Dinkić: Dobili smo vruć krompir

Lider URS-a Mlađan Dinkić koji će i ovaj put biti deo Vlade Srbije, kaže da ulazi u pregovore o vladi svesna teške situacije u zemlji.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2012.

15:53

Default images

"Srbija je na ivici bankrota", rekao je Dinkić, koji u Briselu učestvuje na godišnjem skupu Evropskih narodnih partija (EPP), najveće poslaničke grupe u Evropskom parlamentu. On je rekao da je od svojih kolega iz EPP, koju čine stranke desnog centra iz cele Evrope, dobio podršku za ulazak u pregovore o učesću u Dačićevoj vladi.

Na pitanje Tanjugovog izveštača kako su lideri EPP, među koje spada i nemačka kancelarka Angela Merkel, reagovali na izbor Dačića za mandatara, Dinkić je rekao da "nikog u Evropi ne interesuje ko je u vladi, već kako vlada radi".

Dinkić je rekao da je njegova stranka prihvatila ponudu da udje u pregovore o vladi, ali da to nije bila laka odluka.

"Stanje je dramatično - odmah nam treba tri milijarde dolara samo da pokrijemo budžetski deficit i spoljni dug", rekao je Dinkić za Tanjug, i optužio prethodnu vladu da je od naroda skrivala istinu o dubini krize.

On je rekao da će te probleme morati da rešavaju upravo resori na koje URS pretenduje, ministarstva ekonomije i finansija.

"Dobili smo najvreliji krompir, jer su privreda i finansije uvek najvrelije", rekao je Dinkić.

Dogovor sa mandatarom Ivicom Dačićem ne bi trebalo da bude problem, ukoliko se prihvate planovi URS o merama za spas od bankrota i ravnomeran razvoj Srbije, istakao je Dinkić

Dogovor sa Demokratskom strankom je propao zato što "DS nikada nije suštinski želela URS za partnera", kaže Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: