Saks ograničio radno vreme na "samo“ 17h

“Idite kući pre ponoći i ne vraćajte se pre sedam sati ujutru”, poručuje Goldman Saks.

Svet

Izvor: B92

Subota, 27.06.2015.

11:23

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Menadžment Goldman Saksa, jedne od najvećih banaka na svetu, odlučio je da ograniči radno vreme pripravnika na 17 sati, nakon što je jedan od zaposlenih u konkurentskoj kući Meril Linč preminuo zbog premora.

"Idite kući pre ponoći i ne vraćajte se pre sedam sati ujutru“, glasi saopštenje američke banke, prenosi Gardijan. Kako se navodi u saopštenju, pripravnici moraju da rade naporno, ali ne i previše. Nova pravila odnose se na turu letnjih pripravnika u banci, a portparol Goldman Saksa rekao je da su uvedena kako bi se "popravilo radno iskustvo novih radnika“.

Mere ograničavanja radnog vremena donesene su kako bi se u budućnosti sprečili nesreće kao što je slučaj 21-godišnjeg pripravnika u banci Meril Linč, koji je preminuo nakon čestih celodnevnih i noćnih smena u želji da impresionira svoje šefove.

Moric Erhart pronađen je mrtav u kupatilu svog stana u Londonu, nakon što je odradio 72 sata na poslu bez odmora. Istraga je pokazala da je preminuo od epileptičnog napada koji je najverovatnije izazvan premorom.

Izvršni direktor banke rekao je svojim pripravnicima da ne bi trebalo ceo svoj život da posvete firmi.

“Mora vam biti zanimljivo, da imate više interesa. Takođe, morate biti neko ko je poželjan za razgovor”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: