Šta da se radi s bankrotiranim preduzećima?

Čak 200.000 kompanija svake godine bankrotira u EU, a 1,7 miliona ljudi ostane bez posla, zbog čega je zvanični Brisel pokrenuo projekat INTERREG REBORN.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

18:53

Šta da se radi s bankrotiranim preduzećima?
(Foto: Thinkstock)

Projekat ima za cilj da podrži mere za pružanje druge šanse propalim preduzećima.

"Procedure bi trebalo da budu pojednostavljene i ubrzane kako bi oni koji obnavljaju poslovanje imali veću šansu za restartovanje biznisa, a troškovi reorganizacije malih i srednjih preduzeća bi takođe trebalo da budu smanjeni", poručuju predstavnici tog projekta.

Preduzeća u EU se, nakon kolapsa poslovanja, češto suočavaju sa brojnim problemima ukoliko odluče da ponovo pokrenu svoj biznis, kao što su otežan pristup finansijama i strah od neuspeha.

Istraživanja su, međutim, pokazala da kompanije koje obnove poslovanje često posluju bolje od onih koji tek počinju i da beleže brži rast u smislu obrta i otvaranja novih radnih mesta.

Iz tog razloga, EU je pokrenula program REBORN, u trajanju do 2020. godine, čiji je cilj i prikupljanje dobrih praksi iz nekoliko evropskih regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: