenja.

U svakom slučaju, pohvala za hrabrost Stefane!

dd

pre 12 godina

ako decku treba pomoc vrlo rado cu je pruziti u bilo kom smislu (finansijska, psiholoska, bilo kakva). Molim redakciju da uvazi moju ponudu. Ostavljam i svoj kontakt email.

Inace sam protiv toga da deca zive sa roditeljima posle punoletstva, ali u nasoj jadnoj maloj zemlji, sa POREMECENIM PORODICNIM VREDNOSTIMA mladi ljudi jedva da imaju druge opcije.

Nema napretka u ovoj zemlji dok se ljudi sami ne promene.

Dragana

pre 12 godina

Pa znate li vi koliko normalnih ljudi ima koji su isto tako odbaceni od porodice, pa jel iko pomenuo barem jednog???? Naravno da ne. Ali kad su u pitanju gejevi, to je udarna vest. Blagi uzas!
(pierre, 15. decembar 2011 22:16)


Pa ovo je najzlonamerniji i najpodmukliji komentar koji sam do sada pročitao!
Svi ti koji su odbačeni od porodice nisu odbačeni zato što su homoseksualci već zbog određenih nesuglasica i sporenja unutar porodice! Poenta je ovde veoma jasna! Čoveka su se odrekli zato što je rođen drugačiji od ostalih! A to se u naprednom svetu zove FAŠIZAM!
...A Vi gospodine ste svojim komentarom veoma jasno pokazali u koju grupu ljudi spadate!
Sram vas bilo!

Blagoje

pre 12 godina

Pu, gade mi se takvi ljudi, puni ''vere'' i sranja. Zao mi je samo sto njih neko ne izbaci uz kuce u kojoj sada zive. Bolje sto je priznao svima na vreme, a ne kako one stoke i pedofilicari koji se zene, prave decu, a sa strane setaju momke u ''diskreciji'' kao vecina nasih poznatih. SLEPCI SU SVI DEMOKRATSKI SRBI KOJI RADE OVAKVE I SLICNE STVARI. Svi roditelji se trebaju stideti prvo sebe, pa onda drugih. Za decka bravo i punu podrsku od mene ima.

markoSTHLM

pre 12 godina

"nemam ništa protiv nikog ali ti roditelji su želeli da šetaju unučiće.razmislite malo o tome."
(nikola, 15. decembar 2011 18:15)

A to da setaju unucice je njihovo ljudsko pravo? Jace od njegovog prava da bude to sto jeste?
A nakon ovakvog postupka ce tek da pocekaju sa tim setanjem.
Momak je znaci trebalo da se krije i laze...da bi njegovi roditelji polagali na svoje "pravo" na setanje unucica???
Siguran sam da ima odredjeni broj ljudi koji se u takvim sredinama i kriju i potiskuju svoju prirodu dok ne puknu. Kad puknu onda postaju brojka u statisckim podacima o samoubistvima u Srbiji.

Pa i za voznju traktora treba neka vrsta obuke i dozvole al zato svaki idiot moze da ima decu a drustvo mu jos izgleda daje i mogucnost da polöaze pravo da izabere i kako ce da zive njegova deca umesto njih samih.
Cuj, zeleli da setaju unucice!?!?!
Svasta!!!

besna glista

pre 12 godina

Porodica, porodicne vrednosti, deca... A onda kad dobijete dete koje vam nije po meri - aj na ulicu. Dokle god mrznja bude ispred svega, do tad ce nam biti ovako kako nam je.

Petar

pre 12 godina

Kad procitam ovoliko zlih homofobicnih, zatucanih komentara neobrazovanih ljudi uhvati me neka jeza. A onda se setim rezultata popisa pa mi to dodje kao moralna satisfakcija, ovaj narod brzo nestaje, a to je za civilizaciju i covecanstvo prilicno dobra vest. Evolucija nepogresivo radi svoj posao i eliminise one koji ne napreduju. Gde je svet otisao za samo nekoliko decenija a gde je Srbija ostala? Pa dobro zasto mrzite ljude koje i ne poznajete? Sta je to u vama? Potpuna enigma za mene.

Ivan

pre 12 godina

Šta reći o ovakvom društvu koje nije u stanju da prihvati da je neko drugačiji i da samo želi da živi životom koji nije lažan. Mogu da zamislim koliko još ima ljudi koji su prinuđeni da kriju svoju seksualnost samo zbog užasno primitivne sredine u kojoj živimo. Najstrašnije u ovom slučaju je što porodica i najbliži tako reaguju. To samo pokazuje dubinu ovog problema u našem društvu.

Конзервативан и стрејт отац

pre 12 godina

Нисам читао остале коментаре, хоћу само да нагласим да сам побожан, у многоме врло конзервативан, постим, на пример, трудим се да се развијем као верник, и човек - и да овом дечку, који је доживео свој драматични и неминовни coming out у провинцији, Стефану, желим све, све најбоље. Сви смо Божја деца.

Dragan

pre 12 godina

Da li se ovaj momak ikada upitao kakvo je zlo naneo svojoj porodici, i rodbini? Da li se ikada upitao cime je vratio dobrotu onima koji su ga sa puno odricanja rodili, podigli, skolovali? Tako sto ih je javno postideo pred prijateljima, rodjacima, kolegama, komsijama! Saosecam sa porodicom koja je ocito pretrpela nenadoknadiv gubitak ali ih podrzavam u nastojanju da spasu ono najvrednije sto se moze spasiti, a to je cast i ugled.

Vlada, Vankuver

pre 12 godina

Strasno je to sto se desava u Srbiji. Toliko netolerantnih ljudi, to je katastrofa. Ja sam na granici da raskrstim sa SPC zbog konstantnog zaglupljivanja naseg naroda, i retrogradnog uticaja na njegovu svest.
Stefane, ne preostaje ti nista nego da odes do neke strane ambasade, prijavis se za imigraciju u tu zemlju i objasnis u aplikaciji kroz koje muke prolazis. Kanadska ambasada je jedna od onih u kojoj bi trebalo da trazis svoju sansu. Kanadjani su jako osetljivi po pitanju netolerancije na seksualno opredeljenje. A ako uz malo srece urodi plodom, kupi kartu u jednom pravcu, zaboravi tu nakaradnu familiju, i ne okreci se sine.... Ako je tvoj otac izdao sina zbog brige sta ce narod na ulici da prica, taj bi izdao bilo koga i bilo sta. Takvi su se u 2. Svetskom ratu prodavali Nemcima i ostalima i od njih nikada nije bilo koristi. Glavu gore, pobedices. Ali nemoj da pokusavas da menjas zatucanu Srbiju, jer tu pomoci nema. Gledaj sebe i kako da svoj zivot prozivis dostojanstveno...

Topal Felix

pre 12 godina

To je uzasno da tako nesto dozivis, posteni mladicu. Jesi li ti kriv sto nisi takav kao svi ti koji su te odbacili? Sramota je to od njih. Ipak vjerujem da ce makar srce tvoje majke proraditi i potraziti te, ukoliko bude smjela od tvog oca. Tvoja je nesreca sto zivis tu gdje zivis. Ideja: mozda da pokusas negdje u inostranstvu potraziti azil radi tog progona od onih od kojih to nikad niko ne bi ocekivao. Zelim ti srecu i uspjeh u zivotu. Budi cvrst, Bog je uz tebe, bez obzira sto si homoseksualac, Bog ljubi sve ljude jer je On nas Otac nebeski. Pozdrav.

Las

pre 12 godina

Molim vas za malo paznje...mislim da sam prilično tolerantan, ali verujem i da se ne bi svi slozili sa mnom po pitanju mojih sudova o homoseksualnosti... Ipak, hteo bih da vas pitam o porodici koja tako reaguje:
ako je homoseksualnost prirodna i stecena rodjenjem, kako mogu tako reagovati prema svom najblizem?
ako je opet homoseksualnost posledica neke anomalije, devijacije...kako mogu da ostave svog najbliskijeg u takvoj situaciji?
Dakle, nema reci opravdanja i skroz saosecam sa ovim nesretnim momkom. Spreman sam da pomognem koliko god mogu, ako bude bilo mogucnosti da se pomogne.
Ovo je samo pokazatelj i kako se odnosimo prema hendikepiranima, invalidima, bolesnima, starijima,.... Nehumano i netolerantno... Nisam bas neki pobornik parada i slicnih stvari ali ovo je pokazatelj da pozicija homo sveta nije ni malo ruzicasta.
Ja bih svakako voleo pre jednu paradu invalida, obolelih od Dauna ili slicnih bolesti...i te ljude vecina porodica krije po stanovima i kucama. Pravda za sve njih!
Stop divljastvu i vlasti siledzija i povladjivanju nasilnicima i zatucanim.

BlockOut

pre 12 godina

Cega se nas balkanski narodi stide, i teraju svoju decu na ulicu.
A kad je da se njihov neko od rodbine koji je palio i zario 90ih i radio stasne zlocine, takvima se ponose (licno znam par takvih bolesnika) umesto da se takvih odreknu, oni proteraju dete!! I ja sam za porodicne vrednosti, i slicne zajebancije, ali porodica je porodica, ne mozes nekog ako nije ok, da izbacis i ostavis na ulici jer mu nesto fali, i nije poput vecine, strasno :(

Marko

pre 12 godina

Strasno.Hajmo ljudi nekako pomoci ovom decku. Stvarno je strasno ovo kroz sta prolazi.Dajte neki ziro racun ili sl. Nekako da pomognemo. Nama to nista nece znaciti, a njemu puno.

Preduzetnik (mladi)

pre 12 godina

Ljudi, nazalost - mi srbi volimo da se delimo, a to se vidi i po ovim komentarima. Svi ste nesto "za ili protiv", svi ste nekako apokalipticni. To sto se desilo u Kursumliji je pojedinacan slucaj - nije jedini, ali nije ni masovan. Nije Srbija nikakva mracna rupa, tamni vilajet i tome slicno. Nisu svi popovi ekstremni, niti su svi gejevi napadni. Odbijam da verujem u to. Zasto niko ne napise clanak o meni? Ja sam saznao u 28. godini da mi je jedna od najboljih drugarica biseksualne orijentacije. Verujte mi - nase drugarstvo je isto kao sto je i bilo. Devojka je svesna situacije oko politike koja koristi i crkvu i gejeve za svoje potrebe (samo zavisi kad im koja grupa treba). Seksualna orijentacija je samo jedna crta licnosti - nikako osnovna. Dakle, komentar na ovu pricu je - nezreli roditelji koji su se ruzno poneli prema svom detetu. Iskren, gej momak koji je u ovoj prici pozitivan lik - nije on trazio ni paradu, ni neka velika prava-zeleo je samo da se vise ne krije od svoje porodice. Dakle, to je tako u ovom slucaju.

Nebojša

pre 12 godina

Cool, znači i tebe su tvoji napravili samo da bi im dao da imaju čime da se bakću, da im ne bude dosadno u starosti... :)
Svaka čast na promišljanju, veoma napredno.
Niko nije u obavezi da ostavlja potomstvo, kakve su ovo gluposti? Šta bi bilo da je sterialn? Da je hendikepiran?

OTVORITE LINK!

pre 12 godina

Procitali ste vest. Super.
Sad otvorite link i pogledajte
YouTube http://www.youtube.com/watch?v=meXKEOgs6Nw
Veliki Brat 2012 Stefan Radovic PROFIL

[citat s profila: Bavi se novinarstvom.Za sebe kaže da je skandalozna osoba koja ne voli obične stvari od koje se u kući VB može očekivati apsolutno sve.Voli sve dobre ljude. Zbog posla kojim se bavi o mnogima zna svašta.]

roditelj

pre 12 godina

Ne razumem te roditelje!
Danas, i ja kao roditelj, cesto se setim reci svoga oca: "Sta god da uradis u zivotu, makar bio i najgori kriminalac, sigurno to necu opravdati i sa tim se sloziti, ali cu te uvek zastititi i sakriti, ako i to bude potrebno.", mada, srecom nikada nismo bili u situaciji, da proverimo taj njegov iskaz, posebno ne znam, da li bi to vazilo, da sam homoseksualac kao ovaj mladic, koga proganjaju. Prema svojoj decu se ponasam i govorim im isto, sto je i moj otac govorio meni, s tim, sto bi to vazilo i da su homoseksualci. Deca su mi najbitnija u zivotu! Njihovo zdravlje, sigurnost i sreca, za mene su smisao zivota. Ne razumem roditelje ovog nesrecnog mladica, kojima je bitnija osuda i stav lokalne sredine, zbog toga sto je njihovo dete homoseksualac, od ljubavi koje osecaju prema njemu. Ili tu ljubavi i nema? Ne znam ...

hallucinoman

pre 12 godina

"They first came for the communists..."

Biseksualnost i homoseksualnost su prirodni fenomeni čija svrha jeste da kontrolišu rast populacije. Da održavaju prirodnu ravnotežu.

Onog trenutka kada smo ograničili svoju vrstu na samo heteroseksualne odnose (monoteistička religija), tog trenutka smo kao vrsta ugrozili sami sebe u najavi.

Trenutno nas je mnogo više nego što bi bilo optimalno, prirodno, a razmnožavamo se tom brzinom da uskoro neće biti resursa za sve. Ako ih uopšte još ima, jer 50% čovečanstva gladuje, svaki dan.

Vertikalnom linijom ka samouništenju... 7.000.000.000 and counting.
A ova druga strana, koju smo veštački satanizovali, samo je PRIRODNA RAVNOTEŽA, toliko uporno sveprisutna i kroz istoriju, i u životinjskom svetu, i u Iranu i Srbiji. Nije izumrla evolucijom dece heteroseksualnih roditelja. Nije izumrla, jer ima svoju svrhu... održavanje ravnoteže.

Možemo mi da recitujemo o beloj kugi u Srbiji, misleći da će nam biti bolje ako bude što više siromašnih, možemo da se "borimo za bebe"... i sve je to lepo i "humano", i čak i ako nije harač, u suštini je samodestrukcija.

Ovo je simbolično pitanje mudrosti koju smo dostigli kao vrsta, kao nacija, i individualno... i naš narod pada na testu.

Država primitivaca koji se odriču svoje dece kapitulira pred čoporom huligana kockastih glava i kratkog čela, nazadnjačkom tradicijom i - strahom. Strahom od samospoznaje.

I ovde nam nije dovoljna jedna bekend paralela za pobedu.
A onda se zapitajmo zašto smo bombardovani pre samo nekoliko godina.

Pa, prirodna selekcija.

Filip

pre 12 godina

Da, da... "zaostalo drustvo". "Ovo se nikad ne bi dogodilo u nekoj od EU zemalja", je l' da?!

E moji naivci. Ovakve stvari se u najbogatijim zemljama EU desavaju SVAKI DAN! Ali samo u Srbiji (zednoj skandala) ovo moze da bude udarna vest.

dejan

pre 12 godina

ja zivim u gradu kvebek provincija kvebek-canada.ova prica na vasem veoma uglednom sajtu je jeziva--ovde u provinciji kvebek je najveci broj na svetu udatih gay i lezbo parova,grad montreal 2 je gay grad na istocnoj obali ......pored svih blagodeti koje uzivam kao gay jednostavno mi je pozlilo od ove vase price.

jedino da pozelim tom hrabrom decku puno srece i sve najbolje u zivotu i cim mu se ukaze prilika da bezi iz te smrdljive rupe zvana srbija

GREMIO FC

pre 12 godina

ćuti pobegao si iz sirotinje u svakom smislu...intelektualne, morelne, džepne...cela Srbija je bedna sirotinja, svi su nas prešišali, imaju više para, samim tim smu zadovoljniji, dok je kod nas sivilo, zaostalost, primitivizam, prljavština..

htc & iphone - UNhate

pre 12 godina

Uzas, koji su to (ne)ljudi, primitivci i ludaci.
(zmitjkoe, 15. decembar 2011 16:43)

Zato volim vas iPhone korisnike - prosecan ajfonovac je vise openminded od prosecnog androida u srbiji (sto ne vazi i za same sisteme xD).

Nebojša

pre 12 godina

Rekao bih ti kao i gospođa ministarka - "Čedo, viđen si za Ivanjicu!", ali za tebe je i Ivanjica predobra. Kako je moguće da bi tebe seksualnost tvog deteta ugrozila? Sramota.

Dejan

pre 12 godina

Žao mi je tih jadnih i mizernih roditelja.
Žao mi je vas koji optužujete ovog jadnog dečaka. Imajte unuke, imajte decu, diskriminišite druge...ali budite spremni da ćete i vi biti diskriminisani !!!
Želim vam svima da osetite na svojoj koži kako je biti odbačen i diskriminisan !

x

pre 12 godina

Gledao je suvise americkih filmova gde posle javnog priznanja i malo muka se svi grle i podrzavaju ga. Bolje da je cutao bar dok se nije osamostalio.

marsovac

pre 12 godina

@lidija marjanovic
Da nisu i vas mozda roditelji i rodbina izbacili na ulicu sa 19 godina i totalno vas se odrekli pa to pouzdano pricate.
Te fazone koje ste skinuli sa holivudskih filmova ostavite za sebe kad legnete da spavate.

Ja sam licno bio izbacen na ulicu sa 18 bez kinte i bez posla i to u toj Americi i bez papira. I NISAM HOMOSEKSUALAC !!! Pa sam radio i dan i noc i zavrsavao skolu, a ti klinci Ameri koji su isto tako bili "na svome sa 19" su imali punu podrsku roditelja ako trebaju auto da uzmu ili treba stan da se plati.
I onda tako dodju praznici pa se svi lepo vrate kucama.....

Meni je licno dosta osoba koje se prave da sve znaju, a nista neznaju.

Drugo citiram: ""Najbolje godine su mi prošle zatvorene u sobi", kaže Radović. " .... decko tebi tek najbolje godine dolaze, da si 50 godina i da kazes tako nesto pa ajde dee.

Jelena

pre 12 godina

Priroda je nesrećno uredila mogućnost da svaki idiot može biti roditelj. Ali, uopšte ne razumem tu potrebu iznošenja svoje seksualnosti u javnost. Iako, to naravno nije bitno. Poenta treba da bude da je veća sramota biti homoseksualac nego kriminalac. To govori samo o njegovim roditeljima.

Lana

pre 12 godina

GAY je OK!!! I to nije bolest, braco Srbi!!! Homofobija je bolest, i leci se u psihijatrijskim klinikama! A da niste mozda svi vi koji osudjujete ovog nesretnog mladica, a muskog ste pola, ustvari latentni homoseksualci? Jer, tu je nesto vrlo cudno. Ako ste apsolutno sigurni u svoju seksualnu orijentaciju (preciznije, heteroseksualnu) sto bi vam smetalo ako je neko homoseksualac? Da ipak vi niste GAY? Razmislite malo o tome?

Dole kreteni

pre 12 godina

@(dejo, 15. decembar 2011 20:24)

Zivim na zapadu i znam puno roditelja kojima sinovi dovode momke u kucu i nikom nista. Poznajem homoseksualni bracni par koji je upravo usvojio dete i veruj mi da to dete ima vise srece i da ce biti puno kvalitetnije odgajano nego mnoga deca iz heteroseksulanih brakova tamo u vasoj pecini. Znam da ti je tesko da to shvatis, ali ovde je 2011 godina, a ne 1389, kao kod tebe. Vecina vas bi se odrekla vasih kceri i kad bi se zaljubila u crnca, Roma...

Jedino sto se vama pecinskim ljudima mota po glavi je "sta ce reci ljudi". Koji ljudi?

Nemanja

pre 12 godina

Da li se ovaj momak ikada upitao kakvo je zlo naneo svojoj porodici, i rodbini? Da li se ikada upitao cime je vratio dobrotu onima koji su ga sa puno odricanja rodili, podigli, skolovali? Tako sto ih je javno postideo pred prijateljima, rodjacima, kolegama, komsijama! Saosecam sa porodicom koja je ocito pretrpela nenadoknadiv gubitak ali ih podrzavam u nastojanju da spasu ono najvrednije sto se moze spasiti, a to je cast i ugled.
(Dragan, 15. decembar 2011 17:55)

Dečko, nadam se da će doktori dijagnostifikovati tvoj poremećaj i primeniti adekvatnu terapiju, ako je ima, pre nego što bude kasno i tvoja transformacija u kompletnog monstruma uznapreduje.

bogdan

pre 12 godina

Kada ljudi izbace na ulicu psa ,jer im je dosadio, odmah skoči gomila NVO ,raznih ARKI i ostalih zaštitnika životinja da brane životinju.Kada roditelji izbace svoje dete NIKO se ne obazire na to.Da se pitam prvo bih te ''roditelje ''poslao na posmatranje.Ja imam dvoje dece i nebi mi bilo po volji da se nađem u takvoj situaciji ali izbaciti dete bez sredstava za život na ulicu..Nisu ni zaslužili da imaju decu.

Marko

pre 12 godina

A ovi koji podržavaju ovog klinca,pa gospodo nadjite mu posao ,smeštaj,nemojte samo da aplaudirate za to što je uradio,on je najveću glupost napravio,ako je znao da su mu roditelji toliko strogi,pa zar nije logično nešto ovako da se desi.Ako je već dovoljno zreo da se izjasni da je gay,dovoljno je zreo da radi i da sebi nadje krov nad glavom,samo bih ga pitao šta je postigao sa tim što se izjasnio,u fazonu ja sam ponosan gay a nemam gde da spavam i šta da jedem,ali bitno da je on ponosan.Mozda je mali studirao,a sada od studiranja nema ništa,pošto nema ko da ga finansira.

max

pre 12 godina

Zao mi je momka,naravno da mu je tesko,al i pak mi nije jasno zasto se zadnjih godina homoseksualnost predstavlja kao nesto normalno..meni to nije uopste prirodno i normalno,ne znam dal je bolesno al svakako ne prirodno.Jos nas i evropa pritisce da prihvatimo tu pojavu koja nije ne poznata i u istoriji..Nekako mogu i da svarim dve devojke ili zene u takvoj vezi jer su one neznije..senzibilnije i valjda mogu da dozive tu vezu kao ljubav,ali dvoje muskaraca..to ne mogu da shvatim...pa sta vide jedan u drugog??jel ona gola sexualna strast za muskim telom?dve devojke mi deluje nekako prirodnije da se zaljube,mada i to je ne prirodno,al dva muskarca..brrr(ZNAM DA NIJE U REDU TAKVO RAZMISLJANJE,AL SAM ISKREN).Mislim da tim ljudima zaista nije lako,al po meni oni treba da potraze neko resenje ili ako je moguce da se vrate na pravom putu, a ako ne mogu iz te koze..ok,al neka ne pokusavaju da drustvu to predstave da je ok i sasvim u redu biti GAY kroz parade i isticanje svoje sexualnosti u drustvu,jer opet kazem ..treba prihvatiti te ljude,al treba i nasa deca da znaju da to nije vrednost vec naprotiv,i nije prirodno teziti tome.

Saveta

pre 12 godina

Stefan je bolestan mladic (ne zbog seksualnog opredeljenja, to je njegova priroda), vec sto na svaki nacin zeli da bude slavan, ne bira sredstva da to postigne...to je bolest, a ne njegovo opredeljenje...on krade novinarske tekstove i objavljuje ih na sajtovima pod svojim imenom, predstavlja se lazno da je novinar, pa je u Kursumliji zbog toga provaljen...nakon napisa o njemu u NIN-u eto ga na TV, pa on to jedva ceka i ne razmislja nimalo o posledicama, ne bira sredstva da se dokopa slave, da se o njemu prica, da skrece paznju... poenta nije u seksualnom opredeljenju vec DA BUDE POZNAT...na zalost na pogresan nacin to pokusava da ostvari...uostalom sto ne kaze pravu dijagnozu od lekara za dusu...

pierre

pre 12 godina

Pa znate li vi koliko normalnih ljudi ima koji su isto tako odbaceni od porodice, pa jel iko pomenuo barem jednog???? Naravno da ne. Ali kad su u pitanju gejevi, to je udarna vest. Blagi uzas!

Milan

pre 12 godina

Gospodim im pravo da bude homoseksualac, a pritom je i punoletno lice i ne vidim zasto se zali sto su ga izbacili iz kuce. Dobra volja roditelja je da pruze utociste starijim od 18 godina. A i ostali koji nisu homoseksualci imaju pravo na to sa kim ce da zive kao sto imaju pravo da to budu sto jesu!!!

Lazar

pre 12 godina

Da se ne lažemo ako su njega 10 godina u tako malom mestu šikanirali zbog toga što je homoseksualac sigurno su i roditelji i bliža rodbina znali za to. Verujem da ga je otac izbacio iz razloga što je javno istupio sa priznanjem, što nije prijatna stvar za porodicu u tako zatvorenoj sredini poput Kuršumlije. Slažem se da je postupak malo ekstreman, ali priznaćete da i porodica mora da nosi teret njegovog javnog priznanja u takvom mestu.

Зоран

pre 12 godina

Jadna tvoja deca, sadašnja ili buduća.
... te otac koji te je tako pametno vaspitao, vidi se da nije ništa bolji od onog bednika u tekstu.
(dvojba!, 15. decembar 2011 17:27)

Прво није лепо неког да вређаш, називајући га бедником. Као друго, ја са родитељима одавно немам добар однос, али се не гребем и не кукам. Радим како волим и не зависим ни од кога. Поздрав из САД.

Александар

pre 12 godina

Лепи мој Стефи, ево, већ се јавио један добри чика, широких схватања, који ти безрезервно нуди сву топлину свог срца. Не бој се, лепи мој, само некако гледај да дођеш до Бг-а, када једном стигнеш све ће бити лакше. И нека те та празнина не плаши, сигурно ће се наћи неко да је испуни.

DEDA CVETKO

pre 12 godina

Stefane:

To sto te je "otac" koji te ocigledno nikada nije voleo izbacio iz kuce, slavi kao najlepsi dan svog zivota i pocetak novog, jer nista bolje pod ovim suncem nije moglo da ti se desi.

Zivot ima smisla i daleko id ljudi koji te mrze. Zapravo, JEDINO TAMO i ima smisla.

Budi optimista, najgore je proslo.

kulinarski urednik

pre 12 godina

Ovo je prosto urnebesno!
Ne zna se ko je bolji - da li glas novinarke, prožet brigom ili momak s "tužnom pričom".
Ovde se stiče utisak da nema 'leba da jede ("Stefan Radović ima 19 godina, a nema prihode, siguran obrok ni mogućnost da se školuje"), a na predstavljanju za Velikog Brata kaže da je završio za kulinarskog tehničara, bavi se novinarstvom i trenutno radi za jedan portal kao glavni i odgovorni urednik rublike zabava. http://www.youtube.com/watch?v=meXKEOgs6Nw
Momak je u svakom slučaju promašio profesiju - treba da ide u glumce!

BiH-USA

pre 12 godina

Majka sam jednog muskog djeteta, koje se tek ozenio, udata sam i zivim u srecnom braku, evo zasto ovo napominjem. Nemam ama bas nikakve veze sa gej populacijom, ali imam veze sa roditeljskom ljubavlju. Necu da osudjujem ili opravdavam njegove roditelje, na to nemam pravo, ali samo jednu opasku da dodam:Dali su se njegovi roditelji zapitali, cija je krivica sto je dijete gej, dali su razmisljali, da bi to mogla biti njihova krivica,"gej se rodi ili postane, zavisno od situacije, a sta ako je ovo prvo? Da ne duzim, htjela bih da ponudim konkretnu pomoc ovom momku.

Kratka biografija; zivimo u Americi 14 godina, nije nam lose, nas cetvoro, inace smo iz BiH. Evo ponuda, ako zelis da odes iz Srbije i treba ti pomoc, idi u Americku ambasadu, pokusaj da dobijes ulaznu vizu, mi, moja porodica cemo te smjestiti kod nas, jest ces sto i mi, imaces krov nad glavom, pomocicemo ti da dobijes stipendiju, ako zelis ici u skolu,a ako ne pomocicemo ti da nadjes neki posao, a poslije, kako ti volja, mozes i sam. Ovo nije sala, ovo je ozbiljno, ako se odlucis, obrati se redakciji B-92, oni posjeduju moj e-mail, pa se javi.

U, svakom slucaju zelimo ti mnogo srece.

Pozdrav svima- Bosna u srcu.

qqlele

pre 12 godina

Prvo sam se zgranula na pricu, da nisam mogla da poverujem u toliku bezosecajnost najrodjenijih i htela da kazem "eto a da je pijanac ili da je nekog izudaro bilo bi bravo sine junacino", ali onda sam pogledala link sto je neko dole ostavio, profil ovog malog za Velikog Brata..pa on se predstavlja kao skandal-majstor i samo mu je stalo da sebe ispromovise, kako sam kaze. Pa strasno..Stvarno covek mora da ima kriticko misljenje i ne sme nikad da poveruje nista na prvu loptu da je tako kakvim se prikazuje.. Ko zna zbog cega su ga roditelji izbacili iz kuce, tesko mi je da poverujem (nakon sto sam videla taj snimak iz VB) da je samo zato sto je jadan priznao da je homoseksualac, pa makar se to desavalo i u Kursumliji..

Dejan

pre 12 godina

Ovo vest je sustina stanja svesti na balkanu i srz naseg zaostajanja za Evropom,biti iskren i javno priznati da si drugaciji od vecine a sto je jos gore i gej je strasno,protivno nasoj tradiciji i kulturi al zato biti kriminalac,korumpiran,primitivan,bahat,prost,mrzeti,biti agresivan,gledati raznorazne kvazi pevaljke i sponzoruse po televiziji to je normalno i pozeljno.

Anonymous

pre 12 godina

dečko .. izmanipulisan si ... oterali su te jer si izašao pred TV. Daleko od toga da tvoji majka i otac nisu znali "tvoju tajnu". Glupo si odigrao, ali mnoogo glupo.

mika

pre 12 godina

Trazi azil u inostranstvu, najbolje u Svedskoj, dokazi da nisu svi lazni azilanti. Vlast predstavlja Srbiju kao demokratsku zemlju ali ovakvi slucajevi pokazuju drugo lice Srbije.

Jovo

pre 12 godina

No comment - njegovi roditelji ni ne zasluzuju da mu budu roditelji kada ga ne prihvataju onakvog kakav je. Da imam kontakt na njega pomogao bi mu da dodje u EU, ovde takve ljude postuju kao ravnopravne gradjane - srbija je daleko u proslosti! hanuman30@live.com

majka_Bg

pre 12 godina

Dragi Stefke (tepam ti kao mom sinu), ne sekiraj se, glavu gore, bori se za sebe i uspeces! Moj ti je savet da odes odavde u EVROPU (mi smo samo geografski u njoj, ali je za nas nedostizna) i okusas srecu, jer tamo je sve drugacije, samo treba otici i VIDETI! To savetujem i svojoj i drugoj deci, nevezano sa ovim tvojim slucajem. Nemoj da mislis da ce ti u Beogradu biti mnogo bolje. Ja sam treca generacija rodjena u ovom gradu, i ranije sam uvek plakala kad iz njega odlazim, a sada placem kada se u njega vracam, jer nisam sigurna da li sam u njemu ili malo juznije-tuznije! Dakle, razumeli smo se, idi kuda te srce vodi, bas kao u istoimenom romanu, i sve najbolje. :)

Dejan

pre 12 godina

Sva je prilika da će iskoro biti potrebna Sigurna kuća i za ovu vrstu maltretiranja. O roditeljima, rodbini i ostalim njegovim, pa recimo: da se gonite u tri...

Marko

pre 12 godina

Slušao sam njegovu b92 i iskreno mislim da ga je neko nagovorio da kaže roditeljima,a sada javnost manipuliše njime.Jer njegova izjava da drugarica nezna zašto se posvadjao sa njegovima,a pritom izadje na tv i kaze celu priču,i naglašava da mu nije krivo što se izjasnio,samo ne bi voleo da ostane bez krova nad glavom,pa ajde stavi malo prst na čelo i razmisli pre nego što izadješ u javnost,šta ako su drugaricini roditelji istih shvatanja kao tvoji roditelji,naravno da ćeš da ostaneš bez krova nad glavom.

Jelena

pre 12 godina

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.

Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.

Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.

Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

Martinu Niemöller

Miloš

pre 12 godina

Ovo su pravi problemi LGBT populacije, a ne parada, e sad gospodo da vas vidim na delu, sledecu gay paradu cu podrzati samo ako se sad na delu pokazete i pomognete ovom mladicu, ali da pomognete, ne samo da vicete u medijima NEPRAVDA NEPRAVDA ko kalimero
(Filorus, 15. decembar 2011 17:11)


Jesi li ti isti onaj koji je prošli put obećavao da će podržati paradu i lično braniti "pedere", ako podrže Srbe na Kosovu?
Nešto si mi poznat...

Tin Milovanovic

pre 12 godina

Sreca cuva hrabre. Bices nekada ponosan i sretan sto si imao petlju i karakter da se obracunas sa primitivnom i devijalnom okolinom i familijom. Zelim ti pomoci da istrajes i pobedis na tom putu ako ti to trebas? Ako zelis posao ili samo materjalnu potporu ? Nazovi ! Tin telefon 0047 99015387

Redovan_na_B92

pre 12 godina

Ako gledamo ko je lošiji čovek, onaj ko je homoseksualac ili onaj ko napusti svoje dete, onda dileme nema.

Svi mi želimo pravo, zdravo, lepo i uspšeno dete (po nekim našim krterijumima koje imamo u glavi), al nekad jednostavno nije tako.

Sve u svemu, nadam se da će se snaći nekako :(

Nićifor

pre 12 godina

Super naslov da se cela gay populacija u srbiji okupi na ovom forumu da bi polkazali koliko ih ima. Žalim dečka i tužna je priča, al što bi se to koga ticalo u ovako lošoj situaciji. Trenutno mi je ovo zadnji na spisku problema-kasni mi plata, ne mogu da posetim familiju na Kosovu, plaćam rentu u bestraga, gledam korupciju svaki dan, nerviraju me i pozicija i opozicija... A ovako je raspoloženje kod 90% srba! Dakle kad sve ovo rešimo onda će neko da pomogne ovom dečkiću, A pre toga će ga sigurno pozvati ova alijansa i ponuditi platu od bar 500 evrića-ŽIVI BILI PA VIDELI

Cika Velja

pre 12 godina

Ma moze da se angazuje neka agencija za bracno posredovanje pa da mu nadje nekog decka. Pretpostavljam da takvih ima koliko hoces. Imace toplinu doma i puuunooo ljubavi. A za neku godinu mogu i dete da usvoje. Nema sekiracije za njega.

Marko

pre 12 godina

Stefane, sve najbolje. Ostani jak i hrabar. Bolji si od 99% ovih srBskih puritanaca!

Gadite mi se svi vi koji lupate minuse na komentare podrske i kazete da mi postidjujemo nasu porodicu. Vi niste Srbija, vi ste neljudi, muka mi je od vas!

Kritično

pre 12 godina

Hoce da bude nastran i da ga istovremeno svi vole i postuju?! Da nece mozda i milion eura donacije svakog meseca? Udario je iz sve snage na tradiciju, porodicne vrednosti, elementarne moralne i civilizacijske norme, javni red i na jos mnogo toga a hoce da za uzvrat bude voljen i postovan. Ako stvarno veruje da je to moguce i da je to postono i normalno, u konfliktu je sam sa sobom i to mnogo vise nego sa porodicom, rodjacima i rodnim gradom.
(Goran N., 15. decembar 2011 18:01)

Obratite pažnju ljudi, ovakvi likovi mogu biti kraj vas u autobusu, ili za susednim stolom u poslu ili u kafani, ili ne daj bože nekad da vam nešto važno u životu zavisi od njih. Sami se morate paziti ovakvihh ludaka, nema naša zemlja ni propisa, ni zidova, ni ludačkih košulja da ih zbrine.

sunce nije daleko

pre 12 godina

Читам и знам кроз какав пакао пролази овај млади човек...Мени су родитељи исто због признања да сам геј а потом у тренутку мог одсуства, све у мојој соби поломили и сву моју одећу исекли ножем на комаде! Када сам се вратио, био сам у шоку и плакао...полако сам узео торбу и почео да пакујем пар ствари које су остале целе...потом ми је ушла мајка у собу држећи нож у руци и рекла ми "ти си следећи не будеш ли одмах отишао од нас"...наравно, отишао сам и срећан сам што их нисам оставио у лажи. Било је то пре 15 година. Створио сам себи нови живот далеко од њих и родног града...Данас живим са партнером у једној свежој чланици ЕУ, имам свој приватни бизнис,пара више него довољно, дружимо се и са гомилом хетеро пријатеља, путујемо...На жалост, са родитељима никад нисам обновио контакт јер нису желели :( Зато Стефане главу горе...родитељи су нам дали живот али без права да и господаре њиме...Само напред! Ово може само уа твоје добро да те ојача...

kosmajac sale

pre 12 godina

o zemljo tame,mraka,zatucanih ljudi i mentaliteta.jadan decko ,kako li je njegovoj dusi?dokle vise vi "veliki vernici" da sudite da vi namecete pravila i norme zivota.tesko onome ko se u srbiji rodi a jos teze ko ceo zivot prozivi.ne zbog para i da imas milione treba bezati iz tog mraka.

Boy

pre 12 godina

Neko kaze, momak je punoletan, nek se snadje. Ne znam da li bi bilo razlike u ophodjenju njegovih roditelja, da momak ima samo 17 godina. Ne verujem, nazalost :((
Sto neko potencira svoju seksualnu orijentaciju? Neki gejevi nece, jer misle da ce lakse proci u drustvu, iako lazu konstantno druge (pa neki i sebe), tako zive svoj lazni zivot i to je uzasan teret. I nemaju m*da da priznaju to, kao ovaj momak, pa da posle lakse i rasterecenije zive. Sukob sa drustvom ili sukob sa samim sobom, sta je bolje?! Nek drustvo shvati vec jednom kakvo je stanje biti gej. Ako individua poludi, je li to dobro? I to je vec korak ako priznas po nekoj dragoj osobi iz okruzenja. Pa polako. Ali na necijem celu to, nazalost, pise, ako je neko feminiziran. E pa njima je jos teze, zbog stalnog zadirkivanja i diskriminacije. I tu nema sta da se skriva i da se hoce.
Sva podrska momku.

nijebitnoime

pre 12 godina

U Americi je sasvim normalna pojava da roditelji decu izbace iz kuce posle 21. godine, samo iz razloga sto su napunili odredjene godine i tako ih teraju da brze odrastu. Jeste retardiran razlog da ga izbace ali pre ce se navici na zivot. Sad na biro i na posao. Koliko je samo ljudi radilo i studiralo pod uslovom da hoce da studira...

supermarket

pre 12 godina

Da li se ovaj momak ikada upitao kakvo je zlo naneo svojoj porodici, i rodbini? Da li se ikada upitao cime je vratio dobrotu onima koji su ga sa puno odricanja rodili, podigli, skolovali? Tako sto ih je javno postideo pred prijateljima, rodjacima, kolegama, komsijama! Saosecam sa porodicom koja je ocito pretrpela nenadoknadiv gubitak ali ih podrzavam u nastojanju da spasu ono najvrednije sto se moze spasiti, a to je cast i ugled.
(Dragan, 15. decembar 2011 17:55)

kakav si ti mentol, sa takvim stavovima treba te preventivno uhapsiti pre nego sto napravis isto kao onaj ludak u norveskoj pre nekoliko meseci.

Aleksandar IV

pre 12 godina

Staromodan sam, netolerantan prema homoseksualcima, pun sam predrasuda, nikada necu postati deo moderne Evrope, ... Hvala Bogu! Meni je dobro i ovde i ovako a onima koji misle drugacije zelim sve najbolje. Da li ce upraznjavati seks i vencavati se sa osobom istog pol ili sa majmunima ili sa ovcama ili sa nekom drugom jedinkom savrseno me ne interesuje. Meni ni iz dzepa ni u dzep.

pozdrav iz Minhena

pre 12 godina

Ovo poigravanje sa "normalnim" je dosadilo vise i Bogu i ljudima. I porodicne setnje i duh hriscanstva.
Od skoro ne zivim u Srbiji i samo mogu da kazem-kakvo olaksanje. Kako je divno kad se prosetate gradom gde se svi drze za ruke, ljube u metrou i na ulici bez obzira koje su rase, verske, i nacionalne pripadnosti, a da ne pricamo o seksualnom opredeljenju. I nema zlih komentara, svako gleda sebe. A mi ocemo u Evropu?! Ma, ostanite tamo gde ste i ne mrdajte. Najbolje je u vasoj maloj cauri. Nije vama lako.

Sinisa

pre 12 godina

citam komentare i mislim se...
oni koji su razumni i tolerantni,ti ljudi ne kukaju prvo na siromastinu i razne probleme.ne-oni prvo imaju osecaj civilizovanog sveta.
oni drugi - kukaju na sav glas da bi svoje misljenje opravdali.ili otvoreno izraze svoju nedifinisanu mrznju prema gey-populaciji.

medu prvima imam i neku nadu da ce mo stici do ,,evrope"!
medu drugima nesmem ni misliti gde bi ,,stigli" ili zavrsili!

Rodjendan

pre 12 godina

Stefane lazovcino, posle se cudimo sto mlate prave pripadnike lgbt populacije, meni je komsija homoseksualac i gadi se stefanovih lazi...

MM

pre 12 godina

Stvar koja raduje je da medju komentarima dominiraju normalni,zreli i zdravi stavovi-stavovi podrske ovom momku i osude diskriminacije.
Previse sporo koracamo unapred,ali ok,makar smo poceli da koracamo ;)

Srbi,unormalite se! Dosta osuda i nasilja,da pocnemo da zivimo kao sav normalan svet.

Bojana

pre 12 godina

Mene su roditelji ostavili bez ikakvih primanja kad sam imala 21,na pola studija,kako bi me primorali da se vratim kući. Objašnjenje nikad nisam dobila,nisam ga ni tražila,našla sam posao. 3 godine kasnije sam ostala bez tog posla i spletom nesrećnih okolnosti dobila posao u svom gradu. Kući sam dolazila bukvalno samo da se istuširam i prespavam,nisam dovodila društvo,da ne bih remetila njihov mir,nisam narkoman,lopov,čak ni homoseksualac,mada ne vidim šta je tu loše,zarašujem sama za sebe,a opet sam doživela da me otac šamara u 27. i da mi majka otima telefon iz ruku dok me otac davi,da ne bih pozvala policiju. Naravno da sam se odselila. Niko nije pisao o tome,taj i hiljadu sličnih slučajeva nećete videti na vestima. Čovek mora shvatiti da je na kraju krajeva prepušten sam sebi. Roditeljska ljubav nije nešto što se podrazumeva i ako je nema,ne smemo kukati za njom i ne smemo misliti da je problem u nama. Moramo se sami izboriti za to da budemo ljudi. Sa druge strane,vređanje nekoga zato što je druge vere,rase ili nam iz bilo kog drugog razloga bode oči,u meni vipe ne izaziva čak ni bes. Takve ljude prosto žalim. Njima je najteže živeti svoje male živote ispunjene mržnjom.

xeno

pre 12 godina

svi ovim sto je strashno i nehumano ...
pa sto ga ne prime u svoj dom i stave na svoj spisak troskova ?
da li su roditelji prekrshili neki zakon ? nisu
jel punoletan ? jeste
sad dizanje frke panike itd.. stalno neka frka oko vih ... naguznih ... smarate vishe ...

agim

pre 12 godina

ima 19 godina i sigurno je zavrsio srednju skolu, na zapadu ih vise ne izdrzavaju roditelji!
(lidija marjanovic, 15. decembar 2011 19:29)
E jadna deca koja imaju ili ce imati ovakvu majku.

mirkos

pre 12 godina

pa i ja sam sa 18 otiso od kuce,promjenio drzavu,radio i skolovo se.Nek decko malo zasuce rukave,a ovima sto im nevalja zaostala zemlja nek idu u savrseno sredjene.

Liberalni brdjanin

pre 12 godina

Pa roditelji vole svoju decu i kad su ubice ili narkomani,a ovi ne vole svoje zato sto je homic. Pa da li ti ljudi imaju mozga? Stvarno je tuzno slusati ovog decka kad prica i Bog zna kako mu je. Neka ga sreca pogleda pa da klisne iz ove zapi...ne,verujem da je onog momenta kad je javno rekao sta je,zavrsio sa ovom zaostalom zemljom,i stekao razlog da mu neka drzava da azil. Inace svaka mu cast za hrabrost i mislim da je on svojom pricom inace ucinio vise pozitivnog za gej populaciju,nego oni sto po svaku cenu hoce da paradiraju!

petarveliki

pre 12 godina

Zar mislite da bilo ko moze da bira kako ce se roditi i kakve ce njegove sexsualne orjentacije biti. Zar vam nije jasno u kom je stanju nase drustvo kada ste videli da je to senzacija da neko javno progovori o tome sta je u stvari. Pa strasno je ziveti u lazi mi i bezazlene stvari kada slazemo pa nam nije svejedno a kako je njima da im je zivot teatar a oni glumci u predstavi gde svima mora da prica ono sto bi oni voleli da cuju a ne ono sto mu je ili joj je na dusi. pa i oni su ljudi kao i mi i oni zele da se ljube u parku i da zagrljeni sede na travnjaku u parku pod zvezdanim nebom na kraju i oni kao i mi imaju dusu i njihova dusa ima potrebnu za srodnom dusom. Ljubav nije ekskluzivno pravo samo nas heteroseksualaca ljubav je fluid koji treba da nas ispuni sve i koju treba svi da pruzamo voljenim osobama. Gay pa gay sta ima veze pa zar ja treba manje da volim moju sestru ili brata ako progovore ili javno priznaju da su homoseksualci, pa oni su moji i volim ih pa kakvi god da su a volim tako i moje drugove i volim moje drugarice pa volim najzaz moju devojku i volim moju rodbinu i volim moje komsije i kolege na poslu volim one trgovce u kiosku sto mi svako jutro pozele dobro jutro i one cistace ulica sto kazu dobro jutro. VOLITE DRUGE NEMOJTE NIKOGA PREZIRATI MRZETI KRITIKOVATI VOLITE DRUGE VISE I VISE CETE I SEBE VOLETI.

slavenoserbie

pre 12 godina

Da li možete bar jedan dan da nas poštedite masiranja sa tom pričom o jadnim homoseksualcima i da nam ih nabijate na nos. Pa taj LGBT lobi se reklamira češće i više po svim medijima od Coca-Cole i PEPSI-ja zajedno.
Iza njih stoji ogroman lobi sa mnogo para, postaćemo mi normalni ljudi ugroženi od njih, tj. postaćemo građani treće klase.

dejo

pre 12 godina

Vi sto branite Stefana a kritikijete mu familiju, lako je vama posto se to vama nije desilo a da jeste drugacije bi mislili...umesto djevojke da im sin dovodi momka u kucu, sasvim razumijem te roditelje

Veljo, ista ste vi banda, i ti iDinkić!

pre 12 godina

[citat s profila: Bavi se novinarstvom.Za sebe kaže da je skandalozna osoba koja ne voli obične stvari od koje se u kući VB može očekivati apsolutno sve.Voli sve dobre ljude. Zbog posla kojim se bavi o mnogima zna svašta.]
--------------------------------------------------

Izostavio si
"Trenutno nemam devojku..."

Aleksandar

pre 12 godina

Šta mislite da li je u Belgiji premijer javno mogao biti homoseksualac pre 50-100 godina ? Niko nije kriv što živimo tu gde živimo niti što živimo kako živimo ,...
(Zlopamtilo, 16. decembar 2011 08:29)

Pa gde ga bas k'o prstom u pekmez ubode. U Belgiji su homoseksualni odnosi proglaseni legalnim i da drzava nema sta tu da se pita i mesa daleke 1795-e godine, jos za vreme francuske vladavine. I recima, hiljadu sedamsto devedeset pete! Osamnaesti vek, ej!

A nije istina da nije kriv niko sto zivimo tu gde zivimo, niti kako zivimo... Krivi smo mi!

Зоран

pre 12 godina

nemam ništa protiv nikog ali ti roditelji su želeli da šetaju unučiće.razmislite malo o tome.
(nikola, 15. decembar 2011 18:15)

Па желели, то је јаче од њих. Исто као што је он хомо и то је јаче од њега. Лепо, разишли се и нема љутиш. Они њега више не признају, и то је јаче од њих. Сад свако нека издржава себе како зна и уме.

Waal

pre 12 godina

Oh, pojedini Srbi, stidim vas se, a stidite se svi vi koji tako zlonamerne reci pisete o ovom coveku koji nije kao ti: proklet, da mrzi kao ti. Tacno je da nikad necete u Evropu,a i ako dodjete, izleticete brze nego uci, kao sto ceka Grke i slicne.Tom coveku ako mozete pomoci, pomozite mu, zar mu nije dosta njegovih jada.Ti koji ga osudjujes, da li se pitas gdje je prespavao ovu noc taj covek,ima li sta doruckovati,a kamo li da se tusira ili 2x opere zube.Mladicu, budi hrabar, na kraju svakog tunela ima svetlost, ta ce svetlost i za tebe doci, pokusaj se strpiti. Pokusaj stupiti u kontakt (in)direktno ako je moguce sa roditeljima, mozda ce njihova roditeljska ljubav biti jaca od onoga sta misle susedi.Neka te Gospod blagoslovi,sine moj.Pozdrav, Waal.

Filorus

pre 12 godina

Jesi li ti isti onaj koji je prošli put obećavao da će podržati paradu i lično braniti "pedere", ako podrže Srbe na Kosovu?
Nešto si mi poznat...
(Miloš, 15. decembar 2011 17:48)

Taj sam! Ali sto pomenu samo deo komentara? Bila je tu prica i o malinarima u komentaru ne samo o tome da treba ici na Kosovo, vadis stvari iz konteksta, ali nema veze, bitno je da si se setio mog komentara, makar on bio i pogresno interpretiran :)

Vlada j

pre 12 godina

Dali misliš da je familiji@sve jedno da im zajašuju momka,ali pošto si i ti egzibicionista kokorajko onda je tebi normalno,sredina u kojoj je živeo još ima mozak,a sad ko sveža riba prđavac BGD!m

Andrej

pre 12 godina

Taj decko ce naci srecu ukoliko se bude potrudio kao i svi mi.Zivot je pred njim,sigurno ce naci ljude koji ce ga prihvatiti rasirenih ruku onakvog kakav je(ne mislim samo na njegovo opredeljenje, vec na njagovu licnost). Ovo je za njga strasno i stresno,ali skupice snege i nastaviti kao i svako kome se slicno desava.A ako bude zalio nad svojom sudbinom,zna se sta bude...
A sto se tice tih roditelja(i svima koji su slicni a imaju dete),oni NIKADA nece biti srecni.U to sam siguran.Ako im sreca svog deteta nije bitna,onda oni ne znaju za nju i nikada nece.Mogu samo da zale nad svojom sudbinom sto su rotidelji(neostvareni,neuspeli,nikakvi).
Uzgred ,nismo mi ti koji cemo da sudimo da li im treba oprostiti ili ne,to je na ovom decku.On ce imati razlog.

Cica

pre 12 godina

Ne razumem... to sto su njega njegovi odbacili je diskriminacija i strasna stvar. A to sto vas pola ovde nas koji ne podrzavamo homoseksualizam naziva zatucanim primitivcima, to nije diskriminacija jel?
Obrni okreni, neko je diskriminisan. I vi koji se zalazete za gej prava biste nas, neistomisljenike, potpuno isto lincovali cim biste dosli u priliku....

tin Milovanovic

pre 12 godina

Moram priznati kada pogledam link velikog brata da mi vise licis na "egzibicionistu" Stefane. Dobro je da se sto vise homoseksualaca javno bore protiv diskriminacije i da se suoce ako imaju hrabrosti sa primitivnom i netolerantnom okolinom. Vazno je i da ih ljudi neoptereceni predrasudama pomognu. Ali se bojim da je kontraveznost prevelika izmedzu ova dva tvoja javna nastupa. Ipak niko nema pravo da ti ugrozavo slobodu i zdarvlje i zelim ti srecu u zivotu. Naseo sam ali su mi namere bile iskrene.Tin Milovanovic

harakiri

pre 12 godina

Narod koji 200x komentariše ovakvu vest koja je samopromocija i nema nikakve veze sa istinom a ne komentariše to što je neko prognan iz Hrvatske, sa Kosova ili iz BiH zato što je Srbin ne zaslužuje ništa drugo nego bolnu i dugu propast. To je ono što nam se upravo dešava. ...

јован

pre 12 godina

Нисам хомосексулац, радим и студирам паралелно па ме се отац одрекао одавно...! Више од 2 године покушавам да затражим издржавање од оца међутим у корумпираној Србији није могуће ни покренути а камоли добити судски спор...Док сам ишао у средњу школу затражио сам повећање алиментације са 4000 на 6000 динара нисам је добио а судија је написала" да сам огрижен мржњом према оцу?!?!"

Нема медија, невладине или владине организације којој се нисам жалио...Нико неће да ми помогне... Зашто ? Зато што сам СРБИН и нисам хомосексуалац!

pfc

pre 12 godina

Ajde ovako, svi vi koji ga podrzavate a kritikujete njegove roditelje da uzmete sad mobilni u ruke i da svim prijateljima i rodbini posaljete SMS poruku i da kazete da ste gay. Ali da poruka bude iskrena a ne zafrkancija. Ili da svojim najboljim prijateljima u lice kazete da ste gay. Priznacete, cak i ako lazete nije bas prijatno da budete homoseksualac jel da ? Razumem njegove roditelje ali nisu bas morali da ga se skroz odreknu

realno.gledaMo

pre 12 godina

ti dejane ,sto srbiju nazivas smrdljivom rupom,dodji u kragujevac,da ti pokazem da nije mesto takvima ovde! hocu decu i hocu unuke!

Aleksa

pre 12 godina

e Srbijo zemljo seljaka na brdovitom balkanu...nema vama spasa dok se ne probudite i ne shvatite u kom veku zivite. a do tada uzivajte u primitivizmu, nasilju i prostakluku posto je to ono sto zelite sebi i svojoj deci. a za ovog hrabrog coveka je najbolje da ode negde u inostranstvo i stvori zivot za sebe, u ovakvoj Srbiji je ipak to nemoguce.

marija

pre 12 godina

Svi vi komentatori, koji ste muškog pola, volela bih da imate makar delić razumevanja, za to kako je nama ženama, kada očevi izbace sina, zato što je odlučio da se oženi sa "nekom" ženom. I ako se taj muškarac pženi, a vrlo često je žena u drugom stanju, zamislite kakav je njen život. A to je svakodnevica ženskog života, koji vi muškarci, opravdavate i posmatrate bez i malo razumevanja. A onda ste jako emotivni, ako se ocu ne dopada "ženidba" sa muškarcem.
Osim toga, ne radi se o detetu, reč je o punoletnom mladiću, koji je, valjda svesno, odlučio da živi svoj život.
Da ne bude sve ovo, kao sa onih 200.000 evra, polako malo, ne palite se na prvu loptu i pogotovu ne pljujte po popovima. Vredjate nas vernike, koji imamo pravo da poštujemo koga želimo.

Nenad

pre 12 godina

Vjerujem da ga je otac izbacio iz kuće zbog onog mentaliteta primitivne sredine jer zaboga šta će mu reći prve komšije. To je taj mentalitet koji mi tako ide na ganglije a nažalost tako je u svim manjim mjestima ne samo u Srbiji nego i u ostatku Balkana. Što ideš južnije sve je tužnije u svakom smislu! Ovom narodu treba prosvjećenje da je normalno biti drugačiji bilo da je u pitanju gay populacija, različita vjerska i nacionalna pripadnost a primijetio sam takođe da su i ateisti često na tapetu.

purenjak

pre 12 godina

Marketing...
1. Njegov problem je sto je homosexualac ili se tako izjasnjava.
2. Punoletan je i samim tim svoj covek i niko nema obavezu prema njemu pa ni roditelji. Sto oni imaju takav odnos medjusobom je samo njihova stvar i ne treba niko u to da se mesa. Njegov izbor-njegova stvar.
3. Ne verujem ovom tipu bas nista jer sve sto je rekao u profilu Velikog Brata dokazuje samo njegovu zelju za popularnoscu.
4. Neka se obrati njegovim saborcima (profesionalni gay) kojih ima u nekoliko gay udruzenja za pomoc jer je njihova aktivnost neverovatno podigla broj onih koji su extremno protiv lgtb populacije.
A malo je falilo da nas prevari sa srceparajucom pricicom i polu placljivim glasom i pogledom...

izbeglica u eu

pre 11 godina

zalost....tuga....i jad....pre par godina sam imao problem da objasnim iste stvari mojim bliznjima ali daleko od toga da su me se odrekli....bili su uz mene....iz neznanja su pokusavali da me promene a onda mi je pukao film i resio sam da ostavim svoj zivot u srbiji i potrazim svoje mesto negde gde necu biti osudjivan zbog toga sto u krevetu nisam sa osobom sa kojom je vecina osoba mog pola.od kako sam otisao moj zivot se drasticno promenio...oslobodio sam se tog tereta da ne mogu svoje emocije da izrazim gde zelim.....oslobodio sam se pritiska okoline a moji bliznji su napokon razumeli da mi nije bio cilj da njih ugrozavam vec da obezbedim sebi pravo na normalan zivot.....i tako danas nakon par godina me majka pita i za mene i za decka.....gledaju se preko skajpa...za par meseci nadam se da dodju i provedu jednu sedmicu sa nama.....doslo je do toga da se oni u srbiji razmisljaju da napuste zemlju kako bi bili blize meni e dali mi podrsku...a sve zato sto nasa okolina nije u stanju da prihvati razlicitosti....zivot ovog mladog coveka je doveden do kriticne tacke a mi se sluzimo komentarimam kako ima toga i madju drugim ljudima koji nisu gay....ma O CEMU MI PRICAMO? Deluje mi da ako se napise neko negativno iskustvo pripadnika gay populacije da se to iskljucivo povezuje sa marketingom a ne sa necijom tugom i nesrecom....zalosno koliko smo postali bezosecajni i licemerni...kako su rodjenom detetu naneli zlo tako ni ti roditelji nece NIKADA imati mir!!a sve zarad komsija...UZAS

HELP!!!

pre 12 godina

Evo jednog lepog teksta baš na ovu temu, a cini mi se da je i na b92 objavljen ....
http://www.najboljamamanasvetu.com/2011/11/kako-da-moje-dete-ne-bude-homofobicno/

istorija

pre 12 godina

@Aleksandar
U doba kada je u antičkoj Grčkoj homoseksualizam bio normalna stvar na području sadašnje Belgije, u šumama i močvarama su živela musava plemena polu ljudi koji su za tren mogli da te pojedu. Eej pre 2.500 godina.

tswelee

pre 12 godina

ma odite u Misuri, Teksas, Misisipi, Karolinu ili bilo koju juzniju drzavu unutar USA, pa recite da ste gay..... hahaha.... pa da vidite americku slobodu.....

mocavukotic

pre 12 godina

Mislim da je dečko napravio pogrešan potez, ako je mislio da se šlepa starcima do 40-tih. Balkan je ovo, ćale izbaci sina iz kuće ako mu se ne dopadne porodica devojke sa kojom se zabavlja, ili ne daj bože nisu iste vere, a pogotovo ako je samohrana majka sa maloletnim detetom. Dečko je mlad, pa se primio na priče o seksualnim slobodama, pa je napravio malu revoluciju u svom kraju. Objavio svoje sklonosti na sva zvona. E sad kao avangarda i revolucionar mora da se izbori sa svim tim avetima iz komšiluka. Mladost mu je u isto vreme i bonus i hendikep. Kako se snađe. Mada ne sumnjam da će kao zvezda meseca naći krevet u Beogradu. Ne mislim na sigurnu kuću. Mlad je, lep i punoletan, čekaju ga svetla velegrada.

ja

pre 12 godina

@Bojana: zao mi je sto ste imali tako tezak zivot i slazem se donekle sa Vasim komentarom, ali ipak zelim da naglasim da covek ne treba da shvati da je 'prepusten sam sebi', jer covek NE SME da bude prepusten sam sebi, i MORA imati bezuslovnu ljubav roditelja, jer je to jedino ispravno i normalno. zao mi je sto ste odrasli u okviru porodice koja je ocigledno primer onog kako porodica NE SME da izgleda (nije mi namera da vredjam Vas ili Vasu porodicu, vec samo da istaknem). porodica mora biti utociste svakog coveka i jedino se na nju covek sme osloniti i to UVEK. ako nije tako, onda roditelji koji Vas izbacuju i slicno i ne zasluzuju da imaju decu, kao sto mnogi ne zasluzuju... meni nije zao ovog momka, naprotiv, vredan je postovanja, a zao mi je njegove porodice kojoj je ocigledno bitnije sta ce ko da misli od rodjenog deteta... kao i mnogima u nasem narodu... nazalost.

Struja

pre 12 godina

Strasno , hocu da pomognem ovom detetu . Da li postoji neki ziro racun , B92 dajte mi broj racuna toliko barem mogu da ucinim za odvo dete.

Hair

pre 12 godina

Ako ti nesto znaci, ponosim se tobom za hrabrost, zrelost i pre svega svesti o tome koliko je vazno biti iskren pred celim svetom i zelim ti da zauvek zadrzis svoju slobodu izrazavanja, jer u tome je velika sreca svakog coveka, a malo nas je ima! Zelim ti da u buducnosti nailazis na divne ljude koji ce te podrzati, da nadjes pravu ljubav i da se ostvaris na svakom polju u zivotu. Mislim da ti ne treba mnogo srece za to, jer ti decace si sigurno jedno posebno bice, inteligentno i dostojanstveno... mnogo toga bih ti napisala ali mi ipak nedostaju reci da ti opisem koliko se ponosim da cujem da mlad covek moze biti toliko svestan sam sebe i okruzenja. Nadam se da neces mnogo patiti zbog porodice i verujem da ce nakon nekog vremena prihvatiti istinu i realnost koja uopste nije ruzna. Samo je deo naseg primitivizma da ljubav ruzimo. Veliki pozdrav i ogromna podrska i najvece postovanje za tebe!

markopolo

pre 12 godina

Nažalost NEMA prečih tema od ovoga! Mržnja, agresivnost i korupcija ljudi u Srbiji je podjednako preča tema kao i sudbina naših ljudi na Kosovu.

Plašim se samo da je većini ljudi u Srbiji preča tema samo da li formalno priznati ili ne priznati nezavisnost Kosova, ne brinući tom prilikom o sudbini naših ljudi koji žive tamo.

Зоран

pre 12 godina

То је толико нормално кад ти дете хомо, да кад завршиш факултет, рецимо музичку академоиу у САД, као једна Американка, па кад ти је ћерка хомо, ти се онда пожалиш човеку имигранту кога знаш 2 године. Али нема везе, све на крају дође на своје место. Империје су пропале кад се хомо порширио и постао нормална ствар. Зато многи са овог форума немају будућност, али нису свесни, јер живе у кругу Србије.

Mrmot

pre 12 godina

Stefane, na osnovu toga sto ti se desava i cele tvoje situacije, slobodno i bez ikakvog problema mozes zatraziti azil u nekoj od civilizacijski razvijenih zemalja jer ova zemlja te nece zastiti!

Zaphod

pre 12 godina

K'o što neko reče ranije ljudi se odriču „preko novina” svoje dece zbog alkoholizma ili neke druge bolesti, pa ne vidim da se diže tolika prašina, zašto su gej osobe više ugrožene od alkosa??? Zar samo LGBT osobama treba pomoć? Eto vam diskriminacije „ispod duge”...

splico

pre 12 godina

Stefane, moras ostat jak sad. Znan da jako boli kad te tvoji odbace, ali prezivit ces. Nastavi skolovanje ili nadji posao, to jest nastavi na putu koji si sebi zacrta i ne odustaj. Na ovom svitu ima puno dobrih ljudi i naci ces prijatelje koji ce te prihvatit kakav jesi. Bori se!

ee

pre 12 godina

Par pitanja mi se vrzmaju po glavi.Prvo,kakvi su to roditelji koji se odricu svoje dece?Kad im nisu podrska u zivotu,a trebalo bi.Drugo,na snimku vidim momka koji je dosta feminiziran,nije morao da im kaze,mogli su da naslute,kao i u ostalom pola Kursumlije koja ga je prozivala i vredjala.Da li je otac sumnjeo ili znao za seksualno opredeljenje svog sina?Zasto ga je sad bas oterao od kuce.Da nije mozda jos neki razlog u pitanju.To mi neznamo,ali svakako osudjujem roditelje ovog momka.Sredina je zaostala,tu ne mozes nista,ali mislim da je porodica morala prva da stane u zastitu ovog momka.

Hm

pre 12 godina

@za sve vas koji me prozvaste pa i montrumom nazvaste
...
Meni licno nije bitno njegovo seksualno opredeljenje i to uopste nema veze sa mojim komentarom. Smatram da je ili exktremno hrabar ili nedovoljno pametan, sobzirom da je sa u sredini u kojoj zivi se odlucio na takav korak.
Kada sam rekao "sam je birao" mislio sam na to da javno saopsti svoje seksualno opredeljenje. Zivot je jako tezak i veoma cesto nas izrecene reci skupo kostaju. Tuzno je sto ga se porodica odrekla i sto je na ovakav nacin morao da nauci koliko su reci opasne, ali iz toga treba da izvuce snagu i pouku i krene dalje. Zivot je pun uspeha i padova, a snaga, hrabrost, i pamet je podici se kad padnes i nastaviti dalje sa zivotom. Zelim mu sve najbolje i kao sto rekoh...posao, soba, skola i samo napred.
...
...Za "Vecite Studente"
jasno mi je da je lepse sedeti kod mame i tate, grebati se za kintu, uvek nesto za klopu, keva pere i pegla, spavanje do podne, gajba prazna pre podne za akciju zvanu "kafa"...svi smo mi bili nekad "veciti". Nista licno, ali nekad mora i da se odraste.

Boris

pre 12 godina

Gde su sada gej udruzenja da ovog mladica izvedu na pravi put i omoguce mu da zivi normalan zivot??? Ja mislim da bi vlada Srbije trebala da otovri kancelariju za pomoc gej populaciji. Ta kancelarija treba da im omoguci dostojan zivot i zastitu od diskrimancije. Takodje policija i psihijatri treba da ispitaju porodice koje su podvrgavali torturi svoju decu. I jednom za sva vremena da se objasni narodu da svako ima pravo da zivi svoj zivot kako hoce.

Ševarice

pre 12 godina

Pa svakog dana u Srbiji neki otac istera sina iz kuće, zamislite kad bi pisali o svakom slučaju. U evropi je normalno da osobe sa 18 godina budu samostalne tj. ne žive sa roditeljima bilo da imaju prihode ili ne (samo da podsetim).

Nidzosaurus

pre 12 godina

Ma, bolesniji su oni nego on. Ustvari nova teorija i kaze da to njegovo nije bolest. Ne slazem se sa njom, ali sam definitivno za to da covek bude ono kako se oseca. Ma koliko mi ne zeleli da priznamo, to sto on ima(bilo to bolest ili ne), je cesta pojava. I sad..sta treba raditi? Proganjati takve ili ih prihvatiti.. Ja sam definitivno za ovu drugu varijantu, samo bez paradiranja, molim....

ciki

pre 12 godina

pitam se jedno-dali ovo spada u domen nasilja u porodici-i dali ima osnova za krivicno gojenje roditelja-ali ovaj decko ih ipak voli -tako da nece podneti tuzbu-a po privatnoj tuzbi mislim idu ovakva dela-toliko o mediskoj akcoiji-prijavi nasilje-valjda da bi mup-dosao i rekao nasilnkiku-e nemoj vise.katastrofa patrijahalnog,nedemokratskog drustva-jednom recju -horor.

Marko

pre 12 godina

Ne bih da posebno izdvajam Kursumliju iz ostatka Srbije,u stvari ceo taj potez Kursumlija Prokuplje,ali treba znati da je ogroman broj ljudi odatle poreklom iz crne gore,presao(pobegao!)ovamo iz nekih svojih razloga

apsurd

pre 12 godina

Neverovatno koliko komentara na ovaj naslov,a još vece zaprepascenje kako olako ljudi sude roditeljima i decku -zivot nam stvarno postao rijalit sou...svi imaju pravo a svi ograniceni netolerancijom i nepostovanjem ...

Aleksandar

pre 12 godina

Ma ljudi cela ova stvar je namestena zbog vb.U Kursumliji ljudi nemaju za hleba, tako da ce cela familija da glasa za njega i dobice svi zajedno neki dinar

Ivan78

pre 12 godina

Da je hemofobija losha losha je.Kao uostalom bilo koja mrznja prema nekome jer je razlicit u bilom kom pogledu(verskom nacionalnom sexualnom itd)Da je ovaj decko punoletan punoletan je..Ja se sam izdrzavam od 19 godine ne zato sto mi roditelji nisu mogli ili hteli pomoci vec prosto jer me bilo blam da trazim od svojih roditelja pare kad sam zavrshio sredju shkolu.Upisao sam studije i na njima sam izdrzavao i to mi je POTPUNO NORMALNO.NENORMALNO MI JE DA LJUDE IZDRZAVAJU RODITELJI POSLE 20 GODINE POTPUNO NENORMALNO....To je moje mishljenje..

Zlopamtilo

pre 12 godina

Da je neko od ovih nadasve emancipovanih komentatora koji se zgražavaju nad reakcijom okoline i porodice u Kuršumliji na saznanje da je njihov sin ,sestrić komšija homoseksualac,prošao pored Kuršumlije bili bi bar 70% manje zgađeni. Možda bi onda shvatili da se ne može stavljati u istu ravan nivo svesti i civilizacijski nivo u Beogradu i recimo u Amsterdamu ili u Beogradu i Crnoj travi ili Kuršumliji.Ne može se podići nivo svesti u nekom delu sveta sa dve neuspele parade ili nekakvim nedefinisanim marketingom ...To je proces .Šta mislite da li je u Belgiji premijer javno mogao biti homoseksualac pre 50-100 godina ? Niko nije kriv što živimo tu gde živimo niti što živimo kako živimo ,...

Драган

pre 12 godina

Сличан закључак су донеле делегације Црвеног крста након посете Јасеновцу 1942. и 1944. године и неким немачким логорима у Пољској и Чешкој. Колико је та процена била објективна, најбоље знају они који су били депортовани у те исте логоре, мучени, изгладњивани и убијани.

trajko

pre 12 godina

u ovakvoj, ohlokratskoj, državi/zemlji, FOMORI* iz vaskolike Kuršrbije bi se sjatili da čestitaju srećnim roditeljima da je objavljeno da im je sin Zvonko Veselinović i naravno da vide Imal' Mene Tu (IMT)...ovako...
odakle su se stvorili? rat je prevrnuo mnogo kamenja, izgmizali su a i svi njihovi prirodni neprijatelji, one stotine hiljada ljudi koje su se sklonile nisu više tu da regulišu njihovo razmnožavanje...
*FOMORI- likovi iz keltske mitologije:zlotvorna, mračna i nakazna bića.Simbolizuju snage koje se protive inicijaciji i opiru evoluciji.

ja

pre 12 godina

On nije clan nikakove populacije.On je mladi covek koji svoj zivot planira u drugacijim okolnostima.Pravo njegovo niko mu ne moze uskratiti zbog njegovih opredeljenja a pravo njegovih roditelja da budu roditelji je ekskluzivno pravo i sreca koje opet je njihovo.Tradicionalizam je jednako los kao i teatralnost gej udruzenja koja potenciraju razlicitost.Svako ima svoje razloge za potenciranje svoga stila i upotrebu istoga u politikantske i druge svrhe.Odavno po evropskim gradovima mozete videti dvoje mladih istoga pola kako se ljube...Cak i kod nasih komsija gde je izrazito potencirana verska pripadnost mozete videti veliki broj istopolnih parova koji javno manifestuju svoju ljubav (Split riva) sta je do pre koju godinu bilo nezamislivo...Vremena se menjaju a vreme je da i mi to prihvatimo a ne da potenciramo kojekave razlike a ako vec zelimo bolje da to bude razlika bogati-siromasni urbani-nomadi i da to pokusamo da uravnotezimo a ne da se bavimo ovakovim glupostima.Za mene biseksualni homoseksualni,heteroseksualni nije nikakva razlika u primata ali bogat,skolovan,urbanih navika naspram siromasan ,nepismen,nomad predstavlja bitnu razliku i to je mozda tema koja treba da se tretira ...ZATO MOLIM VAS DUSEBRIZNICI I OPONENTI U TEMI ZAPITAJTE SE DALI OVAJ MLADI COVEK MOZDA SADA POTPADA POD NEKU OD KATEGORIJA KOJE SAM GORE NAVEO I U KONTEKSTU TOGA KOLIKI JE BROJ ISTIH TAKOVIH PA CETE DOCI DO TOGA DA NJEGOVA POZITIVNA DISKRIMINSACIJA NE OTSKACE OD PTANJA KOLIKO JE TAKOVIH SOCIJALNO DISKRIMISANIH U NAS KOJIMA SAMI RODITELJI NE MOGU PRIUSTITI TOPLI OBROK SVAKI DAN...PORUKA:IMAS RUKE,NOGE,OCI,I ZATO BEZ ZAKLANJANJA IZA GEJ OPREDELENJA HRABRO KRENI U ZIVOT KAO STA NAS JE MNOGO PONOVO KRENULO OD NICEGA I SA MNOGO VISE GODINA NEGO STA TI IMAS.

Зоран

pre 12 godina

Не видим проблем. Сада нека живи од свог рада, ионако се гребу на грбачи родитеља маса њих. То што га се одекли, свако има право да се понаша како воли, ако то не угрожава другог. Одрицање од детета или родитеља никог не угрожава. Извиоли момак ради и воли кога хоћеш.

Перица, Ивањица

pre 12 godina

Момак, жао ми је, али да си мој син и да си тако нешто урадио, само бих ти отворио врата и помогао ти да се иселиш. Отац сам ти, заслужујеш толико. Можеш да живиш како хоћеш, али не под истим кровом са мном.

Goran N.

pre 12 godina

Hoce da bude nastran i da ga istovremeno svi vole i postuju?! Da nece mozda i milion eura donacije svakog meseca? Udario je iz sve snage na tradiciju, porodicne vrednosti, elementarne moralne i civilizacijske norme, javni red i na jos mnogo toga a hoce da za uzvrat bude voljen i postovan. Ako stvarno veruje da je to moguce i da je to postono i normalno, u konfliktu je sam sa sobom i to mnogo vise nego sa porodicom, rodjacima i rodnim gradom.

Hm

pre 12 godina

Tuzno je prvo sto mi pada na pamet. Ali kad malo bolje pogledam, punoletan i ne treba da zivi sa roditeljima. Ako si imao hrabrosti da javno kazes istinu ne vidim razlog zasto ti trebaju roditelji da te hrane i puzaju krov nad glavom. Pozajmi pare or prijatelja, preseli se, pronadji neki posao, plati malu sobicu, upisi neku skolu, visu, fakultet i jednoga dana ako uspes u zivotu svi ce ti sve oprostiti, a ako ne, pa sam si birao, ne mozes druge da krivis.

MarkoNS

pre 12 godina

Eto vam političari, crkvo, desničari! To su rezultati vašeg govora mržnje koji, nažalost, neki ljudi upijaju kao sunđer! Uništili ste jedan mladi život u veoma nezgodnim godinama! Samo na sebe mislite! Sramota! GAY JE OK!!!

radulac

pre 12 godina

naravno,ne podržavam bilo kakav oblik diskriminacije, i zalažem se za jednakost pred zakonom,ali jedna stvar mi nije jasna. Čemu potenciranje seksualnosti ?! Ok,ponavljam,niko ne treba da snosi bilo kakve sankcije zbog svoje različitosti,ali moram da se zapitam : ako neko savesno obavlja svoj posao, ima jedan,nadasve,normalan život,prijatelje,porodicu.. zašto mora da istupa u javnosti sa svojim seksualnim opredeljenjem ? Zar to nije u najmanju ruku - neukusno ?! Čoveče,poštovaću te ako svoj posao obavljaš dobro,ako si produktivan član društva, a da li će tebe uzbuđivati drugi muškarci,žene ili ježevi,ne samo da ne moram,već ni ne želim da znam. Ni ja sazivam svaki put konferenciju za novinare kada imam nadimanje u stomaku,jednostavno,to je moja privatna stvar.

Dragan

pre 12 godina

Da li se ovaj momak ikada upitao kakvo je zlo naneo svojoj porodici, i rodbini? Da li se ikada upitao cime je vratio dobrotu onima koji su ga sa puno odricanja rodili, podigli, skolovali? Tako sto ih je javno postideo pred prijateljima, rodjacima, kolegama, komsijama! Saosecam sa porodicom koja je ocito pretrpela nenadoknadiv gubitak ali ih podrzavam u nastojanju da spasu ono najvrednije sto se moze spasiti, a to je cast i ugled.

Gay is not Okay

pre 12 godina

Sad nadji sebi srodnog momka,ozeni ga ,osnujte svoju porodicu,napravite par tedeta,i onda vaspitavajte svoje dete bolje,nego sto su vasi roditelji vas.

Odrastao

pre 12 godina

Pa kad je dovoljno odrastao da se hefta gde ne treba onda je valjda dovoljno odrastao da sebi nadje posao I stan. Inace, ljudi se u ovoj I ovakvoj srbiji odricu dece I zbog prostitucije I droge i drugih stvari pa vas vesele ne vidim da vicete na sav glas zbog toga!

htc & iphone - UNhate

pre 12 godina

Uzas, koji su to (ne)ljudi, primitivci i ludaci.
(zmitjkoe, 15. decembar 2011 16:43)

Zato volim vas iPhone korisnike - prosecan ajfonovac je vise openminded od prosecnog androida u srbiji (sto ne vazi i za same sisteme xD).

max

pre 12 godina

Zao mi je momka,naravno da mu je tesko,al i pak mi nije jasno zasto se zadnjih godina homoseksualnost predstavlja kao nesto normalno..meni to nije uopste prirodno i normalno,ne znam dal je bolesno al svakako ne prirodno.Jos nas i evropa pritisce da prihvatimo tu pojavu koja nije ne poznata i u istoriji..Nekako mogu i da svarim dve devojke ili zene u takvoj vezi jer su one neznije..senzibilnije i valjda mogu da dozive tu vezu kao ljubav,ali dvoje muskaraca..to ne mogu da shvatim...pa sta vide jedan u drugog??jel ona gola sexualna strast za muskim telom?dve devojke mi deluje nekako prirodnije da se zaljube,mada i to je ne prirodno,al dva muskarca..brrr(ZNAM DA NIJE U REDU TAKVO RAZMISLJANJE,AL SAM ISKREN).Mislim da tim ljudima zaista nije lako,al po meni oni treba da potraze neko resenje ili ako je moguce da se vrate na pravom putu, a ako ne mogu iz te koze..ok,al neka ne pokusavaju da drustvu to predstave da je ok i sasvim u redu biti GAY kroz parade i isticanje svoje sexualnosti u drustvu,jer opet kazem ..treba prihvatiti te ljude,al treba i nasa deca da znaju da to nije vrednost vec naprotiv,i nije prirodno teziti tome.

Milan

pre 12 godina

Gospodim im pravo da bude homoseksualac, a pritom je i punoletno lice i ne vidim zasto se zali sto su ga izbacili iz kuce. Dobra volja roditelja je da pruze utociste starijim od 18 godina. A i ostali koji nisu homoseksualci imaju pravo na to sa kim ce da zive kao sto imaju pravo da to budu sto jesu!!!

Filip

pre 12 godina

Da, da... "zaostalo drustvo". "Ovo se nikad ne bi dogodilo u nekoj od EU zemalja", je l' da?!

E moji naivci. Ovakve stvari se u najbogatijim zemljama EU desavaju SVAKI DAN! Ali samo u Srbiji (zednoj skandala) ovo moze da bude udarna vest.

pierre

pre 12 godina

Pa znate li vi koliko normalnih ljudi ima koji su isto tako odbaceni od porodice, pa jel iko pomenuo barem jednog???? Naravno da ne. Ali kad su u pitanju gejevi, to je udarna vest. Blagi uzas!

Cika Velja

pre 12 godina

Ma moze da se angazuje neka agencija za bracno posredovanje pa da mu nadje nekog decka. Pretpostavljam da takvih ima koliko hoces. Imace toplinu doma i puuunooo ljubavi. A za neku godinu mogu i dete da usvoje. Nema sekiracije za njega.

Lazar

pre 12 godina

Da se ne lažemo ako su njega 10 godina u tako malom mestu šikanirali zbog toga što je homoseksualac sigurno su i roditelji i bliža rodbina znali za to. Verujem da ga je otac izbacio iz razloga što je javno istupio sa priznanjem, što nije prijatna stvar za porodicu u tako zatvorenoj sredini poput Kuršumlije. Slažem se da je postupak malo ekstreman, ali priznaćete da i porodica mora da nosi teret njegovog javnog priznanja u takvom mestu.

Blagzor

pre 12 godina

Ako su tako odgovorili svi koji su ti bili najbliži,takvi ti onda ni ne trebaju i bolje ti je na ulici nego sa njima,jer će te kasnije u životu zavrnuti još više.

realno.gledaMo

pre 12 godina

ti dejane ,sto srbiju nazivas smrdljivom rupom,dodji u kragujevac,da ti pokazem da nije mesto takvima ovde! hocu decu i hocu unuke!

Aleksandar IV

pre 12 godina

Staromodan sam, netolerantan prema homoseksualcima, pun sam predrasuda, nikada necu postati deo moderne Evrope, ... Hvala Bogu! Meni je dobro i ovde i ovako a onima koji misle drugacije zelim sve najbolje. Da li ce upraznjavati seks i vencavati se sa osobom istog pol ili sa majmunima ili sa ovcama ili sa nekom drugom jedinkom savrseno me ne interesuje. Meni ni iz dzepa ni u dzep.

Aleksandar

pre 12 godina

"Ne kajem se što sam to priznao. Ne kajem se što sam rekao, jer očigledno sve se sme reći sem istine."

Najpreciznija dijagnoza naseg drustva ikad izrecena. Hajde da se lazemo!

srdjan

pre 12 godina

Meni se gadi otac koji izbaci svoje dete na ulicu zato sto je homoseksualac. To nije stvar izbora, ne cini drugima lose i dovoljno je i samo po sebi da bude veliki teret za mladu osobu u zatucanoj sredini...

xeno

pre 12 godina

svi ovim sto je strashno i nehumano ...
pa sto ga ne prime u svoj dom i stave na svoj spisak troskova ?
da li su roditelji prekrshili neki zakon ? nisu
jel punoletan ? jeste
sad dizanje frke panike itd.. stalno neka frka oko vih ... naguznih ... smarate vishe ...

Marko

pre 12 godina

A ovi koji podržavaju ovog klinca,pa gospodo nadjite mu posao ,smeštaj,nemojte samo da aplaudirate za to što je uradio,on je najveću glupost napravio,ako je znao da su mu roditelji toliko strogi,pa zar nije logično nešto ovako da se desi.Ako je već dovoljno zreo da se izjasni da je gay,dovoljno je zreo da radi i da sebi nadje krov nad glavom,samo bih ga pitao šta je postigao sa tim što se izjasnio,u fazonu ja sam ponosan gay a nemam gde da spavam i šta da jedem,ali bitno da je on ponosan.Mozda je mali studirao,a sada od studiranja nema ništa,pošto nema ko da ga finansira.

dejo

pre 12 godina

Vi sto branite Stefana a kritikijete mu familiju, lako je vama posto se to vama nije desilo a da jeste drugacije bi mislili...umesto djevojke da im sin dovodi momka u kucu, sasvim razumijem te roditelje

NS

pre 12 godina

I onda vi ovo nazivate bolest, a kada se porodica odrekne svog sina i neinteresuje je gde je, kako je, da li mu je hladno, da li ima da jede, onda je to ok. I to sve samo zbog zatucanosti i primitivizma. Užas, kakvi ljudi sve mogu da imaju decu i da i dalje spavaju mirno.

Ešma

pre 12 godina

Cela ta tvoja porodica je totalno poremećena i nemoralna kad su bili u stanju da te se odreknu.Ali takvo je stanje u društvu generalno. Pa posle pitaju šta će nam Gej parada.Pa eto šta će nam, da na sve načine razbijamo predrasude.Gej populacija u Srbiji je i te kako diskriminisana.Gej ljudi strepe svaki dan, da li će neko da ih premlati na ulici ako prošetaju pod ruku sa svojim partnerom.Pogotovo u unutrašnjosti Srbije.Al zato Pahomije dobi orden za pedofilske zasluge.

Dalibor

pre 12 godina

Roditelji će shvatiti, sačekaj još malo, a tetke, stričevi i ostala rodbina te ne bi nahranili i da si iz drugog razloga izbačen iz kuće. Svakako, imaš veća m**a nego bilo koji heteroseksualac. Primitivni Balkan...

Vlada j

pre 12 godina

Dali misliš da je familiji@sve jedno da im zajašuju momka,ali pošto si i ti egzibicionista kokorajko onda je tebi normalno,sredina u kojoj je živeo još ima mozak,a sad ko sveža riba prđavac BGD!m

Александар

pre 12 godina

Лепи мој Стефи, ево, већ се јавио један добри чика, широких схватања, који ти безрезервно нуди сву топлину свог срца. Не бој се, лепи мој, само некако гледај да дођеш до Бг-а, када једном стигнеш све ће бити лакше. И нека те та празнина не плаши, сигурно ће се наћи неко да је испуни.

nijebitnoime

pre 12 godina

U Americi je sasvim normalna pojava da roditelji decu izbace iz kuce posle 21. godine, samo iz razloga sto su napunili odredjene godine i tako ih teraju da brze odrastu. Jeste retardiran razlog da ga izbace ali pre ce se navici na zivot. Sad na biro i na posao. Koliko je samo ljudi radilo i studiralo pod uslovom da hoce da studira...

Petar

pre 12 godina

Decko, takvi roditelji i porodica ti ne trebaju, oni su jednostavno nemoralni ljudi i losi roditelji kojima niko nije objasnio da roditelji vole i podrzavaju svoju decu ceo zivot. Ti ces jednog dana biti covek, oni ce uvek biti neljudi. Moj savet ti je da probas da napustis Srbiju, bices srecniji negde drugde, Srbija je nehumano, netolerantno i zaostalo drustvo.

student

pre 12 godina

Sad ce definitivno saznati i porodica te drugarice. Svaka cast decku na hrabrosti. Sad bar zna koliko je "bezuslovna" bila ljubav njegovih roditelja.
Kolega sa faxa je priznao svima nama, i pre toga, svojoj porodici sta je, i svi ga gledaju isto, niko mu nista nazao nije ucinio, niko mu nije ledja okrenuo (sad kad znamo sta je - tek mu necemo okretati ledja :))). Nazalost, takvi slucajevi su retki.

Filorus

pre 12 godina

Ovo su pravi problemi LGBT populacije, a ne parada, e sad gospodo da vas vidim na delu, sledecu gay paradu cu podrzati samo ako se sad na delu pokazete i pomognete ovom mladicu, ali da pomognete, ne samo da vicete u medijima NEPRAVDA NEPRAVDA ko kalimero

Jeja

pre 12 godina

Bravo, dečko!
Sram bilo te nazovi roditelje, sram bilo Kuršumliju, sram bilo proklete popove, sram bilo zadriglog Palmu.
Sram bilo sve vas koji mislite da smete da sudite, i sve vas koji mrzite.

Dusan

pre 12 godina

Trebamo imati i Sigurnu kucu i za njih, verovatno ovo nije usamljen slucaj. Treba im obezbediti krov nad glavom bez obzira sto su punoletni, dok se ne snadju, zavrse skolu, zaposle itd. Ozbiljno to mislim. Svaka cast njegovoj drugarici, prava drugarica.

Зоран

pre 12 godina

Jadna tvoja deca, sadašnja ili buduća.
... te otac koji te je tako pametno vaspitao, vidi se da nije ništa bolji od onog bednika u tekstu.
(dvojba!, 15. decembar 2011 17:27)

Прво није лепо неког да вређаш, називајући га бедником. Као друго, ја са родитељима одавно немам добар однос, али се не гребем и не кукам. Радим како волим и не зависим ни од кога. Поздрав из САД.

pfc

pre 12 godina

Ajde ovako, svi vi koji ga podrzavate a kritikujete njegove roditelje da uzmete sad mobilni u ruke i da svim prijateljima i rodbini posaljete SMS poruku i da kazete da ste gay. Ali da poruka bude iskrena a ne zafrkancija. Ili da svojim najboljim prijateljima u lice kazete da ste gay. Priznacete, cak i ako lazete nije bas prijatno da budete homoseksualac jel da ? Razumem njegove roditelje ali nisu bas morali da ga se skroz odreknu

Vlada

pre 12 godina

Bolesno, bolesno drustvo... Rodjeno dete izbaciti iz kuce zbog nicega!? Da je nekog ubio, da je siledzija, ekstremista, ne bi ovako prosao. Sto rece jedan od komentatora, verovatno je i bolje ovako, da se skoni od socijalno devijantnog drustva u kome je ziveo.

Daydreamer

pre 12 godina

Nesrecna prica, ali BRAVO za muda. Ovo je hrabar covek, a ovakve individue PREOKRECU ceo jedan kolektiv i imaju moc da transformisu porodicno nesvesno. I posle kazu da su svi jednaki. NISU. Ovo kazem kao psiholog.

Nićifor

pre 12 godina

Super naslov da se cela gay populacija u srbiji okupi na ovom forumu da bi polkazali koliko ih ima. Žalim dečka i tužna je priča, al što bi se to koga ticalo u ovako lošoj situaciji. Trenutno mi je ovo zadnji na spisku problema-kasni mi plata, ne mogu da posetim familiju na Kosovu, plaćam rentu u bestraga, gledam korupciju svaki dan, nerviraju me i pozicija i opozicija... A ovako je raspoloženje kod 90% srba! Dakle kad sve ovo rešimo onda će neko da pomogne ovom dečkiću, A pre toga će ga sigurno pozvati ova alijansa i ponuditi platu od bar 500 evrića-ŽIVI BILI PA VIDELI

Bojkot!

pre 12 godina

Bojkotujmo Kursumliju.
Preko table (ako je ima od stida) pri tom mestu treba staviti putacu i napisati KONTAMINIRANO.
Pa nek roditelji i oni sto ruzno dobacuju (tj. prikriveni pederi) mogu da budu izolovani od normalnog sveta. Dosta terora nemoralne, nepismene i prostacke sredine nad Srbijom koja hoce slobodno da dise, misli i oseca.

dvojba!

pre 12 godina

"Одрицање од детета или родитеља никог не угрожавa. Извиоли момак ради и воли кога хоћеш"
(Зоран, 15. decembar 2011 16:51)

Jadna tvoja deca, sadašnja ili buduća.
... te otac koji te je tako pametno vaspitao, vidi se da nije ništa bolji od onog bednika u tekstu.

M!

pre 12 godina

Tuzno! Nije on birao sta ce i ko ce da bude. To mu je verovatno (makar ja tako mislim) urodjeno. Da nema podrsku roditelja, familije i prijatelja je uzasno tuzna stvar. Je l' bi tim roditeljima bilo svejedno da im neko danas sutra prebije dete?!?
Drz' se mali. Glavu gore. Svako ima pravo da bude ono sto zeli i da voli onog koga zeli. Tako sam vaspitan ja, tako cu kada dodje vreme vaspitati i moju decu.

Marko

pre 12 godina

Slušao sam njegovu b92 i iskreno mislim da ga je neko nagovorio da kaže roditeljima,a sada javnost manipuliše njime.Jer njegova izjava da drugarica nezna zašto se posvadjao sa njegovima,a pritom izadje na tv i kaze celu priču,i naglašava da mu nije krivo što se izjasnio,samo ne bi voleo da ostane bez krova nad glavom,pa ajde stavi malo prst na čelo i razmisli pre nego što izadješ u javnost,šta ako su drugaricini roditelji istih shvatanja kao tvoji roditelji,naravno da ćeš da ostaneš bez krova nad glavom.

Cica

pre 12 godina

Ne razumem... to sto su njega njegovi odbacili je diskriminacija i strasna stvar. A to sto vas pola ovde nas koji ne podrzavamo homoseksualizam naziva zatucanim primitivcima, to nije diskriminacija jel?
Obrni okreni, neko je diskriminisan. I vi koji se zalazete za gej prava biste nas, neistomisljenike, potpuno isto lincovali cim biste dosli u priliku....

slavenoserbie

pre 12 godina

Da li možete bar jedan dan da nas poštedite masiranja sa tom pričom o jadnim homoseksualcima i da nam ih nabijate na nos. Pa taj LGBT lobi se reklamira češće i više po svim medijima od Coca-Cole i PEPSI-ja zajedno.
Iza njih stoji ogroman lobi sa mnogo para, postaćemo mi normalni ljudi ugroženi od njih, tj. postaćemo građani treće klase.

draganzr

pre 12 godina

nisi ni prvi ni poslednji kome se to desilo. predpostavljam da su za tvoju naivnost odgovorne te jos dosta mlade godine u kojima se nalazis. budi ponosan na svoju hrabrost i iskrenost i nemoj da sebi dozvolis da postanes zrtva, da samog sebe sazaljevas. ono sto te ne ubije, ojaca te.
ako nista drugo idi na zapad. pre toga pokupi sto vise dokumentacije o tome kako ova nasa jadna srbija tretira manjine, a pogotovu seksualne. idi i zatrazi azil, mozda ti isti odobre (zato ti treba sto vise dokumentovanih dokaza o diskriminaciji) i pocni da zivis punim plucima daleko od srbije bez straha i ponizavanja.

And justice for all

pre 12 godina

A kod nas ljudi tvrde kako oni nemaju razloga da se bune, kako ih niko ne dira i kako je gay parada provokacija.Stvarno treba da se stidimo kao narod jer nismo u stanju da se suocimo sa nasim predrasudama i manama cak i kada nam ljudi jasno predoce posledice istih.Zar kod nas toliko fali saosecanja za druge?Kakvi su to roditelji koji isteraju sina na ulicu zato sto je gay?

swen

pre 12 godina

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim) otisao u Srebrenicu/Ahmice/Grabovicu/Ljapusnik i pobio gomilu zene i dece, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)osnovao banku i pokrao svu celog zivota mukotrpno sticanu ustedjevinu stotina hiljada gradjana, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)vozio pijan i pregazio pesaka, ne bi ga se niko odrekao.

Ali zbog ovoga su se odrekli. Ali nije im dobra Evropa.

Dule NS

pre 12 godina

-To je prava "roditeljska ljubav"! Nema šta!
-Možete li samo zamisliti takav mentalni sklop ljudi?
Ja svoje dete da izbacim na ulicu i odreknem ga se zbog takve stvari kao što je njegov PRIVATAN SEKSUALNI život?! Ja to ne mogu ni da zamislim!
Majka koja ga je rodila da se tako ponaša?
-FUJ!!!!!

-Jesu li to te "porodične vrednosti" koje propoveda naša crkva i ostali (bez)"obrazi" i njima slični?!

-Definitivno ovaj narod mora da se nauči pameti!
...A Gay parada treba da se održava barem jednom mesečno!

-A ovaj dečko jednostavno treba da traži azil u nekoj zapadnoj zemlji - i verovatno će ga dobiti.

nesha

pre 12 godina

citao sam ispovest ovog mladica u novinama na aerodrumu dok sam cekao let i pretpostavio sam da ce odpoceti hajka na njega.

za razliku od njega ja sam sa 19 godina gledao na svaki nacin da pobegnem iz moje male uzasne sredine, trudio se da budem najbolji djak i student sto bi mi omogucilo beg u nezavisnost i bolji zivot. Srbija je ekstremno netolerantna sredina i ako si u ovakvoj situaciji (da budes rodjen kao gej) jedini izlaz je da se covek sto je moguce ranije osamostali i da bude najbolji u svom poslu. Porodica i tzv prijatelji ce u velikom broju slucaja okrenuti ledja i nece imati razuimevanja, pa prema tome use i u svoje kljuse. One koje su me prihvatili ovakvim kakav jesam chuvam kao suvo zlato.
Posle kazu zasto Srbima planiraju da vrate vize, pa evo primera zasto, jer mi nismo za Evropu jbg. Meni je najvise zao ali tako je. Ovaj covek ima priliku da pobegne na Zapad trazi azil, a Srbija da se vrati gde joj je mesto, u balkanski brlog. Posle su nam kao krive zle evropske birokrate, kosovo i sl.

Зоран

pre 12 godina

То је толико нормално кад ти дете хомо, да кад завршиш факултет, рецимо музичку академоиу у САД, као једна Американка, па кад ти је ћерка хомо, ти се онда пожалиш човеку имигранту кога знаш 2 године. Али нема везе, све на крају дође на своје место. Империје су пропале кад се хомо порширио и постао нормална ствар. Зато многи са овог форума немају будућност, али нису свесни, јер живе у кругу Србије.

Anonymous

pre 12 godina

dečko .. izmanipulisan si ... oterali su te jer si izašao pred TV. Daleko od toga da tvoji majka i otac nisu znali "tvoju tajnu". Glupo si odigrao, ali mnoogo glupo.

marija

pre 12 godina

Svi vi komentatori, koji ste muškog pola, volela bih da imate makar delić razumevanja, za to kako je nama ženama, kada očevi izbace sina, zato što je odlučio da se oženi sa "nekom" ženom. I ako se taj muškarac pženi, a vrlo često je žena u drugom stanju, zamislite kakav je njen život. A to je svakodnevica ženskog života, koji vi muškarci, opravdavate i posmatrate bez i malo razumevanja. A onda ste jako emotivni, ako se ocu ne dopada "ženidba" sa muškarcem.
Osim toga, ne radi se o detetu, reč je o punoletnom mladiću, koji je, valjda svesno, odlučio da živi svoj život.
Da ne bude sve ovo, kao sa onih 200.000 evra, polako malo, ne palite se na prvu loptu i pogotovu ne pljujte po popovima. Vredjate nas vernike, koji imamo pravo da poštujemo koga želimo.

Dragana

pre 12 godina

Pa znate li vi koliko normalnih ljudi ima koji su isto tako odbaceni od porodice, pa jel iko pomenuo barem jednog???? Naravno da ne. Ali kad su u pitanju gejevi, to je udarna vest. Blagi uzas!
(pierre, 15. decembar 2011 22:16)


Pa ovo je najzlonamerniji i najpodmukliji komentar koji sam do sada pročitao!
Svi ti koji su odbačeni od porodice nisu odbačeni zato što su homoseksualci već zbog određenih nesuglasica i sporenja unutar porodice! Poenta je ovde veoma jasna! Čoveka su se odrekli zato što je rođen drugačiji od ostalih! A to se u naprednom svetu zove FAŠIZAM!
...A Vi gospodine ste svojim komentarom veoma jasno pokazali u koju grupu ljudi spadate!
Sram vas bilo!

Nemanja

pre 12 godina

Želeo bih svima onima koji udaraju minuse na komentare podrške Stefanu i pišu zajedljive komentare o demokratiji i istopolnim brakovima da se i njima desi nešto ovako. Za razliku od ovog momka, oni to jesu zaslužili.

daspop

pre 12 godina

Svako svoje seksualno opredeljenje treba zadržati za sebe. Puna podrška porodici!!!
(Fantom, 15. decembar 2011 17:28)

onda nemoj da se ljubis sa curom na ulici ili da stavis na fejsbuku da si u vezi sa tom i tom. i da ne komentarises devojke koje prolaze. niti da se hvalis koliko si cura imao.
po tvome, ako svi trebaju zadrzati svoje opredeljenje za sebe, ne bi smeli postojati brakovi, ni deca, ni nista, jer tako JAVNO priznajes da si heteroseksualan.
primitivno.

Зоран

pre 12 godina

nemam ništa protiv nikog ali ti roditelji su želeli da šetaju unučiće.razmislite malo o tome.
(nikola, 15. decembar 2011 18:15)

Па желели, то је јаче од њих. Исто као што је он хомо и то је јаче од њега. Лепо, разишли се и нема љутиш. Они њега више не признају, и то је јаче од њих. Сад свако нека издржава себе како зна и уме.

ae

pre 12 godina

Roditelji imaju puno demokratsko pravo da ga izbace iz kuće.Živimo u demokratiji!
(Mile, 15. decembar 2011 16:56)

Ne spinuj. Ne mkoristi svaku priliku da ruzis demokratiju. Da srbija ne stremi demokratiji, ovaj decak bi zavrsio u zatvoru zato sto je gej.

Zoran-Nemac

pre 12 godina

Kakav uzasan mentalitet to mi imamo? Netolerancija gde god pogledas!?
No,sta bese sa Banjom Koviljacom,onih "5000 azilanata" ugrozavaju li jos nasih 2500 finih gradjana? Stidite se svi koji se tako neljudski,nehumano i
nehriscanski ponasate! Popovima je,naravno,dozvoljeno da decu zlostavljaju!

patriot

pre 12 godina

Šta je ovo? Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim) otisao u Srebrenicu/Ahmice/Grabovicu/Ljapusnik i pobio gomilu zene i dece, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)osnovao banku i pokrao svu celog zivota mukotrpno sticanu ustedjevinu stotina hiljada gradjana, ne bi ga se niko odrekao.

Da je Stefan (Hrvoje, Mujo, Hashim)vozio pijan i pregazio pesaka, ne bi ga se niko odrekao.

Ali zbog ovoga su se odrekli. Ali nije im dobra Evropa.
(swen, 15. decembar 2011 18:06)

DRUZE, SVAKA TI CAST NA KOMENTARU!!!

TU NEMA NISTA VISE DA SE DODA

Manuel Komnenos

pre 12 godina

Roditelji imaju puno demokratsko pravo da ga izbace iz kuće.Živimo u demokratiji!
(Mile, 15. decembar 2011 16:56)

Mile, bi ste li vi izbacili vlastito djete iz kuce, bilo sina ili kcer samo zato sto je gay?

DHM

pre 12 godina

"Tuzno je prvo sto mi pada na pamet. Ali kad malo bolje pogledam, punoletan i ne treba da zivi sa roditeljima. Ako si imao hrabrosti da javno kazes istinu ne vidim razlog zasto ti trebaju roditelji da te hrane i puzaju krov nad glavom. Pozajmi pare or prijatelja, preseli se, pronadji neki posao, plati malu sobicu, upisi neku skolu, visu, fakultet i jednoga dana ako uspes u zivotu svi ce ti sve oprostiti, a ako ne, pa sam si birao, ne mozes druge da krivis.
(Hm, 15. decembar 2011 17:17) "

Kakav mostrum od coveka moze ovakve gadosti da pise???? Zelim ti da osetis isto to sto jadan decko sada oseca!

Marko

pre 12 godina

Kakva zadrta zaostala porodica, kakvo drustvo, mrak... Upravo taj mentalitet je glavni uzrok ovakvog stanja u drzavi...

Ovaj momak je hrabriji od vecine "muskarcina" i svaka mu cast. Zbog takvih stvari nam trebaju gej parade. Inace ja apsolutno nemam nista protiv gejeva, samo se nekad malo salim na racun gejeva, mada i to cu prestati, da neko ne bi pomislio da sam zadrta budaletina poput oca od ovog momka...

Marko

pre 12 godina

Strasno.Hajmo ljudi nekako pomoci ovom decku. Stvarno je strasno ovo kroz sta prolazi.Dajte neki ziro racun ili sl. Nekako da pomognemo. Nama to nista nece znaciti, a njemu puno.

NekoPopotTebe

pre 12 godina

u apsolutno istoj situaciji sam kao i taj decko,imam 19 godina,nezaposlen,homoseksualac,iste probleme na ulici i u skoli... samo sto ja jos uvek krijem i jako je tesko... kada sam cuo vest mnogo me je pogodilo i odmah sam naravno pomislio na sebe! Boze gde ja zivim,kakvi su ovo ljudi,zar je moguce? :(

јован

pre 12 godina

Нисам хомосексулац, радим и студирам паралелно па ме се отац одрекао одавно...! Више од 2 године покушавам да затражим издржавање од оца међутим у корумпираној Србији није могуће ни покренути а камоли добити судски спор...Док сам ишао у средњу школу затражио сам повећање алиментације са 4000 на 6000 динара нисам је добио а судија је написала" да сам огрижен мржњом према оцу?!?!"

Нема медија, невладине или владине организације којој се нисам жалио...Нико неће да ми помогне... Зашто ? Зато што сам СРБИН и нисам хомосексуалац!

Nemanja

pre 12 godina

Da li se ovaj momak ikada upitao kakvo je zlo naneo svojoj porodici, i rodbini? Da li se ikada upitao cime je vratio dobrotu onima koji su ga sa puno odricanja rodili, podigli, skolovali? Tako sto ih je javno postideo pred prijateljima, rodjacima, kolegama, komsijama! Saosecam sa porodicom koja je ocito pretrpela nenadoknadiv gubitak ali ih podrzavam u nastojanju da spasu ono najvrednije sto se moze spasiti, a to je cast i ugled.
(Dragan, 15. decembar 2011 17:55)

Dečko, nadam se da će doktori dijagnostifikovati tvoj poremećaj i primeniti adekvatnu terapiju, ako je ima, pre nego što bude kasno i tvoja transformacija u kompletnog monstruma uznapreduje.

Flavius Valerius

pre 12 godina

Primitivizam, ne znanje i praznovjerje unistavaju Srbiju! Podrska mladom covjeku koji bolju porodicu od ove nije ni zasluzio! Sramota!

macho bre

pre 12 godina

@Hm
"...sam si birao"?!
Sta je to sam birao?
Ako ste mislili na to da odluci i kaze ko je i sta je onda da, sam je to izabrao.
Ako ste mislili na seksualnu orijentaciju - NIKO na zemljinoj kugli ne bira kakav ce biti rodjen.
Nema te sile koja ce da me "ubedi" da volim isti pol i obrnuto.
Da li cemo IKADA shvatiti ovu prostu istinu.
Ne radi se o bilo kakvom izboru, besu, hiru, nije to ni moda, ni zapadni uticaj, nije to zarazna bolest koja se prenosi na druge - to ja tako, samo po sebi i TACKA.

Aleksandar

pre 12 godina

Staromodan sam, netolerantan prema homoseksualcima, pun sam predrasuda, nikada necu postati deo moderne Evrope, ...
(Aleksandar IV, 15. decembar 2011 22:05)

Cega se pametan stidi, time se budala ponosi.

sumorni

pre 12 godina

Ne postoji NI JEDAN razlog zbog koga se roditelj može odreći svog deteta.

NI JEDAN!

Da je ovaj momak lopov, sigurno ga se ne bi odrekli.

Mentalno bolesna sredina i društvo, koje još živi u srednjem veku... To što, koliko vidim po komentarima, neki od njih umeju i računar da koriste, ne znači da su mentalno i zdravi.

Miloš

pre 12 godina

Ovo su pravi problemi LGBT populacije, a ne parada, e sad gospodo da vas vidim na delu, sledecu gay paradu cu podrzati samo ako se sad na delu pokazete i pomognete ovom mladicu, ali da pomognete, ne samo da vicete u medijima NEPRAVDA NEPRAVDA ko kalimero
(Filorus, 15. decembar 2011 17:11)


Jesi li ti isti onaj koji je prošli put obećavao da će podržati paradu i lično braniti "pedere", ako podrže Srbe na Kosovu?
Nešto si mi poznat...

aleksandra

pre 12 godina

šta sam ja zgrešila da sam morala da se rodim i živim u ovoj zemlji,stidim se ovih primitivaca i države,a imam samo 19 godina! i naravno da ću otići odavde što pre,ovo ne može više da se gleda!jadan taj dečko,i jadni svi ljudi slični njemu,kad su većina građana zli,licemerni ljudi, kako vas nije sramota da tako komentarišete???? vi ste se našli nekog da osuđujete,pa gde ide ovaj svet.....ja ne verujem.

purenjak

pre 12 godina

Marketing...
1. Njegov problem je sto je homosexualac ili se tako izjasnjava.
2. Punoletan je i samim tim svoj covek i niko nema obavezu prema njemu pa ni roditelji. Sto oni imaju takav odnos medjusobom je samo njihova stvar i ne treba niko u to da se mesa. Njegov izbor-njegova stvar.
3. Ne verujem ovom tipu bas nista jer sve sto je rekao u profilu Velikog Brata dokazuje samo njegovu zelju za popularnoscu.
4. Neka se obrati njegovim saborcima (profesionalni gay) kojih ima u nekoliko gay udruzenja za pomoc jer je njihova aktivnost neverovatno podigla broj onih koji su extremno protiv lgtb populacije.
A malo je falilo da nas prevari sa srceparajucom pricicom i polu placljivim glasom i pogledom...

Kritično

pre 12 godina

Hoce da bude nastran i da ga istovremeno svi vole i postuju?! Da nece mozda i milion eura donacije svakog meseca? Udario je iz sve snage na tradiciju, porodicne vrednosti, elementarne moralne i civilizacijske norme, javni red i na jos mnogo toga a hoce da za uzvrat bude voljen i postovan. Ako stvarno veruje da je to moguce i da je to postono i normalno, u konfliktu je sam sa sobom i to mnogo vise nego sa porodicom, rodjacima i rodnim gradom.
(Goran N., 15. decembar 2011 18:01)

Obratite pažnju ljudi, ovakvi likovi mogu biti kraj vas u autobusu, ili za susednim stolom u poslu ili u kafani, ili ne daj bože nekad da vam nešto važno u životu zavisi od njih. Sami se morate paziti ovakvihh ludaka, nema naša zemlja ni propisa, ni zidova, ni ludačkih košulja da ih zbrine.

stefan

pre 12 godina

Svaka mu cast, to je covek! A svi oni sto su se tako poneli, pre svega otac i majka, sram da ih bude, nadam se da ce se pokajati jednog dana.

studentns

pre 12 godina

Ovakvom razvoju dogadjaja se ne trebamo cuditi. Nase drustvo, i ne samo nase, pociva na duboko tradicionalnim vrednostima. U nasem drustvu nacionalizam i fasizam imaju opravdavajucu formu. Sve je to zacinjeno sa propovedima verskih zajednica, pre svega SPC, kao najvece u nasoj zemlji. Ja zelim sve najbolje tom momku.

x

pre 12 godina

Gledao je suvise americkih filmova gde posle javnog priznanja i malo muka se svi grle i podrzavaju ga. Bolje da je cutao bar dok se nije osamostalio.

Ševarice

pre 12 godina

Pa svakog dana u Srbiji neki otac istera sina iz kuće, zamislite kad bi pisali o svakom slučaju. U evropi je normalno da osobe sa 18 godina budu samostalne tj. ne žive sa roditeljima bilo da imaju prihode ili ne (samo da podsetim).

Ogledalo

pre 12 godina

Čemu potenciranje seksualnosti ?! Ok,ponavljam,niko ne treba da snosi bilo kakve sankcije zbog svoje različitosti,ali moram da se zapitam : ako neko savesno obavlja svoj posao, ima jedan,nadasve,normalan život,prijatelje,porodicu.. zašto mora da istupa u javnosti sa svojim seksualnim opredeljenjem ?
(radulac, 15. decembar 2011 17:14)

On je ne potencira, nego je ne krije. Kao sto je ne kriju ni heteroseksualci. Oni je cak cesce potenciraju nego homoseksualci. Zasto bi je on kruio. kao sto str8 parove vidjas na svakom koraku kako se zvale, tako i on hoce da sa svojim deckom proseta gradom. to nije potenciranje nego ne skrivanje. I tebe kolege cene jer si profi a ne jer si hetero, pa im se ti opet pohvalis novom devojkom.

Marko Avramović

pre 12 godina

Ne daj se, Stefane, za razliku od mnogih, odlučio si da živiš u istini, a ne u laži. A za istinu ne postoji pogrešno vreme. Tvoj život je samo tvoj. Ne znam da li si svestan, ali ovim gestom (koji je normalan i treba da bude normalan)prilično si jako gurnuo točak evolucije u razmišljanu u Srbiji (a možda i van nje). Bar se nadam. Pozdrav.

Lana

pre 12 godina

GAY je OK!!! I to nije bolest, braco Srbi!!! Homofobija je bolest, i leci se u psihijatrijskim klinikama! A da niste mozda svi vi koji osudjujete ovog nesretnog mladica, a muskog ste pola, ustvari latentni homoseksualci? Jer, tu je nesto vrlo cudno. Ako ste apsolutno sigurni u svoju seksualnu orijentaciju (preciznije, heteroseksualnu) sto bi vam smetalo ako je neko homoseksualac? Da ipak vi niste GAY? Razmislite malo o tome?

Marko

pre 12 godina

Ne bih da posebno izdvajam Kursumliju iz ostatka Srbije,u stvari ceo taj potez Kursumlija Prokuplje,ali treba znati da je ogroman broj ljudi odatle poreklom iz crne gore,presao(pobegao!)ovamo iz nekih svojih razloga

dejan

pre 12 godina

ja zivim u gradu kvebek provincija kvebek-canada.ova prica na vasem veoma uglednom sajtu je jeziva--ovde u provinciji kvebek je najveci broj na svetu udatih gay i lezbo parova,grad montreal 2 je gay grad na istocnoj obali ......pored svih blagodeti koje uzivam kao gay jednostavno mi je pozlilo od ove vase price.

jedino da pozelim tom hrabrom decku puno srece i sve najbolje u zivotu i cim mu se ukaze prilika da bezi iz te smrdljive rupe zvana srbija

ivann

pre 12 godina

Jezivo. Mogu da pretpostavim kroz sta prolazis i to u vrlo ranim godinama . Bice sve ok. Garantovano. MIslim s tobom , a njima nema pomoci oni su izgubljeni u svojim strahovima, neznanju, ludosti, i gluposti.
Mislim da drzava mora da ti pomogne zakonom. Moraces samo da nadjes neki posao, bilo kakav u prvo vreme. MIslim da bi trebao za pocetak da se odselis u Beograd, a kasnije negde u inoostranstvo.

Srceno !

Kokorayko

pre 12 godina

Sine,glavu gore! Jedini tvoj problem je što si se rodio na pogrešnom mestu al' šta da radiš to nisi mogao da biraš. Istina,nekada zna da bude,veoma bolna i teška ali ona uvek na kraju pobeđuje.Videćeš kako budu prolazile godine sa si doneo jedinu razumnu i pravu odluku.Nemoj nikada mrzeti svoje roditelje oni su nažalost obični jadnici,čije mozgove je pojela učmala palanačka memla ali im nemoj nikada zaboraviti šta su ti učinili da bi se opravdali pred bednom familijom i ostalim nebitnim ljudima,neka o svom jadnom postupku,razmišljaju dok su živi.
'ajde,želim ti da pronađeš svoju sreću u nekoj drugoj normalnoj zemlji!

duH

pre 12 godina

Zalosna prica. Srecna je okolnost da bude sto dalje od tih ljudi. Sta cemu takvi roditelji? Neka im nikada ne oprosti, trebao bi on njih da se stidi. Sreca i zdravlje njihovog deteta bi trebalo da je najprece na svetu. Nadam se da ce se neko u Gay zajednici Srbije obavezati da pomogne ovom momku. Sloboda je najvaznija.

Topal Felix

pre 12 godina

To je uzasno da tako nesto dozivis, posteni mladicu. Jesi li ti kriv sto nisi takav kao svi ti koji su te odbacili? Sramota je to od njih. Ipak vjerujem da ce makar srce tvoje majke proraditi i potraziti te, ukoliko bude smjela od tvog oca. Tvoja je nesreca sto zivis tu gdje zivis. Ideja: mozda da pokusas negdje u inostranstvu potraziti azil radi tog progona od onih od kojih to nikad niko ne bi ocekivao. Zelim ti srecu i uspjeh u zivotu. Budi cvrst, Bog je uz tebe, bez obzira sto si homoseksualac, Bog ljubi sve ljude jer je On nas Otac nebeski. Pozdrav.

mile

pre 12 godina

On homoseksualac a oni se bas pederski poneli prema njemu. Iskren,hrabar i glup,saopstio selu u korsumliji da je gey,nema sta revolucionarno.Kralj!

grom

pre 12 godina

Tuzno je prvo sto mi pada na pamet. Ali kad malo bolje pogledam, punoletan i ne treba da zivi sa roditeljima. Ako si imao hrabrosti da javno kazes istinu ne vidim razlog zasto ti trebaju roditelji da te hrane i puzaju krov nad glavom. Pozajmi pare or prijatelja, preseli se, pronadji neki posao, plati malu sobicu, upisi neku skolu, visu, fakultet i jednoga dana ako uspes u zivotu svi ce ti sve oprostiti, a ako ne, pa sam si birao, ne mozes druge da krivis.
(Hm, 15. decembar 2011 17:17)

"Sam je birao"? Sam je birao da bude gej? Jednog dana se probudio i rekao sebi "Hm, od sada ću da volim muškarce, zvuči mi okej"? Jesi ti čist?

I kako da upiše školu? Ja jedva plaćam školarinu i razne takse, a em sam na budžetu em me izdržavaju roditelji (samo jedan je zaposlen al nebitno)! Kako on da plaća kad su ga se svi odrekli? I gde da se zaposli sa 19 godina, molim te?

Da mi je da imam šemu tvog mozga, da skontam kako si došao do ovog rezonovanja.

supermarket

pre 12 godina

Da li se ovaj momak ikada upitao kakvo je zlo naneo svojoj porodici, i rodbini? Da li se ikada upitao cime je vratio dobrotu onima koji su ga sa puno odricanja rodili, podigli, skolovali? Tako sto ih je javno postideo pred prijateljima, rodjacima, kolegama, komsijama! Saosecam sa porodicom koja je ocito pretrpela nenadoknadiv gubitak ali ih podrzavam u nastojanju da spasu ono najvrednije sto se moze spasiti, a to je cast i ugled.
(Dragan, 15. decembar 2011 17:55)

kakav si ti mentol, sa takvim stavovima treba te preventivno uhapsiti pre nego sto napravis isto kao onaj ludak u norveskoj pre nekoliko meseci.

Rale

pre 12 godina

Tako je to kod nas. Kad su deca siledžije, kriminalci i ubice - roditelji ih brane do poslednje kapi krvi, obilaze medije i pričaju bajke o svojoj "dobroj dečici". Međutim, kad se desi nešto ovako, odmah se odreknu dece.
Čudna zemlja, čudni običaji...

mocavukotic

pre 12 godina

Mislim da je dečko napravio pogrešan potez, ako je mislio da se šlepa starcima do 40-tih. Balkan je ovo, ćale izbaci sina iz kuće ako mu se ne dopadne porodica devojke sa kojom se zabavlja, ili ne daj bože nisu iste vere, a pogotovo ako je samohrana majka sa maloletnim detetom. Dečko je mlad, pa se primio na priče o seksualnim slobodama, pa je napravio malu revoluciju u svom kraju. Objavio svoje sklonosti na sva zvona. E sad kao avangarda i revolucionar mora da se izbori sa svim tim avetima iz komšiluka. Mladost mu je u isto vreme i bonus i hendikep. Kako se snađe. Mada ne sumnjam da će kao zvezda meseca naći krevet u Beogradu. Ne mislim na sigurnu kuću. Mlad je, lep i punoletan, čekaju ga svetla velegrada.

BlockOut

pre 12 godina

Cega se nas balkanski narodi stide, i teraju svoju decu na ulicu.
A kad je da se njihov neko od rodbine koji je palio i zario 90ih i radio stasne zlocine, takvima se ponose (licno znam par takvih bolesnika) umesto da se takvih odreknu, oni proteraju dete!! I ja sam za porodicne vrednosti, i slicne zajebancije, ali porodica je porodica, ne mozes nekog ako nije ok, da izbacis i ostavis na ulici jer mu nesto fali, i nije poput vecine, strasno :(

Blagoje

pre 12 godina

Pu, gade mi se takvi ljudi, puni ''vere'' i sranja. Zao mi je samo sto njih neko ne izbaci uz kuce u kojoj sada zive. Bolje sto je priznao svima na vreme, a ne kako one stoke i pedofilicari koji se zene, prave decu, a sa strane setaju momke u ''diskreciji'' kao vecina nasih poznatih. SLEPCI SU SVI DEMOKRATSKI SRBI KOJI RADE OVAKVE I SLICNE STVARI. Svi roditelji se trebaju stideti prvo sebe, pa onda drugih. Za decka bravo i punu podrsku od mene ima.

Jovo

pre 12 godina

No comment - njegovi roditelji ni ne zasluzuju da mu budu roditelji kada ga ne prihvataju onakvog kakav je. Da imam kontakt na njega pomogao bi mu da dodje u EU, ovde takve ljude postuju kao ravnopravne gradjane - srbija je daleko u proslosti! hanuman30@live.com

Tamara

pre 12 godina

Toliko gorcine u ljudima, i to prema rodjenom detetu. Kazu da je roditeljska ljubav bezuslovna... ali u ovom slucaju to svakako nije. Ispada da roditelji lakse podnose kada im se dete drogira ili kada ubije nekoga. Ovaj siroti mladic nije nikome nista zgresio... Mozda je i bolje da nastavi svoj zivot tamo gde se bolje prihvataju razlike, a to sigurno nije u Srbije (ili bar njenom vecem delu).

shole

pre 12 godina

Svaka ti čast dečko. Ti si mnogo časnija osoba od svih primitivaca iz tvoje okoline i rodbine. Samo jaki ljudi mogu nešto ovako javno priznati/izgovoriti u ovoj, u razvoju zaostaloj, zemlji.

Zaphod

pre 12 godina

K'o što neko reče ranije ljudi se odriču „preko novina” svoje dece zbog alkoholizma ili neke druge bolesti, pa ne vidim da se diže tolika prašina, zašto su gej osobe više ugrožene od alkosa??? Zar samo LGBT osobama treba pomoć? Eto vam diskriminacije „ispod duge”...

Saveta

pre 12 godina

Stefan je bolestan mladic (ne zbog seksualnog opredeljenja, to je njegova priroda), vec sto na svaki nacin zeli da bude slavan, ne bira sredstva da to postigne...to je bolest, a ne njegovo opredeljenje...on krade novinarske tekstove i objavljuje ih na sajtovima pod svojim imenom, predstavlja se lazno da je novinar, pa je u Kursumliji zbog toga provaljen...nakon napisa o njemu u NIN-u eto ga na TV, pa on to jedva ceka i ne razmislja nimalo o posledicama, ne bira sredstva da se dokopa slave, da se o njemu prica, da skrece paznju... poenta nije u seksualnom opredeljenju vec DA BUDE POZNAT...na zalost na pogresan nacin to pokusava da ostvari...uostalom sto ne kaze pravu dijagnozu od lekara za dusu...

dd

pre 12 godina

ako decku treba pomoc vrlo rado cu je pruziti u bilo kom smislu (finansijska, psiholoska, bilo kakva). Molim redakciju da uvazi moju ponudu. Ostavljam i svoj kontakt email.

Inace sam protiv toga da deca zive sa roditeljima posle punoletstva, ali u nasoj jadnoj maloj zemlji, sa POREMECENIM PORODICNIM VREDNOSTIMA mladi ljudi jedva da imaju druge opcije.

Nema napretka u ovoj zemlji dok se ljudi sami ne promene.

Nenad,ali onaj drugi

pre 12 godina

Stefane,ako ovo citas (a nadam se da citas) pravo u ambasadu neke skandinavske zemlje i trazi azil. Za Island je zaduzena Danska ambasada. Bezi i uzivaj u zivotu dok si jos mlad. Roditelji ce se sigurno predomisliti a za ostale te bas briga!!!!

грађанин Ниша

pre 12 godina

Сада сви нека се замисле, нека прочитају овај текст и нека се замисле, шта остављамо нашј деци, какав систем вредности у овом друштву остављамо нашој деци. Сви ви хомофоби замислите сличну ситацију са вашим дететом, а биће их их сигурно - ви хомофоб, а дете вам прилази и саопштава да је мало другачије природе од вас - шта ћете да урадите? Исто као што су урадили родитељи овог клинца? Не би ме чудило. Али ако има бар мало људскости у вама потрудићете се да обезбедите свом детету, свој деци, мало бољу будућност, систем вредности достојан човека, сваког човека...ако не, бићемо животиње и мрзећемо се међусобно и питати сваког дана зашто нам се дешавају углавном лоше ствари, зашто овај свет не може да буде лепше место за живот?

Lazar

pre 12 godina

nemam ništa protiv nikog ali ti roditelji su želeli da šetaju unučiće.razmislite malo o tome.
(nikola, 15. decembar 2011 18:15)

Da li to znaci da je normalno i da se roditelji odreknu svoje dece koja ne mogu da imaju decu i da im podare unucice???
E, primitivna, zaostala i zatucana Srbijo...

Zlopamtilo

pre 12 godina

Da je neko od ovih nadasve emancipovanih komentatora koji se zgražavaju nad reakcijom okoline i porodice u Kuršumliji na saznanje da je njihov sin ,sestrić komšija homoseksualac,prošao pored Kuršumlije bili bi bar 70% manje zgađeni. Možda bi onda shvatili da se ne može stavljati u istu ravan nivo svesti i civilizacijski nivo u Beogradu i recimo u Amsterdamu ili u Beogradu i Crnoj travi ili Kuršumliji.Ne može se podići nivo svesti u nekom delu sveta sa dve neuspele parade ili nekakvim nedefinisanim marketingom ...To je proces .Šta mislite da li je u Belgiji premijer javno mogao biti homoseksualac pre 50-100 godina ? Niko nije kriv što živimo tu gde živimo niti što živimo kako živimo ,...

GREMIO FC

pre 12 godina

ćuti pobegao si iz sirotinje u svakom smislu...intelektualne, morelne, džepne...cela Srbija je bedna sirotinja, svi su nas prešišali, imaju više para, samim tim smu zadovoljniji, dok je kod nas sivilo, zaostalost, primitivizam, prljavština..

IPMUTANT

pre 12 godina

Nikola, nemaš ti ništa protiv nikoga, ali nemaš ni mozga. Šta bi bilo da si se ti rodio kao invalid ili neplodan, a tvoji žele da imaju unučiće? Jel bi i onda bili u pravu da te neplodnog izbace na ulicu, pošto nemaju šta da rade sa tobom?

Šta da radi ovo dete? Da se oženi i ceo život se traumira i sluša idiote oko njega kako ga pljuju zato što se rodio kakav se rodio?

Dečko će ovako umesto da bude lekar ili medicinski tehničar ili električa ili zemljoradnik i pomaže svima nama, da bude to isto samo negde dugde u nekoj zemlji koja će znati da kaže: "evo, kod nas možeš da živiš, samo pošteno radi i baš nas briga da li ćeš imati potomke ili ne, decu ćemo sami da pravimo".

E sad što nekima takva logika nije ok, meni nije jasno.

hallucinoman

pre 12 godina

"They first came for the communists..."

Biseksualnost i homoseksualnost su prirodni fenomeni čija svrha jeste da kontrolišu rast populacije. Da održavaju prirodnu ravnotežu.

Onog trenutka kada smo ograničili svoju vrstu na samo heteroseksualne odnose (monoteistička religija), tog trenutka smo kao vrsta ugrozili sami sebe u najavi.

Trenutno nas je mnogo više nego što bi bilo optimalno, prirodno, a razmnožavamo se tom brzinom da uskoro neće biti resursa za sve. Ako ih uopšte još ima, jer 50% čovečanstva gladuje, svaki dan.

Vertikalnom linijom ka samouništenju... 7.000.000.000 and counting.
A ova druga strana, koju smo veštački satanizovali, samo je PRIRODNA RAVNOTEŽA, toliko uporno sveprisutna i kroz istoriju, i u životinjskom svetu, i u Iranu i Srbiji. Nije izumrla evolucijom dece heteroseksualnih roditelja. Nije izumrla, jer ima svoju svrhu... održavanje ravnoteže.

Možemo mi da recitujemo o beloj kugi u Srbiji, misleći da će nam biti bolje ako bude što više siromašnih, možemo da se "borimo za bebe"... i sve je to lepo i "humano", i čak i ako nije harač, u suštini je samodestrukcija.

Ovo je simbolično pitanje mudrosti koju smo dostigli kao vrsta, kao nacija, i individualno... i naš narod pada na testu.

Država primitivaca koji se odriču svoje dece kapitulira pred čoporom huligana kockastih glava i kratkog čela, nazadnjačkom tradicijom i - strahom. Strahom od samospoznaje.

I ovde nam nije dovoljna jedna bekend paralela za pobedu.
A onda se zapitajmo zašto smo bombardovani pre samo nekoliko godina.

Pa, prirodna selekcija.

mirkos

pre 12 godina

pa i ja sam sa 18 otiso od kuce,promjenio drzavu,radio i skolovo se.Nek decko malo zasuce rukave,a ovima sto im nevalja zaostala zemlja nek idu u savrseno sredjene.

Jelena

pre 12 godina

Priroda je nesrećno uredila mogućnost da svaki idiot može biti roditelj. Ali, uopšte ne razumem tu potrebu iznošenja svoje seksualnosti u javnost. Iako, to naravno nije bitno. Poenta treba da bude da je veća sramota biti homoseksualac nego kriminalac. To govori samo o njegovim roditeljima.

precanin

pre 12 godina

Halo cuvari i dusebriznici srpstva i pravoslavlja, kakva je vasa seksualna masta, da moze covek da vam progviri u glavu, video bi kakve nakaze u ljudskom obliku srece svaki dan !

Hm

pre 12 godina

@za sve vas koji me prozvaste pa i montrumom nazvaste
...
Meni licno nije bitno njegovo seksualno opredeljenje i to uopste nema veze sa mojim komentarom. Smatram da je ili exktremno hrabar ili nedovoljno pametan, sobzirom da je sa u sredini u kojoj zivi se odlucio na takav korak.
Kada sam rekao "sam je birao" mislio sam na to da javno saopsti svoje seksualno opredeljenje. Zivot je jako tezak i veoma cesto nas izrecene reci skupo kostaju. Tuzno je sto ga se porodica odrekla i sto je na ovakav nacin morao da nauci koliko su reci opasne, ali iz toga treba da izvuce snagu i pouku i krene dalje. Zivot je pun uspeha i padova, a snaga, hrabrost, i pamet je podici se kad padnes i nastaviti dalje sa zivotom. Zelim mu sve najbolje i kao sto rekoh...posao, soba, skola i samo napred.
...
...Za "Vecite Studente"
jasno mi je da je lepse sedeti kod mame i tate, grebati se za kintu, uvek nesto za klopu, keva pere i pegla, spavanje do podne, gajba prazna pre podne za akciju zvanu "kafa"...svi smo mi bili nekad "veciti". Nista licno, ali nekad mora i da se odraste.

Dusan

pre 12 godina

@Mile

Da roditelji imaju prava da ga izbace i rodbina odrekne, punoletan je. Ali pitanje je da li bi ga izbacili da je kriminalac? Izgleda da je peder opasniji po porodicu i po drustvo u ovoj nasoj Srbiji na brdovitom Balkanu...

Dragan

pre 12 godina

To nije stvar države i celog naroda jer ima ovde ipak i veoma obrazovanih, razumnih i tolerantnih ljudi!
Ja sam strepeo šta će se desiti ako svom najboljem drugu tako nešto priznam. Bio sam siguran da će me odbaciti, ali jedno veče smo se ponapijali na nekoj žurci i posle toga dok smo se vraćali kući smo se raspričali o svemu i svačemu i tada mi je jednostavno "izletelo" sve i rekao sam mu sve... Samo je ćutao i ništa nije pričao o tome. Nakon dva dana je došao kod mene kao da se ništa nije desilo i nastavili smo da se družimo i da budemo najbolji prijatelji kao i do tada... Sada kada razmislim, shvatam da sam tako u stvari saznao da li smo zaista pravi prijatelji ili ne.
Takođe sam nakon toga rekao i svojoj majci - to je bio najgori trenutak u mom životu - trebalo mi je jedno pola sata da prevalim to preko jezika... Mama se rastužila, ali je priznala da je pomišljala ponekad na to... i da joj nije svejedno, ali da sam ja njeno dete i da će me uvek voleti bez obzira na sve. I tako je i bilo! Nema te stvari koja može da naruši pravu roditeljsku ljubav i da otera prave prijatelje!
Da li možda ima veze to što živimo u velikom gradu (Beogradu), a ne u Kuršumliji, zaista ne znam ali i ne verujem, jer ljubav NORMALNIH roditelja je bezrezervna - tako bi bar trebalo da bude!

Ivan

pre 12 godina

Šta reći o ovakvom društvu koje nije u stanju da prihvati da je neko drugačiji i da samo želi da živi životom koji nije lažan. Mogu da zamislim koliko još ima ljudi koji su prinuđeni da kriju svoju seksualnost samo zbog užasno primitivne sredine u kojoj živimo. Najstrašnije u ovom slučaju je što porodica i najbliži tako reaguju. To samo pokazuje dubinu ovog problema u našem društvu.

Filorus

pre 12 godina

Jesi li ti isti onaj koji je prošli put obećavao da će podržati paradu i lično braniti "pedere", ako podrže Srbe na Kosovu?
Nešto si mi poznat...
(Miloš, 15. decembar 2011 17:48)

Taj sam! Ali sto pomenu samo deo komentara? Bila je tu prica i o malinarima u komentaru ne samo o tome da treba ici na Kosovo, vadis stvari iz konteksta, ali nema veze, bitno je da si se setio mog komentara, makar on bio i pogresno interpretiran :)

frki

pre 12 godina

Neko je vec predlozio odlazak u stranu ambasadu i to je cini mi se najbolje resenje za ovog momka.
Moj savet je kanadska ambasada i obavezno pokazati ovaj clanak.
Bezi Stefane koliko te noge nose iz tog fasizma!

Marko

pre 12 godina

Stefane, sve najbolje. Ostani jak i hrabar. Bolji si od 99% ovih srBskih puritanaca!

Gadite mi se svi vi koji lupate minuse na komentare podrske i kazete da mi postidjujemo nasu porodicu. Vi niste Srbija, vi ste neljudi, muka mi je od vas!

harakiri

pre 12 godina

Narod koji 200x komentariše ovakvu vest koja je samopromocija i nema nikakve veze sa istinom a ne komentariše to što je neko prognan iz Hrvatske, sa Kosova ili iz BiH zato što je Srbin ne zaslužuje ništa drugo nego bolnu i dugu propast. To je ono što nam se upravo dešava. ...

Ivan78

pre 12 godina

Da je hemofobija losha losha je.Kao uostalom bilo koja mrznja prema nekome jer je razlicit u bilom kom pogledu(verskom nacionalnom sexualnom itd)Da je ovaj decko punoletan punoletan je..Ja se sam izdrzavam od 19 godine ne zato sto mi roditelji nisu mogli ili hteli pomoci vec prosto jer me bilo blam da trazim od svojih roditelja pare kad sam zavrshio sredju shkolu.Upisao sam studije i na njima sam izdrzavao i to mi je POTPUNO NORMALNO.NENORMALNO MI JE DA LJUDE IZDRZAVAJU RODITELJI POSLE 20 GODINE POTPUNO NENORMALNO....To je moje mishljenje..

tttt

pre 12 godina

@hm, Mile i ostali..
Imam 28 godina, radim, dajem sve od sebe, zavrsila sam fakultet... da mi roditelji okrenu ledja, bila bih na ulici. Kako decko da se snadje sam, kad ja starija, sa poslom, zavrsenim fakultetom, par godina radnog iskustva ne mogu bez mame i tate?
Svi roditelji radjaju decu, na kraju, zbog sebe, i ako si ga doneo na ovaj svet tvoja je obaveza do kraja TVOG zivota. Nije on trazio da dodje ovde i zivi ovako, vec su ga oni doneli. Nije bitno koliko godina ima... E ljudi, kad cete postati ljudi???

tswelee

pre 12 godina

ma odite u Misuri, Teksas, Misisipi, Karolinu ili bilo koju juzniju drzavu unutar USA, pa recite da ste gay..... hahaha.... pa da vidite americku slobodu.....

Nislija86

pre 12 godina

Mislim da znam ko je ovaj momak,nisam gledao prilog...feminiziran je momak i nazalost moze imati i gore probleme od ovog, u smilsu licne bezbednosti.Ipak je sad u tom nekom selu,sto tesko da moze biti liberalnija sredina od Kursumlije. Zao mi ga je, nije on kriv sto se s tim rodio, i sto ne zeli da zivi u lazi...ne kapiram roditelje koje ne zanima sta im je sa detetom.Nadam se da ce mu neko pomoci,jer ko zna kroz kakvu psihicku i emotivnu krizu prolazi.Valjda smo svi jednaki u ovoj drzavi

Nidzosaurus

pre 12 godina

Ma, bolesniji su oni nego on. Ustvari nova teorija i kaze da to njegovo nije bolest. Ne slazem se sa njom, ali sam definitivno za to da covek bude ono kako se oseca. Ma koliko mi ne zeleli da priznamo, to sto on ima(bilo to bolest ili ne), je cesta pojava. I sad..sta treba raditi? Proganjati takve ili ih prihvatiti.. Ja sam definitivno za ovu drugu varijantu, samo bez paradiranja, molim....

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Evo cemu "potenciranje" seksualnosti (kako to neki kazu):
on pita "gde ti devojka?!", a ti neces da lazes.
To je sva mudrost.

Al´ u Srbiji laz spada u mudrost.

hvala.

Petar

pre 12 godina

Kad procitam ovoliko zlih homofobicnih, zatucanih komentara neobrazovanih ljudi uhvati me neka jeza. A onda se setim rezultata popisa pa mi to dodje kao moralna satisfakcija, ovaj narod brzo nestaje, a to je za civilizaciju i covecanstvo prilicno dobra vest. Evolucija nepogresivo radi svoj posao i eliminise one koji ne napreduju. Gde je svet otisao za samo nekoliko decenija a gde je Srbija ostala? Pa dobro zasto mrzite ljude koje i ne poznajete? Sta je to u vama? Potpuna enigma za mene.

Dole kreteni

pre 12 godina

@(dejo, 15. decembar 2011 20:24)

Zivim na zapadu i znam puno roditelja kojima sinovi dovode momke u kucu i nikom nista. Poznajem homoseksualni bracni par koji je upravo usvojio dete i veruj mi da to dete ima vise srece i da ce biti puno kvalitetnije odgajano nego mnoga deca iz heteroseksulanih brakova tamo u vasoj pecini. Znam da ti je tesko da to shvatis, ali ovde je 2011 godina, a ne 1389, kao kod tebe. Vecina vas bi se odrekla vasih kceri i kad bi se zaljubila u crnca, Roma...

Jedino sto se vama pecinskim ljudima mota po glavi je "sta ce reci ljudi". Koji ljudi?

Ana

pre 12 godina

U Srbiji i slicnim sredinama, roditelji pre prihvate da im je dete ubica ili kriminalac, nego drugacije polne orijentacije od vecine. Tuzno, ali istinito. Ja se svog deteta ne bih odrekla, nije pocinio nikakav zlocin.

Preduzetnik (mladi)

pre 12 godina

Ljudi, nazalost - mi srbi volimo da se delimo, a to se vidi i po ovim komentarima. Svi ste nesto "za ili protiv", svi ste nekako apokalipticni. To sto se desilo u Kursumliji je pojedinacan slucaj - nije jedini, ali nije ni masovan. Nije Srbija nikakva mracna rupa, tamni vilajet i tome slicno. Nisu svi popovi ekstremni, niti su svi gejevi napadni. Odbijam da verujem u to. Zasto niko ne napise clanak o meni? Ja sam saznao u 28. godini da mi je jedna od najboljih drugarica biseksualne orijentacije. Verujte mi - nase drugarstvo je isto kao sto je i bilo. Devojka je svesna situacije oko politike koja koristi i crkvu i gejeve za svoje potrebe (samo zavisi kad im koja grupa treba). Seksualna orijentacija je samo jedna crta licnosti - nikako osnovna. Dakle, komentar na ovu pricu je - nezreli roditelji koji su se ruzno poneli prema svom detetu. Iskren, gej momak koji je u ovoj prici pozitivan lik - nije on trazio ni paradu, ni neka velika prava-zeleo je samo da se vise ne krije od svoje porodice. Dakle, to je tako u ovom slucaju.

Tin Milovanovic

pre 12 godina

Sreca cuva hrabre. Bices nekada ponosan i sretan sto si imao petlju i karakter da se obracunas sa primitivnom i devijalnom okolinom i familijom. Zelim ti pomoci da istrajes i pobedis na tom putu ako ti to trebas? Ako zelis posao ili samo materjalnu potporu ? Nazovi ! Tin telefon 0047 99015387

sunce nije daleko

pre 12 godina

Читам и знам кроз какав пакао пролази овај млади човек...Мени су родитељи исто због признања да сам геј а потом у тренутку мог одсуства, све у мојој соби поломили и сву моју одећу исекли ножем на комаде! Када сам се вратио, био сам у шоку и плакао...полако сам узео торбу и почео да пакујем пар ствари које су остале целе...потом ми је ушла мајка у собу држећи нож у руци и рекла ми "ти си следећи не будеш ли одмах отишао од нас"...наравно, отишао сам и срећан сам што их нисам оставио у лажи. Било је то пре 15 година. Створио сам себи нови живот далеко од њих и родног града...Данас живим са партнером у једној свежој чланици ЕУ, имам свој приватни бизнис,пара више него довољно, дружимо се и са гомилом хетеро пријатеља, путујемо...На жалост, са родитељима никад нисам обновио контакт јер нису желели :( Зато Стефане главу горе...родитељи су нам дали живот али без права да и господаре њиме...Само напред! Ово може само уа твоје добро да те ојача...

besna glista

pre 12 godina

Porodica, porodicne vrednosti, deca... A onda kad dobijete dete koje vam nije po meri - aj na ulicu. Dokle god mrznja bude ispred svega, do tad ce nam biti ovako kako nam je.

kulinarski urednik

pre 12 godina

Ovo je prosto urnebesno!
Ne zna se ko je bolji - da li glas novinarke, prožet brigom ili momak s "tužnom pričom".
Ovde se stiče utisak da nema 'leba da jede ("Stefan Radović ima 19 godina, a nema prihode, siguran obrok ni mogućnost da se školuje"), a na predstavljanju za Velikog Brata kaže da je završio za kulinarskog tehničara, bavi se novinarstvom i trenutno radi za jedan portal kao glavni i odgovorni urednik rublike zabava. http://www.youtube.com/watch?v=meXKEOgs6Nw
Momak je u svakom slučaju promašio profesiju - treba da ide u glumce!

pozdrav iz Minhena

pre 12 godina

Ovo poigravanje sa "normalnim" je dosadilo vise i Bogu i ljudima. I porodicne setnje i duh hriscanstva.
Od skoro ne zivim u Srbiji i samo mogu da kazem-kakvo olaksanje. Kako je divno kad se prosetate gradom gde se svi drze za ruke, ljube u metrou i na ulici bez obzira koje su rase, verske, i nacionalne pripadnosti, a da ne pricamo o seksualnom opredeljenju. I nema zlih komentara, svako gleda sebe. A mi ocemo u Evropu?! Ma, ostanite tamo gde ste i ne mrdajte. Najbolje je u vasoj maloj cauri. Nije vama lako.

BMW M Power

pre 12 godina

Jos uvek nemam dete. Ali, ako bi mi svoje dete priznao jednog dana da je homosexualac, ok, ali da ga neko zbog toga samom pipne (kako se ono kaze "da mu se na kosi samo i jedna dlaka iskrivi"), taj bi zavrsio u konzervi. Nadam se da sam bio jasan oko obrazlozenja sta znaci definicaja roditelja. PS. Savetujem mladicu: Pasos u dzep i pravac u beli svet.!

Nebojša

pre 12 godina

Cool, znači i tebe su tvoji napravili samo da bi im dao da imaju čime da se bakću, da im ne bude dosadno u starosti... :)
Svaka čast na promišljanju, veoma napredno.
Niko nije u obavezi da ostavlja potomstvo, kakve su ovo gluposti? Šta bi bilo da je sterialn? Da je hendikepiran?

majka_Bg

pre 12 godina

Dragi Stefke (tepam ti kao mom sinu), ne sekiraj se, glavu gore, bori se za sebe i uspeces! Moj ti je savet da odes odavde u EVROPU (mi smo samo geografski u njoj, ali je za nas nedostizna) i okusas srecu, jer tamo je sve drugacije, samo treba otici i VIDETI! To savetujem i svojoj i drugoj deci, nevezano sa ovim tvojim slucajem. Nemoj da mislis da ce ti u Beogradu biti mnogo bolje. Ja sam treca generacija rodjena u ovom gradu, i ranije sam uvek plakala kad iz njega odlazim, a sada placem kada se u njega vracam, jer nisam sigurna da li sam u njemu ili malo juznije-tuznije! Dakle, razumeli smo se, idi kuda te srce vodi, bas kao u istoimenom romanu, i sve najbolje. :)

Waal

pre 12 godina

Oh, pojedini Srbi, stidim vas se, a stidite se svi vi koji tako zlonamerne reci pisete o ovom coveku koji nije kao ti: proklet, da mrzi kao ti. Tacno je da nikad necete u Evropu,a i ako dodjete, izleticete brze nego uci, kao sto ceka Grke i slicne.Tom coveku ako mozete pomoci, pomozite mu, zar mu nije dosta njegovih jada.Ti koji ga osudjujes, da li se pitas gdje je prespavao ovu noc taj covek,ima li sta doruckovati,a kamo li da se tusira ili 2x opere zube.Mladicu, budi hrabar, na kraju svakog tunela ima svetlost, ta ce svetlost i za tebe doci, pokusaj se strpiti. Pokusaj stupiti u kontakt (in)direktno ako je moguce sa roditeljima, mozda ce njihova roditeljska ljubav biti jaca od onoga sta misle susedi.Neka te Gospod blagoslovi,sine moj.Pozdrav, Waal.

ciki

pre 12 godina

pitam se jedno-dali ovo spada u domen nasilja u porodici-i dali ima osnova za krivicno gojenje roditelja-ali ovaj decko ih ipak voli -tako da nece podneti tuzbu-a po privatnoj tuzbi mislim idu ovakva dela-toliko o mediskoj akcoiji-prijavi nasilje-valjda da bi mup-dosao i rekao nasilnkiku-e nemoj vise.katastrofa patrijahalnog,nedemokratskog drustva-jednom recju -horor.

HELP!!!

pre 12 godina

Evo jednog lepog teksta baš na ovu temu, a cini mi se da je i na b92 objavljen ....
http://www.najboljamamanasvetu.com/2011/11/kako-da-moje-dete-ne-bude-homofobicno/

markoSTHLM

pre 12 godina

"nemam ništa protiv nikog ali ti roditelji su želeli da šetaju unučiće.razmislite malo o tome."
(nikola, 15. decembar 2011 18:15)

A to da setaju unucice je njihovo ljudsko pravo? Jace od njegovog prava da bude to sto jeste?
A nakon ovakvog postupka ce tek da pocekaju sa tim setanjem.
Momak je znaci trebalo da se krije i laze...da bi njegovi roditelji polagali na svoje "pravo" na setanje unucica???
Siguran sam da ima odredjeni broj ljudi koji se u takvim sredinama i kriju i potiskuju svoju prirodu dok ne puknu. Kad puknu onda postaju brojka u statisckim podacima o samoubistvima u Srbiji.

Pa i za voznju traktora treba neka vrsta obuke i dozvole al zato svaki idiot moze da ima decu a drustvo mu jos izgleda daje i mogucnost da polöaze pravo da izabere i kako ce da zive njegova deca umesto njih samih.
Cuj, zeleli da setaju unucice!?!?!
Svasta!!!

agim

pre 12 godina

ima 19 godina i sigurno je zavrsio srednju skolu, na zapadu ih vise ne izdrzavaju roditelji!
(lidija marjanovic, 15. decembar 2011 19:29)
E jadna deca koja imaju ili ce imati ovakvu majku.

Struja

pre 12 godina

Strasno , hocu da pomognem ovom detetu . Da li postoji neki ziro racun , B92 dajte mi broj racuna toliko barem mogu da ucinim za odvo dete.

Nebojša

pre 12 godina

Rekao bih ti kao i gospođa ministarka - "Čedo, viđen si za Ivanjicu!", ali za tebe je i Ivanjica predobra. Kako je moguće da bi tebe seksualnost tvog deteta ugrozila? Sramota.

Dejan

pre 12 godina

Ovo vest je sustina stanja svesti na balkanu i srz naseg zaostajanja za Evropom,biti iskren i javno priznati da si drugaciji od vecine a sto je jos gore i gej je strasno,protivno nasoj tradiciji i kulturi al zato biti kriminalac,korumpiran,primitivan,bahat,prost,mrzeti,biti agresivan,gledati raznorazne kvazi pevaljke i sponzoruse po televiziji to je normalno i pozeljno.

Vlada, Vankuver

pre 12 godina

Strasno je to sto se desava u Srbiji. Toliko netolerantnih ljudi, to je katastrofa. Ja sam na granici da raskrstim sa SPC zbog konstantnog zaglupljivanja naseg naroda, i retrogradnog uticaja na njegovu svest.
Stefane, ne preostaje ti nista nego da odes do neke strane ambasade, prijavis se za imigraciju u tu zemlju i objasnis u aplikaciji kroz koje muke prolazis. Kanadska ambasada je jedna od onih u kojoj bi trebalo da trazis svoju sansu. Kanadjani su jako osetljivi po pitanju netolerancije na seksualno opredeljenje. A ako uz malo srece urodi plodom, kupi kartu u jednom pravcu, zaboravi tu nakaradnu familiju, i ne okreci se sine.... Ako je tvoj otac izdao sina zbog brige sta ce narod na ulici da prica, taj bi izdao bilo koga i bilo sta. Takvi su se u 2. Svetskom ratu prodavali Nemcima i ostalima i od njih nikada nije bilo koristi. Glavu gore, pobedices. Ali nemoj da pokusavas da menjas zatucanu Srbiju, jer tu pomoci nema. Gledaj sebe i kako da svoj zivot prozivis dostojanstveno...

Johnny

pre 12 godina

Ne znam da li mu je ovo marketingški potez (izvinjavam se ako grešim) ili istina, ali svakako nije prijatno. Žalosno je doživeti takvu vrstu turture od roditelja i rodbine, biti odbačen u tim godina pod takvim okolnostima, nije nimalo lako. Bez obzira na sve, svest ljudi na ovim prostorima neće se promeniti, na žalost. Ipak smo mi zemlja u izolaciji gde vlada poremećen sistem vrednosti. Idoli i heroji su ratni zločinci, estradni umetnici i njima slični, koji su daleko od "normalnog".

Nisam gay, ali poznajem par ljudi iz te priče. I nikada nisam imao problema sa njima. To što oni rade je isključivo njihova stvar. Prema meni su više nego korektni, pravi prijatelji.

U njima ne vidim niti bolesnike niti poremećene, već obične, normalne momke drugačijeg seksualnog opredeljenja.

U svakom slučaju, pohvala za hrabrost Stefane!

Dejan

pre 12 godina

Žao mi je tih jadnih i mizernih roditelja.
Žao mi je vas koji optužujete ovog jadnog dečaka. Imajte unuke, imajte decu, diskriminišite druge...ali budite spremni da ćete i vi biti diskriminisani !!!
Želim vam svima da osetite na svojoj koži kako je biti odbačen i diskriminisan !

roditelj

pre 12 godina

Ne razumem te roditelje!
Danas, i ja kao roditelj, cesto se setim reci svoga oca: "Sta god da uradis u zivotu, makar bio i najgori kriminalac, sigurno to necu opravdati i sa tim se sloziti, ali cu te uvek zastititi i sakriti, ako i to bude potrebno.", mada, srecom nikada nismo bili u situaciji, da proverimo taj njegov iskaz, posebno ne znam, da li bi to vazilo, da sam homoseksualac kao ovaj mladic, koga proganjaju. Prema svojoj decu se ponasam i govorim im isto, sto je i moj otac govorio meni, s tim, sto bi to vazilo i da su homoseksualci. Deca su mi najbitnija u zivotu! Njihovo zdravlje, sigurnost i sreca, za mene su smisao zivota. Ne razumem roditelje ovog nesrecnog mladica, kojima je bitnija osuda i stav lokalne sredine, zbog toga sto je njihovo dete homoseksualac, od ljubavi koje osecaju prema njemu. Ili tu ljubavi i nema? Ne znam ...

bogdan

pre 12 godina

Kada ljudi izbace na ulicu psa ,jer im je dosadio, odmah skoči gomila NVO ,raznih ARKI i ostalih zaštitnika životinja da brane životinju.Kada roditelji izbace svoje dete NIKO se ne obazire na to.Da se pitam prvo bih te ''roditelje ''poslao na posmatranje.Ja imam dvoje dece i nebi mi bilo po volji da se nađem u takvoj situaciji ali izbaciti dete bez sredstava za život na ulicu..Nisu ni zaslužili da imaju decu.

Jelena

pre 12 godina

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.

Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.

Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.

Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

Martinu Niemöller

ja

pre 12 godina

On nije clan nikakove populacije.On je mladi covek koji svoj zivot planira u drugacijim okolnostima.Pravo njegovo niko mu ne moze uskratiti zbog njegovih opredeljenja a pravo njegovih roditelja da budu roditelji je ekskluzivno pravo i sreca koje opet je njihovo.Tradicionalizam je jednako los kao i teatralnost gej udruzenja koja potenciraju razlicitost.Svako ima svoje razloge za potenciranje svoga stila i upotrebu istoga u politikantske i druge svrhe.Odavno po evropskim gradovima mozete videti dvoje mladih istoga pola kako se ljube...Cak i kod nasih komsija gde je izrazito potencirana verska pripadnost mozete videti veliki broj istopolnih parova koji javno manifestuju svoju ljubav (Split riva) sta je do pre koju godinu bilo nezamislivo...Vremena se menjaju a vreme je da i mi to prihvatimo a ne da potenciramo kojekave razlike a ako vec zelimo bolje da to bude razlika bogati-siromasni urbani-nomadi i da to pokusamo da uravnotezimo a ne da se bavimo ovakovim glupostima.Za mene biseksualni homoseksualni,heteroseksualni nije nikakva razlika u primata ali bogat,skolovan,urbanih navika naspram siromasan ,nepismen,nomad predstavlja bitnu razliku i to je mozda tema koja treba da se tretira ...ZATO MOLIM VAS DUSEBRIZNICI I OPONENTI U TEMI ZAPITAJTE SE DALI OVAJ MLADI COVEK MOZDA SADA POTPADA POD NEKU OD KATEGORIJA KOJE SAM GORE NAVEO I U KONTEKSTU TOGA KOLIKI JE BROJ ISTIH TAKOVIH PA CETE DOCI DO TOGA DA NJEGOVA POZITIVNA DISKRIMINSACIJA NE OTSKACE OD PTANJA KOLIKO JE TAKOVIH SOCIJALNO DISKRIMISANIH U NAS KOJIMA SAMI RODITELJI NE MOGU PRIUSTITI TOPLI OBROK SVAKI DAN...PORUKA:IMAS RUKE,NOGE,OCI,I ZATO BEZ ZAKLANJANJA IZA GEJ OPREDELENJA HRABRO KRENI U ZIVOT KAO STA NAS JE MNOGO PONOVO KRENULO OD NICEGA I SA MNOGO VISE GODINA NEGO STA TI IMAS.

Boy

pre 12 godina

Neko kaze, momak je punoletan, nek se snadje. Ne znam da li bi bilo razlike u ophodjenju njegovih roditelja, da momak ima samo 17 godina. Ne verujem, nazalost :((
Sto neko potencira svoju seksualnu orijentaciju? Neki gejevi nece, jer misle da ce lakse proci u drustvu, iako lazu konstantno druge (pa neki i sebe), tako zive svoj lazni zivot i to je uzasan teret. I nemaju m*da da priznaju to, kao ovaj momak, pa da posle lakse i rasterecenije zive. Sukob sa drustvom ili sukob sa samim sobom, sta je bolje?! Nek drustvo shvati vec jednom kakvo je stanje biti gej. Ako individua poludi, je li to dobro? I to je vec korak ako priznas po nekoj dragoj osobi iz okruzenja. Pa polako. Ali na necijem celu to, nazalost, pise, ako je neko feminiziran. E pa njima je jos teze, zbog stalnog zadirkivanja i diskriminacije. I tu nema sta da se skriva i da se hoce.
Sva podrska momku.

Aleksandar

pre 12 godina

Ma ljudi cela ova stvar je namestena zbog vb.U Kursumliji ljudi nemaju za hleba, tako da ce cela familija da glasa za njega i dobice svi zajedno neki dinar

OTVORITE LINK!

pre 12 godina

Procitali ste vest. Super.
Sad otvorite link i pogledajte
YouTube http://www.youtube.com/watch?v=meXKEOgs6Nw
Veliki Brat 2012 Stefan Radovic PROFIL

[citat s profila: Bavi se novinarstvom.Za sebe kaže da je skandalozna osoba koja ne voli obične stvari od koje se u kući VB može očekivati apsolutno sve.Voli sve dobre ljude. Zbog posla kojim se bavi o mnogima zna svašta.]

kosmajac sale

pre 12 godina

o zemljo tame,mraka,zatucanih ljudi i mentaliteta.jadan decko ,kako li je njegovoj dusi?dokle vise vi "veliki vernici" da sudite da vi namecete pravila i norme zivota.tesko onome ko se u srbiji rodi a jos teze ko ceo zivot prozivi.ne zbog para i da imas milione treba bezati iz tog mraka.

Rodjendan

pre 12 godina

Stefane lazovcino, posle se cudimo sto mlate prave pripadnike lgbt populacije, meni je komsija homoseksualac i gadi se stefanovih lazi...

istorija

pre 12 godina

@Aleksandar
U doba kada je u antičkoj Grčkoj homoseksualizam bio normalna stvar na području sadašnje Belgije, u šumama i močvarama su živela musava plemena polu ljudi koji su za tren mogli da te pojedu. Eej pre 2.500 godina.

Las

pre 12 godina

Molim vas za malo paznje...mislim da sam prilično tolerantan, ali verujem i da se ne bi svi slozili sa mnom po pitanju mojih sudova o homoseksualnosti... Ipak, hteo bih da vas pitam o porodici koja tako reaguje:
ako je homoseksualnost prirodna i stecena rodjenjem, kako mogu tako reagovati prema svom najblizem?
ako je opet homoseksualnost posledica neke anomalije, devijacije...kako mogu da ostave svog najbliskijeg u takvoj situaciji?
Dakle, nema reci opravdanja i skroz saosecam sa ovim nesretnim momkom. Spreman sam da pomognem koliko god mogu, ako bude bilo mogucnosti da se pomogne.
Ovo je samo pokazatelj i kako se odnosimo prema hendikepiranima, invalidima, bolesnima, starijima,.... Nehumano i netolerantno... Nisam bas neki pobornik parada i slicnih stvari ali ovo je pokazatelj da pozicija homo sveta nije ni malo ruzicasta.
Ja bih svakako voleo pre jednu paradu invalida, obolelih od Dauna ili slicnih bolesti...i te ljude vecina porodica krije po stanovima i kucama. Pravda za sve njih!
Stop divljastvu i vlasti siledzija i povladjivanju nasilnicima i zatucanim.

DEDA CVETKO

pre 12 godina

Stefane:

To sto te je "otac" koji te ocigledno nikada nije voleo izbacio iz kuce, slavi kao najlepsi dan svog zivota i pocetak novog, jer nista bolje pod ovim suncem nije moglo da ti se desi.

Zivot ima smisla i daleko id ljudi koji te mrze. Zapravo, JEDINO TAMO i ima smisla.

Budi optimista, najgore je proslo.

mika

pre 12 godina

Trazi azil u inostranstvu, najbolje u Svedskoj, dokazi da nisu svi lazni azilanti. Vlast predstavlja Srbiju kao demokratsku zemlju ali ovakvi slucajevi pokazuju drugo lice Srbije.

Andrej

pre 12 godina

Taj decko ce naci srecu ukoliko se bude potrudio kao i svi mi.Zivot je pred njim,sigurno ce naci ljude koji ce ga prihvatiti rasirenih ruku onakvog kakav je(ne mislim samo na njegovo opredeljenje, vec na njagovu licnost). Ovo je za njga strasno i stresno,ali skupice snege i nastaviti kao i svako kome se slicno desava.A ako bude zalio nad svojom sudbinom,zna se sta bude...
A sto se tice tih roditelja(i svima koji su slicni a imaju dete),oni NIKADA nece biti srecni.U to sam siguran.Ako im sreca svog deteta nije bitna,onda oni ne znaju za nju i nikada nece.Mogu samo da zale nad svojom sudbinom sto su rotidelji(neostvareni,neuspeli,nikakvi).
Uzgred ,nismo mi ti koji cemo da sudimo da li im treba oprostiti ili ne,to je na ovom decku.On ce imati razlog.

marsovac

pre 12 godina

@lidija marjanovic
Da nisu i vas mozda roditelji i rodbina izbacili na ulicu sa 19 godina i totalno vas se odrekli pa to pouzdano pricate.
Te fazone koje ste skinuli sa holivudskih filmova ostavite za sebe kad legnete da spavate.

Ja sam licno bio izbacen na ulicu sa 18 bez kinte i bez posla i to u toj Americi i bez papira. I NISAM HOMOSEKSUALAC !!! Pa sam radio i dan i noc i zavrsavao skolu, a ti klinci Ameri koji su isto tako bili "na svome sa 19" su imali punu podrsku roditelja ako trebaju auto da uzmu ili treba stan da se plati.
I onda tako dodju praznici pa se svi lepo vrate kucama.....

Meni je licno dosta osoba koje se prave da sve znaju, a nista neznaju.

Drugo citiram: ""Najbolje godine su mi prošle zatvorene u sobi", kaže Radović. " .... decko tebi tek najbolje godine dolaze, da si 50 godina i da kazes tako nesto pa ajde dee.

Liberalni brdjanin

pre 12 godina

Pa roditelji vole svoju decu i kad su ubice ili narkomani,a ovi ne vole svoje zato sto je homic. Pa da li ti ljudi imaju mozga? Stvarno je tuzno slusati ovog decka kad prica i Bog zna kako mu je. Neka ga sreca pogleda pa da klisne iz ove zapi...ne,verujem da je onog momenta kad je javno rekao sta je,zavrsio sa ovom zaostalom zemljom,i stekao razlog da mu neka drzava da azil. Inace svaka mu cast za hrabrost i mislim da je on svojom pricom inace ucinio vise pozitivnog za gej populaciju,nego oni sto po svaku cenu hoce da paradiraju!

Конзервативан и стрејт отац

pre 12 godina

Нисам читао остале коментаре, хоћу само да нагласим да сам побожан, у многоме врло конзервативан, постим, на пример, трудим се да се развијем као верник, и човек - и да овом дечку, који је доживео свој драматични и неминовни coming out у провинцији, Стефану, желим све, све најбоље. Сви смо Божја деца.

Dejan

pre 12 godina

Sva je prilika da će iskoro biti potrebna Sigurna kuća i za ovu vrstu maltretiranja. O roditeljima, rodbini i ostalim njegovim, pa recimo: da se gonite u tri...

qqlele

pre 12 godina

Prvo sam se zgranula na pricu, da nisam mogla da poverujem u toliku bezosecajnost najrodjenijih i htela da kazem "eto a da je pijanac ili da je nekog izudaro bilo bi bravo sine junacino", ali onda sam pogledala link sto je neko dole ostavio, profil ovog malog za Velikog Brata..pa on se predstavlja kao skandal-majstor i samo mu je stalo da sebe ispromovise, kako sam kaze. Pa strasno..Stvarno covek mora da ima kriticko misljenje i ne sme nikad da poveruje nista na prvu loptu da je tako kakvim se prikazuje.. Ko zna zbog cega su ga roditelji izbacili iz kuce, tesko mi je da poverujem (nakon sto sam videla taj snimak iz VB) da je samo zato sto je jadan priznao da je homoseksualac, pa makar se to desavalo i u Kursumliji..

Mrmot

pre 12 godina

Stefane, na osnovu toga sto ti se desava i cele tvoje situacije, slobodno i bez ikakvog problema mozes zatraziti azil u nekoj od civilizacijski razvijenih zemalja jer ova zemlja te nece zastiti!

trajko

pre 12 godina

u ovakvoj, ohlokratskoj, državi/zemlji, FOMORI* iz vaskolike Kuršrbije bi se sjatili da čestitaju srećnim roditeljima da je objavljeno da im je sin Zvonko Veselinović i naravno da vide Imal' Mene Tu (IMT)...ovako...
odakle su se stvorili? rat je prevrnuo mnogo kamenja, izgmizali su a i svi njihovi prirodni neprijatelji, one stotine hiljada ljudi koje su se sklonile nisu više tu da regulišu njihovo razmnožavanje...
*FOMORI- likovi iz keltske mitologije:zlotvorna, mračna i nakazna bića.Simbolizuju snage koje se protive inicijaciji i opiru evoluciji.

MM

pre 12 godina

Stvar koja raduje je da medju komentarima dominiraju normalni,zreli i zdravi stavovi-stavovi podrske ovom momku i osude diskriminacije.
Previse sporo koracamo unapred,ali ok,makar smo poceli da koracamo ;)

Srbi,unormalite se! Dosta osuda i nasilja,da pocnemo da zivimo kao sav normalan svet.

Redovan_na_B92

pre 12 godina

Ako gledamo ko je lošiji čovek, onaj ko je homoseksualac ili onaj ko napusti svoje dete, onda dileme nema.

Svi mi želimo pravo, zdravo, lepo i uspšeno dete (po nekim našim krterijumima koje imamo u glavi), al nekad jednostavno nije tako.

Sve u svemu, nadam se da će se snaći nekako :(

Sinisa

pre 12 godina

citam komentare i mislim se...
oni koji su razumni i tolerantni,ti ljudi ne kukaju prvo na siromastinu i razne probleme.ne-oni prvo imaju osecaj civilizovanog sveta.
oni drugi - kukaju na sav glas da bi svoje misljenje opravdali.ili otvoreno izraze svoju nedifinisanu mrznju prema gey-populaciji.

medu prvima imam i neku nadu da ce mo stici do ,,evrope"!
medu drugima nesmem ni misliti gde bi ,,stigli" ili zavrsili!

Драган

pre 12 godina

Сличан закључак су донеле делегације Црвеног крста након посете Јасеновцу 1942. и 1944. године и неким немачким логорима у Пољској и Чешкој. Колико је та процена била објективна, најбоље знају они који су били депортовани у те исте логоре, мучени, изгладњивани и убијани.

splico

pre 12 godina

Stefane, moras ostat jak sad. Znan da jako boli kad te tvoji odbace, ali prezivit ces. Nastavi skolovanje ili nadji posao, to jest nastavi na putu koji si sebi zacrta i ne odustaj. Na ovom svitu ima puno dobrih ljudi i naci ces prijatelje koji ce te prihvatit kakav jesi. Bori se!

petarveliki

pre 12 godina

Zar mislite da bilo ko moze da bira kako ce se roditi i kakve ce njegove sexsualne orjentacije biti. Zar vam nije jasno u kom je stanju nase drustvo kada ste videli da je to senzacija da neko javno progovori o tome sta je u stvari. Pa strasno je ziveti u lazi mi i bezazlene stvari kada slazemo pa nam nije svejedno a kako je njima da im je zivot teatar a oni glumci u predstavi gde svima mora da prica ono sto bi oni voleli da cuju a ne ono sto mu je ili joj je na dusi. pa i oni su ljudi kao i mi i oni zele da se ljube u parku i da zagrljeni sede na travnjaku u parku pod zvezdanim nebom na kraju i oni kao i mi imaju dusu i njihova dusa ima potrebnu za srodnom dusom. Ljubav nije ekskluzivno pravo samo nas heteroseksualaca ljubav je fluid koji treba da nas ispuni sve i koju treba svi da pruzamo voljenim osobama. Gay pa gay sta ima veze pa zar ja treba manje da volim moju sestru ili brata ako progovore ili javno priznaju da su homoseksualci, pa oni su moji i volim ih pa kakvi god da su a volim tako i moje drugove i volim moje drugarice pa volim najzaz moju devojku i volim moju rodbinu i volim moje komsije i kolege na poslu volim one trgovce u kiosku sto mi svako jutro pozele dobro jutro i one cistace ulica sto kazu dobro jutro. VOLITE DRUGE NEMOJTE NIKOGA PREZIRATI MRZETI KRITIKOVATI VOLITE DRUGE VISE I VISE CETE I SEBE VOLETI.

Hair

pre 12 godina

Ako ti nesto znaci, ponosim se tobom za hrabrost, zrelost i pre svega svesti o tome koliko je vazno biti iskren pred celim svetom i zelim ti da zauvek zadrzis svoju slobodu izrazavanja, jer u tome je velika sreca svakog coveka, a malo nas je ima! Zelim ti da u buducnosti nailazis na divne ljude koji ce te podrzati, da nadjes pravu ljubav i da se ostvaris na svakom polju u zivotu. Mislim da ti ne treba mnogo srece za to, jer ti decace si sigurno jedno posebno bice, inteligentno i dostojanstveno... mnogo toga bih ti napisala ali mi ipak nedostaju reci da ti opisem koliko se ponosim da cujem da mlad covek moze biti toliko svestan sam sebe i okruzenja. Nadam se da neces mnogo patiti zbog porodice i verujem da ce nakon nekog vremena prihvatiti istinu i realnost koja uopste nije ruzna. Samo je deo naseg primitivizma da ljubav ruzimo. Veliki pozdrav i ogromna podrska i najvece postovanje za tebe!

tin Milovanovic

pre 12 godina

Moram priznati kada pogledam link velikog brata da mi vise licis na "egzibicionistu" Stefane. Dobro je da se sto vise homoseksualaca javno bore protiv diskriminacije i da se suoce ako imaju hrabrosti sa primitivnom i netolerantnom okolinom. Vazno je i da ih ljudi neoptereceni predrasudama pomognu. Ali se bojim da je kontraveznost prevelika izmedzu ova dva tvoja javna nastupa. Ipak niko nema pravo da ti ugrozavo slobodu i zdarvlje i zelim ti srecu u zivotu. Naseo sam ali su mi namere bile iskrene.Tin Milovanovic

apsurd

pre 12 godina

Neverovatno koliko komentara na ovaj naslov,a još vece zaprepascenje kako olako ljudi sude roditeljima i decku -zivot nam stvarno postao rijalit sou...svi imaju pravo a svi ograniceni netolerancijom i nepostovanjem ...

Nenad

pre 12 godina

Vjerujem da ga je otac izbacio iz kuće zbog onog mentaliteta primitivne sredine jer zaboga šta će mu reći prve komšije. To je taj mentalitet koji mi tako ide na ganglije a nažalost tako je u svim manjim mjestima ne samo u Srbiji nego i u ostatku Balkana. Što ideš južnije sve je tužnije u svakom smislu! Ovom narodu treba prosvjećenje da je normalno biti drugačiji bilo da je u pitanju gay populacija, različita vjerska i nacionalna pripadnost a primijetio sam takođe da su i ateisti često na tapetu.

izbeglica u eu

pre 11 godina

zalost....tuga....i jad....pre par godina sam imao problem da objasnim iste stvari mojim bliznjima ali daleko od toga da su me se odrekli....bili su uz mene....iz neznanja su pokusavali da me promene a onda mi je pukao film i resio sam da ostavim svoj zivot u srbiji i potrazim svoje mesto negde gde necu biti osudjivan zbog toga sto u krevetu nisam sa osobom sa kojom je vecina osoba mog pola.od kako sam otisao moj zivot se drasticno promenio...oslobodio sam se tog tereta da ne mogu svoje emocije da izrazim gde zelim.....oslobodio sam se pritiska okoline a moji bliznji su napokon razumeli da mi nije bio cilj da njih ugrozavam vec da obezbedim sebi pravo na normalan zivot.....i tako danas nakon par godina me majka pita i za mene i za decka.....gledaju se preko skajpa...za par meseci nadam se da dodju i provedu jednu sedmicu sa nama.....doslo je do toga da se oni u srbiji razmisljaju da napuste zemlju kako bi bili blize meni e dali mi podrsku...a sve zato sto nasa okolina nije u stanju da prihvati razlicitosti....zivot ovog mladog coveka je doveden do kriticne tacke a mi se sluzimo komentarimam kako ima toga i madju drugim ljudima koji nisu gay....ma O CEMU MI PRICAMO? Deluje mi da ako se napise neko negativno iskustvo pripadnika gay populacije da se to iskljucivo povezuje sa marketingom a ne sa necijom tugom i nesrecom....zalosno koliko smo postali bezosecajni i licemerni...kako su rodjenom detetu naneli zlo tako ni ti roditelji nece NIKADA imati mir!!a sve zarad komsija...UZAS

BiH-USA

pre 12 godina

Majka sam jednog muskog djeteta, koje se tek ozenio, udata sam i zivim u srecnom braku, evo zasto ovo napominjem. Nemam ama bas nikakve veze sa gej populacijom, ali imam veze sa roditeljskom ljubavlju. Necu da osudjujem ili opravdavam njegove roditelje, na to nemam pravo, ali samo jednu opasku da dodam:Dali su se njegovi roditelji zapitali, cija je krivica sto je dijete gej, dali su razmisljali, da bi to mogla biti njihova krivica,"gej se rodi ili postane, zavisno od situacije, a sta ako je ovo prvo? Da ne duzim, htjela bih da ponudim konkretnu pomoc ovom momku.

Kratka biografija; zivimo u Americi 14 godina, nije nam lose, nas cetvoro, inace smo iz BiH. Evo ponuda, ako zelis da odes iz Srbije i treba ti pomoc, idi u Americku ambasadu, pokusaj da dobijes ulaznu vizu, mi, moja porodica cemo te smjestiti kod nas, jest ces sto i mi, imaces krov nad glavom, pomocicemo ti da dobijes stipendiju, ako zelis ici u skolu,a ako ne pomocicemo ti da nadjes neki posao, a poslije, kako ti volja, mozes i sam. Ovo nije sala, ovo je ozbiljno, ako se odlucis, obrati se redakciji B-92, oni posjeduju moj e-mail, pa se javi.

U, svakom slucaju zelimo ti mnogo srece.

Pozdrav svima- Bosna u srcu.

Aleksa

pre 12 godina

e Srbijo zemljo seljaka na brdovitom balkanu...nema vama spasa dok se ne probudite i ne shvatite u kom veku zivite. a do tada uzivajte u primitivizmu, nasilju i prostakluku posto je to ono sto zelite sebi i svojoj deci. a za ovog hrabrog coveka je najbolje da ode negde u inostranstvo i stvori zivot za sebe, u ovakvoj Srbiji je ipak to nemoguce.

Aleksandar

pre 12 godina

Šta mislite da li je u Belgiji premijer javno mogao biti homoseksualac pre 50-100 godina ? Niko nije kriv što živimo tu gde živimo niti što živimo kako živimo ,...
(Zlopamtilo, 16. decembar 2011 08:29)

Pa gde ga bas k'o prstom u pekmez ubode. U Belgiji su homoseksualni odnosi proglaseni legalnim i da drzava nema sta tu da se pita i mesa daleke 1795-e godine, jos za vreme francuske vladavine. I recima, hiljadu sedamsto devedeset pete! Osamnaesti vek, ej!

A nije istina da nije kriv niko sto zivimo tu gde zivimo, niti kako zivimo... Krivi smo mi!

Bojana

pre 12 godina

Mene su roditelji ostavili bez ikakvih primanja kad sam imala 21,na pola studija,kako bi me primorali da se vratim kući. Objašnjenje nikad nisam dobila,nisam ga ni tražila,našla sam posao. 3 godine kasnije sam ostala bez tog posla i spletom nesrećnih okolnosti dobila posao u svom gradu. Kući sam dolazila bukvalno samo da se istuširam i prespavam,nisam dovodila društvo,da ne bih remetila njihov mir,nisam narkoman,lopov,čak ni homoseksualac,mada ne vidim šta je tu loše,zarašujem sama za sebe,a opet sam doživela da me otac šamara u 27. i da mi majka otima telefon iz ruku dok me otac davi,da ne bih pozvala policiju. Naravno da sam se odselila. Niko nije pisao o tome,taj i hiljadu sličnih slučajeva nećete videti na vestima. Čovek mora shvatiti da je na kraju krajeva prepušten sam sebi. Roditeljska ljubav nije nešto što se podrazumeva i ako je nema,ne smemo kukati za njom i ne smemo misliti da je problem u nama. Moramo se sami izboriti za to da budemo ljudi. Sa druge strane,vređanje nekoga zato što je druge vere,rase ili nam iz bilo kog drugog razloga bode oči,u meni vipe ne izaziva čak ni bes. Takve ljude prosto žalim. Njima je najteže živeti svoje male živote ispunjene mržnjom.

Boris

pre 12 godina

Gde su sada gej udruzenja da ovog mladica izvedu na pravi put i omoguce mu da zivi normalan zivot??? Ja mislim da bi vlada Srbije trebala da otovri kancelariju za pomoc gej populaciji. Ta kancelarija treba da im omoguci dostojan zivot i zastitu od diskrimancije. Takodje policija i psihijatri treba da ispitaju porodice koje su podvrgavali torturi svoju decu. I jednom za sva vremena da se objasni narodu da svako ima pravo da zivi svoj zivot kako hoce.

markopolo

pre 12 godina

Nažalost NEMA prečih tema od ovoga! Mržnja, agresivnost i korupcija ljudi u Srbiji je podjednako preča tema kao i sudbina naših ljudi na Kosovu.

Plašim se samo da je većini ljudi u Srbiji preča tema samo da li formalno priznati ili ne priznati nezavisnost Kosova, ne brinući tom prilikom o sudbini naših ljudi koji žive tamo.

ja

pre 12 godina

@Bojana: zao mi je sto ste imali tako tezak zivot i slazem se donekle sa Vasim komentarom, ali ipak zelim da naglasim da covek ne treba da shvati da je 'prepusten sam sebi', jer covek NE SME da bude prepusten sam sebi, i MORA imati bezuslovnu ljubav roditelja, jer je to jedino ispravno i normalno. zao mi je sto ste odrasli u okviru porodice koja je ocigledno primer onog kako porodica NE SME da izgleda (nije mi namera da vredjam Vas ili Vasu porodicu, vec samo da istaknem). porodica mora biti utociste svakog coveka i jedino se na nju covek sme osloniti i to UVEK. ako nije tako, onda roditelji koji Vas izbacuju i slicno i ne zasluzuju da imaju decu, kao sto mnogi ne zasluzuju... meni nije zao ovog momka, naprotiv, vredan je postovanja, a zao mi je njegove porodice kojoj je ocigledno bitnije sta ce ko da misli od rodjenog deteta... kao i mnogima u nasem narodu... nazalost.

Veljo, ista ste vi banda, i ti iDinkić!

pre 12 godina

[citat s profila: Bavi se novinarstvom.Za sebe kaže da je skandalozna osoba koja ne voli obične stvari od koje se u kući VB može očekivati apsolutno sve.Voli sve dobre ljude. Zbog posla kojim se bavi o mnogima zna svašta.]
--------------------------------------------------

Izostavio si
"Trenutno nemam devojku..."

ee

pre 12 godina

Par pitanja mi se vrzmaju po glavi.Prvo,kakvi su to roditelji koji se odricu svoje dece?Kad im nisu podrska u zivotu,a trebalo bi.Drugo,na snimku vidim momka koji je dosta feminiziran,nije morao da im kaze,mogli su da naslute,kao i u ostalom pola Kursumlije koja ga je prozivala i vredjala.Da li je otac sumnjeo ili znao za seksualno opredeljenje svog sina?Zasto ga je sad bas oterao od kuce.Da nije mozda jos neki razlog u pitanju.To mi neznamo,ali svakako osudjujem roditelje ovog momka.Sredina je zaostala,tu ne mozes nista,ali mislim da je porodica morala prva da stane u zastitu ovog momka.