Petak, 22.02.2008.

17:05

Ruska televizija o Đinđiću

Na ruskoj državnoj televiziji sinoć se čuo nesvakidašnji komentar o onome što se dešavalo u Beogradu. Žestoke reakcije LDP-a i DS-a.

Izvor: B92

Ruska televizija o Ðinðiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

veseljko

pre 13 godina

Posedujem diplomu Dr. Za prezivljavanje. Hocu, mogu i zelim da zamenim Tomicu dr. na upraznjenom mestu min. za Zdravlje, POMOZITE MI .....

Vladimir Momirovic

pre 16 godina

Ko ovako nesto nije ocekivao od brace rusa stvarno je budala. Njima je uvek bio najvazniji njihov interes, pa ce nas i sada prodati cim im se ponudi odgovarajuca cena. Slazem se, sto dalje od njih to je bolje srbima. Ovo mi sve vise lici na onaj vic `` nemoj da me branis vise, boli me glava od samara``.

zeljko

pre 16 godina

meni ovo sve izgleda kao veoma bolestan plan rusije i kostunicine srbije, a mozda u pozadini stoje i "ruski azilanti". da se odvojimo od evrope, priblizimo samo rusiji, da se ocrni lik zorana djindjica i njegove politike i zauvek unisti srpski narod i njeova perspektiva. ovo je VEOMA OPASNO, ako je ovako pocelo ko zna kako ce se zavrsiti. o, srbijo sama sebe unistavas, kad cemo doci pameti, nadam se da ne suvise kasno, inace nas nece biti.
Ovo je prelomni trenutak u istoriji srbije, ako sad narod ne reaguje, srbija nece ni postojati.

Simce

pre 16 godina

Jos 12 Marta tamo oko 15.00 mi je bilo jasno logickom dedukcijom kome se on nije svidjao. Rusima. Samo nisam imao dokaza. Isli smo sa njime prema zapadu. E isli ne nego trcali. Znao sam nekako izdubine duse da je morao jedan mali prstic i od njih biti umesan. I to je trebalo 5 godina da se neki lejne. Lajnu se ovaj voditelj.
Kako naivno idemo njima u zagrljaj predvodjeni SRS mislim uzas.
Kome su oni azil dali, Milosevicim.
Nema nam spasa ljudi.
...

Sluzba

pre 16 godina

DA bi radio na RTS treba da si treca generacija Sluzbe i da si proveren kadar.
Da li neko sumnja da je na ruskoj RTS drugacije?
Toliko o americkim placenicima na ruskoj DRZAVNOJ tv...

Alex

pre 16 godina

Potpuno pogrešan trenutak da se unosi nesloga u ionako klimavo političko jedinstvo Srbije. Pa čak i da je sve izgovoreno istina,a bar mi u Srbiji znamo da nije,( nego da je pokojni Zoran političke ucene zapada pokušavao mudrim potezima da zaobiđe,a ne kao neki tvrdoglavo da kaže "istorijsko NE",pa da ucena postane još veća ,a uzalud se nadam da će neki današnji političari to ikako razumeti ),to nije smelo sada da se izgovori ni na jednoj televiziji, a kamoli državnoj TV Rusije. Nadam se da će taj "novinar", očigledni američki plaćenik dobiti otkaz i informativni razgovor u kom će ga preslišati elektrošokovima u nekom podrumu pa da prizna za koga radi...

raja babeja

pre 16 godina

Eto nam najzad signala ko ustvari stoji iza atentata na pokojnog premijera: majčica Rusija i njeni trabanti u vidu inih neobaveštenih ( premijera ) i arogantnih psovača ( članova ove jadne Vlade ) i koji nas polako ponovo vode i guraju u vode izolacije i konfrontacije sa svetom. Nije ni čudo što se Slobin SPS budi i na krilima ovih nesretnih događaja ponovo veliča tu tako pogubnu politiku, jer sve ovo što se ovih dana dešava je novo vampirenje onoga sa čime smo mislili da smo raskrstili 5.-og oktobra. Ne, nismo, jer su mnogi DB spavači preživeli i ponovo dižu glave ne bi li nas odveli u propast. Da mi je znati zašto poklonismo NIS, jel zbog toga da M.M. i njen mali imaju dovoljnu apanažu i od "braće" Rusa. Voleo bih da mogu da me čuju i razumeju predsednik Tadić i njegovi iz DS-a pa da odmah raskinu ovu trulu koaliciju sa čovekom koji je ovih dana ( za mene ) veće oličenje nepoštenja i cinizma i od Slobe ( ime mu se dabogda zaboravilo; nikad mu neću zaboraviti da dok su trajale srpske sankcije prema Srbima u RS nisam mogao mesecima da kontaktiram ni telefonom sa roditeljima u Srbiji ) i njgovim poltronima i ulizicama, ma to značilo da Voja napravi koaliciju sa svojim imenjakom u Hagu, a ne nove izbore. Samo novi izbori, makar na njima i radikali pobedili, mogu nas opametiti i pokazati nam koliko je naša zvanična politika zabrazdila u virove iz kojih nema povratka. Dosta je smrti i zala bilo na ovim prostorima; zar treba da neki novi "patriota" ubije još nekog ko ne misli kao njegovi mentori, ili možda da se poubijamo sami među sobom. Imali smo svo zlo u prethodnom periodu, samo nismo još imali građanski rat na ovim prostorima, i ako to neko ne preseče, eto nam ga! On sa ovim ostrašćenim govorima Voje, Velje i inih već kuca na vrata. GOSPODO IZ DS-a, Vi ste na potezu - IZAĐITE IZ TE TRULE VLADE!!!

Nash

pre 16 godina

Kao prvo treba poništiti sve dosad sklopljene dogovore o prodaji (čitaj poklanjanju) NISa Rusima. Prekinuti sve pregovore sa njima o tome do daljnjeg, raspisati normalan tender za prodaju istog po tržišnim principima. Povući ambasadora iz Moskve do njhovog izvinjenja i potvrde o otpuštanju dotičnog novinara, i zahtevati oduzimanje azila Kratež Mami i njenom čedu i njihovo isporučivanje Srbiji gde će im se suditi zbog krivičnih dela koja su počinili. Smesta potpisati relevantne ugovore sa EU. Ako DS ovo propusti, znači da su nas debelo prevarili, a ja mislim da jesu. Sada će se pokazati da li Tadić uopšte ima makar rudimentarne ostatke kičme. U vezi jedne stvari je taj novinar u pravu, on JESTE zbrisao u Rumuniju da ne bi bio na mitingu, ali to je potez kukavice. Umesto toga je trebao jasno da kaže da nema šta da traži na rekonstrukciji miloševićevskog "događanja naroda" jer ne želi da se vraća u devedesete...

Bosko Buha

pre 16 godina

Ja sam jos od Vukovara, kad su nam ruska braca obecavala pomoc a poslali dve "peglice" pune kozaka (8 komada) da pomognu pri odbrani, rekao da nas samo koriste kao podkusur pri trgovini sa zapadom. Sad sam siguran da to opet rade. Ne vole nas nista vise nego bilo ko drugi, samo udaraju na nasu sentimentalnost slovense brace. Sramota. Dosta mi je vise njihove pomoci.

Julius

pre 16 godina

Kada se spoje sve kocke mozaika, proizilazi da podrska Rusije sadasnjoj vlasti Srbije, prodaja srpskih resursa ruskim firmama, i ubistvo premijera Djindjica ima "neke" veze. To vredi istrazivati.

Simce Bayern

pre 16 godina

Moram da kazem da ovom treba da se zabrani dolazai i boravak u Srbiju, ono "Persona Nongrate"
Ova izjava pokazuje da je gosp. Beba Popovic sa njegovom izjavom, nezam od kad, da je i Ruska KGB sluzba umesana u ubistvo Djindjica bio covek u pravu. Meni je ipak to bilo logicno da i oni stoje tu. Sto da nam krene bolje kad mozemo ko sad na primer da baljezgamo po blatu i ruskim interesima sluzimo....
Strasno.

Uroš

pre 16 godina

Ovo je zaista previše.
Što dalje od otpada savremene civilizacije zvanog Rusija, to bolje.
Baš me zanima šta bi se desilo da smo mi, koji se zalažemo za ulazak Srbije u EU, protestovali i gađali i palili rusku ambasadu, ruski dom, crkvu i školu u Beogradu.
Da li bi nas se tretiralo isto kao i onih, koji su prekjuče palili ambasade i zastave svetionika demokratije savremenog sveta.
Dosta više, EUROPA ZDAJ!

Gradjancica

pre 16 godina

Ko je uskocio u Djindjicevu fotelju? Odgovor je tacan.
Ko je izjavio "Djindica su ubili njegovi" pa bio glavni faktor oko prodaje Nisa?
Odgovor je tacan.
Kome najvise odgovara paljenje americke ambasade (vendettta za kinesku)u ovom trenutku. I ovo ste znali.
Ko je "nadzirao" rezultate 6.oktobra ujutru?
Takodje ste u pravu.
Nekako mi dodje zao,svih onih ljudi, koje tek ceka jezivo otreznjenje od ogromne istorijske zablude.
Bice na granici podnosljivosti, znam iz sopstvenog iskustva.
Blago budalama!

mala

pre 16 godina

Kako se bilo ko usudjuje na ovako nesto?!Ovo je strasno!Djindjicevim ubistvom Srbija je sve izgubila.Necuveno je da bilo ko uzima u usta takvog coveka.Svaki drugi komentar je suvisan...E Srbijo...

Maja_V

pre 16 godina

Ako se posle ovoga Nis, a samim tim i ono malo suvereniteta Srbije sto je ostalo, preda u ruke Putinu i kompaniji, znacu da je dosao kraj.
"This is the end,
my only friend,
the end..."

GORAN

pre 16 godina

Šta ste očekivali od države koja je svoje vojnike ostavila da se podave u podmornici na dnu mora odbijajući bilo čiju pomoć u spasavanju. (podmornica Kursk 2000 godine)
Država koja je dve nedelje krila havariju u Černobilju.
Da ne govorim o akciji "spasavanja" u Moskovskom pozorištu kada je trećina taoca stradala.
Država koja priča o međunarodnom pravu a uletala je bez pardona sa tenkovima u Čehoslovačku,Mađarsku,Avganistan i do dana današnjeg se nije izvinula pomenutim zemljama.

giovanni

pre 16 godina

Postepeno i "majcica" Rusija skida svoju masku i pokazuje svoje pravo lice! Ne mogu da verujem da ste toliko sirokogrudo prihvatili optuzbe na racun Vaseg pokojnog Demokratskog Premijera-Zorana Djindjica od strane Ruskih medija.SRAMOTA,
To je Rusija.

jagoda iz njegoseve

pre 16 godina

U ponedeljak dolazi Medvedev u posetu Koštunici. Predlažem : svi u ruke Đinđićeve slike ,pa ispred vlade, da ga lepo "dočekamo".

michonja

pre 16 godina

Hajde ljudi da se organizujemo i napravimo miting za evropu.Molim vas.Salji dalje.Neka se vidi da ima nas i za drugaciju srbiju.

Covek U Licnoj Tranziciji

pre 16 godina

Ne zaboravite da je Kostunica i 5.OKTOBRA cekao Ruse... A to sto je rekao ovaj spiker, najvise govori o njemu. Toliko pretencizno i zlonamerno, a opet i toliko providno da je zalosno. Naprosto, moramo shvatiti jednu stvar, energija svih tih koju Srbiju zele da zaustave i ucine zatvorenom imaju vise energije, jer svaki fanatizam je ispunjen zarkom zeljom da se uspe u tim namerama, sto zanaci da nasa mudrovanja, komentarisanja, zgrazavanja, zabrinutost nisu dovoljni. Mislim da se mora odlucnije reagovati, jer Srbija ne sme da stane!!!

Jelena

pre 16 godina

Josh jedan razlog da razmislimo da li nam je Rusija politichki saveznik ili samo siguran vodich u mrachnu proshlost 90ih. Ista zemlja koja je obezbedila azil zlochinachkoj porodici Miloshevic, chiji predstavnik vlasti poziva na primenu sile i dizanje na oruzje kao odgovor na priznavanje Kosova, zemlja chiji drzavni medij naziva Djindjica marionetom koja zasluzuje da bude ubijena - tera vas da se zapitate shta je u Koshtunichinoj glavi kad doziva Moskvu i brata Putina na demonstracijama koje su povod da najgori shljam izadje na ulice i plachka. Ja bih rekla - veliko nishta.

Mashinovodja

pre 16 godina

Očigledno je da i Putin ima svog Tijanića. Posle ovog su neke stvari mnogo jasnije. Pričalo se da iza atentata na Đinđića stoje Rusi. Nismo nikako uspevali da razumemo čime su Mira i Nosač Gajbica toliko zadužili Rusiju da tamo uživaju takvu zaštitu. Sada razumemo.
Bio je u pravu Pukovnik kad je na Đinđićevom pogrebu rekao "pogibe od bratske ruke". Onda smo to pogrešno tumačili. Ali sad je jasno od kojeg je to brata bilo.

Goran

pre 16 godina

Nadam se da ce Ministarstvo inostranih poslova obavestiti javnost o ulozenom sluzbenom protestu, cim to bude uradjeno (ako vec nije).

Zoran

pre 16 godina

U soku sam. Na drzavnoj televiziji ? Ja se izvinjavam, ali bilo koja zemlja koja ovako opisuje i izvestava o , istorija ce pokazati najboljem politicaru koga je Srbija mozda ikada imala je svetlosnim godinama daleko o tome sto ja, a i mnogi drugi Srbi osecamo i kako dozivljavamo pokojnog Premijera. Ovakav gaf je za najostriju politicku notu Rusiji, ali na zalost, mali i marginalni kakvi smo , taj 'luksuz' ne mozemo sebi da dozvolimo. A to su nam , pri tom, kao , ili na zalost stvarno - Najbolji prijatelji ? Mracno vreme za Srbiju .

Zivomir Savic

pre 16 godina

Gde su se našli Putin i antipremijer Koštunica! Obojici treba jadna i zaostala Srbija, onome za potkusurivnje, ovome za vladanje. Zoran im je zajednički neprijatelj. Živi.

observer

pre 16 godina

Ovo postaje vrlo nezgodno. Neko se igra sa nama a mi ne znamo ni kako se ta igra zove a ne znamo ni pravila.
Treba što pre pobeći iz ovog mračnog vilajeta ...

HVALA VAM BRACO RUSI

pre 16 godina

Ovo mi zvuci kao da je udovica koja je nedavno dobila ruski azil "brifovala" novinara. Posto je u pitanju nevidjeni skandal da se ubice premijera jedne suverene zemlje velicaju na nacionalnom TV kanalu moze se ocekivati da novinara veoma brzo otpuste. Ako se to ne desi, buduci da se radi o drzavnoj televiziji, to ce znaciti da komentar odrazava zvanicni stav Moskve.

Umetnica

pre 16 godina

Ovaj komentar je de fakto potpis na atentat na Đinđića. Neoglašavanje "premijera" Koštunice samo potvrđuje da je u to umešan i on, koji je najviše profitirao od tog ubistva. Rusi su najveći krvnici Srbije, jer njima ne treba Srbija u kojoj se normalno živi, njima treba još jedna Belorusija. Što ne sumnjam da bi radikalsko glasačko telo oberučke dočekalo - pa oni ionako ne mogu da se snađu u bilo čemu što odudara od 1993. godine.

Marko

pre 16 godina

Kada je Putin pobedio, radikali su u kolonama kolima, sa trubama i zastavama SRS slavili pobedu po celoj Srbiji. Nikolic je rekao da ce rusima ponuditi da stave svoje baze na Kopaonik a Kostunica voli Putina vise od rodjene majke.
Rusi nam nikada nisu pomogli i nikada nece i kad god smo se okretali ka njima, gubili smo, ovo je samo jedan od mnogih dokaza. Sve je ovo i vise nego tuzno.

Drazen

pre 16 godina

Strasno. Strasno je i to sto ova vest nije vidljiva. Da nisam kliknuo na sve vesti ne bih ni video ovu vest. Stavite ovu vest na naslovnu stranu.

IggyBGD

pre 16 godina

Pa gledajući sa stanovišta Rusa verovatno im je smetalo što Đinđić nije dopustio da Srbija postane Ruska gubernija.
Sačuvaj me Bože ovakvih prijatelja

kamala

pre 16 godina

Sta smo mogli i ocekivati posle davanja azila Marku i mama Miri ??!! Kome tada nije bilo jasmo sa kim imamo posla valjda su se sad osvestili. Kakva "braca" !!! Jos od Karadjordja oni nas zavrcu.
Ocekujem da se Tadic sto pre oglasi i trazi izvinjenje.
Mada, cemu to ??!!

58trlb

pre 16 godina

Pa kad nas ovi pretvore u rusku guberniju mozda nas zasluzene posalju u Sibir.Sto cute ovi sto im ubise predsednika partije i NAŠEG PREMIJERA?

Zafir

pre 16 godina

Ja bih voleo da se varam, ali ova ruska ujdurma ne moze biti slucajna. Kao prvi i jedini, Rusi su pozurili da cestitaju izbor Nikolica za Predsednika Skupstine i crno nam se pise ako su uspeli da se infiltriraju u ionako trulu DB.

Stanoye

pre 16 godina

Povući srpskog ambasadora iz Moskve nazad u zemlju na konsultacije na neoderđeno, ako se Lavrov ili Putin u roku od 5 dana ne ograde od komentara na državnoj TV i ne izvine građanima naše zemlje.

marko,nis

pre 16 godina

Odvratno! Srbi i Rusi zaista dele isti mentalitet. To je najiskrenija ljubav od koje se svako mislece bice i u Srbiji i u Rusiji moze samo najeziti.

vlada

pre 16 godina

Ovo je najuzasnije mesanje jedne drzave u unutrasnje poslove Srbije. Ovaj otvoren neprijateljski cin preti da izazove podele, eskalaciju mrznje i nasilja, podriva stabilnost Srbije i smatram ga direktnim napadom na srpsku drzavu i interese njenih gradjana. Blacenje imena i slavljenje smrti Zorana Djindjica, bivseg premijera ove zemlje je odvratan cin mrznje prema srpskom narodu. Nadam se da ce ruska drzava uputiti zvanicno izvinjenje gradjanima Srbije, mada ce to samo donekle ublaziti posledice ovakve izjave.

Nas i Rusa...

pre 16 godina

Povraca mi se. Ovo je previse. Rusija u kojoj mafija drzi sve pa i Putina ovako komentarise pokojnog premijera jedne zemlje. Strasno. I mi da budemo njihova gubernija.

VladaR_NS

pre 16 godina

Srbijo, tugo i nesreco, zar se iko normalan u ovoj zemlji zaista iznenadio ovakvim stavom i komentarom? Da me je ovakva vest dirnula - jeste, ali da me je iznenadila zaista bih se osecao neobavestenim i neupucenim u vakodnevna desavanja!
Srbija je toliko podeljenja, da ovakva vest ko jednog (manjeg) dela izaziva zgrazavanje i tugu, a kod drugog (nazalost, veceg) budi najlepse emocije i nadu da ce se stvari vratiti bar desetak godina u nazad...
Koferi se opet pakuju, pogledajmo malo oko sebe...

vladimir

pre 16 godina

e jos ce na kraju da nas bombarduju i Rusi, onaj deo nas "losih Srba" koji su glasali za Tadica a sve u ime oslobadjanja "dobrih Srba" od okupacije od strane "losih". ludilo je tek pocelo, ko zna kako ce da zavrsi. ja, u kafkinom duhu, odoh na kupanje.

jylland

pre 16 godina

Sramota !!! Zasto dirate ono sto je jedino dobro u proteklih 20 god (pa i mnogo vise)? Neka ti je laka zemlja Zorane,mnogo mi je zao sto mnogi i dalje ne shvataju da bi prosili na ulici da nije bilo tebe.A sad bi mozda i Borisa? Pa ova zemlja nece poci ni malo napred dok se ne ocisti sljam koji i dalje vlada!! Rusi,vi moja braca sigurno niste ,niti cete ikada biti!

YYY

pre 16 godina

Ta izjava o Đinđiću na državnoj televiziji Rusije, nije nikakv eksces (slučanost!). Pa zar nije ta ista država dala azil Miri Marković i Marku Miloševiću – jeste! Pa zar nije ta ista država na Đinđićevu sahranu poslala zamenika od zamenika ministra inostranih poslova – jeste! Zar nije ministar inostranih poslova te države (gos Ivanov) bio garant prenošenja vlasti od Milosevića na Koštunicu – jeste! Zar nije ambasador te države, odmah otrčao u našu skupštinu da Tomi Nikoliću čestita kada je bio imenovan za pretsednika skupštine – jeste! Pa dalje i ne treba da nabrajam i ovo je dovoljno da pokaže kome ne odgovara da Srbija bude deo EU i da bude u NATO-u!

marko,nis

pre 16 godina

Odvratno! Srbi i Rusi zaista dele isti mentalitet. To je najiskrenija ljubav od koje se svako mislece bice i u Srbiji i u Rusiji moze samo najeziti.

Nas i Rusa...

pre 16 godina

Povraca mi se. Ovo je previse. Rusija u kojoj mafija drzi sve pa i Putina ovako komentarise pokojnog premijera jedne zemlje. Strasno. I mi da budemo njihova gubernija.

Stanoye

pre 16 godina

Povući srpskog ambasadora iz Moskve nazad u zemlju na konsultacije na neoderđeno, ako se Lavrov ili Putin u roku od 5 dana ne ograde od komentara na državnoj TV i ne izvine građanima naše zemlje.

vlada

pre 16 godina

Ovo je najuzasnije mesanje jedne drzave u unutrasnje poslove Srbije. Ovaj otvoren neprijateljski cin preti da izazove podele, eskalaciju mrznje i nasilja, podriva stabilnost Srbije i smatram ga direktnim napadom na srpsku drzavu i interese njenih gradjana. Blacenje imena i slavljenje smrti Zorana Djindjica, bivseg premijera ove zemlje je odvratan cin mrznje prema srpskom narodu. Nadam se da ce ruska drzava uputiti zvanicno izvinjenje gradjanima Srbije, mada ce to samo donekle ublaziti posledice ovakve izjave.

kamala

pre 16 godina

Sta smo mogli i ocekivati posle davanja azila Marku i mama Miri ??!! Kome tada nije bilo jasmo sa kim imamo posla valjda su se sad osvestili. Kakva "braca" !!! Jos od Karadjordja oni nas zavrcu.
Ocekujem da se Tadic sto pre oglasi i trazi izvinjenje.
Mada, cemu to ??!!

jylland

pre 16 godina

Sramota !!! Zasto dirate ono sto je jedino dobro u proteklih 20 god (pa i mnogo vise)? Neka ti je laka zemlja Zorane,mnogo mi je zao sto mnogi i dalje ne shvataju da bi prosili na ulici da nije bilo tebe.A sad bi mozda i Borisa? Pa ova zemlja nece poci ni malo napred dok se ne ocisti sljam koji i dalje vlada!! Rusi,vi moja braca sigurno niste ,niti cete ikada biti!

Zafir

pre 16 godina

Ja bih voleo da se varam, ali ova ruska ujdurma ne moze biti slucajna. Kao prvi i jedini, Rusi su pozurili da cestitaju izbor Nikolica za Predsednika Skupstine i crno nam se pise ako su uspeli da se infiltriraju u ionako trulu DB.

IggyBGD

pre 16 godina

Pa gledajući sa stanovišta Rusa verovatno im je smetalo što Đinđić nije dopustio da Srbija postane Ruska gubernija.
Sačuvaj me Bože ovakvih prijatelja

Umetnica

pre 16 godina

Ovaj komentar je de fakto potpis na atentat na Đinđića. Neoglašavanje "premijera" Koštunice samo potvrđuje da je u to umešan i on, koji je najviše profitirao od tog ubistva. Rusi su najveći krvnici Srbije, jer njima ne treba Srbija u kojoj se normalno živi, njima treba još jedna Belorusija. Što ne sumnjam da bi radikalsko glasačko telo oberučke dočekalo - pa oni ionako ne mogu da se snađu u bilo čemu što odudara od 1993. godine.

vladimir

pre 16 godina

e jos ce na kraju da nas bombarduju i Rusi, onaj deo nas "losih Srba" koji su glasali za Tadica a sve u ime oslobadjanja "dobrih Srba" od okupacije od strane "losih". ludilo je tek pocelo, ko zna kako ce da zavrsi. ja, u kafkinom duhu, odoh na kupanje.

58trlb

pre 16 godina

Pa kad nas ovi pretvore u rusku guberniju mozda nas zasluzene posalju u Sibir.Sto cute ovi sto im ubise predsednika partije i NAŠEG PREMIJERA?

Drazen

pre 16 godina

Strasno. Strasno je i to sto ova vest nije vidljiva. Da nisam kliknuo na sve vesti ne bih ni video ovu vest. Stavite ovu vest na naslovnu stranu.

YYY

pre 16 godina

Ta izjava o Đinđiću na državnoj televiziji Rusije, nije nikakv eksces (slučanost!). Pa zar nije ta ista država dala azil Miri Marković i Marku Miloševiću – jeste! Pa zar nije ta ista država na Đinđićevu sahranu poslala zamenika od zamenika ministra inostranih poslova – jeste! Zar nije ministar inostranih poslova te države (gos Ivanov) bio garant prenošenja vlasti od Milosevića na Koštunicu – jeste! Zar nije ambasador te države, odmah otrčao u našu skupštinu da Tomi Nikoliću čestita kada je bio imenovan za pretsednika skupštine – jeste! Pa dalje i ne treba da nabrajam i ovo je dovoljno da pokaže kome ne odgovara da Srbija bude deo EU i da bude u NATO-u!

HVALA VAM BRACO RUSI

pre 16 godina

Ovo mi zvuci kao da je udovica koja je nedavno dobila ruski azil "brifovala" novinara. Posto je u pitanju nevidjeni skandal da se ubice premijera jedne suverene zemlje velicaju na nacionalnom TV kanalu moze se ocekivati da novinara veoma brzo otpuste. Ako se to ne desi, buduci da se radi o drzavnoj televiziji, to ce znaciti da komentar odrazava zvanicni stav Moskve.

Marko

pre 16 godina

Kada je Putin pobedio, radikali su u kolonama kolima, sa trubama i zastavama SRS slavili pobedu po celoj Srbiji. Nikolic je rekao da ce rusima ponuditi da stave svoje baze na Kopaonik a Kostunica voli Putina vise od rodjene majke.
Rusi nam nikada nisu pomogli i nikada nece i kad god smo se okretali ka njima, gubili smo, ovo je samo jedan od mnogih dokaza. Sve je ovo i vise nego tuzno.

Mashinovodja

pre 16 godina

Očigledno je da i Putin ima svog Tijanića. Posle ovog su neke stvari mnogo jasnije. Pričalo se da iza atentata na Đinđića stoje Rusi. Nismo nikako uspevali da razumemo čime su Mira i Nosač Gajbica toliko zadužili Rusiju da tamo uživaju takvu zaštitu. Sada razumemo.
Bio je u pravu Pukovnik kad je na Đinđićevom pogrebu rekao "pogibe od bratske ruke". Onda smo to pogrešno tumačili. Ali sad je jasno od kojeg je to brata bilo.

Zivomir Savic

pre 16 godina

Gde su se našli Putin i antipremijer Koštunica! Obojici treba jadna i zaostala Srbija, onome za potkusurivnje, ovome za vladanje. Zoran im je zajednički neprijatelj. Živi.

observer

pre 16 godina

Ovo postaje vrlo nezgodno. Neko se igra sa nama a mi ne znamo ni kako se ta igra zove a ne znamo ni pravila.
Treba što pre pobeći iz ovog mračnog vilajeta ...

Jelena

pre 16 godina

Josh jedan razlog da razmislimo da li nam je Rusija politichki saveznik ili samo siguran vodich u mrachnu proshlost 90ih. Ista zemlja koja je obezbedila azil zlochinachkoj porodici Miloshevic, chiji predstavnik vlasti poziva na primenu sile i dizanje na oruzje kao odgovor na priznavanje Kosova, zemlja chiji drzavni medij naziva Djindjica marionetom koja zasluzuje da bude ubijena - tera vas da se zapitate shta je u Koshtunichinoj glavi kad doziva Moskvu i brata Putina na demonstracijama koje su povod da najgori shljam izadje na ulice i plachka. Ja bih rekla - veliko nishta.

Zoran

pre 16 godina

U soku sam. Na drzavnoj televiziji ? Ja se izvinjavam, ali bilo koja zemlja koja ovako opisuje i izvestava o , istorija ce pokazati najboljem politicaru koga je Srbija mozda ikada imala je svetlosnim godinama daleko o tome sto ja, a i mnogi drugi Srbi osecamo i kako dozivljavamo pokojnog Premijera. Ovakav gaf je za najostriju politicku notu Rusiji, ali na zalost, mali i marginalni kakvi smo , taj 'luksuz' ne mozemo sebi da dozvolimo. A to su nam , pri tom, kao , ili na zalost stvarno - Najbolji prijatelji ? Mracno vreme za Srbiju .

VladaR_NS

pre 16 godina

Srbijo, tugo i nesreco, zar se iko normalan u ovoj zemlji zaista iznenadio ovakvim stavom i komentarom? Da me je ovakva vest dirnula - jeste, ali da me je iznenadila zaista bih se osecao neobavestenim i neupucenim u vakodnevna desavanja!
Srbija je toliko podeljenja, da ovakva vest ko jednog (manjeg) dela izaziva zgrazavanje i tugu, a kod drugog (nazalost, veceg) budi najlepse emocije i nadu da ce se stvari vratiti bar desetak godina u nazad...
Koferi se opet pakuju, pogledajmo malo oko sebe...

Goran

pre 16 godina

Nadam se da ce Ministarstvo inostranih poslova obavestiti javnost o ulozenom sluzbenom protestu, cim to bude uradjeno (ako vec nije).

Simce

pre 16 godina

Jos 12 Marta tamo oko 15.00 mi je bilo jasno logickom dedukcijom kome se on nije svidjao. Rusima. Samo nisam imao dokaza. Isli smo sa njime prema zapadu. E isli ne nego trcali. Znao sam nekako izdubine duse da je morao jedan mali prstic i od njih biti umesan. I to je trebalo 5 godina da se neki lejne. Lajnu se ovaj voditelj.
Kako naivno idemo njima u zagrljaj predvodjeni SRS mislim uzas.
Kome su oni azil dali, Milosevicim.
Nema nam spasa ljudi.
...

Bosko Buha

pre 16 godina

Ja sam jos od Vukovara, kad su nam ruska braca obecavala pomoc a poslali dve "peglice" pune kozaka (8 komada) da pomognu pri odbrani, rekao da nas samo koriste kao podkusur pri trgovini sa zapadom. Sad sam siguran da to opet rade. Ne vole nas nista vise nego bilo ko drugi, samo udaraju na nasu sentimentalnost slovense brace. Sramota. Dosta mi je vise njihove pomoci.

Uroš

pre 16 godina

Ovo je zaista previše.
Što dalje od otpada savremene civilizacije zvanog Rusija, to bolje.
Baš me zanima šta bi se desilo da smo mi, koji se zalažemo za ulazak Srbije u EU, protestovali i gađali i palili rusku ambasadu, ruski dom, crkvu i školu u Beogradu.
Da li bi nas se tretiralo isto kao i onih, koji su prekjuče palili ambasade i zastave svetionika demokratije savremenog sveta.
Dosta više, EUROPA ZDAJ!

Sluzba

pre 16 godina

DA bi radio na RTS treba da si treca generacija Sluzbe i da si proveren kadar.
Da li neko sumnja da je na ruskoj RTS drugacije?
Toliko o americkim placenicima na ruskoj DRZAVNOJ tv...

GORAN

pre 16 godina

Šta ste očekivali od države koja je svoje vojnike ostavila da se podave u podmornici na dnu mora odbijajući bilo čiju pomoć u spasavanju. (podmornica Kursk 2000 godine)
Država koja je dve nedelje krila havariju u Černobilju.
Da ne govorim o akciji "spasavanja" u Moskovskom pozorištu kada je trećina taoca stradala.
Država koja priča o međunarodnom pravu a uletala je bez pardona sa tenkovima u Čehoslovačku,Mađarsku,Avganistan i do dana današnjeg se nije izvinula pomenutim zemljama.

Simce Bayern

pre 16 godina

Moram da kazem da ovom treba da se zabrani dolazai i boravak u Srbiju, ono "Persona Nongrate"
Ova izjava pokazuje da je gosp. Beba Popovic sa njegovom izjavom, nezam od kad, da je i Ruska KGB sluzba umesana u ubistvo Djindjica bio covek u pravu. Meni je ipak to bilo logicno da i oni stoje tu. Sto da nam krene bolje kad mozemo ko sad na primer da baljezgamo po blatu i ruskim interesima sluzimo....
Strasno.

raja babeja

pre 16 godina

Eto nam najzad signala ko ustvari stoji iza atentata na pokojnog premijera: majčica Rusija i njeni trabanti u vidu inih neobaveštenih ( premijera ) i arogantnih psovača ( članova ove jadne Vlade ) i koji nas polako ponovo vode i guraju u vode izolacije i konfrontacije sa svetom. Nije ni čudo što se Slobin SPS budi i na krilima ovih nesretnih događaja ponovo veliča tu tako pogubnu politiku, jer sve ovo što se ovih dana dešava je novo vampirenje onoga sa čime smo mislili da smo raskrstili 5.-og oktobra. Ne, nismo, jer su mnogi DB spavači preživeli i ponovo dižu glave ne bi li nas odveli u propast. Da mi je znati zašto poklonismo NIS, jel zbog toga da M.M. i njen mali imaju dovoljnu apanažu i od "braće" Rusa. Voleo bih da mogu da me čuju i razumeju predsednik Tadić i njegovi iz DS-a pa da odmah raskinu ovu trulu koaliciju sa čovekom koji je ovih dana ( za mene ) veće oličenje nepoštenja i cinizma i od Slobe ( ime mu se dabogda zaboravilo; nikad mu neću zaboraviti da dok su trajale srpske sankcije prema Srbima u RS nisam mogao mesecima da kontaktiram ni telefonom sa roditeljima u Srbiji ) i njgovim poltronima i ulizicama, ma to značilo da Voja napravi koaliciju sa svojim imenjakom u Hagu, a ne nove izbore. Samo novi izbori, makar na njima i radikali pobedili, mogu nas opametiti i pokazati nam koliko je naša zvanična politika zabrazdila u virove iz kojih nema povratka. Dosta je smrti i zala bilo na ovim prostorima; zar treba da neki novi "patriota" ubije još nekog ko ne misli kao njegovi mentori, ili možda da se poubijamo sami među sobom. Imali smo svo zlo u prethodnom periodu, samo nismo još imali građanski rat na ovim prostorima, i ako to neko ne preseče, eto nam ga! On sa ovim ostrašćenim govorima Voje, Velje i inih već kuca na vrata. GOSPODO IZ DS-a, Vi ste na potezu - IZAĐITE IZ TE TRULE VLADE!!!

giovanni

pre 16 godina

Postepeno i "majcica" Rusija skida svoju masku i pokazuje svoje pravo lice! Ne mogu da verujem da ste toliko sirokogrudo prihvatili optuzbe na racun Vaseg pokojnog Demokratskog Premijera-Zorana Djindjica od strane Ruskih medija.SRAMOTA,
To je Rusija.

Maja_V

pre 16 godina

Ako se posle ovoga Nis, a samim tim i ono malo suvereniteta Srbije sto je ostalo, preda u ruke Putinu i kompaniji, znacu da je dosao kraj.
"This is the end,
my only friend,
the end..."

Nash

pre 16 godina

Kao prvo treba poništiti sve dosad sklopljene dogovore o prodaji (čitaj poklanjanju) NISa Rusima. Prekinuti sve pregovore sa njima o tome do daljnjeg, raspisati normalan tender za prodaju istog po tržišnim principima. Povući ambasadora iz Moskve do njhovog izvinjenja i potvrde o otpuštanju dotičnog novinara, i zahtevati oduzimanje azila Kratež Mami i njenom čedu i njihovo isporučivanje Srbiji gde će im se suditi zbog krivičnih dela koja su počinili. Smesta potpisati relevantne ugovore sa EU. Ako DS ovo propusti, znači da su nas debelo prevarili, a ja mislim da jesu. Sada će se pokazati da li Tadić uopšte ima makar rudimentarne ostatke kičme. U vezi jedne stvari je taj novinar u pravu, on JESTE zbrisao u Rumuniju da ne bi bio na mitingu, ali to je potez kukavice. Umesto toga je trebao jasno da kaže da nema šta da traži na rekonstrukciji miloševićevskog "događanja naroda" jer ne želi da se vraća u devedesete...

jagoda iz njegoseve

pre 16 godina

U ponedeljak dolazi Medvedev u posetu Koštunici. Predlažem : svi u ruke Đinđićeve slike ,pa ispred vlade, da ga lepo "dočekamo".

Gradjancica

pre 16 godina

Ko je uskocio u Djindjicevu fotelju? Odgovor je tacan.
Ko je izjavio "Djindica su ubili njegovi" pa bio glavni faktor oko prodaje Nisa?
Odgovor je tacan.
Kome najvise odgovara paljenje americke ambasade (vendettta za kinesku)u ovom trenutku. I ovo ste znali.
Ko je "nadzirao" rezultate 6.oktobra ujutru?
Takodje ste u pravu.
Nekako mi dodje zao,svih onih ljudi, koje tek ceka jezivo otreznjenje od ogromne istorijske zablude.
Bice na granici podnosljivosti, znam iz sopstvenog iskustva.
Blago budalama!

michonja

pre 16 godina

Hajde ljudi da se organizujemo i napravimo miting za evropu.Molim vas.Salji dalje.Neka se vidi da ima nas i za drugaciju srbiju.

mala

pre 16 godina

Kako se bilo ko usudjuje na ovako nesto?!Ovo je strasno!Djindjicevim ubistvom Srbija je sve izgubila.Necuveno je da bilo ko uzima u usta takvog coveka.Svaki drugi komentar je suvisan...E Srbijo...

Julius

pre 16 godina

Kada se spoje sve kocke mozaika, proizilazi da podrska Rusije sadasnjoj vlasti Srbije, prodaja srpskih resursa ruskim firmama, i ubistvo premijera Djindjica ima "neke" veze. To vredi istrazivati.

zeljko

pre 16 godina

meni ovo sve izgleda kao veoma bolestan plan rusije i kostunicine srbije, a mozda u pozadini stoje i "ruski azilanti". da se odvojimo od evrope, priblizimo samo rusiji, da se ocrni lik zorana djindjica i njegove politike i zauvek unisti srpski narod i njeova perspektiva. ovo je VEOMA OPASNO, ako je ovako pocelo ko zna kako ce se zavrsiti. o, srbijo sama sebe unistavas, kad cemo doci pameti, nadam se da ne suvise kasno, inace nas nece biti.
Ovo je prelomni trenutak u istoriji srbije, ako sad narod ne reaguje, srbija nece ni postojati.

Covek U Licnoj Tranziciji

pre 16 godina

Ne zaboravite da je Kostunica i 5.OKTOBRA cekao Ruse... A to sto je rekao ovaj spiker, najvise govori o njemu. Toliko pretencizno i zlonamerno, a opet i toliko providno da je zalosno. Naprosto, moramo shvatiti jednu stvar, energija svih tih koju Srbiju zele da zaustave i ucine zatvorenom imaju vise energije, jer svaki fanatizam je ispunjen zarkom zeljom da se uspe u tim namerama, sto zanaci da nasa mudrovanja, komentarisanja, zgrazavanja, zabrinutost nisu dovoljni. Mislim da se mora odlucnije reagovati, jer Srbija ne sme da stane!!!

Alex

pre 16 godina

Potpuno pogrešan trenutak da se unosi nesloga u ionako klimavo političko jedinstvo Srbije. Pa čak i da je sve izgovoreno istina,a bar mi u Srbiji znamo da nije,( nego da je pokojni Zoran političke ucene zapada pokušavao mudrim potezima da zaobiđe,a ne kao neki tvrdoglavo da kaže "istorijsko NE",pa da ucena postane još veća ,a uzalud se nadam da će neki današnji političari to ikako razumeti ),to nije smelo sada da se izgovori ni na jednoj televiziji, a kamoli državnoj TV Rusije. Nadam se da će taj "novinar", očigledni američki plaćenik dobiti otkaz i informativni razgovor u kom će ga preslišati elektrošokovima u nekom podrumu pa da prizna za koga radi...

Vladimir Momirovic

pre 16 godina

Ko ovako nesto nije ocekivao od brace rusa stvarno je budala. Njima je uvek bio najvazniji njihov interes, pa ce nas i sada prodati cim im se ponudi odgovarajuca cena. Slazem se, sto dalje od njih to je bolje srbima. Ovo mi sve vise lici na onaj vic `` nemoj da me branis vise, boli me glava od samara``.

veseljko

pre 13 godina

Posedujem diplomu Dr. Za prezivljavanje. Hocu, mogu i zelim da zamenim Tomicu dr. na upraznjenom mestu min. za Zdravlje, POMOZITE MI .....

marko,nis

pre 16 godina

Odvratno! Srbi i Rusi zaista dele isti mentalitet. To je najiskrenija ljubav od koje se svako mislece bice i u Srbiji i u Rusiji moze samo najeziti.

vlada

pre 16 godina

Ovo je najuzasnije mesanje jedne drzave u unutrasnje poslove Srbije. Ovaj otvoren neprijateljski cin preti da izazove podele, eskalaciju mrznje i nasilja, podriva stabilnost Srbije i smatram ga direktnim napadom na srpsku drzavu i interese njenih gradjana. Blacenje imena i slavljenje smrti Zorana Djindjica, bivseg premijera ove zemlje je odvratan cin mrznje prema srpskom narodu. Nadam se da ce ruska drzava uputiti zvanicno izvinjenje gradjanima Srbije, mada ce to samo donekle ublaziti posledice ovakve izjave.

58trlb

pre 16 godina

Pa kad nas ovi pretvore u rusku guberniju mozda nas zasluzene posalju u Sibir.Sto cute ovi sto im ubise predsednika partije i NAŠEG PREMIJERA?

jylland

pre 16 godina

Sramota !!! Zasto dirate ono sto je jedino dobro u proteklih 20 god (pa i mnogo vise)? Neka ti je laka zemlja Zorane,mnogo mi je zao sto mnogi i dalje ne shvataju da bi prosili na ulici da nije bilo tebe.A sad bi mozda i Borisa? Pa ova zemlja nece poci ni malo napred dok se ne ocisti sljam koji i dalje vlada!! Rusi,vi moja braca sigurno niste ,niti cete ikada biti!

Zafir

pre 16 godina

Ja bih voleo da se varam, ali ova ruska ujdurma ne moze biti slucajna. Kao prvi i jedini, Rusi su pozurili da cestitaju izbor Nikolica za Predsednika Skupstine i crno nam se pise ako su uspeli da se infiltriraju u ionako trulu DB.

Nas i Rusa...

pre 16 godina

Povraca mi se. Ovo je previse. Rusija u kojoj mafija drzi sve pa i Putina ovako komentarise pokojnog premijera jedne zemlje. Strasno. I mi da budemo njihova gubernija.

vladimir

pre 16 godina

e jos ce na kraju da nas bombarduju i Rusi, onaj deo nas "losih Srba" koji su glasali za Tadica a sve u ime oslobadjanja "dobrih Srba" od okupacije od strane "losih". ludilo je tek pocelo, ko zna kako ce da zavrsi. ja, u kafkinom duhu, odoh na kupanje.

Stanoye

pre 16 godina

Povući srpskog ambasadora iz Moskve nazad u zemlju na konsultacije na neoderđeno, ako se Lavrov ili Putin u roku od 5 dana ne ograde od komentara na državnoj TV i ne izvine građanima naše zemlje.

kamala

pre 16 godina

Sta smo mogli i ocekivati posle davanja azila Marku i mama Miri ??!! Kome tada nije bilo jasmo sa kim imamo posla valjda su se sad osvestili. Kakva "braca" !!! Jos od Karadjordja oni nas zavrcu.
Ocekujem da se Tadic sto pre oglasi i trazi izvinjenje.
Mada, cemu to ??!!

Umetnica

pre 16 godina

Ovaj komentar je de fakto potpis na atentat na Đinđića. Neoglašavanje "premijera" Koštunice samo potvrđuje da je u to umešan i on, koji je najviše profitirao od tog ubistva. Rusi su najveći krvnici Srbije, jer njima ne treba Srbija u kojoj se normalno živi, njima treba još jedna Belorusija. Što ne sumnjam da bi radikalsko glasačko telo oberučke dočekalo - pa oni ionako ne mogu da se snađu u bilo čemu što odudara od 1993. godine.

Marko

pre 16 godina

Kada je Putin pobedio, radikali su u kolonama kolima, sa trubama i zastavama SRS slavili pobedu po celoj Srbiji. Nikolic je rekao da ce rusima ponuditi da stave svoje baze na Kopaonik a Kostunica voli Putina vise od rodjene majke.
Rusi nam nikada nisu pomogli i nikada nece i kad god smo se okretali ka njima, gubili smo, ovo je samo jedan od mnogih dokaza. Sve je ovo i vise nego tuzno.

YYY

pre 16 godina

Ta izjava o Đinđiću na državnoj televiziji Rusije, nije nikakv eksces (slučanost!). Pa zar nije ta ista država dala azil Miri Marković i Marku Miloševiću – jeste! Pa zar nije ta ista država na Đinđićevu sahranu poslala zamenika od zamenika ministra inostranih poslova – jeste! Zar nije ministar inostranih poslova te države (gos Ivanov) bio garant prenošenja vlasti od Milosevića na Koštunicu – jeste! Zar nije ambasador te države, odmah otrčao u našu skupštinu da Tomi Nikoliću čestita kada je bio imenovan za pretsednika skupštine – jeste! Pa dalje i ne treba da nabrajam i ovo je dovoljno da pokaže kome ne odgovara da Srbija bude deo EU i da bude u NATO-u!

Mashinovodja

pre 16 godina

Očigledno je da i Putin ima svog Tijanića. Posle ovog su neke stvari mnogo jasnije. Pričalo se da iza atentata na Đinđića stoje Rusi. Nismo nikako uspevali da razumemo čime su Mira i Nosač Gajbica toliko zadužili Rusiju da tamo uživaju takvu zaštitu. Sada razumemo.
Bio je u pravu Pukovnik kad je na Đinđićevom pogrebu rekao "pogibe od bratske ruke". Onda smo to pogrešno tumačili. Ali sad je jasno od kojeg je to brata bilo.

IggyBGD

pre 16 godina

Pa gledajući sa stanovišta Rusa verovatno im je smetalo što Đinđić nije dopustio da Srbija postane Ruska gubernija.
Sačuvaj me Bože ovakvih prijatelja

HVALA VAM BRACO RUSI

pre 16 godina

Ovo mi zvuci kao da je udovica koja je nedavno dobila ruski azil "brifovala" novinara. Posto je u pitanju nevidjeni skandal da se ubice premijera jedne suverene zemlje velicaju na nacionalnom TV kanalu moze se ocekivati da novinara veoma brzo otpuste. Ako se to ne desi, buduci da se radi o drzavnoj televiziji, to ce znaciti da komentar odrazava zvanicni stav Moskve.

Drazen

pre 16 godina

Strasno. Strasno je i to sto ova vest nije vidljiva. Da nisam kliknuo na sve vesti ne bih ni video ovu vest. Stavite ovu vest na naslovnu stranu.

Zivomir Savic

pre 16 godina

Gde su se našli Putin i antipremijer Koštunica! Obojici treba jadna i zaostala Srbija, onome za potkusurivnje, ovome za vladanje. Zoran im je zajednički neprijatelj. Živi.

Goran

pre 16 godina

Nadam se da ce Ministarstvo inostranih poslova obavestiti javnost o ulozenom sluzbenom protestu, cim to bude uradjeno (ako vec nije).

Simce

pre 16 godina

Jos 12 Marta tamo oko 15.00 mi je bilo jasno logickom dedukcijom kome se on nije svidjao. Rusima. Samo nisam imao dokaza. Isli smo sa njime prema zapadu. E isli ne nego trcali. Znao sam nekako izdubine duse da je morao jedan mali prstic i od njih biti umesan. I to je trebalo 5 godina da se neki lejne. Lajnu se ovaj voditelj.
Kako naivno idemo njima u zagrljaj predvodjeni SRS mislim uzas.
Kome su oni azil dali, Milosevicim.
Nema nam spasa ljudi.
...

VladaR_NS

pre 16 godina

Srbijo, tugo i nesreco, zar se iko normalan u ovoj zemlji zaista iznenadio ovakvim stavom i komentarom? Da me je ovakva vest dirnula - jeste, ali da me je iznenadila zaista bih se osecao neobavestenim i neupucenim u vakodnevna desavanja!
Srbija je toliko podeljenja, da ovakva vest ko jednog (manjeg) dela izaziva zgrazavanje i tugu, a kod drugog (nazalost, veceg) budi najlepse emocije i nadu da ce se stvari vratiti bar desetak godina u nazad...
Koferi se opet pakuju, pogledajmo malo oko sebe...

Zoran

pre 16 godina

U soku sam. Na drzavnoj televiziji ? Ja se izvinjavam, ali bilo koja zemlja koja ovako opisuje i izvestava o , istorija ce pokazati najboljem politicaru koga je Srbija mozda ikada imala je svetlosnim godinama daleko o tome sto ja, a i mnogi drugi Srbi osecamo i kako dozivljavamo pokojnog Premijera. Ovakav gaf je za najostriju politicku notu Rusiji, ali na zalost, mali i marginalni kakvi smo , taj 'luksuz' ne mozemo sebi da dozvolimo. A to su nam , pri tom, kao , ili na zalost stvarno - Najbolji prijatelji ? Mracno vreme za Srbiju .

zeljko

pre 16 godina

meni ovo sve izgleda kao veoma bolestan plan rusije i kostunicine srbije, a mozda u pozadini stoje i "ruski azilanti". da se odvojimo od evrope, priblizimo samo rusiji, da se ocrni lik zorana djindjica i njegove politike i zauvek unisti srpski narod i njeova perspektiva. ovo je VEOMA OPASNO, ako je ovako pocelo ko zna kako ce se zavrsiti. o, srbijo sama sebe unistavas, kad cemo doci pameti, nadam se da ne suvise kasno, inace nas nece biti.
Ovo je prelomni trenutak u istoriji srbije, ako sad narod ne reaguje, srbija nece ni postojati.

Sluzba

pre 16 godina

DA bi radio na RTS treba da si treca generacija Sluzbe i da si proveren kadar.
Da li neko sumnja da je na ruskoj RTS drugacije?
Toliko o americkim placenicima na ruskoj DRZAVNOJ tv...

Vladimir Momirovic

pre 16 godina

Ko ovako nesto nije ocekivao od brace rusa stvarno je budala. Njima je uvek bio najvazniji njihov interes, pa ce nas i sada prodati cim im se ponudi odgovarajuca cena. Slazem se, sto dalje od njih to je bolje srbima. Ovo mi sve vise lici na onaj vic `` nemoj da me branis vise, boli me glava od samara``.

observer

pre 16 godina

Ovo postaje vrlo nezgodno. Neko se igra sa nama a mi ne znamo ni kako se ta igra zove a ne znamo ni pravila.
Treba što pre pobeći iz ovog mračnog vilajeta ...

michonja

pre 16 godina

Hajde ljudi da se organizujemo i napravimo miting za evropu.Molim vas.Salji dalje.Neka se vidi da ima nas i za drugaciju srbiju.

jagoda iz njegoseve

pre 16 godina

U ponedeljak dolazi Medvedev u posetu Koštunici. Predlažem : svi u ruke Đinđićeve slike ,pa ispred vlade, da ga lepo "dočekamo".

Nash

pre 16 godina

Kao prvo treba poništiti sve dosad sklopljene dogovore o prodaji (čitaj poklanjanju) NISa Rusima. Prekinuti sve pregovore sa njima o tome do daljnjeg, raspisati normalan tender za prodaju istog po tržišnim principima. Povući ambasadora iz Moskve do njhovog izvinjenja i potvrde o otpuštanju dotičnog novinara, i zahtevati oduzimanje azila Kratež Mami i njenom čedu i njihovo isporučivanje Srbiji gde će im se suditi zbog krivičnih dela koja su počinili. Smesta potpisati relevantne ugovore sa EU. Ako DS ovo propusti, znači da su nas debelo prevarili, a ja mislim da jesu. Sada će se pokazati da li Tadić uopšte ima makar rudimentarne ostatke kičme. U vezi jedne stvari je taj novinar u pravu, on JESTE zbrisao u Rumuniju da ne bi bio na mitingu, ali to je potez kukavice. Umesto toga je trebao jasno da kaže da nema šta da traži na rekonstrukciji miloševićevskog "događanja naroda" jer ne želi da se vraća u devedesete...

Jelena

pre 16 godina

Josh jedan razlog da razmislimo da li nam je Rusija politichki saveznik ili samo siguran vodich u mrachnu proshlost 90ih. Ista zemlja koja je obezbedila azil zlochinachkoj porodici Miloshevic, chiji predstavnik vlasti poziva na primenu sile i dizanje na oruzje kao odgovor na priznavanje Kosova, zemlja chiji drzavni medij naziva Djindjica marionetom koja zasluzuje da bude ubijena - tera vas da se zapitate shta je u Koshtunichinoj glavi kad doziva Moskvu i brata Putina na demonstracijama koje su povod da najgori shljam izadje na ulice i plachka. Ja bih rekla - veliko nishta.

GORAN

pre 16 godina

Šta ste očekivali od države koja je svoje vojnike ostavila da se podave u podmornici na dnu mora odbijajući bilo čiju pomoć u spasavanju. (podmornica Kursk 2000 godine)
Država koja je dve nedelje krila havariju u Černobilju.
Da ne govorim o akciji "spasavanja" u Moskovskom pozorištu kada je trećina taoca stradala.
Država koja priča o međunarodnom pravu a uletala je bez pardona sa tenkovima u Čehoslovačku,Mađarsku,Avganistan i do dana današnjeg se nije izvinula pomenutim zemljama.

giovanni

pre 16 godina

Postepeno i "majcica" Rusija skida svoju masku i pokazuje svoje pravo lice! Ne mogu da verujem da ste toliko sirokogrudo prihvatili optuzbe na racun Vaseg pokojnog Demokratskog Premijera-Zorana Djindjica od strane Ruskih medija.SRAMOTA,
To je Rusija.

Uroš

pre 16 godina

Ovo je zaista previše.
Što dalje od otpada savremene civilizacije zvanog Rusija, to bolje.
Baš me zanima šta bi se desilo da smo mi, koji se zalažemo za ulazak Srbije u EU, protestovali i gađali i palili rusku ambasadu, ruski dom, crkvu i školu u Beogradu.
Da li bi nas se tretiralo isto kao i onih, koji su prekjuče palili ambasade i zastave svetionika demokratije savremenog sveta.
Dosta više, EUROPA ZDAJ!

Simce Bayern

pre 16 godina

Moram da kazem da ovom treba da se zabrani dolazai i boravak u Srbiju, ono "Persona Nongrate"
Ova izjava pokazuje da je gosp. Beba Popovic sa njegovom izjavom, nezam od kad, da je i Ruska KGB sluzba umesana u ubistvo Djindjica bio covek u pravu. Meni je ipak to bilo logicno da i oni stoje tu. Sto da nam krene bolje kad mozemo ko sad na primer da baljezgamo po blatu i ruskim interesima sluzimo....
Strasno.

Bosko Buha

pre 16 godina

Ja sam jos od Vukovara, kad su nam ruska braca obecavala pomoc a poslali dve "peglice" pune kozaka (8 komada) da pomognu pri odbrani, rekao da nas samo koriste kao podkusur pri trgovini sa zapadom. Sad sam siguran da to opet rade. Ne vole nas nista vise nego bilo ko drugi, samo udaraju na nasu sentimentalnost slovense brace. Sramota. Dosta mi je vise njihove pomoci.

raja babeja

pre 16 godina

Eto nam najzad signala ko ustvari stoji iza atentata na pokojnog premijera: majčica Rusija i njeni trabanti u vidu inih neobaveštenih ( premijera ) i arogantnih psovača ( članova ove jadne Vlade ) i koji nas polako ponovo vode i guraju u vode izolacije i konfrontacije sa svetom. Nije ni čudo što se Slobin SPS budi i na krilima ovih nesretnih događaja ponovo veliča tu tako pogubnu politiku, jer sve ovo što se ovih dana dešava je novo vampirenje onoga sa čime smo mislili da smo raskrstili 5.-og oktobra. Ne, nismo, jer su mnogi DB spavači preživeli i ponovo dižu glave ne bi li nas odveli u propast. Da mi je znati zašto poklonismo NIS, jel zbog toga da M.M. i njen mali imaju dovoljnu apanažu i od "braće" Rusa. Voleo bih da mogu da me čuju i razumeju predsednik Tadić i njegovi iz DS-a pa da odmah raskinu ovu trulu koaliciju sa čovekom koji je ovih dana ( za mene ) veće oličenje nepoštenja i cinizma i od Slobe ( ime mu se dabogda zaboravilo; nikad mu neću zaboraviti da dok su trajale srpske sankcije prema Srbima u RS nisam mogao mesecima da kontaktiram ni telefonom sa roditeljima u Srbiji ) i njgovim poltronima i ulizicama, ma to značilo da Voja napravi koaliciju sa svojim imenjakom u Hagu, a ne nove izbore. Samo novi izbori, makar na njima i radikali pobedili, mogu nas opametiti i pokazati nam koliko je naša zvanična politika zabrazdila u virove iz kojih nema povratka. Dosta je smrti i zala bilo na ovim prostorima; zar treba da neki novi "patriota" ubije još nekog ko ne misli kao njegovi mentori, ili možda da se poubijamo sami među sobom. Imali smo svo zlo u prethodnom periodu, samo nismo još imali građanski rat na ovim prostorima, i ako to neko ne preseče, eto nam ga! On sa ovim ostrašćenim govorima Voje, Velje i inih već kuca na vrata. GOSPODO IZ DS-a, Vi ste na potezu - IZAĐITE IZ TE TRULE VLADE!!!

Alex

pre 16 godina

Potpuno pogrešan trenutak da se unosi nesloga u ionako klimavo političko jedinstvo Srbije. Pa čak i da je sve izgovoreno istina,a bar mi u Srbiji znamo da nije,( nego da je pokojni Zoran političke ucene zapada pokušavao mudrim potezima da zaobiđe,a ne kao neki tvrdoglavo da kaže "istorijsko NE",pa da ucena postane još veća ,a uzalud se nadam da će neki današnji političari to ikako razumeti ),to nije smelo sada da se izgovori ni na jednoj televiziji, a kamoli državnoj TV Rusije. Nadam se da će taj "novinar", očigledni američki plaćenik dobiti otkaz i informativni razgovor u kom će ga preslišati elektrošokovima u nekom podrumu pa da prizna za koga radi...

Covek U Licnoj Tranziciji

pre 16 godina

Ne zaboravite da je Kostunica i 5.OKTOBRA cekao Ruse... A to sto je rekao ovaj spiker, najvise govori o njemu. Toliko pretencizno i zlonamerno, a opet i toliko providno da je zalosno. Naprosto, moramo shvatiti jednu stvar, energija svih tih koju Srbiju zele da zaustave i ucine zatvorenom imaju vise energije, jer svaki fanatizam je ispunjen zarkom zeljom da se uspe u tim namerama, sto zanaci da nasa mudrovanja, komentarisanja, zgrazavanja, zabrinutost nisu dovoljni. Mislim da se mora odlucnije reagovati, jer Srbija ne sme da stane!!!

Maja_V

pre 16 godina

Ako se posle ovoga Nis, a samim tim i ono malo suvereniteta Srbije sto je ostalo, preda u ruke Putinu i kompaniji, znacu da je dosao kraj.
"This is the end,
my only friend,
the end..."

mala

pre 16 godina

Kako se bilo ko usudjuje na ovako nesto?!Ovo je strasno!Djindjicevim ubistvom Srbija je sve izgubila.Necuveno je da bilo ko uzima u usta takvog coveka.Svaki drugi komentar je suvisan...E Srbijo...

Gradjancica

pre 16 godina

Ko je uskocio u Djindjicevu fotelju? Odgovor je tacan.
Ko je izjavio "Djindica su ubili njegovi" pa bio glavni faktor oko prodaje Nisa?
Odgovor je tacan.
Kome najvise odgovara paljenje americke ambasade (vendettta za kinesku)u ovom trenutku. I ovo ste znali.
Ko je "nadzirao" rezultate 6.oktobra ujutru?
Takodje ste u pravu.
Nekako mi dodje zao,svih onih ljudi, koje tek ceka jezivo otreznjenje od ogromne istorijske zablude.
Bice na granici podnosljivosti, znam iz sopstvenog iskustva.
Blago budalama!

Julius

pre 16 godina

Kada se spoje sve kocke mozaika, proizilazi da podrska Rusije sadasnjoj vlasti Srbije, prodaja srpskih resursa ruskim firmama, i ubistvo premijera Djindjica ima "neke" veze. To vredi istrazivati.

veseljko

pre 13 godina

Posedujem diplomu Dr. Za prezivljavanje. Hocu, mogu i zelim da zamenim Tomicu dr. na upraznjenom mestu min. za Zdravlje, POMOZITE MI .....